Θελω να με ενημερωσετε ποιοι βουλεφτες εφεραν πισω το γυροβο

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
Κώστας

Θελω να με ενημερωσετε ποιοι βουλεφτες εφεραν πισω το γυροβο

Post by Κώστας »

Θελω να με ενημερωσετε ποιοι βουλεφτες εφεραν πισω το γυροβολη και ποτε εγινε;

Costass

Re: Θελω να με ενημερωσετε ποιοι βουλεφτες εφεραν πισω το γυροβο

Post by Costass »

αν μάθεις pe μας tze εμάς ..

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Καρας απο το Παραλιμνι
Μαυροκορδατος
Τασου
Ασε να θυμηθω και τους αλλους.
Το παιγνιδι τοτε, βασικα παιχτηκε σε μια συσκεψη στο Παραλιμνι που διοργανωσε ο Παγκυπριος.
Εχει σημμασια?

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

to giroboli einai to pezobolo?
Rememper always someone waiting for you at home

MariosK

Post by MariosK »

chrysanthos9 wrote:to giroboli einai to pezobolo?
Όχι, το πεζόβολο ευτυχώς ακόμα απαγορεύεται. Το γυροβόλι είναι το δίχτυ του ώμου αν δεν κάμνω λάθος.

sifu-nas

Post by sifu-nas »

άκουσα και είδα αθρώπους περιοχή αγ.νάπας να το κάνουν σαν δεύτερη δουλεία.
γιατί το έφεραν πίσω?

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

MariosK wrote:
chrysanthos9 wrote:to giroboli einai to pezobolo?
Όχι, το πεζόβολο ευτυχώς ακόμα απαγορεύεται. Το γυροβόλι είναι το δίχτυ του ώμου αν δεν κάμνω λάθος.
Marie mporeis na mou eksigisis ti einai to dixti wmou? einai to misinetiko dixti pou balloun kai lawnoun tis kourkounes kai tous skarous kai dioun mesa? epeidi blepo pollous na to kamnoun touto kai einai sketi katastrofi en afinoun skaroui gia skaroui eida 1 ilithio na to aplwnei dipla mas eno emastoun ekei kai egireukame kati sorkous se mia tripa pano apo mia wra eide mas irte aplone to dipla mas san na mhn simbeni tipota aman kai ebalamen tou tis fones efie

sry gia ta greekenglish en exi to laptop mou ellinika
Rememper always someone waiting for you at home

MariosK

Post by MariosK »

Διάβασε εδώ http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... ?f=1&t=901 . Μπορείς να μετατρέψεις τα greeklish σε Ελληνικά.

Στο δίχτυ στον ώμο βασικά έχουν μερικά μέτρα δίχτυ και το καλάρουν χωρίς βάρκα, απλά μπαίνοντας στο νερό μέχρι εκεί που πατούν. Δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπουνται τα μισινέτινα και ποιες διάμετροι. Τούτο που περιγράφεις μοιάζει.

angiec

Post by angiec »

Για το γυροβόλι , τελευταία .ειχεν έναν ηλικιωμένο 65---70 χρονών και που κουβεντιάζαμε μου ανάφερε ότι έβγαζε άδεια γι αυτό και το Τ.Α του έδεινε μία κάρτα και ότι ψάρια πιάννει να τα σημειώνει ,την μέρα ,τον μήνα .

Costass

Post by Costass »

αύριο ένα θέλουν ψήφους τούτοι... αν δεν κάμνω λάθος πάντα "επιτρεπετουν" το δίχτυ στο νομο tze έχουν tze άδεια μάλιστα tze σύνδεσμο παρακαλώ, οxι ούλοι ,τζίνι που βγάλουν άδεια(ενέν πολλοί) νομίζω "βρισκουμεν" τον αριθμό.
είναι παραδοσιακός τρόπος ψαρέματος λαλούν.. (βλέπε "βερκα".

Κώστας

Post by Κώστας »

sifu-nas wrote:άκουσα και είδα αθρώπους περιοχή αγ.νάπας να το κάνουν σαν δεύτερη δουλεία.
γιατί το έφεραν πίσω?
Είναι αληθεια ότι το εχουν δευτερη δουλεια εχει 2 οικογενειες που ξερω ότι φκαλουν πανω που 200 ευρω κάθε μερα. 8 – 10 ατομα μες το νερο γυριζουν ουλους τους κολπους ανα μερα με μερα. Οι κουρκουνες λαλουν τες προσφυγουλλες γιατι αμαν τις πειραξεις παν που ένα μερος σε άλλο. (όχι μονο γιατι τις επιαναν οι προσφυγες μετα την εισβολη, εγω πιστευκω την πρωτη εκδοχη)

Εχει 2 ειδων δυχτια που βαλλουν, τουτα που εν με μυσινα και ε’ν ποιο ανιχτα για να πιανουν ποιο μιαλα ψαρκα και να τα πουλουν και τα αλλα που εν τελια μηκρο το το ματι και πιανουν τα ουλα.

Τωρα εμαθαν και αφεινουν τα μες το νερο την νυχτα γιατι αμαν κλεισεις μια αγγαλη ή ένα κολπουι τη νυχτα πιανεις τα ουλα
Επεισεις βαλλουν τα τυχαια καπου και περνει τα το κυμα ως εξω. Τουτο αμαν εν τυχεροι πιανουν κοπαδια. :shifty: Εγλεπεται που τουτα γιατι εν ξερεις ότι εχει δίχτυ αμαν πλεεις, ωσπου μαζευκει εν τζε σαντανομενο, εδοκες μεσα εν γλυτωνεις
Ευτυχως που εν εχεται τουτο το προβλημα που τη σκαλα, λεμεσο και παφο γιατι θα ηταν το κερασακι στη τουρτα.

Κώστας

Post by Κώστας »

EVANTHIS LOIZOU wrote:Καρας απο το Παραλιμνι
Μαυροκορδατος
Τασου
Ασε να θυμηθω και τους αλλους.
Το παιγνιδι τοτε, βασικα παιχτηκε σε μια συσκεψη στο Παραλιμνι που διοργανωσε ο Παγκυπριος.
Εχει σημμασια?
μαθε σε παρακαλω, γιατι επεσε κουβεντα μεγαλη. οπως τα νομιμοποιησαν τα ιδια κομματα να τα φυουν.
Αμαν ενας γερος 82 χρονων λαλει μας εν κλεψια που καμνουν τουτοι οι παρανομοι, να ταιζω τα ψαρια να ερτουν και να ερκουντε το δειλεις να τα πιανουν.

admin
Site Admin

Post by admin »

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο Γραμματέας του Παγκύπριου και πρόεδρος του συνδέσμου Γ απο το Παραλίμνι για να μου πέί πόσο εκπλάγηκε που είδε την εκπομπή και για αυτά που είπα για τον σύνδεσμο τους. όταν του είπα ότι απλά είπα ότι πήραν άδεια μετά απο πιέσης αλλά δέν φρόντισαν να δεσμέυσουν και για αστυνόμευση μόνο για να πάρουν τις άδειες μου είπε ότι γιατί οι 500 επαγγελματίες εν ποιό έξυπνοι να επωφελούνται που την θάλασσα και εμείς οϊ. Είπα του ότι πρέπει να ντρέπεται και ότι σίγουρα οι θέσεις τους δέν εκφράζουν τις θέσεις του καθαρού ερασιτέχνη ψαρά. Αυτοί οι κύριοι για χρόνια κουβαλούσαν το όνομα του Παγκύπριου συνδέσμου ερασιτεχνικής αλιείας και πήγαιναν και διαπραγματεύονταν τα δικαιώματα μας και ουσιαστικά θυσίαζαν τα δικαιώματα και την προστασία της θάλασσας για να επωφεληθούν ωφέλοι σαν κατηγορία Γ. Το θεωρούν απαράδεκτο να έχουμε σχηματίσει ομοσπονδία και να μην έχουμε ενταχθεί κοντά τους λένε που είανι ο πιο παλιός σύνδεσμος απο το 1992. Μάλιστα εν μέσος πλήν σαφώς με απείλησαν ότι θα έχω επιπτώσεις στην δουλειά μου γιατί τα έβαλα μαζί τους. Αλλά νομίζω δέν κατάλαβαν πόσοι και ποιοί είμαστε. Τις τελευταίες 2 μέρες δίνει ο ένας το τηλέφωνο μου στον άλλο και με παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο νομίζοντας ότι έτσι θα υποχωρήσω απο τις θέσεις μου ή ότι θα φοβηθώ ' κούνια που τους κούναγε'

MariosK

Post by MariosK »

Άριστε ήμαστε ούλλοι μαζί σου! Μεν φοάσε τίποτε!

admin
Site Admin

Post by admin »

εγώ ξέρω το τσίνοι ξέρουν το :twisted: :twisted:

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”