Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ

Post Reply
MariosK

Re: Μισινες-Νηματα για σπιννιγκ

Post by MariosK »

plenom'metatopsarem? wrote: και η ερώτηση...ανταλλακτικά υπάρχουν, ή θα πρέπει να πετάξω μία μηχανή πο υκατά τα υπόλοιπα λειτουργεί στην εντέλεια? :( :( :(
Υπάρχουν ρε φίλε αλλά όπως σου είπε και ο Γρηγόρης είναι πανάκριβα+μεταφορικά. Η μόνη λύση είναι η πρόληψη. Για μηχανουες που χρησιμοποιούνται συχνά στην θάλασσα το συγκεκριμένο σημείο θέλει τακτικά λάθκιασμα. Εγώ βάλλω του και λίον marine γράσο μαλακόν γιατί κρατά την αλμύρα έξω.
plenom'metatopsarem? wrote: φίλε μου , είσαι καθόλου συγγενής με τον ΜάριοΚ τον πράσινο?! :P :P :P
Πρώτα ανίψια :lol: :lol: :lol:

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

MariosK wrote:
plenom'metatopsarem? wrote: και η ερώτηση...ανταλλακτικά υπάρχουν, ή θα πρέπει να πετάξω μία μηχανή πο υκατά τα υπόλοιπα λειτουργεί στην εντέλεια? :( :( :(
Υπάρχουν ρε φίλε αλλά όπως σου είπε και ο Γρηγόρης είναι πανάκριβα+μεταφορικά. Η μόνη λύση είναι η πρόληψη. Για μηχανουες που χρησιμοποιούνται συχνά στην θάλασσα το συγκεκριμένο σημείο θέλει τακτικά λάθκιασμα. Εγώ βάλλω του και λίον marine γράσο μαλακόν γιατί κρατά την αλμύρα έξω.
plenom'metatopsarem? wrote: φίλε μου , είσαι καθόλου συγγενής με τον ΜάριοΚ τον πράσινο?! :P :P :P
Πρώτα ανίψια :lol: :lol: :lol:
Τώρα να δούμε ρε Μάριε, ξανακαθάρισα, ξαναλάθκιασα, αλλά φοούμαι πως μάλλον εχτάρτηκεν τζιαι τότε...καληνύχτα! :?

Που εννα δεις τον πράσινο...τα χαιρετίσματα μου ρε! :D

Tryfon

Post by Tryfon »

MariosK wrote: Εγώ βάλλω του και λίον marine γράσο μαλακόν γιατί κρατά την αλμύρα έξω.
Συνδιαστο με λαδι ειδα οτι καμνει καλυτερη δουλια (διαλει τα κουτρουβουθκια που το γρασο)
Like us on Facebook: Super Action Stores Cyprus

plenom'metatopsarem?

Tryfon wrote:
MariosK wrote: Εγώ βάλλω του και λίον marine γράσο μαλακόν γιατί κρατά την αλμύρα έξω.
Συνδιαστο με λαδι ειδα οτι καμνει καλυτερη δουλια (διαλει τα κουτρουβουθκια που το γρασο)
:handgestures-thumbupleft: :handgestures-thumbupleft: :handgestures-thumbupleft:

plenom'metatopsarem?

ήβρα μερικά στο ebay αλλά όι της μηχανής μου!!!
άτε τωρά, να κάμω τον μάντη να μαντέψω αν ταιρκάζουν?!

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Tryfon wrote:Συνδιαστο με λαδι ειδα οτι καμνει καλυτερη δουλια (διαλει τα κουτρουβουθκια που το γρασο)
Ακουσα έλειψε σου το λάδι ρε Τρύφωνα ... εν αλήθκεια ? :lol: :lol: :lol:

Και της δική μου βουήζει ... οντως χρειαζονται τακτική συντήρηση ... που εγώ δεν κάμνω καθόλου,νομίζω πρέπει να ξεκινησω να κάμνω και εγώ
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

MariosK

Post by MariosK »

Tryfon wrote:
Φίλε το γράσο μου δεν κάμνει κουτρουβούθκια και το λάδι μου εν ποτζίνο το κότζινο το καλό που φέρνει έναν κοπέλιν η στην Λευκωσία :lol: :lol: :lol: (εντομεταξύ έλιψεν μου το γράσο και εν να ρτώ για προμήθειες :D)

MariosK

Post by MariosK »

plenom'metatopsarem? wrote:ήβρα μερικά στο ebay αλλά όι της μηχανής μου!!!
άτε τωρά, να κάμω τον μάντη να μαντέψω αν ταιρκάζουν?!
Quantum Hot Sauce brought to you by Trifonis (οι ο Σαμαράς) :P

Κάμνει για ούλλες τις μηχανές. Λάδι στα ρουλεμά και γράσο στα γρανάτζια τζε στα πάσα.

Tryfon

Post by Tryfon »

Συνδίαστο με το λαδι λαλω σουυ

christos nic

Post by christos nic »

Λιγες αποριες..

.στο βιντεο δεν γρασαρει τον αξονα της μηχανης που ανεβοκατεβαζει το καρουλι..δεν χρειαζετε γρασαρισμα ο αξονας?

.το χερουλι της μανιβελλας θελει λαδιασμα!

.ο συνδιασμος λαδι-γρασο γινετε και με αλλες μαρκες λαδιων-γρασων η ειναι μονο γι αυτη την μαρκα που ενδεικνιεται?

.ο τροπος για συνδιασμο λαδι-γρασο ειναι πρωτα λαδι και μετα γρασο οπως καταλαβα που ειναι και λογικο?

.σε ενα σημειο στο βιντεο μεσα σε μια τρυπα του μηχανισμου ειναι λαδι μονο που βαζει για να λαδιαστουν τα γρανατζια μεσα?

Tryfon

Post by Tryfon »

christos nic wrote:Λιγες αποριες..

.στο βιντεο δεν γρασαρει τον αξονα της μηχανης που ανεβοκατεβαζει το καρουλι..δεν χρειαζετε γρασαρισμα ο αξονας?
στο 4:19 λαδιαζει τον αξονα μεν γρασαρεις τον αξονα ενθα τζηλα smooth

.το χερουλι της μανιβελλας θελει λαδιασμα!
ναι!
.ο συνδιασμος λαδι-γρασο γινετε και με αλλες μαρκες λαδιων-γρασων η ειναι μονο γι αυτη την μαρκα που ενδεικνιεται?
ναι logika
.ο τροπος για συνδιασμο λαδι-γρασο ειναι πρωτα λαδι και μετα γρασο οπως καταλαβα που ειναι και λογικο?
ναι
.σε ενα σημειο στο βιντεο μεσα σε μια τρυπα του μηχανισμου ειναι λαδι μονο που βαζει για να λαδιαστουν τα γρανατζια μεσα?
pio simio ??

Στάθης

Post by Στάθης »

Ο γενικός κανόνας είναι να λιπαίνουμε με λάδι πράγματα που περιστρέφονται και με γράσο σημεία στα οποία ασκείται πίεση.
Χρησιμοποίησε λάδι λιπάνσεως σε ρουλεμαν και γράσο σε γρανάζια, αλλά μην το παρακάνεις. Το πολύ γράσο συγκρατά ακαθαρσίες και γίνεται μια μάζα η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο μηχανισμό.

To να ανακατέψεις λάδι και γράσο, είναι γενικά κακή ιδέα, γιατί το γράσο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει το κατάλληλο ιξώδες για τη λίπανση των σημείων για τα οποία προορίζεται και προσθέτοντας λάδι, διαταράσσεις τις ιδιότητες του.
no whey no gain

christos nic

Post by christos nic »

Στάθης wrote:Ο γενικός κανόνας είναι να λιπαίνουμε με λάδι πράγματα που περιστρέφονται και με γράσο σημεία στα οποία ασκείται πίεση.
Χρησιμοποίησε λάδι λιπάνσεως σε ρουλεμαν και γράσο σε γρανάζια, αλλά μην το παρακάνεις. Το πολύ γράσο συγκρατά ακαθαρσίες και γίνεται μια μάζα η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο μηχανισμό.

To να ανακατέψεις λάδι και γράσο, είναι γενικά κακή ιδέα, γιατί το γράσο είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει το κατάλληλο ιξώδες για τη λίπανση των σημείων για τα οποία προορίζεται και προσθέτοντας λάδι, διαταράσσεις τις ιδιότητες του.
Ωραιες πληροφοριες Σταθη!
Για αυτες τις ιδιοτητες ειχα τους ενδιασμους μου αλλα το βιντεο δεν ειναι επισημο της εταιρειας?

Στάθης

Post by Στάθης »

Δεν ξέρω αν είναι της εταιρείας.
Αν είναι και κρίνει ότι η συνταγή τους δεν έχει τις κατάλληλες ιδιότητες, γιατί δεν την αλλάζει; :confusion-shrug:
no whey no gain

MariosK

Post by MariosK »

Tryfon wrote:
Μαν εν θωρείς τι σου γράφω ρε? :P

Στάθη συμφωνώ μαζί αλλά υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που χρειάζεται όπως για παράδειγμα να λαδιάσεις κάποια ρουλεμάν τα οποία είναι όμως εκτεθειμένα στην αλμύρα. Δεν γρασάρουμε ακριβώς τα σημεία που έχουν επαφή αλλά γύρω γύρω έτσι ώστε έμμεσα να μονώσουμε ως ένα βαθμό την περιοχή και να αποτρέψουμε τα άλατα να μπουν σε σημεία που δύσκολα καθαρίζουν όπως για παράδειγμα το ρόλλερ που για να καθαρίσει πρέπει να το φκάλεις. Τα μαλακά marine γράσα έχουν την ιδιότητα να μην διαλύονται με την αλμύρα (έτσι έν καμνουν κουτρουβούθκια), να μην ξεπλένονται με το νερό όταν πλένεις την μηχανή έτσι διατηρά σου την "στεγανοποίηση" για αρκετό καιρό και τέλος επειδή το γράσο είναι μαλακό με το πρώτο δούλεμα αρχίζει να ψιλουγροποιείται και έτσι δεν δυσκολεύει το ρόλλερ να γυρίζει.

Τούτα που λέω είναι καθαρά εμπειρικά μετά που πολλές ώρες ψάρεμα και που πάρα πολλά service μηχανών και δοκιμασία πολλών ειδών γράσων και λαδιών. Δεν είναι κανόνας :naughty: και όποιος θέλει τα δοκιμάζει με δική του ευθύνη :wink:.

Post Reply

Return to “SPINNING”