ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΊΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΆΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΣΤΡΗ; ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΗ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ. ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΠΕΘΕΡΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕΤΗΣ. ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΏΝ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ.
-
Re: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Φιλε
Στην Λαρνακα, τα καλαμαρια τα ψαρευουμε παραδοσιακα με καθετη.
Αρχιζουμε απο Νοεμβριο και παμε μεχρι και τον Φεβραρη. Βγαινουμε βραδυ, οταν η θαλασσα ειναι ησυχη και εχει πολυ κρυο.
Τα νερα τους ειναι πανω απο φυκιες στα 20 - 40 μετρα. Αναβουμε λαμπες και αφηνουμε την βαρκα να κινειται με το ρεμα.
Πρεπει να κουβαλας μαζι σου και αρκετη τυχη

Στην Λαρνακα, τα καλαμαρια τα ψαρευουμε παραδοσιακα με καθετη.
Αρχιζουμε απο Νοεμβριο και παμε μεχρι και τον Φεβραρη. Βγαινουμε βραδυ, οταν η θαλασσα ειναι ησυχη και εχει πολυ κρυο.
Τα νερα τους ειναι πανω απο φυκιες στα 20 - 40 μετρα. Αναβουμε λαμπες και αφηνουμε την βαρκα να κινειται με το ρεμα.
Πρεπει να κουβαλας μαζι σου και αρκετη τυχη

Κύριε Ευάνθη την τύχη εσύ πόθεν την γοράζεις? Που τζιαμέ που πιάνω την δική μου πάει εν πάει 1-2 ώρες τζε μετά ψοφά
. Τις παραπάνω φορές ούτε στο ψάρεμα εν προλαβαίνω να την πάρω!!!

Fishing... http://www.cyprusfaa.com
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΥΑΝΘΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ. ΤΙ ΠΑΡΑΜΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ.
-
πρόσφατο ψάρεμα για θράψαλα ... περιοχή ακτή κυβερνήτη
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
-
Αμμαν εφευρετικοτητα
Ετσι Spinnerbait για θραψαλα πρωτη φορα βλεπω
Το βαριδι που βαζουμε σε κανονικη καθετη για καλαμαρια ειναι σχετικο του βαθους και του ρευματος που επικρατει οταν ψαρευουμε. Οταν εχεις μαζι σου μολυβια απο 100 - 200 γρ. εισαι καλυμμενος.
Για παραμαλλο ισως το .35 να ειναι ιδανικο για αρχη.

Το βαριδι που βαζουμε σε κανονικη καθετη για καλαμαρια ειναι σχετικο του βαθους και του ρευματος που επικρατει οταν ψαρευουμε. Οταν εχεις μαζι σου μολυβια απο 100 - 200 γρ. εισαι καλυμμενος.
Για παραμαλλο ισως το .35 να ειναι ιδανικο για αρχη.
Παιδια εσεις που ασχολιστε με τα καλαμαρια.. Ποσα και ποια ειδη εχουμαι? Ηδη εκαταγραψα το κοκκινο του πετρη πανω το θραψαλλο..
Λοαρκαζω να ασχοληθω λιγακι μαζι τους αμαν αρχισει η αποχη και οι τουρτουρες
Λοαρκαζω να ασχοληθω λιγακι μαζι τους αμαν αρχισει η αποχη και οι τουρτουρες
Esox Lucius
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΙΔΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ,ΣΥΡΤΗ Η ΚΑΘΕΤΗ . ΕΠΙΣΕΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
ΤΙ γινεται με τα καλαμαρια φετος?
Ο καιρος μας εξακολουθει να ειναι Καλοκαιρινος και ισως αυτο να ειναι το αρνητικο
Παιζει τιποτε

Ο καιρος μας εξακολουθει να ειναι Καλοκαιρινος και ισως αυτο να ειναι το αρνητικο

Παιζει τιποτε

-
Μακη
Στην Λαρνακα τα ψαρευουμε απο βαρκα με καθετη
Στην Λεμεσο προτιμουν το αργο τρολλινγκ

Και οι δυο μεθοδοι ειναι αποδοτικες........οταν εχει καλαμαρια βεβαια

Αν παεις σε ενα καταστημα (σιγουρα ΟΧΙ σε καποιον "πρηχτη") σιγουρα θα σε βοηθησουν να στησης κατι καταλληλο.
Καλη Επιτυχια

Στην Λαρνακα τα ψαρευουμε απο βαρκα με καθετη

Στην Λεμεσο προτιμουν το αργο τρολλινγκ

Και οι δυο μεθοδοι ειναι αποδοτικες........οταν εχει καλαμαρια βεβαια

Αν παεις σε ενα καταστημα (σιγουρα ΟΧΙ σε καποιον "πρηχτη") σιγουρα θα σε βοηθησουν να στησης κατι καταλληλο.
Καλη Επιτυχια

-
18 Δεκεμβριου, 2008Τις μερες αυτες αρχισαν να βγαινουν παρα πολλες πληροφοριες για καλαμαρια στην περιοχη "Ρομαντζου - Ξυλοφαγου" και στο Παραλιμνι
Απο αλλες περιοχες ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Απο αλλες περιοχες ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Επιβεβαιώνω και γω. Σε πρόσφατο ψάρεμα μου στο Ξυλοφάγου είδα 2 κοπάδια καλαμάρια δίπλα από την ακτή.EVANTHIS LOIZOU wrote:18 Δεκεμβριου, 2008Τις μερες αυτες αρχισαν να βγαινουν παρα πολλες πληροφοριες για καλαμαρια στην περιοχη "Ρομαντζου - Ξυλοφαγου" και στο Παραλιμνι![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Απο αλλες περιοχες ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ![]()
![]()
Who the cap fit
Let them wear it
Let them wear it
εγω παλι τα ειδα στην πεγεια.
Σιγα μην τρεχω στην Πεγεια για τα καλαμαρια νυχτιατικα.
Αν εχει η Λαρνακα εχει καλως. Να κανονησουμε να παμε 2-3 βαρκες να κανουμε πλακα.
Σιγα μην τρεχω στην Πεγεια για τα καλαμαρια νυχτιατικα.
Αν εχει η Λαρνακα εχει καλως. Να κανονησουμε να παμε 2-3 βαρκες να κανουμε πλακα.
- plenom'metatopsarem?
αν και έχει καιρό στο συγκεκριμένο θέμα να γράψει κάτι,
πως πάει φέτος? πήγατε? πάτε? πάει καλά?!
για εμάς (Λάρνακα) καθόλου καλά! Καμία σχέση με πέρσυ!!!Μπορεί φυσικά να έτυχε μόνο σε εμάς!
Εσείς?!
πως πάει φέτος? πήγατε? πάτε? πάει καλά?!
για εμάς (Λάρνακα) καθόλου καλά! Καμία σχέση με πέρσυ!!!Μπορεί φυσικά να έτυχε μόνο σε εμάς!
Εσείς?!
εκαναν την εμφανηση τους η ακομη?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The only source of knowledge is experience