Exei kairo pou akoustike touti i kouventa gia ton ufalo stin amathounta.(taxa gia na dimiourgisoun upovrixio tourismo) Alla to erotima en to idio opws kai i marina Lemesou, POTE??? En mia kali skepsi, alla pou tin alli ego pistefko oti enna 'therizete' o ufalos me nuxterinous/metamesonuktious psarotoufekkaes.
Thimizei mu ena palio peristatiko touti i kouventa. Pou to tmima alieias dokimase na emploutisei tin thalassa me muttaki/ougena.. Alla i pliroforia dierefse merikes meres prin. Etsi i thalassa gemise me duktia stin perioxi pou tha ginotan o 'emploutismos' Etsi eksaliftikan mesa se 2-3 meres auta ta psaria kai to tmima de ksanasxolithike me tetia sxedia
Eimaste gia peksimo..tou xronou enna gurefkoume tous salliarous ke ta mougrasxella pou enna paennoume psarema!
Μακάρι να γίνει. Τουλάχιστον υπάρχει ως σκέψη παρά να μην υπάρχει καθόλου. Θα ήταν καλό να δημιουργηθεί και μια ομάδα για να προστατευεί την περιοχή. Γενικά εξαρτάτε από όλους μας για να πετύχει κάτι.
Δυστυχώς ακούω πολλά παιδιά που τυχαίνει να μιλήσουμε στην δουλειά μου , χωρίς να τους πω ότι είμαι ψαροτούφεκας και κανένας δεν έχει σεβασμό για την θάλασσα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιάνουν ψάρια με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομο ή μη και οποιουδήποτε μεγέθους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να μπορέσει να πετύχει η σωστή διαχείριση της θάλασσας.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι και ότι δεν είναι ιδιοκτησία μας. Πάντα μας δίνει όσα θέλει και όποτε το θελήσει, δεν πρέπει να πηγαίνουμε και να την βιάζουμε.
οτι στον Ερευνητικό Σταθμό Θαλάσσιων Υδατοκαλλιεργειών Μενεού (ΕΣΘΥΜ) Ο ΕΣΘΥΜ του ΤΑΘΕ αποτελεί το κέντρο των ερευνητικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη των θαλασσίων υδατοκαλλιεργειών στην Κύπρο. Τα ερευνητικά προγράμματα στον ΕΣΘΥΜ το 2006 επικεντρώθηκαν κυρίως στην εκτροφή νέων ειδών όπως είναι το κυπριακό φαγκρί (Pagrus pagrus), η προσφυγούλα (Siganus rivulatus), η μουρμούρα (Lithognathus mormyrus) και το λυθρίνι (Pagellus erythrinus). Ο στόχος των ερευνητικών αυτών προγραμμάτων είναι η διαφοροποίηση των καλλιεργούμενων προϊόντων με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας του κλάδου. Επίσης, έχουν ξεκινήσει καινούργια ερευνητικά προγράμματα για αξιολόγηση των βιολογικών δυνατοτήτων για την αναπαραγωγή και εκτροφή του μινεριού (Seriola dumerili) και του οκταποδιού (Octopus vulgaris). Τέλος, ο ΕΣΘΥΜ είναι ενταγμένος σε ευρωπαϊκό θεματικό δίκτυο εκπαίδευσης και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST Action 867 με θέμα την «Ευημερία των ψαριών στην Ευρωπαϊκή υδατοκαλλιέργεια». Δηλαδή αν πετύχει το πείραμα θα έχουμε ότι λογής "κλουβισια"! Α ΡΕ ΓΜΤ
Last edited by marios on Mon Oct 08, 2007 7:46 pm, edited 1 time in total.
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Γνωρίζετε
Οτι Η Κύπρος περιβάλλεται από τα νερά της Λεβαντίνης, Ανατολική Μεσόγειος, τα οποία χαρακτηρίζονται από ψηλότερες θερμοκρασίες και αλμυρότητα απ’ ότι τα νερά της Δυτικής Μεσογείου. Είναι μια από τις λιγότερο παραγωγικές θαλάσσιες περιοχές του κόσμου λόγω του υπερ-ολιγοτροφισμού που εμφανίζει, δηλ. περιέχει χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών. Παρά τη χαμηλή παραγωγικότητα της χαρακτηρίζεται από ψηλή βιοποικιλότητα, δηλ. μεγάλη ποικιλία οργανισμών χλωρίδας και πανίδας, τα οποία απαντώνται όμως σε μικρές ποσότητες.
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Γνωρίζετε οτι Η Κύπρος ήδη προενταξιακά άρχισε την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της μείωσης των μεγάλων αλιευτικών σκαφών που αριθμούν γύρω στα 100 και που έφεραν την Κυπριακή σημαία και ψάρευαν παράνομα ανά το παγκόσμιο. Με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και μετά από τις σύντονες ενέργειες του ΤΑΘΕ και του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, υπεύθυνο Τμήμα για το Κυπριακό Μητρώο Σκαφών, κατόρθωσε ώστε με την ένταξη μας ο αριθμός των σκαφών αυτών να μειωθεί στα 10, ενώ σήμερα κανένα από τα σκάφη αυτά δεν υπάρχει στο Μητρώο Αλιευτικών Σκαφών της Κύπρου.
Το Μητρώο Αλιευτικών Σκαφών της Κύπρου αποτελείται σήμερα από 825 σκάφη μικρότερα των 12 μέτρων, 31 πολυδύναμα σκάφη μεταξύ 10-12 μέτρων, 18 τράτες βυθού από τις οποίες οι 4 μπορούν να ψαρεύουν σε διεθνή ύδατα και ένα γρι-γρi
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
marios wrote:οτι στον Ερευνητικό Σταθμό Θαλάσσιων Υδατοκαλλιεργειών Μενεού (ΕΣΘΥΜ) Ο ΕΣΘΥΜ του ΤΑΘΕ αποτελεί το κέντρο των ερευνητικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη των θαλασσίων υδατοκαλλιεργειών στην Κύπρο. Τα ερευνητικά προγράμματα στον ΕΣΘΥΜ το 2006 επικεντρώθηκαν κυρίως στην εκτροφή νέων ειδών όπως είναι το κυπριακό φαγκρί (Pagrus pagrus), η προσφυγούλα (Siganus rivulatus), η μουρμούρα (Lithognathus mormyrus) και το λυθρίνι (Pagellus erythrinus). Ο στόχος των ερευνητικών αυτών προγραμμάτων είναι η διαφοροποίηση των καλλιεργούμενων προϊόντων με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας του κλάδου. Επίσης, έχουν ξεκινήσει καινούργια ερευνητικά προγράμματα για αξιολόγηση των βιολογικών δυνατοτήτων για την αναπαραγωγή και εκτροφή του μινεριού (Seriola dumerili) και του οκταποδιού (Octopus vulgaris). Τέλος, ο ΕΣΘΥΜ είναι ενταγμένος σε ευρωπαϊκό θεματικό δίκτυο εκπαίδευσης και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST Action 867 με θέμα την «Ευημερία των ψαριών στην Ευρωπαϊκή υδατοκαλλιέργεια». Δηλαδή αν πετύχει το πείραμα θα έχουμε ότι λογής "κλουβισια"! Α ΡΕ ΓΜΤ
Αν πετύχει το πείραμα και αναπαράγουν αυτά τα είδη, σημαίνει ότι η αγοραστική τους αξία θα πέσει , το ίδιο και η και το ενδιαφέρον τον επαγγελματίων για το είδος που σημαίνει λιγότυερη επαγγελματική υπερ αλιεία στο είδος αυτό, μεγαλύτερες ποσότητες στο άγριο περιβάλλον, που σημαίνει περισσότερο sport fishing
Mακριά που εμάς φιλε μου εκαταλαβες τι θα γίνει? θα γεμίσει η θάλασσα ιχθυοτροφεία κλουβιά τώρα έχουμε λαβράκι τσιπουρα και γαρίδες και βλέπεις τι γίνετε σκεφτου να υπάρχουν ακόμα 5 ήδη ψαριών περισσότερο sport fishing apo to playstation lei kai o no-nick
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
Πολύ καλή σαν ιδέα αλλά κάπου έχει "κολλήσει". Είναι στο χέρι του τμήματος αλιείας και της λιμενικής να διαφυλάξουν τον τεχνητό ύφαλο. Ας κάνουν τουλάχιστον την δουλειά τους σε ένα μικρό γεωγραφικά μέρος αφού στην υπόλοιπη κύπρο έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Το καλοκαίρι που πέρασε συμμετείχα ως εθελοντής σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για φυσητήρες και δελφίνια στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα διοργανωνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο κητολογικών ερευνών" Πέλαγος".
Εγινε ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το φετινό πρόγραμμα από δύο παιδιά που ήταν μαζί μας στο σκάφος και ετοιμάζουν εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ.
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους φυσητήρες στην Μέσογείο μπορούν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ στο πιο κάτω λίνκ.
Nikos wrote:Το καλοκαίρι που πέρασε συμμετείχα ως εθελοντής σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για φυσητήρες και δελφίνια στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα διοργανωνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο κητολογικών ερευνών" Πέλαγος".
Εγινε ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το φετινό πρόγραμμα από δύο παιδιά που ήταν μαζί μας στο σκάφος και ετοιμάζουν εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ.
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους φυσητήρες στην Μέσογείο μπορούν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ στο πιο κάτω λίνκ.