Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)
Re: Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)
Άριστε, πες του ανθρώπου αν μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία πάνω σε μέτρο θα μας βοηθούσε πολύ!
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Μπράβο!!!Πέρνουμε κι εμείς θάρος, ΑΛΛΑ γιατί να κρατήσεις έτσι ψάρι ρε φίλε..
Κοπέλια να σας πώ κάτι , μακάρι όλοι οι ξένοι ψαράδες στον τόπο μας να είχαν την συνείδηση και το φιλότιμο του φίλου SASHIA το ψάρι το κράτησε για να το φάει μαζί με την γυναίκα του γιατί οικονομικά περνάνε πολύ δύσκολα.Έχω πάει ψάρεμα μαζί του 2-3 φορές και μόνο μεγάλα ψάρια κρατάει που αξίζει να φαγωθούν απο 2 άτομα και ποτέ δέν παίρνει περισσότερα απο ότι πρέπει. Μάλιστα μια μέρα πήραμε 2 μεγάλες κοκκινόφτερες και επειδή δέν θα τους έφταναν να φάνε και οι δύο τις άφησε πίσω. Σίγουρα εμείς μπορεί να ψαρεύουμε απο χόμπι γιατί δέν έχουμε ανάγκη αλλά ο φτωχός με ένα μισθό €850 και ακόμη€500 η γυναίκα του δύσκολο να ζήσουν δύο άτομα με ενοίκιο. Δέν έχει λόγω να μου πεί ψέματα για το βάρος του αλλά όταν το μετρήσω καθαρισμένο μπορώ να καταλάβω περίπου πόσο ήταν αρχικά . Θα σας ενημερώσω.
Δικαίομα του να το κρατήσει το ψάρι, αλλά με το να κρατάς τα μεγάλα κάμνεις περισσότερη ζημιά από ότι αν εκράταν τέσσερα του κιλού! Ένα ψάρι(του κιλού), στις δέκα χιλιάδες(μίνιμουμ), θα φτάσει να γίνει τέσσερα κιλά, ή έστω τρισίμιση. Ο γόνος ενώς τέτειου ψαριού είναι πραγματηκά ανηπολόγιστης αξίας!
Πάντα με καλή διάθεση τα σχόλια
Και γω κρατώ ψάρια, αλλά ποττέ πάνω που ένα-ενάμισι κιλό.
Πάντα με καλή διάθεση τα σχόλια

Και γω κρατώ ψάρια, αλλά ποττέ πάνω που ένα-ενάμισι κιλό.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==
==ΤΟΥΡΝΑ==
Ντάξει Αριστε, άμαν δεν είναι λαβρακάς ο ανθρωπος μπορει και να δικαιολογηθει.
όπως έιπε και ο Σπηλλίας όμως πρέπει να προσέχουμε...
Δέν ειπε κανένας ότι ο άνθρωπος δεν είναι φιλότιμος. Είπαμε μπράβο! Εγώ πάντος θέλω ν πιστεύω και δεν αμφισβητώ το βάρος να είναι στ τέσσερα!!!
όπως έιπε και ο Σπηλλίας όμως πρέπει να προσέχουμε...
Δέν ειπε κανένας ότι ο άνθρωπος δεν είναι φιλότιμος. Είπαμε μπράβο! Εγώ πάντος θέλω ν πιστεύω και δεν αμφισβητώ το βάρος να είναι στ τέσσερα!!!

-
Μου επιτρεπεται να κανω μια εισηγηση
Να επικυρηξουμε καθε Λαυρακι πανω απο 3,5 κιλα με ενα ποσο 100 Ευρω
Οποιος κατα τεκμηριο πιασει και απελευθερωσει ζωντανο ετσι ψαρι να παιρνει αποζημιωση για την πραξη του.
Με τα 100 Ευρω αγοραζει πολλη ψαρι κλπ για να φαει.
Και αν θελετε να σας πω γιατι κατεβασα την ιδεα αυτη
Καποτε, που το Τμημα Αλιειας ειχε ανθρωπους που αγαπουσαν αυτο που εκαναν (Δαφνη Στεφανου), ειχε επικυρηξη τα Λαυρακια της Θαλασσας, τες Μαναδες, για ερευνες και παραγωγη γονου.
Οσα ψαρια μεγαλα πιαννονταν τοτε μενανε ζωντανα
ακομα και απο τους "επαγγελματιες"

Να επικυρηξουμε καθε Λαυρακι πανω απο 3,5 κιλα με ενα ποσο 100 Ευρω

Οποιος κατα τεκμηριο πιασει και απελευθερωσει ζωντανο ετσι ψαρι να παιρνει αποζημιωση για την πραξη του.
Με τα 100 Ευρω αγοραζει πολλη ψαρι κλπ για να φαει.
Και αν θελετε να σας πω γιατι κατεβασα την ιδεα αυτη

Καποτε, που το Τμημα Αλιειας ειχε ανθρωπους που αγαπουσαν αυτο που εκαναν (Δαφνη Στεφανου), ειχε επικυρηξη τα Λαυρακια της Θαλασσας, τες Μαναδες, για ερευνες και παραγωγη γονου.
Οσα ψαρια μεγαλα πιαννονταν τοτε μενανε ζωντανα

παιδια μεγαλα ψαρια στην κυπρο υπηρχαν και πιστευω ακομα εχει. Εγω προσωπικα ειδα 5κιλο το 2006.
απλως ειναι εξαιρετικα σπανια και πολυ δυσκολα παιρνουν τα 3κιλα και αυτο σε περιοδο αναπαραγωγης.
Για το ψαρι πιο πανω αν και δεν μου αρεσει που το σκοτωσε συγχαρητηρια γιατι ειναι μεγαλο ψαρι. Απλως δεν μου φατσαρει για 4αρι.
Αν ο Αριστος μετρησει το το μηκος και την περιφερεια του θα υπολογισουμε ποσο βαρος ηταν πανω κατω.
Ευάνθη η ιδεα σου πολλα καλη και ισως για οτι πιο μεγαλο απο 3 κιλα
απλως ειναι εξαιρετικα σπανια και πολυ δυσκολα παιρνουν τα 3κιλα και αυτο σε περιοδο αναπαραγωγης.
Για το ψαρι πιο πανω αν και δεν μου αρεσει που το σκοτωσε συγχαρητηρια γιατι ειναι μεγαλο ψαρι. Απλως δεν μου φατσαρει για 4αρι.
Αν ο Αριστος μετρησει το το μηκος και την περιφερεια του θα υπολογισουμε ποσο βαρος ηταν πανω κατω.
Ευάνθη η ιδεα σου πολλα καλη και ισως για οτι πιο μεγαλο απο 3 κιλα
Καλή η ιδέα κύριε Ευάνθη, αλλά ποιος θα επωμιστεί το ποσό για τους bounty hunters?EVANTHIS LOIZOU wrote:Μου επιτρεπεται να κανω μια εισηγηση![]()
![]()
![]()
Να επικυρηξουμε καθε Λαυρακι πανω απο 3,5 κιλα με ενα ποσο 100 Ευρω![]()
![]()
![]()
Επίσης το tagging φαινεται μια καλή ιδέα για tracking των μεγάλων κομματιών.
no whey no gain
-
Καλη σου μερα Σταθη
Ελα να παμε Καλαβασο για "μελετη"
Φιλε
Αμα υπαρχει θεληση ολα γινονται. Το πιο ευκολο πραμα ειναι να γινη ενα ταμειο κλπ.
Για την Κυπρο ομως ισως ειναι ενα ΟΝΕΙΡΟ
Το ξερω πολυ καλα.

Ελα να παμε Καλαβασο για "μελετη"

Φιλε

Για την Κυπρο ομως ισως ειναι ενα ΟΝΕΙΡΟ

Ευχομαι να μην έιναι 4κιλο!!! Αν είναι τότε εγώ το καλοκαίρι είδα 5κιλο μίνιμουμ τζαι θα ξαναπαρανοήσω, (ό ι πως μου επέρασεν δηλαδή)!
Κε Ευάνθη μήπως γυρίσει μπούμερανγκ η επικήρυξη ? ΈΤσι κίνητρο εν να αυξήσει τις παρανομίες τζαι άτε να ζητήσεις έλεγχο μετά από το γνωστό και αγαπημένο μας τμήμα .
Κε Ευάνθη μήπως γυρίσει μπούμερανγκ η επικήρυξη ? ΈΤσι κίνητρο εν να αυξήσει τις παρανομίες τζαι άτε να ζητήσεις έλεγχο μετά από το γνωστό και αγαπημένο μας τμήμα .
catch and release
I can't stay quite about this statement as you are very wrong Mr. Ariste. Sorry for my English btw. This has nothing to do with his economic situation. If his situation was that bad he wouldn't go fishing at all as it requires investment in fuel, time, baits etc. One fishing trip will not cost him less then 10€ in best case. For that amount of money he can buy fish and eat it. This has something to do with genes, growing up in a screwed up place called Serbia. I am saying this because I'm coming from the same place and we are the same screwed up nationality me and Mr. Sasha. I'm deeply sorry if I have offended you or your friend, I just can't keep quiet when I see something like this being done and on top of it someone is taking side with the guilty party. I have same income that your friend has, and 2 kids and loans to pay, and I can catch 5 or 50 bass a day and I will not take one home no matter how big or small. Killing a "4kg" bass is a crime people.admin wrote:Κοπέλια να σας πώ κάτι , μακάρι όλοι οι ξένοι ψαράδες στον τόπο μας να είχαν την συνείδηση και το φιλότιμο του φίλου SASHIA το ψάρι το κράτησε για να το φάει μαζί με την γυναίκα του γιατί οικονομικά περνάνε πολύ δύσκολα.Έχω πάει ψάρεμα μαζί του 2-3 φορές και μόνο μεγάλα ψάρια κρατάει που αξίζει να φαγωθούν απο 2 άτομα και ποτέ δέν παίρνει περισσότερα απο ότι πρέπει. Μάλιστα μια μέρα πήραμε 2 μεγάλες κοκκινόφτερες και επειδή δέν θα τους έφταναν να φάνε και οι δύο τις άφησε πίσω. Σίγουρα εμείς μπορεί να ψαρεύουμε απο χόμπι γιατί δέν έχουμε ανάγκη αλλά ο φτωχός με ένα μισθό €850 και ακόμη€500 η γυναίκα του δύσκολο να ζήσουν δύο άτομα με ενοίκιο. Δέν έχει λόγω να μου πεί ψέματα για το βάρος του αλλά όταν το μετρήσω καθαρισμένο μπορώ να καταλάβω περίπου πόσο ήταν αρχικά . Θα σας ενημερώσω.
εγώ δεν βλέπω κάτι λάθος δαμέ. χαλάλι κ μακάρι ναν μέλι ο λάβρακας! Πόσοι και πόσοι ψαρεύουν στα φράγματα μας παράνομα και μή? και κρατούν ότι φκάλουν ? άσε που γίνεται χαμός με τα σκουπίδια....... να μεν πολυλογώ οι περισσότεροι τα ξέρουν..... Αν κάπου έγγραφε ο νόμος ότι απαγορεύετε ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΕΤΕ.
Όσο αφορά το θέμα της επικύρηξης, ας λάβουμε και υπόψη το ενδεχόμενο του να τοποθετήσει κάποιος αγγιστρωμένα βαρίδια εντός ψαριού με βάρος παραπλήσιου του ορίου της επικύρηξης για να διεκδικήσει την αμοιβή. 

no whey no gain
Το μέγεθος του ψαριού για μένα δεν έχει σημασία εδώ. Δυστυχώς οι φράκτες μας καθημερινά δέχονται απίστευτη πίεση από τους παρανομους με το Τμήμα Αλιείας να παραμένει απαθές και οι λίγοι από εμάς που πραγμαtικα ενδιαφέρονται να είναι ανήμποροι να αντιδρασουν.
Aριστε σε παρακαλώ εξήγα του ανθρώπου ποσο σημαντικά είναι αυτά τα μεγάλα ψαρια για τους φράκτες. Αν ξαπιασει έτσι ψάρι και το αφήσει πίσω πέτου ότι θα του γορασω εγώ τσιπούρες να φάει.
Καλή ιδέα k. Ευάνθη εγώ μέσα θα το μιλήσουμε.
Aριστε σε παρακαλώ εξήγα του ανθρώπου ποσο σημαντικά είναι αυτά τα μεγάλα ψαρια για τους φράκτες. Αν ξαπιασει έτσι ψάρι και το αφήσει πίσω πέτου ότι θα του γορασω εγώ τσιπούρες να φάει.
Καλή ιδέα k. Ευάνθη εγώ μέσα θα το μιλήσουμε.
Κοπέλια ([Branko i will write in Greece and if you don;t undesrastand what i am writting plese sent me a p.m. to sent you a translation) νομίζω κάπου νιώθω και εγώ με τα γραφώμενα σας ότι είσαστε υπέρ του δέοντος υπερβολικοί και αυτό όχι μόνο δέν βοηθάει την όλη κατάσταση αλλά γυρίζει και μπούμεραγκ εναντίων μας. Έχω ακούσει αρκετά παράπονα απο πολλά άλλα μέλη του φόρουμ που βρισκόμαστε σε κάποια μαγαζιά ότι στο φόρουμ επικρατεί μια δικτατορική άποψη για το c&r και δυστηχώς με αυτό το θέμα διαπιστώνω ότι όντως έτσι είναι. Καταπίνουμε την κάμηλο και μας στέκεται ο κόνωπας. Έπιασε ένας νόμιμος ξένος στο νησί μας ένα ψάρι και ήθελε να μοιραστεί την χαρά του μαζί μας και αμέσως ετρέξαμε να αμφισβητίσουμε το μέγεθος , να τον κατακρίνουμε γιατί εν το άφηκε πίσω ακόμη να του γοράσουμε και τσιπούρες για να φάει. ΕΛΕΟΣ. ο καθένας κοπέλια δικαιούτε να έχει τα πιστεύω του και τις αντηλήψης του αρκεί να σέβεται τον νόμο και το φυσικό περιβάλλον. Και εμένα προσωπικά μου αρέσει να πηγαίνω ψάρεμα και να πιάνω ένα αξιόλογο ψάρι και να το παίρνω σπίτι μου να το μαγειρεύω και να τρώω. Το ίδιο μου αρέσει να καλλιεργώ και μόνος μου λαχανικά παρά να αγοράζω απο τον μπακάλη. Αυτή όμως όλοι η επιθετικότητα που δείχνετε σε τέτοιες περιπτώσεις απλά πρώτο απομακρύνει ανθρώπους απο κοντά μας που σιγ΄ακαι μεθοδικά αποκτούν σωστή συνείδηση και δεύτερο τους στρέφεται εναντίων μας γιατί τους εχθρώνουμε με τις κουβέντες μας. ο φίλος μου ο sashia πάει ψάρεμα με το αυτοκίνητο της δουλειά απο τις 13.00 μέχρι τις 15.00 που είναι το διάλειμα της δουλειάς του. Έχει αφερέσει πέραν των 10 ζεμπυλών δικτίων απο τον κούρη που ρίχνουν οι παράνομοι και όποτε δεί παρανομία με παίρνει τηλέφωνο νομίζετε ότι έχω εγώ τα μούτρα να του πώ ξέρεις όταν ξαναπιάσεις έτσι ψάρι βάλτο πίσω και έλα να σου δώκω 10 εύρό να πιάσεις τσιπούρες. Αν είμουν εγώ στην θέση του και εδιάβαζα αυτά που γράψατε όχι μόνο ήταν να μεν ξανασχοληθώ μαζί σας αλλά ήταν να μεν ξαναπετάξω ούτε ψάρι μέσα ούτε να ξανακάμω ότιδήποτε σε σχέση με την παρανομία. Το κάθε πράμα έχει και τα όρια του να προσέχουμε να μην τα ξεπερνούμε.