Η πρωτη ασθενεια που παθαινουν οι μηχανες ψαρεματος ειναι η συσσωρευση αλμυρας στο line roller και το ρουλεμαν του που εχει σαν αποτελεσμα να μην γυριζει και να προκαλει διαφορων ειδων προβληματα με κυριοτερο την φθορα του νηματος οσων χρησιμοποιουν και την λαθος κατανομη πετονιας/νηματος.
Στην χειροτερη περιπτωση που δεν ξεπλενουμε τις μηχανες μας με καθαρο φρεσκο νερο το αλατι να εισχωρησει στο κεντρικο ρουλεμαν του αξωνα και να εξαπλωθει η σκουρια στο συστημα αντεπιστροφης(σαστα και γυρασιν

Αργα η γρηγορα το αλατι θα επηρεασει ακομα και τα φρενα της μηχανης μας οποτε μετα απο καθε ψαρεμα καντε ενα απλο ξεπλυμα και σκουπησμα της μηχανης για να διατηρηθει οσο το δυνατον παραπανο.
Αν και λογο ανακαινησης στο σπιτι μου ο χρονος μου ειναι περιορισμενος θα παρουσιασω βημα βημα το ζωντανεμα της Exceler μου που αν και εχει πολυ καλες κριτικες ανα το παγκοσμιο εμενα μου βγηκε εκτος παιχνιδου σε 8 μηνες λογο αμελειας μου. (το πλυσιμα που λεγαμε)
Η μηχανη πασχει απολα τα "καλα",εχει γδαρματα,ηλεκτρολυση στο pickup και το χειροτερο το κεραμικο ρουλεμαν εχει γινει μια μαζα με το line roller και ειναι φυσικα παντελως αχρηστο.Το pickup εχει σπασει στο σημειο που βιδωνει πανω στο line roller και υπαρχει ιχνος σκουριας στην βαση της αντεπιστροφης!
Ολα αυτα θα αντιστραφουν!
Ας παμε ενα ταξιδι σε αυτο που μου εχει γινει εμμονη ιδεα τους τελευταιους μηνες!

Στο πρωτο μερος απλα δειτε μερικες φωτογραφιες της μηχανης οπως ειναι.