Εσκέφτηκα κατά πόσο θα μου άρεσε, αν υπήρχε , να παρακολουθήσω σχολείο για το ψαροτούφεκο . Δηλαδή κάποιος να σε μαθαίνει τα πιο βασικά, εστω, π.χ για ροφούς να σου δείξει που είναι οι πιθανές τρύπες, πως να τους προσεγγίζεις, για λαυράκια πως στίνεται κάποιος για καρτέρι ή έστω για χταπόδια να σε μάθει να τα βλέπεις.
Το πρώτο που σκέφθηκα , και είναι η πρακτική δυσκολία ,ήταν ότι είναι πολύ δύσκολο γιατι κάθε ψάρι έχει τον καιρό του οπόταν πόσο θα διαρκούσε το σχολείο? έναν χρόνο?

Το δεύτερο ερώτημα , στο κατα πόσο θα μου άρεσε ένα τέτοιο σχολείο, είναι ότι μπορεί να σου έδειχνε πράγματα με τα οποία θα άρχιζες να παίρνεις ψάρια πιο εύκολα αλλά θα έχανες το ωραίο ταξίδι του να τα ανακαλήψεις ένα ένα μόνος σου.
Από την άλλη φυσικά κάποιος θα πεί ότι μα περίπου αυτό κάνουμε όταν διαβάζουμε βιβλία, βλέπουμε ταινίες , συζητάμε στα forum για τις εμπειρίες μας ή πάμε με κάποιο πιο έμπειρο για ψάρεμα.
Όλα τα πάραπάνω εξαρτόνται φυσικά και από τον τρόπο που θα διδάξει το σχολείο και πιος θα είναι ο στόχος του. Να σε μαθαίνει να παίρνεις ψάρια ή να βελτιώσεις τις τεχνικές σου. Αλλά και πάλι τι μπορείς να μάθεις μέσα σε λίγες μέρες.
Εγώ προσωπικά νιώθω το ψαροτούφεκο ως ένα μαγικό ταξίδι για να ανακαλύψει κάποιος τον εαυτό του. Ο σκοπός μπορεί να είναι τα ψάρια ( άλλωστε γιατί κρατάμε όπλα ) αλλά το μαγικό είναι το ταξίδι από την στιγμή που θα αφήσεις την επιφάνεια μέχρι την πρώτη αναπνοή. Δεν πιστευώ ότι ένα τέτοιο σχολείο θα με έκανε να νιώθω καλύτερα, αντιθέτως θα ένιωθα ότι κάποιος ήρθε και συντόμευσε το ωραίο ταξίδι. Γί ' αυτό ένα τέτοιο σχολείο δεν θα το παρακολουθούσα γιατί δεν συνάδει με τα δικά μου πιστευώ.
Εσείς πια γνώμη έχετε;
( Δεν μιλώ για σχολείο ελεύθερης κατάδυσης που σε μαθαίνει πως να καταδύεσαι σωστά και πως να αντιμετωπίζεις τυχόν κινδύνους. Αυτό το έχω κάνει)