konstantinos kalogir wrote:Ρε φίλε πάντα σηκώνει πειραματισμό το συγκεκριμένο ψάρεμα. Γενικά η χρήση φλόττερ εν επιθυμητή ακόμα και για ψάρια όπως ο μούρμουρος που συνήθως τρώει πατωτά.
Το θέμα είναι το μέγεθος του φλόττερ που θα βάλεις. Συνήθως μικρά και μέτρια φλόττερ εν έχουν την απαιτούμενη άνωση να σηκώσουν το δόλωμα μας. Τα πολλά μεγάλα φλόττερ προσωπικά δουλεύκω τα μόνο άμαν ξέρω ότι έχει μελάνες, για να είμαι σίγουρος ότι εν να μου σηκώσει το δόλωμα που τον βυθό. Ακόμα και για σορκούς σε βραχώδεις περιοχές μπορεί να είναι αποδοτικό. Όσο αφορά τις αμμώδεις παραλίες προτιμώ τα μικρομεσαία φλόττερ απλά για να δίνουν μια κίνηση στο δόλωμα, τίποτε παραπάνω.
Εν καλά αφού έχουμε πάντα 2-3 καλάμια στο νερό, τουλάχιστον σε 1 να βάλουμε μεγάλο φλόττερ, στο άλλο μικρομεσαίο και το άλλο να το αφήσουμε πατωτά. Εξαιρούνται πάντα περιοχές που τες ξέρουμε τόσο καλά που είμαστε 99% σίγουροι ότι κάποια που τούτες τες τεχνικές εν δουλεύκει.
Γενικά πάνω στες διπλές αρματωσιές με το μολύβι σταθερό στο τέλος προτιμώ να βάλλω ένα παράμαλλο με φλόττερ και ένα χωρίς. Εκτός σε περιπτώσεις που εν τόσο θολά τα νερά που βάζω και στα 2 φλόττερ, όμως παίζω λίο με το μέγεθος τους, να μεν είναι τα ίδια. Τούτα όλα ισχύουν μέχρι να έβρουμε τα ψάρια, μετά προσαρμόζουμε στο τι ζητουν τα ψάρια την συγκεκριμένη νύχτα.
Ναι, ξέρω την χρήση των floater, γιαυτο έχω ένα σακούλι με καμια πενηνταριά floater διαφορων μεγεθών και χρωμάτων

παράδειγμα, για μουρμούρουs βάζω συνήθως κάτι γύρο στο 1cm σχίμα αυγού έτσι για να παίζει λίγων το δόλωμα στον βυθό, για σορκους ότι floater και να βάλεις που σώνει το δόλωμα, που χαμηλά στο βυθό μέχρι και όσο πιο ψιλά φτάνει το παράμαλλο θα το φάν.
Και εκείνο που είπες με διαφορετικό στήσιμο σε κάθε καλάμι κάμνω το, αλλα επειδή δεν χρισιμοποιοω και πολλά μάκpια παράμαλλα, max 70cm, ενώ p.x. με ένα pater noster και παράμαλλο στην μάνα το floater θα fkennei αρκετά πιο ψιλά (?)
Και εγώ τούτο προσπαθώ να κάμω, να πειραματιστώ
Αλλα δεν μου απάντησες την πρώτη μου ερώτηση...
Thanks για την ανταπόκριση σου, οτιδήποτε πληροφορία μου δίνουν λαμβάνω την υπόψη!