Ατε οσοι θέλουν να αποκτησουν πειρα.Ας πιασουν κουσπο και να ετοιμαστουν σε κανενα μηνα καμουμε δουλια.
Εγω καμνω τα φραπε φερνω τις μπυρες και κοφκο διαταγες
largemouth wrote:Ατε οσοι θέλουν να αποκτησουν πειρα.Ας πιασουν κουσπο και να ετοιμαστουν σε κανενα μηνα καμουμε δουλια.
largemouth wrote:Ατε οσοι θέλουν να αποκτησουν πειρα.Ας πιασουν κουσπο και να ετοιμαστουν σε κανενα μηνα καμουμε δουλια.
Ρε μεν μάσιεσε πελλάρες! Μιαν με μιαν!
Ο άνθρωπος πάντος εν τρομερός. Εχτές εδιάβασα όλα τα ποστ 1 προς 1 και επέλλανα με το πως εξεκίνησεν και που εκατάληξεν και ακόμαν κάμνει!!!
ποσα
Ηντα ποσα? εννα σας χρεωνω το φραπε και την μπυρα?
ποσα
Ηντα ποσα? εννα σας χρεωνω το φραπε και την μπυρα?
largemouth wrote:Θα ξεκινησω και εγω μια μεγάλη σε κανενα μήνα να ναγιωνω αλλα πράματα γιατι δεν δοκιμαζεις γεωσακκο.Αν και με το τσιμεντο μια χαρα θα εισαι αμαν το ποτισης με ενα ειδικο μιγμα μετα κλειουν ουλλα.Ειχα και πιο παλια μια μικρη και ειταν με τουβλα και τσιμεντο και εν ειχα προβλημα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=19211Θα σε βοηθήση παρα πολύ.Εν ξέρω αν πρεπει να γινεις και member.
Λαγοκέφαλοι και δελφίνια εξαφανίζουν τα ψάρια στην Αμμόχωστο
Ψαράδες σε απόγνωση
Οι λαγοκέφαλοι και τα δελφίνια απειλούν το εισόδημα των ψαράδων και αποτελούν άλλη μια αιτία για εγκατάλειψη του επαγγέλματος. Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης προτείνει πρόγραμμα θαλασσοανάπαυσης για να αυξηθεί ο πληθυσμός των ψαριών
Σε μαρασμό οδηγούνται οι επαγγελματίες ψαράδες της επαρχίας Αμμοχώστου εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζουν με τη δράση των λαγοκέφαλων και των δελφινιών, τα οποία καταστρέφουν τα δίχτυά τους και αποδεκατίζουν τα αλιεύματα. Το πρόβλημα αυτό χρονίζει και αποτελεσματική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα οι ψαράδες να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν τη στήριξη του κράτους. Ο «Π» βρέθηκε πρόσφατα στο αλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast, στο Παραλίμνι, όπου ψαράδες ήταν συγκεντρωμένοι εκφράζοντας τα παράπονά τους, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πέραν του προβλήματος με την καταστροφή τωγν διχτυών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και τα ψάρια από το βυθό. «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια είναι το πρόβλημα με τα δελφίνια που καταστρέφουν τα δίχτυά μας. Κάνουμε αγώνες να επιβιώσουμε. Έχουμε κάποια βοήθεια από την Κυβέρνηση, αλλά δεν είναι αρκετή», είπε ο ψαράς Σωκράτης Νεοφύτου, πρόεδρος του συνδέσμου επαγγελματιών ψαράδων Παραλιμνίου. Ο κ. Νεοφύτου μίλησε και για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι, ενώ αγαπούν πολύ τη θάλασσα, αναγκάζονται λόγω των περιστάσεων να μην ασχοληθούν με αυτή τη δραστηριότητα. «Οι νέοι ψαράδες δεν μπορούν πια να αντέξουν αυτές τις συνθήκες. Έδεσαν τις βάρκες τους και ψάχνουν για άλλη δουλειά. Θέλουμε στήριξη από το κράτος. Τα 100 ευρώ που μας δίνουν για τις ζημιές είναι μηδαμινά. Οι λαγοκέφαλοι και τα δελφίνια είναι η καταστροφή μας», συμπλήρωσε.
Πρόταση Χατζηγιάννη
Ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης, βρέθηκε στη συγκέντρωση των ψαράδων και τοποθετήθηκε επί του θέματος, προτείνοντας το πρόγραμμα της θαλασσοανάπαυσης μέχρις ότου αποκατασταθεί η ισορροπία. «Οι λαγοκέφαλοι και τα δελφίνια έχουν εκμηδενίσει το εισόδημα του ψαρά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει και έχουμε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο να κηρύξει τα επόμενα ένα με δύο χρόνια ως έτη ανομβρίας και να θέσει αντικείμενο προς μελέτη τη θέσπιση «θαλασσοανάπαυσης», ώστε η δραστηριότητα να μειωθεί σε κάποιους αποδεκτούς ρυθμούς, νοουμένου ότι το απολεσθέν εισόδημα των ψαράδων θα το καλύψει το κράτος», εισηγήθηκε ο κ. Χατζηγιάννης, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του μια οικολογική και οικονομική προσέγγιση που χρειάζεται το κράτος να μελετήσει. «Πρέπει να αναπτυχθούν προγράμματα αντίστοιχα με την αγρανάπαυση, μια θαλασσανάπαυση, αφού έτσι κι αλλιώς έχουμε προβλήματα. Αυτό το μέτρο θα πρέπει να συνοδευτεί με ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης των λαγοκέφαλων και των δελφινιών. Ο υπερπληθυσμός τους είναι εκτός ελέγχου και η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποταθεί στην ΕΕ για να δει τι μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να εξισορροπήσουμε την αύξηση δελφινιών», κατέληξε.