(CyBasser) wrote:Mεν ανυσησυχείς ρε Κώτσιο, εννά τον βοηθήσουμε. Τωρά ειδικά που τον επήρα τζαι έπιασε μια μικρή δόση για αυτοκράτορες....
Απλά μια διευκρίνηση: Για λαβράκι έννεν άλλ
Ο καλάμι που θέλει, εν άλλ
Α καλάμια που θέλει. Σκλάβες εν τον θωρώ να ασχολείται. Θάλασσα βολεύκεται με ότι έχι, εννά πιάσει ένα δεύτερο πρώτιστα για λαβράκι (και μακρύ, το 2.1 για φράκτη πως σου ήρτε?) πον'να το χρησιμοποιά στην θάλασσα. Πότε είπες εν τα γενέθλια σου να φάμεν παστουρμάες ρε Πτωχο?
ΥΓ: Γιώρκε, κάτσε την μάππα κάτω τζαι άηστον να πιάσει σπιννοκάλαμο. Τα πέδιλα σου να μεν τα ξιάννεις!!!!

Το 2.10 επιενε για τες πέστροφες! Και γενικά για τόπους που εν έχεις την άνεση να κρατάς μακρύ καλάμι λόγο δέντρων, χόρτων κτλ κτλ. Για τα λαυράκια εννοείτε εν διαφορετικό το καλάμι (έγραψα το πάρακατω). Για τα λαυράκια βοήθα τον εσύ καλύτερα!
Μμ, για θάλασσα ώστε.. Το μόνο 'σίγουρο' τωρά είναι ότι θέλεις καλάμι 2.70-3.00μ. Τωρά όμως μπένουν άλλοι παραμέτροι που εν να σε συγχύσουν παραπάνω πιστεύω. Όπως τα δολώματα που εν να χρησιμοποιάς. Για παράδειγμα αν στοχεύεις σε λαυράκια (θάλασσα) εν προτιμότερα (κατά γενική ομολογία) τα σιλικονούχα δολώματα. Σε παρόμοια περίπτωση θέλεις καλαμούι με χαμηλό action (3-10γρ) και γρήγορο, ώστε να σου διά την ευχέρια η μύτη του να δίνεις 'ζωή' στο δόλωμα. Αν 'παλεύκεις' για σφύρνες-λίτσες εν πολλά καλά καλάμια με πιο ψηλό action (15-50γρ). Όλα εξαρτώνται από το τεχνητό σου δόλωμα, και κατ'επέκταση που το ψάρι που γυρεύκεις.
Ξέρω εσύγχυσα σε, εν για προβληματισμό που σου είπα τα πιο πάνω άλλωστε.
Η δική μου γνώμη είναι να πιάσεις καλάμι 2.70-2.75μ, 15-30γρ action, ούτε πολλά γρήγορο ούτε πολλά αργό. Νομίζω ένα τέτοιο καλάμι δίνει σου αρκετές επιλογές.