AggelosLRK wrote:Ετσι ειναι μαριε μου,εσυ λυπηθηκες και αλλοι ελεγαν μπραβο,αλλοι ξεχνανε και αλλοι πονανε.MariosK wrote:Τάσο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είπα το πολλές φορές δαμέσα ότι η δική μου άποψη είναι ότι κάμουμε που μπορεί να βοηθήσει την θάλασσα είναι σημαντικό, every little helps. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να συγκρίνει την τράτα με το ψάρεμα με το καλάμι του γόνου ή τους αγώνες ψαροτούφεκκου αλλά δεν σημαίνει ότι τα δύο τελευταία είναι αθώα επειδή κάμνουν πολλά λιότερη ζημιά που την τράτα. Αν κάποιος μου εδίαν την επιλογή να σταματήσω ή τις τράτες ή το ψάρεμα του γόνου με το καλάμι φυσικά θα επέλεγα να σταματήσουν οι τράτες. Αν μου εδίνουτεν η ευκαιρία όμως να σταματήσω μόνο το ψάρεμα του γόνου γιατί δεν μπορώ να κάμω τίποτε προς το παρόν για τις τράτες τότε θα προσπαθούσα να σταματήσω τουλάχιστο αυτό.tasos83 wrote: Ούτε απογόρευση αλλά ούτε και ο διήμερος βιασμός ενός τόπου. Δηλαδή εμπάτε μέσα ότι κινείται γ*******αι και πιάσε πόντους. Να μπούν κάποια πολύ πιο αυστηρά όρια. Είπαν και κάποια παιθκιά πιο πάνω υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που υποβαθμίζουν τη θάλασσα και τα αλιεύματα αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει τελευταίο στη λίστα το λιγότερο σοβαρό και να λέμε α ο νυχτερινός κάμνει παραπάνω ζημιά, α τζίνος που σίρνει τα δίκτυα στα 2m κάμνει παραπάνω ζημιά, αν δεν τιν αντιναξω του κιλίσιου ορφού εννα τον πιάσει ο άλλος και πάντα να βλέπουμε τα κακά των άλλων.
Που κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή...
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, εγώ δεν υποστηρίζω φανατικά την κατάργηση των αγώνων ψαροτούφεκκου γιατί απλά δεν είμαι ο κατάλληλος. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι όταν είδα τις φωτογραφίες του τελευταίου αγώνα στην Ελλάδα πραγματικά ελυπήθηκα.
Εγω ακομα δεν καταλαβα γιατι να θελουν να σταματησουν την βιομηχανια που κινειτε γυρω απο το ψ/τ,αρκευετε παραπληροφορηση "ααα θα μας κοψουν το ψ/τ και μετα το καλαμι και και"οταν εντομεταξυ ο ανθρωπος γραφει στην επιστολη οτι στους αγωνες μπορουν να παιξουν 21 ψαρια ημερισιως με συνολικο βαρος 58κιλα!!!!58ΚΙΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ενω δικαιουσε 5! βαση του νομου και μου λετε εμενα για παθη και χομπυ,μα ειναι ετσι που καμουμε "χομπυ"?ετσι εκαθαρισεις ουτε στις φαρμες της αγγλιας δεν κανουν ΚΑΙ κανεις δεν ειπε πουθενα επισημα οτι θα απαγορευτει το ψ/τ το καλαμι και δεν ξερω και εγω τι αλλο,για να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους.
κοπελια καλησπέρα σας....
μια σοβαρή απορία έχω να εκφράσω
πόσοι από εσάς που καταδικάζεται τους άγονες έχετε βρεθεί η και λάβει μέρος σε ένα για να μπορείτε να εκφράζεται γνώμη?
πραγματικά τα όσα διαβάζω με κάνουν να απορώ πραγματικά
βρέθηκα σε άγονες και έχω λάβει μέρος και σε κάποιους....
όσο αφορά τις ποσότητες δεν έχω δει ποτε μου τα ψαρια να αντιπροσωπεύουν καν το 1/3 του νομιμου επιτρεπομενου ορίου ανά άτομο
δεύτερον θα ήθελα κάποιο από τα μέλη του forum να αναρτήσει τους κανονισμούς που διέπουν τα μεγέθη τις ποσότητες το χρονικό περιθώριο όπως και πολλά αλλα τα οποια αν όλοι μας τα τηρούσαμε θα είχε ψαρια συνεχώς και για όλους...
ακόμα το θέμα διήμερος αγώνας δεν επιβαρύνει ποτε το ίδιο μέρος ''τράπεζα αγώνα'' όπως επίσης η προσπάθεια είναι οι άγονες να γίνονται σε άλλο μέρος κάθε φορα
και στον φίλο που μιλάει για εκκαθαρίσεις φαρμών το μονο που θέλω να του πω είναι να δει και τις υπόλοιπες ομάδες τι κάνουν
ρε Μάριε στις φωτός βλέπεις πάντα το τι έχει πάρει αυτός που πήρε....
σκέφτηκες ότι δεν ήταν μονος?
που είναι οι φωτός τους υπολοιπους αθλητές?
δεν βγάλανε ούτε φωτός ούτε ψαρια
θάλασσα είναι μην κριβόμαστε και παρασυρόμαστε πίσω από όμορφα λόγια ανακρίβειες και πολλές φορες ψέματα.....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ