Καλά Στάθη, η βάση σου είναι το κάτι άλλο, τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια, και έχεις δίκαιο, η δουλειά με το router προσθέτει άλλο αέρα στη βάση. Η αλήθεια είναι πως απέφυγα το ρούτερ επειδή ήθελα να φαίνεται έντονα η διαφορά στις εισοχές και ήθελα να αποφύγω τούτο το κλασσικό λούκ που απέκτησε το δικό σου, έτσι εδούλεψα μόνο με το κυκλικό sander. Τώρα που το βλέπω όμως ίσως να το κάνει να φαίνεται πιο ολοκληρωμένη εργασία έτσι?
Όσο για τις υπόλοιπες σου εισηγήσεις, όλες πολύ βάσιμες, και κάποιες επρόσεξα και μόνος μου μετά, να εξηγήσω μισό.
Η συγκεκριμένη βάση προορίζεται για 2 διαφορετικούς τύπους καλαμιών ανάλογα με το μήκος τους. Τα κεντρικά οριζόντια στηρίγματα με τις κοιλότητες είναι τραβηγμένες σε τέτοιο σημείο μέσα ούτως ώστε τα καλάμια από πάνω να μην έρχονται σε επαφή με την μεσαία βάση. Αν επρόσεξες, οι πάνω κοιλότητες είναι εναλλάξ με τις κάτω (9 κοιλότητες πάνω και 10 κάτω ανά πλευρά). Ο λόγος είναι επειδή οι πάνω κοιλότητες προορίζονται για μακριά καλάμια (2σπαστα, 3σπαστα, αντένες) και οι κάτω για τηλεσκοπικά, το κάθε καλάμη να έχει το δικό του χώρο στη βάση κάτω και να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Άρα η ιδέα για τους οδηγούς αν και κάτι που θα 'κλέψω' την επόμενη φορά που θα κάνω μια τέτοια βάση αν είναι για ένα είδος καλαμιού (

) στην προκειμένη περίπτωση δεν θα επρόσθετε κάτι.
Τωρά, τα δύο ζητήματα με τις εναλλάξ κοιλότητες δεξιά και αριστερά, ναι, το είχα σκεφτεί μετά που το είχα ήδη στήσει. Ευτυχώς όμως, όταν το εδοκίμασα με τα καλάμια που έχω ήδη, φαίνεται να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους άρα ίσως να εφάνηκα τυχερός δαμέ. Φυσικά να μου πείς μπορεί να εν τα καλάμια μου, αλλά τα πιο μακριά κομμάτια που έχω είναι τα τρίσπαστα 4μετρα εγγλέζικα και τα 3σπαστα feeder rods μου. τα 2 δίσπαστα σπίννινγκ που έχω εν πιο κοντά έτσι έν τίθεται θέμα.
Τωρά, όσον αφορά το σχήμα των κοιλοτήτων, ναι, έχεις δίκαιο, θα έπρεπε τις από πάνω κοιλότητες που είναι για τα τρίσπαστα να τις έκανα μισά οβάλ, επειδή το κάθε τρίσπαστο θέλει 2

. Έχω 5 τρίσπαστα καλάμια και θέλουν 10 κοιλότητες. Οι υπόλοιπες 8 είναι για 2 σπίννινγκ και 4 αντεννες και μένουν 2 spare οι οποίες είμαι σίγουρος πως δεν θα αργήσουν να γεμήσουν άρα, ναί, με διαφορετικό σχήμα κοιλοτήτων πάνω θα εγλίτωνα θέσεις για 5 καλάμια. Έννεν κάτι που δεν μπορώ να διορθώσω με το σέγα σε ένα σαββατοκυρίακο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, εν θα μπώ στον κόπο να ξανακόφκω, να τρίφκω (ο χάρος μου το τρίψιμο, φαντάζομαι και σύ πρέπει να το ετέλειωσες με 500άρι γυαλόχαρτο έτσι? έκαμες του 4 σιέρκα τρίψιμο τουλάχιστο από ότι φαίνεται), και να ξαναβαρνισάρω. Έτσι θα το αφήσω έτσι, και το επόμενο θα το κάμω με τις εισηγήσεις σου. Αλλά όντως έπρεπε να εμιλούσαμε πριν το κάμω, θα εγλίτωνα αρκετές ώρες στο σχεδιαστήριο

.
Αν θέλεις τα σχέδια σε 3D, να σου στείλω το σχέδιο του SketchUp που έκαμα. Εν με τούντο τρόπο που ήβρα τις αποστάσεις για να μην ακουμπούν τα τρίσπαστα στην μεσαία στήρηξη.
Ευχαριστώ για τις απόψεις σου Στάθη, θα κλέψω τις ιδέες σου για τους οδηγούς και για την τοξοειδή κίνηση των κάτω βάσεων, πραγματικά άψογη ιδέα. Νομίζω η επόμενη μου κατασκευή θα είναι η βάση για τρίσπαστα, και να την αφήσω τούτη για τηλεσκοπικά, αντένες, και απόχες.
Καλή ιδέα πάντως αν έχουν και άλλοι κατασκευές να τις βάλουν πάνω. Πάω τωρά να ξεκινήσω ένα θέμα για DIY νομίζω εννά έβρουμεν αρκετές ιδέες!
Γιώργος