ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΝΕΣ ?
-
Re: ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΝΕΣ ?
εν περσυνη η ψαρια φετος ακομα να παω με το καλαμι περιμενω τωρα να περασουν 2 μερες για να εν ετιμη η τροφη και θα παω κανενα περιπατο στα παλια μου λιμερια να δω τη παιζει!
εχει πραμα ο γιαλος μαστρε?
-
Πολλα ωραιος αν και εγω δεν πολυασχολουμε με το καλαμι(βλ.cydiversotiris!129 wrote:ναι φιλε
ελα μια φωτογραφια πιο καθαρη

Ο σούρος αρκετά καλός!
Το σιηροπσαρο εφας το?
Αν το εφαες σιουρα εννα πεις ενεπεζετουν ενε?
Εφαα τζιαι γω ενα που επαιξα μια φορα παλια με ενα ξαερφο μου τζιαι ηταν οπως το μελιν!
(βεβαια πρεπει να φυει η πετσα του που εν οπως το αλεξισφαιρο!)

φιλε μου δεν ειναι σουρος αλλα καραγκιδαcydiver900 wrote:Μα ρε φιλε ο ενας εν σουρος ?sotiris!129 wrote:ψαρεμα με την συνκεκριμενη τροφη περσυ
2 ατομα και χωρις πραγκαρολλα πουκατο για καρφομα την οπια θεορω γελια μεθοδος ψαρεματος!
Το αλλον διπλα εσιηροπσαρον?![]()

-
ε φιλε επια επια ζιαλλες φορες ζε πιο μεγαλο θεμας πραγματι εν μελην το ατιμο
με το ψαροτουφεκο 2-3 φορες ειδα και ηταν τελια μορα και εν τα επαιζα
-
Να σαι καλα φιλε μου...Ευχαριστω για την διορθωση ...νομιζα οτι ηταν σουρος...μοιαζουν αρκετα....Nikolas Nklou wrote:φιλε μου δεν ειναι σουρος αλλα καραγκιδαcydiver900 wrote:Μα ρε φιλε ο ενας εν σουρος ?sotiris!129 wrote:ψαρεμα με την συνκεκριμενη τροφη περσυ
2 ατομα και χωρις πραγκαρολλα πουκατο για καρφομα την οπια θεορω γελια μεθοδος ψαρεματος!
Το αλλον διπλα εσιηροπσαρον?![]()
Καλα εκανες και μου το ειπες ομως!

-
Μα θελεις να παεις πανω που κιλον?sotiris!129 wrote:ε φιλε επια επια ζιαλλες φορες ζε πιο μεγαλο θεμας πραγματι εν μελην το ατιμο
-
οι οι γιατονομα του Θεου επιες πολλα εσυcydiver900 wrote:Μα θελεις να παεις πανω που κιλον?sotiris!129 wrote:ε φιλε επια επια ζιαλλες φορες ζε πιο μεγαλο θεμας πραγματι εν μελην το ατιμο

-
φιλε μου οταν αρχισα το ψαρεμα μανιακα πρην απο 5-6 χρονια με αντενα καθε αποτηχια την φορτονα στην τροφη παρολο που την προιγουμενη εξωρμιση μπορει να ειχα με εκεινη την τροφη μια αρκετα καλη ψαρια στην ιδια περιοχη, με αποτελεσμα να γινω κατακαπιο τροπο "κομπλεξικος" με τες τροφες μου1maxhtec wrote:συγχαρητηρια φιλε σωτηρη για την εξερετικη πσαρια σου και επισισ συγχαρητιρια που μοιραζεσε τα μυστικα σου εισαι κορυφη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αγοραζα συνεχια κενουριες να κανω απιθανους συνδιασμους που αλλοι εβγεναν καλιτεροι και αλλοι χειροτεροι!
κατελιξα σε μερικους αρκετα δυνατους συνδιασμους ενας απο αυτους ειναι ο συνκεκριμενος που ανεφερα πιο πανω, εν ζε να ζω 200 χρονια να σας παραζελω ομως

περαν τα αστια δεν παιζει ρολο μονο η τροφη αλλα και το στισιμο του καλαμιου ΑΛΛΑ και η μερα!!!
εγω με τες τροφες μου επιασα απολα τα ψαρια τσιπουρες,λαυρακια,σορκους και πολλα αλλα ομως ειχε και μερες που οτι τροφη και να καμεις δεν θα πιασεις λεπι!
-
Ε συγνωμη δηλαδη μισον κιλον εν λλιον?sotiris!129 wrote:οι οι γιατονομα του Θεου επιες πολλα εσυcydiver900 wrote:Μα θελεις να παεις πανω που κιλον?sotiris!129 wrote:ε φιλε επια επια ζιαλλες φορες ζε πιο μεγαλο θεμας πραγματι εν μελην το ατιμο
με το ψαροτουφεκο 2-3 φορες ειδα και ηταν τελια μορα και εν τα επαιζατο πολι πολι να ηταν 500gr εν ειμαι σιουρος γιατι εν το εζιασα αλλα δεν νομιζω να ηταν ζε παραπανω!

-
Παντως μονο τζιαι μονο που τουντην κινηση σου εγω επαραδεχτηκα σε ρε φιλε... αν τζιαι για μενα δεν επαιξε καποιο ρολο αφου οπως ειπα δεν ψαρευκω με καλαμι σχεδον καθολου πλεον.....Μπραβο παντως που εμοιραστηκες τα μυστικα σου με τους συμφορουμιτες!sotiris!129 wrote:φιλε μου οταν αρχισα το ψαρεμα μανιακα πρην απο 5-6 χρονια με αντενα καθε αποτηχια την φορτονα στην τροφη παρολο που την προιγουμενη εξωρμιση μπορει να ειχα με εκεινη την τροφη μια αρκετα καλη ψαρια στην ιδια περιοχη, με αποτελεσμα να γινω κατακαπιο τροπο "κομπλεξικος" με τες τροφες μου1maxhtec wrote:συγχαρητηρια φιλε σωτηρη για την εξερετικη πσαρια σου και επισισ συγχαρητιρια που μοιραζεσε τα μυστικα σου εισαι κορυφη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αγοραζα συνεχια κενουριες να κανω απιθανους συνδιασμους που αλλοι εβγεναν καλιτεροι και αλλοι χειροτεροι!
κατελιξα σε μερικους αρκετα δυνατους συνδιασμους ενας απο αυτους ειναι ο συνκεκριμενος που ανεφερα πιο πανω, εν ζε να ζω 200 χρονια να σας παραζελω ομως![]()
περαν τα αστια δεν παιζει ρολο μονο η τροφη αλλα και το στισιμο του καλαμιου ΑΛΛΑ και η μερα!!!
εγω με τες τροφες μου επιασα απολα τα ψαρια τσιπουρες,λαυρακια,σορκους και πολλα αλλα ομως ειχε και μερες που οτι τροφη και να καμεις δεν θα πιασεις λεπι!
Εισαι ΛΕΒΕΝΤΑΔΡΩΠΟΣ!

EΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΛΩ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΨΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΤΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ 2 ΠΟΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥsotiris!129 wrote:φιλε μου οταν αρχισα το ψαρεμα μανιακα πρην απο 5-6 χρονια με αντενα καθε αποτηχια την φορτονα στην τροφη παρολο που την προιγουμενη εξωρμιση μπορει να ειχα με εκεινη την τροφη μια αρκετα καλη ψαρια στην ιδια περιοχη, με αποτελεσμα να γινω κατακαπιο τροπο "κομπλεξικος" με τες τροφες μου1maxhtec wrote:συγχαρητηρια φιλε σωτηρη για την εξερετικη πσαρια σου και επισισ συγχαρητιρια που μοιραζεσε τα μυστικα σου εισαι κορυφη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
κατελιξα σε μερικους αρκετα δυνατους συνδιασμους ενας απο αυτους ειναι ο συνκεκριμενος που ανεφερα πιο πανω, εν ζε να ζω 200 χρονια να σας παραζελω ομως![]()
"Η ηρεμια του ΤΤΑΠΠΟΥ"..............
-
παιδια καταρχην καλησπερα σας!!sotiris!129 wrote:ναι φιλε
λυπάμαι όμως πάρα πολύ βλέπωντας τετοιες ψαριές!!το χοιρόψαρο γινεται 3 κιλα και η 10ποντη καραγκίδα που πιάσατε γινεται 5 κιλα!επισης και οι κουρκούνες είναι οριακες.Δεν βλέπω καμιά μαστορκα στο να πιάννουμεν ψάρκα που δεν έχουν κάνει τον κύκλο της ζωής τους ακόμη δηλαδη να αναπαραχθούν!!
εγω εννοειται δεν ειμαι αγιος σκοτώνω πολλα ψαρια με το ψαροντούφεκο αλλά πάντα επιλέγω δεν κάνω κρεατοσυλλογη και τα ψάρια που παίρνω ειναι αυτα που σαν μεγεθος τα επιτρέπει ο νόμος εστω και αν δεν με ελεγχει κανενας γιαυτό.
πρέπει μόνοι μας να αποκτήσουμε συνειδηση για να βλέπουν και οι επομενες γενιες ψάρια.
δεν μπορουμε να κατηγορουμε τους επαγγελματιες οτι παιρνουν το γονο και να κανουμε και μεις το ιδιο.Κρατατε μονο τα ψαρια που ψοφησαν τα υπολοιπα μικρα αφηστε τα να ζησουν οπως κανω εγω υποβρυχια που τα βλεπω να κολυμπάνε αμέριμνα και τα χαιρομαι!!
απολογούμαι αν ακούγομε κάπως και απορώ που κάποιος άλλος που ασχολειται χρόνια με το καλαμι δεν ειπε τίποτα.
παραδειγματιστειτε απο τον Αντρεα που τα ψαρια του ειναι ενα και ενα τσιπουρες μεγαλες μυλοκοπια κτλ. και μαθετε απο αυτόν
τα λεω ολα με την καλυτερη διαθεση!!

-
Εχετε απολυτο δικιο φιλε Νικόλα....εγω αρχαριος ακομα στο ψ/τ οπως ειπα 17 χρονων.....μαθαινω απο τωρα να σεβομαι την θαλασσα και ετσι πρεπει να κανουν ολοι....Ειναι τιμη μας που εχουμε ανθρωπους σαν και εσας να μας τα λετε και να μας συμβουλευετε πραγματικα σας το λεω και μπραβο σας να συνεχισετε να το κανετε διοτι εσεις ξερετε καλύτερα...NIKOLAS HARRIS wrote:παιδια καταρχην καλησπερα σας!!sotiris!129 wrote:ναι φιλε
λυπάμαι όμως πάρα πολύ βλέπωντας τετοιες ψαριές!!το χοιρόψαρο γινεται 3 κιλα και η 10ποντη καραγκίδα που πιάσατε γινεται 5 κιλα!επισης και οι κουρκούνες είναι οριακες.Δεν βλέπω καμιά μαστορκα στο να πιάννουμεν ψάρκα που δεν έχουν κάνει τον κύκλο της ζωής τους ακόμη δηλαδη να αναπαραχθούν!!
εγω εννοειται δεν ειμαι αγιος σκοτώνω πολλα ψαρια με το ψαροντούφεκο αλλά πάντα επιλέγω δεν κάνω κρεατοσυλλογη και τα ψάρια που παίρνω ειναι αυτα που σαν μεγεθος τα επιτρέπει ο νόμος εστω και αν δεν με ελεγχει κανενας γιαυτό.
πρέπει μόνοι μας να αποκτήσουμε συνειδηση για να βλέπουν και οι επομενες γενιες ψάρια.
δεν μπορουμε να κατηγορουμε τους επαγγελματιες οτι παιρνουν το γονο και να κανουμε και μεις το ιδιο.Κρατατε μονο τα ψαρια που ψοφησαν τα υπολοιπα μικρα αφηστε τα να ζησουν οπως κανω εγω υποβρυχια που τα βλεπω να κολυμπάνε αμέριμνα και τα χαιρομαι!!
απολογούμαι αν ακούγομε κάπως και απορώ που κάποιος άλλος που ασχολειται χρόνια με το καλαμι δεν ειπε τίποτα.
παραδειγματιστειτε απο τον Αντρεα που τα ψαρια του ειναι ενα και ενα τσιπουρες μεγαλες μυλοκοπια κτλ. και μαθετε απο αυτόν
τα λεω ολα με την καλυτερη διαθεση!!

Να σε ρωτησω κατι φιλε? Το χοιροψαρο γινεται μεχρι 3 κιλα? Δηλαδη γινεται τεραστιο με λιγα λογια!
Εχετε χτυπησει ποτε κανενα τετοιο φιλε Νικόλα?
Ξερετε αν εχει δηλητηριο?(Κατι ακουσα οτι εχει 1 ραχιαιο αγκαθι με δηλητηριο ισχυει?)
-
φιλε Νικολα εγω προτος θα κατακρινα αυτη την ψαρια αν την εβλεπα αλλου και δεν εχεις και αδικο
ομως πρεπει να διαχορισουμε καπια πραματα, ο ανθρωπος με τα μιλοκοπια και τες τσιπουρες που λες ψαρεβει με διαφορετικη τεχνικη ψαρεματος απο το θεμα εδω που ειναι η αντενα!
το χοιροψαρο που βλεπεις ζιαμε εν 200-300 gr ??? δαμε μισο κιλο ειπαμε για μια φορα που επιασα και ηταν εξερετικα σπανιο!
3kg αν πιασω χειροψαρο πανω στην αντενα εν να μου την κοψει να μου την καμει 5 κομαθκια! αναλογα με την τεχνικη πιανεις και τα αναλογα ψαρια! σιγουρα αν ηταν το ψαρι 50-100gr ηταν να παει πισω στο νερο! οπως πιγαν και πολλα αλλα!
οι κουρκουνες που βλεπεις ειναι ολες μα ολες 8-10 cm μπορει να εχει και καμια 7cm απολογουμε,οπως ειπες και εσυ ασχετος αν μου κανουν ελεχο η οχι και εγω κανω release τα μικροτερα ψαρια απο το οριο που εγω ο ιδιος εχω βαλει στον εαφτο μου επιδη για τες κουρκουνες δεν εχει επιτρεπτο οριο!
την καρακιδα δεν την επιασα εγω αλλα ο συντροφος μου αρα δεν μπορουσα να του επιβλιθω να κανει κατι ηταν στην κριση του, ΑΛΛΑ και εγω να την επιανα ηταν να την πιασω 100%
δεν ηταν 10cm ηταν τουλαχιστο 30 αποτι θιμουμε, (γιατι αποτι ειπα πιο πανω η φωτογραφια εν περσυνηκαι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το μεγεθος) αλλα και επειδη με την αντενα καρακιδα 5KG δεν προκειτε ουτε σε 1000 χρονια να πιασεις καπιος ειδικα στην κυπρο!
φιλε μου και εγω παω ψαροτουφεκο αρκετα συχνα, σιγουρα δεν εχω τα αποτελεσματα που εχεις εσυ ομως και εγω αν την συνκεκριμενη μερα πιγενα για ψαροτουφεκο αντι για αντενα δεν θα γυριζα το οπλο σε κανενα απο τα ψαρια που εχει η φωτογραφια παρολα αυτα καρακιδα 5κg και χοιροψαρο 3kg ποτε δεν ειδα και δεν νομιζω να δω
! ομως αλλο το ψαροτουφεκο αλλο η αντενα και αλλο το casting!
ομως πρεπει να διαχορισουμε καπια πραματα, ο ανθρωπος με τα μιλοκοπια και τες τσιπουρες που λες ψαρεβει με διαφορετικη τεχνικη ψαρεματος απο το θεμα εδω που ειναι η αντενα!
το χοιροψαρο που βλεπεις ζιαμε εν 200-300 gr ??? δαμε μισο κιλο ειπαμε για μια φορα που επιασα και ηταν εξερετικα σπανιο!
3kg αν πιασω χειροψαρο πανω στην αντενα εν να μου την κοψει να μου την καμει 5 κομαθκια! αναλογα με την τεχνικη πιανεις και τα αναλογα ψαρια! σιγουρα αν ηταν το ψαρι 50-100gr ηταν να παει πισω στο νερο! οπως πιγαν και πολλα αλλα!
οι κουρκουνες που βλεπεις ειναι ολες μα ολες 8-10 cm μπορει να εχει και καμια 7cm απολογουμε,οπως ειπες και εσυ ασχετος αν μου κανουν ελεχο η οχι και εγω κανω release τα μικροτερα ψαρια απο το οριο που εγω ο ιδιος εχω βαλει στον εαφτο μου επιδη για τες κουρκουνες δεν εχει επιτρεπτο οριο!
την καρακιδα δεν την επιασα εγω αλλα ο συντροφος μου αρα δεν μπορουσα να του επιβλιθω να κανει κατι ηταν στην κριση του, ΑΛΛΑ και εγω να την επιανα ηταν να την πιασω 100%
δεν ηταν 10cm ηταν τουλαχιστο 30 αποτι θιμουμε, (γιατι αποτι ειπα πιο πανω η φωτογραφια εν περσυνηκαι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το μεγεθος) αλλα και επειδη με την αντενα καρακιδα 5KG δεν προκειτε ουτε σε 1000 χρονια να πιασεις καπιος ειδικα στην κυπρο!
φιλε μου και εγω παω ψαροτουφεκο αρκετα συχνα, σιγουρα δεν εχω τα αποτελεσματα που εχεις εσυ ομως και εγω αν την συνκεκριμενη μερα πιγενα για ψαροτουφεκο αντι για αντενα δεν θα γυριζα το οπλο σε κανενα απο τα ψαρια που εχει η φωτογραφια παρολα αυτα καρακιδα 5κg και χοιροψαρο 3kg ποτε δεν ειδα και δεν νομιζω να δω

-
(Α και το προσοπικο οριο για κουρκουνες εν 12-15 cm) την συνκεριμενη μερα ειπαμε να καμουμε μια εξερεση λογο του αριθμου τον ψαριον και να κρατισουμε απο 8cm και πανω γιατι ηταν πολλες και καθε 2 λεπτα εφκαλαμε ψαρι και καμια δεν ξεπερνουσε το 12 που στην τελικη ηταν θεμα 2-3 εβδομαδον να γινει και οχι θεμα αναπαραγογης αφου ουτος η αλιος δεν ηταν ο καιρος αναπαραγογης τους!