ΛΥΘΡΙΝΙΑ
ΛΥΘΡΙΝΙΑ
τα έχει ψαρέψει κανεις? τι βάθος? τι δόλωμα? έχω ακούσει και για τσαπαρί εσείς τι πιστεύετε?
Re: ΛΥΘΡΙΝΙΑ
Ελλαδα τα ψαρευαμε τσαπαρι.
Εδω δεν βρηκα καποιον να ασχολειται.(οπως ουτε και με τους κολιους) Κριμα.
Αν το αποφασισεις και βρεις και κανεναν να μην μας στειλει στα κατσαρα, ειμαι μεσα.
Αν το αποφασισεις και βρεις και κανεναν να μην μας στειλει στα κατσαρα, ειμαι μεσα.
Φίλε με μακριά παράμαλλα 40-50 εκ , λεπτά και μικρά βαρίδια 20 -40γρ μέσα σε λάκους απο τα 30-60 μέτρα έχεις καλά αποτελέσματα δόλωμα γαρίδα. Καλάμι μαλακό με νήμα για αμεσότητα
- sea-hunter
επιασα ενα την περασμενη δευτερα στα 17-19 μετρα με δολωμα καλαμαρι και αρματωσια στυλ paternoster με 25μμ παραμαλλο
Keep Walking...Keep Fishing!!
- Captain theodoros
Τσαπαρί δεν το έχω ακούσει άλλη φορά για τα λυθρίνια , για γοπες κοκαλια κλπ οκ , αλλά λυθρίνια δεν το έχω ακούσει πάντως μπράβο για την τεχνική σου , εγώ τα ψαρεύω με παράμαλλα 40 εκατοστά στην καθετί με γαρίδα η καραβίδα χτυπά καλύτερα .gdeme wrote:Ελλαδα τα ψαρευαμε τσαπαρι.
Σε βάθος 30- 60 μέτρα !
<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>
στις τελευταία εξόρμηση που έκανα ήμουν πολύ ευχαριστημένος και σκέφτομαι να ξαναπάω αποκλειστικά για αυτά.. υπάρχει συγκεκριμένος καιρός που πιάνονται? πχ τώρα που αρχίζει και χειμωνιάζει θα τσιμπούν πάλι? η χάνονται? τα πήρα με δόλωμα γαρίδα.. τι άλλο δόλωμα μου προτείνεται?
-
Καλην Εσπεραν Στελιο
Στους τοπους μας δεν μπορεις να πεις "παω ειδικα για λυθρινια" διοτι θα σου βγουν και Χαννοι και Σπαροι κλπ.
Το κυριο μελημα οταν κυνηγαμε αυτα τα ψαρια ειναι ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.
Πρεπει να νοιωσεις τα ΠΡΩΤΑ τσιμπηματα που προερχονται απο τα λυθρινια. Αν αργησεις θα συνεχισουν οι Χαννοι.
Οπως ειπε και ο Καπετανιος, πρωτο δολωμα το Καραβιδακι. Μετα.... Γαριδα, σκουληκια, καλαμαρι κτυπημενο.

Στους τοπους μας δεν μπορεις να πεις "παω ειδικα για λυθρινια" διοτι θα σου βγουν και Χαννοι και Σπαροι κλπ.
Πρεπει να νοιωσεις τα ΠΡΩΤΑ τσιμπηματα που προερχονται απο τα λυθρινια. Αν αργησεις θα συνεχισουν οι Χαννοι.
Οπως ειπε και ο Καπετανιος, πρωτο δολωμα το Καραβιδακι. Μετα.... Γαριδα, σκουληκια, καλαμαρι κτυπημενο.
-
Gdeme Καλησπερα σου
Και ομως ΕΧΕΙ
Απλα στον τοπο μας, οι "Επαγγελματιες" ηταν διαχρονικα ΑΧΑΠΑΡΑΝΤΑΝ

Και ομως ΕΧΕΙ

Απλα στον τοπο μας, οι "Επαγγελματιες" ηταν διαχρονικα ΑΧΑΠΑΡΑΝΤΑΝ

καλησπέρα και σε εσένα κύριε ευάνθη...EVANTHIS LOIZOU wrote:Καλην Εσπεραν Στελιο![]()
όταν λες λεπτά εργαλεία τι εννοείς? εγώ βάζο μάνα και παράμαλλο 23 αόρατο και αγκίστρι 10 τώρα για καραβιβιδακι δε νομίζω να πουλα κανεις κύπρο.. η κάνω λάθος?
ειδικά στις 2 τελευτές εξόρμησης που πήγα στο ίδιο τόπο.. είχα πολλά καλά αποτελέσματα έπιασα κάπου στα 30 όχι μονος με άλλο 2 φίλους
- Captain theodoros
Καλησπέρα σας και από μένα , αγαπητέ μου Ευάνθη είσαι καλά ?
Παιδιά τσαπαρί σε μένα έχει χτυπήσει μόνο στο συρόμενο , κάποτε παλιά έκανα συρτή τσαπαρί για κοκαλια , κάπου κάπου αραιά χτυπούσε και Κανά λυθρίνι αλλα συρομενο .
Παιδιά τσαπαρί σε μένα έχει χτυπήσει μόνο στο συρόμενο , κάποτε παλιά έκανα συρτή τσαπαρί για κοκαλια , κάπου κάπου αραιά χτυπούσε και Κανά λυθρίνι αλλα συρομενο .
-
ΣΩΣΤΟΣ Στελιο
Εισαι απο εκεινους που πιαννεις το θεμα απο την αρχη
Πολλοι πανε με 60+ μανα και 40+ παραμαλλα
Η βελτιωση που μπορεις να κανης ειναι να παεις σε νημα λεπτο (π.χ. Daiwa Tournament 8, 12 m.m.) και καλαμι τυπου Φητερ, 7 - 8 ποδια.

Εισαι απο εκεινους που πιαννεις το θεμα απο την αρχη

Πολλοι πανε με 60+ μανα και 40+ παραμαλλα

Η βελτιωση που μπορεις να κανης ειναι να παεις σε νημα λεπτο (π.χ. Daiwa Tournament 8, 12 m.m.) και καλαμι τυπου Φητερ, 7 - 8 ποδια.
-
Καλησπερα Καπετανιε
Θα σου φανει παραξενο.... ΑΛΛΑ οι Κυπριοι δεν ξερουν το τσαπαρι.
Απειροελαχιστοι ειναι εκεινοι που ψαρευουν με την μεθοδο αυτη για Κολλιους, Σαφριδια, Σαρδελλες.
Τα πουλουν τα μαγαζια κυριως για Χαννους.

Απειροελαχιστοι ειναι εκεινοι που ψαρευουν με την μεθοδο αυτη για Κολλιους, Σαφριδια, Σαρδελλες.
- Captain theodoros
Καλημέρα Ευάνθη μου , κάπου διάβασα ότι δεν έχετε καραβιδακι αυτό είναι άσχημο , εδω όπως ξέρεις έχουμε δυο ποιότητες το πράσινο και το ντόπιο το κόκκινο αυτό σκίζει πολύ καλό δόλωμα .EVANTHIS LOIZOU wrote:Καλησπερα Καπετανιε![]()

-
Τα ετη 1977 -1980 , οταν ημουν φοιτητης, εκανα παρεα με ενα Μπαρπα απο το Νεο Φαληρο.
Πηγαιναμε παρεα για ψαρεμα στον Σκαραμαγκα, πανω στες εξεδρες που βγαζουν τα πλοια.
Με πειραζανε οι γεροντες, τοτε, που ψαρευα με καλαμι. Εκεινοι κανανε τσαπαρι στο χερι.
Οτι πιαναμε πηγαινε στην ταβερνα που ειχε η οικογενεια. Εκει δοκιμασα για πρωτη φορα Κολλιο καπνιστο.
Τοτε ηταν που γνωρισα και τα δολωματα αυτα.
ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ Καπετανιε μου. Να τες θυμωμαστε και να ελπιζουμε να ξαναβρη ο Ελληνας το γελλιο του

Πηγαιναμε παρεα για ψαρεμα στον Σκαραμαγκα, πανω στες εξεδρες που βγαζουν τα πλοια.
Με πειραζανε οι γεροντες, τοτε, που ψαρευα με καλαμι. Εκεινοι κανανε τσαπαρι στο χερι.
Οτι πιαναμε πηγαινε στην ταβερνα που ειχε η οικογενεια. Εκει δοκιμασα για πρωτη φορα Κολλιο καπνιστο.
Τοτε ηταν που γνωρισα και τα δολωματα αυτα.
ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ Καπετανιε μου. Να τες θυμωμαστε και να ελπιζουμε να ξαναβρη ο Ελληνας το γελλιο του