Page 1 of 2
Μαλαγρα
Posted: Thu Aug 13, 2009 1:36 pm
by chrysanthos9
Ρε κοπελια πετε μου καμοια μαλαγρα καλη για αντεννα για μελανες και κουρκουνες και σαλπες που να μην διαλιεται στον αφρα αλλα να διαλυεται στον πατο.
Υ.Γ θα ηταν καλο να ανοιγετουν ενα θεμα για μαλαγρες
Re: Μαλαγρα
Posted: Thu Aug 13, 2009 6:36 pm
by evol12
εγω την μαλαγρα μ ου καμνω την με σλαις και πολτο σαρδελας και βαλω μια πετρα μεστιν μεση της μπαλας.
Re: Μαλαγρα
Posted: Thu Aug 13, 2009 8:48 pm
by fISHANDCHIPS
εγώ .....
καπίρα με ψαροτροφή 4/1 να σφίξή καλά και πατώνει μια χαρά
ετοιμάζεις 10-15 μπάλες αναλόγος και ρίχνεις τις ακριβώς τζαμέ που ψαρέφκεις κατα διαστήματα
αν θα ψαρέψεις με μπικατίνι βάλεις και ποτζίνο μέσα,ή αναλόγος με το δόλωμα σου προσθέτεης και στον πασμό σου
Σημαντικό είναι να τις κάμεις τόσο σφιχτές ουτος ώστε να σπάζουν σε κάποιοα φάση και όχι να είναι στότσι και να τρών τα ψάρκα που πάνω
Το πλεονέκτημα της καπίρας έναντι του ψωμιού είναιότι δεν μμένουν οματάκια τα οποία να τρών τα ψάρια ..... και μειονέκτημα του ψωμιού είναι οτι δεν πάει όλο στον πάτω αλλά μερικά κομμάτια επιπλέουν ειδικά αν δεν είναι καλά βρεγμένο και αντί να μαζέψεις τα ψάρια στον πάτο μαζέυκεις τα στον αφρό
το πάσμομα είναι τέχνη τών γλυκών υδάτων

Re: Μαλαγρα
Posted: Fri Aug 14, 2009 10:51 am
by EVANTHIS LOIZOU
Πετρο!!!!!!!!!!!
Το μπασμωμα ειναι σχεδον παντοτε το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ψαρεματα, Θαλασσας, Λιμνης και..........Ξηρας

Re: Μαλαγρα
Posted: Sat Aug 15, 2009 6:15 pm
by fISHANDCHIPS
Συφωνώ
έγραψα το με βάση το τι βλέπω συνήθως στην Κύπρο ... δεν λέω οτι δεν μπασμώνουν στην θάλασσα ,αλλα συνήθως είναι με κόκκους τροφής ή κομμάτια ζυμωμένης τροφής,ψωμιά και γενικά μπασμούς που δεν διαλύονται στο νερό με αποτέλεσμα το ψάρι να τρώει τον μπασμό αντί το δόλωμα.
ενω άτομα που ψαρέυουν στα φράγματα ως συνήθως μπασμόνουν πιο σωστά ... η γνώμη μου
για το τι βλέπω μιλώ ... και λάθος διατύπωση οτι είναι ''τέχνη των γλυκών υδάτων

Re: Μαλαγρα
Posted: Sat Aug 15, 2009 7:09 pm
by chrysanthos9
σημερα εφτιαξα νεα μαλαγρα εβαλα καπιρα σκορδο τριμενο τυρι σκονη σαρδελες διαλυμενες και το καλυτερο αφηκα το για το τελος αχινο λιωμενο για τους σορκους

εν να την δοκιμασω αυριο και θα σας πω αποτελεσματα
Re: Μαλαγρα
Posted: Sat Aug 15, 2009 7:56 pm
by Greg
τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
Re: Μαλαγρα
Posted: Mon Aug 17, 2009 7:37 am
by marios_tilliros
[quote="chrysanthos9"]σημερα εφτιαξα νεα μαλαγρα εβαλα καπιρα σκορδο τριμενο τυρι σκονη σαρδελες διαλυμενες και το καλυτερο αφηκα το για το τελος αχινο λιωμενο για τους σορκους

εν να την δοκιμασω αυριο και θα σας πω αποτελεσματα[/quotητ
ηταν καλο?
Re: Μαλαγρα
Posted: Mon Aug 17, 2009 9:11 am
by chrysanthos9
πολλα καλο αλλα σορκους εν επιασα

Re: Μαλαγρα
Posted: Fri Sep 11, 2009 9:45 am
by sifu-nas
πρεπει να βαλεις τζιαι κανενα φτιν νυχτεριδας.. για σορκους

Re: Μαλαγρα
Posted: Fri Sep 11, 2009 11:48 am
by mariosko
Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...
Re: Μαλαγρα
Posted: Fri Sep 11, 2009 12:40 pm
by PeRoUkKaS
mariosko wrote:Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...
πιο που τα θκιο επαθες ??

Re: Μαλαγρα
Posted: Sat Sep 12, 2009 3:59 pm
by MariosK
Για έτσι δουλειές έχει μπλέντερ 7 ευρώ το Pop Life. Εν τζε ελαφρεί οπότε αν το φάεις πας την κελλέ γλιτώνεις με 1-2 ράμματα.
Re: Μαλαγρα
Posted: Mon Sep 14, 2009 9:52 pm
by konstantinos kalogir
mariosko wrote:Greg wrote:τυρι, ντοματα,σαρδελλα, λαδι σαρδελλας, γαλα και 2 κουταλλιες ψαροτροφη.. ολα στο μπλεντερ, ανακατωνεις το με αμμο, το βαζεις σε μια φιζα και το αφηννεις 5-6 μερες στον ηλιο να τσικνωσει. killer
τζιαι πετασεις το μπλεντερ να μεν σου το φορισει η γιενεκα σου πανω στην κελλεν... ή 'αφιννεις το για το ψαρεμα' και βαλλεις το μεσα στην αποθηκη και γεμωνει λυμπουρους και παλε φωρει σου το πανω στην κελλεν η γιενεκα σου...
Ηθικό δίδαγμα...κυκλοφόρα με κράνος 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά από κάθε ψάρεμα..!

Re: Μαλαγρα
Posted: Tue Sep 15, 2009 7:01 am
by SiliS
Η αγαπημενη μου συνταγη ειναι σαρδελλα φρεσκα κανενα κιλο ή 5 κουτια αντζουγια ή και τα δυο μαζι, 4 αυγα, λαδι ελιας, και κτυπημα στο πλεντερ να γινουν χυλος, οχι πολυ πικτος. Καπιρα μετα και ζυμωμα στο χερι, με γαντια η χωρις αν θελετε να το απολαυσετε

, και αμμο η χωμα για να στησει μαζι με πικατινι νεκατομενα...μετα ψαρεμα με πικατινι...2 - 3 μπαλες στην αρχη και καθε μιση ωρα αναλογως του αν τσιμπα η οχι...