Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλεSomeone wrote: Ας πούμε, γιατί να μεν εδιανοήσουν; (ειδικά αν το κρέας τους ήταν πρώτο πράμα);
"Περί ανεμων και Yδάτων"
Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"
Βαλτε να δειτε το ντοκυμαντερ The Cove που το γυρισε ενας ελληνας της αυστραλιας και ειναι σχετικο με το κρεας των δελφινιων
Esox Lucius
-
Περι λαγοκέφαλων http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Πέτρο φκάλλει ότι η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη.fISHANDCHIPS wrote:Περι λαγοκέφαλων http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Είκοσι χιλιάδες... ανεπιθύμητα ψάρια παραδόθηκαν στο τμήμα ΑλιείαςMariosK wrote:Πέτρο φκάλλει ότι η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη.fISHANDCHIPS wrote:Περι λαγοκέφαλων http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles
Η κ. Ελένη σάρωσε τους λαγοκέφαλους
Συνολικά 20 χιλιάδες λαγοκέφαλοι παραδόθηκαν από τους ψαράδες στο τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, κατά την πρώτη φάση του ερευνητικού προγράμματος. Οι ψαράδες πληρώθηκαν με 1 ευρώ για κάθε λαγοκέφαλο που παρέδωσαν στο τμήμα Αλιείας.
Τους περισσότερους λαγοκέφαλους τους παρέδωσε στο τμήμα Αλιείας η κυρία Ελένη από τη Λάρνακα, η οποία ασχολείται με την αλιεία και «κατάφερε» να παγιδεύσει στα δίκτυα της 1000 λαγοκέφαλους.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο λειτουργό στο τμήμα Αλιείας, Νικόλα Μιχαηλίδη, άλλα 15 άτομα παρέδωσαν από 500 ψάρια και πολλοί άλλοι ψαράδες λιγότερα.
Ο λαγοκέφαλος, εδώ και δύο χρόνια, προκαλεί ζημιές στα αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα και επηρεάζει αρνητικά το εισόδημα των ψαράδων. Γι΄ αυτό και το τμήμα Αλιείας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα με τους λαγοκέφαλους, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο με κόστος χρηματοδότησης 400 χιλιάδες ευρώ.
Νέο κύκλος
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και φαίνεται πως υπάρχει προφορική διαβεβαίωση πως θα επαναρχίσει το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να καλυφθεί και η καλοκαιρινή περίοδος. Πιστεύεται πως τους μήνες του καλοκαιριού υπάρχει αύξηση του πληθυσμού του λαγοκέφαλου.
Στόχος του τμήματος Αλιείας είναι όπως το πρόγραμμα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ξεκινήσει και η ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει εδώ και μήνες το τμήμα. Από την έρευνα θα γίνουν γνωστές οι συνήθειες των λαγοκέφαλων, οι περιοχές στις οποίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και γενικά η έκταση του προβλήματος.
«Είναι πολύ βασικό να συνεχιστεί το πρόγραμμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις είναι πως το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο αυτή την περίοδο όπως και ο αριθμός των ψαριών που θα παραδίδουν οι ψαράδες στο Τμήμα», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.
Όπως διαφάνηκε κατά το πρώτο σκέλος της έρευνας, οι περισσότεροι λαγοκέφαλοι παγιδεύτηκαν στα δίκτυα των ψαράδων στην περιοχή της Λάρνακας.
Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, η απουσία φυσικών θηρευτών και ανταγωνιστών του λαγοκέφαλου, η αύξηση της επιφανειακής θερμοκρασίας του νερού στη θάλασσα, λόγω των κλιματικών αλλαγών, αλλά και η απαγόρευση της εμπορίας του λαγοκέφαλου, λόγω ύπαρξης κινδύνου για την υγεία του ανθρώπου, εξαιτίας της συγκέντρωσης τοξίνης στους ιστούς του, ευνόησαν την εξάπλωσή του στα παράκτια ύδατα της Κύπρου. Ο λαγοκέφαλος πέρασε στην ανατολική Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα, μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Κωδικός άρθρου: 935312
ΠΟΛΙΤΗΣ - 17/03/2010, Σελίδα: 38
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
- c.nadiotis
- Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
Re: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ
Γιατί φιλέ εδω ασχολούμαστε με την πραγματικότητα και οχι με υποθέσεις... αν πας ψάρεμα και βρεις μια τρυπά με 50 μυλοκοπια τρικιλα τι εν να κάμεις;;; εν 150 κιλά ψαρί εν να τα πιάσεις ουλλα; Το δελφίνι που εν πάνω που 150 κιλά τι να το κάμεις εν να το φαεις ουλο; Εν να το πουλήσεις; Για υποθετικό προβληματισμό… ηταν 21 δελφινια, ηταν να πιασεις ενα ή περισοτερα...Someone wrote:Ε φίλε χαλάρωσε.c.nadiotis wrote:Φυσικά και αστειεύεται, δεν μπορώ να διανοηθώ οποιοσδήποτε να βγαίνει σε κυνήγι δελφίνων… Απλά σαν αστείο μου φάνηκε κακόγουστο… Προσωπική άποψη
Ας πούμε, γιατί να μεν εδιανοήσουν; (ειδικά αν το κρέας τους ήταν πρώτο πράμα);
Υ.Γ. εν να χαλαρωσω πριν την βουτια...
I live my life a breath at a time
- c.nadiotis
- Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
Δες το τελευταίο post της σελίδας 55 και το πρώτο της σελίδας 56…
Η αποχή που το κυνήγι δελφινιών τί σχέση έχει με την περιβαλλοντική συνείδηση;Vintage wrote:
Καλά ρε παιδιά τόσες συζητήσεις περί περιβαλλοντικής συνείδησης και συζητάτε για φαγομα δελφινιών?
Αν κατάλαβα λάθος διορθώστε μεκαι μην με βρίσεται
![]()
Καλημέρα
- c.nadiotis
NO COMMENTSomeone wrote:Η αποχή που το κυνήγι δελφινιών τί σχέση έχει με την περιβαλλοντική συνείδηση;Vintage wrote:
Καλά ρε παιδιά τόσες συζητήσεις περί περιβαλλοντικής συνείδησης και συζητάτε για φαγομα δελφινιών?
![]()
Καλημέρα
c.nadiotis wrote:NO COMMENTSomeone wrote:Η αποχή που το κυνήγι δελφινιών τί σχέση έχει με την περιβαλλοντική συνείδηση;Vintage wrote:
![]()
Καλημέρα
Ίντα "no comment" φίλε μου;
Ξαναρωτώ σε: το να απέχει κάποιος που το κρέας του δελφινιού, σημαίνει κάτι όσον αφορά την περιβαλλοντική του συνείδηση;
Vintage, ρωτώ τον Ναδιώτη κάτι πολλά συγκεκριμένο, γιατί ο ίδιος ξεκίνησε μια πολλά συγκεκριμένη κουβέντα.
Όντας ψαράς, εδήλωσε ότι ποττέ του δε θα κυνηγούσε...δελφίνια.
Τα άλλα ούλλα παίζει τα όμως (έστω τζιαι με "οικολογική" διαχείριση).
Τζιαι επιμένω στα δελφίνια, γιατί ούλλος ο κόσμος άμμαν ακούει για δελφίνια συγκινείται, αλλά τα υπόλοιπα τρώει τα ευχαρίστως.
Τούτη εν η απορία μου: τί το ιδιαίτερο έχουν τα δελφίνια ώστε να συνδέεται άμεσα η προστασία τους με την οικολογική συνείδηση του κάθενος;
Μήπως εν επειδή εφέραν τα στη μόδα τα τσίρκα/ενυδρεία;
Όσο για το ελεφαντόδοντο που δεν αγοράζεις: τα αγγούρκα τζιαι οι τομάτες που τρώεις ολόχρονα, μπορεί τζιαι να κάμνουν παραπάνω ζημιά στο περιβάλλον παρά ένας νεκρός ελέφαντας.
Ίσως να ακούονται λλίο γραφικά τούτα ούλλα, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι καθημερινές μας "αθώες" συνήθειες (πεζίνες, εμφιαλωμένα νερά, α/c να "παγώνουν" τζιαι θερμάνσεις να "χογλούν", φρούτα/λαχανικά τίγκα στο φυτοφάρμακο κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π) έχουν παραπάνω επιπτώσεις στο περιβάλλον παρά η "προστασία" των...δελφινιών/ελεφάντων και λοιπόν celebrities ειδών.
Εν εύκολο να δηλώνουμε ότι είμαστε εναντίον της θανάτωσης του χιμπαντζή της Γκάνα,ή ότι εν αγοράζω ελεφαντόδοντο (που εν πατρωνιά έτσι τζι αλλιώς) ή καλλύττερα να μου κοπεί το σιέρι παρά να παίξω δελφίνι (που έτσι τζι αλλιώς εν τρώω το κρέας του λόγω γεύσης τζιαι ρίσκου) τζιαι μετά να γύρνω πίσω τζιαι να νιώθω "περιβαλλοντιστής".
Όντας ψαράς, εδήλωσε ότι ποττέ του δε θα κυνηγούσε...δελφίνια.
Τα άλλα ούλλα παίζει τα όμως (έστω τζιαι με "οικολογική" διαχείριση).
Τζιαι επιμένω στα δελφίνια, γιατί ούλλος ο κόσμος άμμαν ακούει για δελφίνια συγκινείται, αλλά τα υπόλοιπα τρώει τα ευχαρίστως.
Τούτη εν η απορία μου: τί το ιδιαίτερο έχουν τα δελφίνια ώστε να συνδέεται άμεσα η προστασία τους με την οικολογική συνείδηση του κάθενος;
Μήπως εν επειδή εφέραν τα στη μόδα τα τσίρκα/ενυδρεία;
Όσο για το ελεφαντόδοντο που δεν αγοράζεις: τα αγγούρκα τζιαι οι τομάτες που τρώεις ολόχρονα, μπορεί τζιαι να κάμνουν παραπάνω ζημιά στο περιβάλλον παρά ένας νεκρός ελέφαντας.
Ίσως να ακούονται λλίο γραφικά τούτα ούλλα, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι καθημερινές μας "αθώες" συνήθειες (πεζίνες, εμφιαλωμένα νερά, α/c να "παγώνουν" τζιαι θερμάνσεις να "χογλούν", φρούτα/λαχανικά τίγκα στο φυτοφάρμακο κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π) έχουν παραπάνω επιπτώσεις στο περιβάλλον παρά η "προστασία" των...δελφινιών/ελεφάντων και λοιπόν celebrities ειδών.
Εν εύκολο να δηλώνουμε ότι είμαστε εναντίον της θανάτωσης του χιμπαντζή της Γκάνα,ή ότι εν αγοράζω ελεφαντόδοντο (που εν πατρωνιά έτσι τζι αλλιώς) ή καλλύττερα να μου κοπεί το σιέρι παρά να παίξω δελφίνι (που έτσι τζι αλλιώς εν τρώω το κρέας του λόγω γεύσης τζιαι ρίσκου) τζιαι μετά να γύρνω πίσω τζιαι να νιώθω "περιβαλλοντιστής".
- c.nadiotis
no comment σημαίνει no comment o νοών νοητό.
Μπορεί όι άμεσα αλλά έμμεσα δημιουργώντας ζήτηση συμβάλλεις ναι....Άμα αγοράζω Ελεφαντόδοντο πάει να πει πως σκοτώνω ελέφαντες?
Δημοσίευση από Someone » 19 Μαρ 2010, ... χείριση).
Φίλε έτσι όπως διατυπώνεις το άλλα ούλλα έκαμες τον λές και εν σαρκά ο ναδιώτεις και ότι κινήτε το μαμεί. Αντίθετα έχει δείξει ότι είναι ικανός και προ πάντον μετρημένος άνθρωπος - ψαράς.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες κουβέντες του Someone τείνω να συμφωνήσω σε αρκετά και θέλω να προσθέσω ότι γενικώς στο πως βλέπει ο καθένας τα πράματα συμβάλλουν:
α) η πλύση εγκεφάλου που τρώμε γενικά (εννοώντας όλα τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος μας θετικά και αρνητικά) που τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν υποκειμενικές πηγές (άνθρωπος). Βλέπε γιατί τρων κάττους σιήλλους οι κινέζοι, γιατί οι ινδοί κολοσύρνουνται τζε προσκυνούν τις αγελάδες τους, οι μωαμεθανοί απέχουν που το χοιρινό κλπ κλπ. Σε τούτα να βάλουμε και την ηθική έχει διαπλάσει ο καθένας και πως βλέπει το κόσμο γύρω του - είτε ανθρωποκεντρικά ότι ούλλα εδημιουργηθήκαν για πάρτυ του ή ότι είναι ένα κομμάτι του κόσμου και ο ίδιος
και
β) η γενική παραδοχή ότι όσο πιο κοντά εξελικτικά βρίκεται ένα είδος με εμάς τόσο πιο έυκολα μπορούμε νιώσουμε συμπόνια για τζίνο (δεν νιώθεις το ίδιο όταν σκοτώνουν ένα κροκόδειλο σε σχέση με ένα χιμπατζή ή ένα λιοντάρι) για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι ισχύει και για ένα δελφίνι (θηλαστικό, έξυπνο, κοινωνικό) που μπορεί ο άνθρωπος να έχει επικοινωνία μαζί του παρά για ένα οποιοδήποτε ψάρι.
Το κατά πόσο εν κάποιος περιβαλλοντιστής ή όπως θέλεται πείτε τον κατ εμένα είναι πάντα να έχει αίσθηση του μέτρου και να σέβεται τα πάντα γύρω του.
Κανεί ως δαμέ τζε έννα κρούσει ο εγκέφαλος μου

- c.nadiotis
Παιδία, κάλος ή κακός το δελφίνι έγινε πλέων σύμβολο, κυρίως (κατά την άποψη μου πάντα) λόγο της εξυπνάδας και της κοινωνικότητας του, πράγματα που είναι ανθρωπινά χαρακτηριστικά. Προστατεύω το δελφίνι, σημαίνει προστατεύω και το θαλάσσιο περιβάλλον και μαζί όλα τα ήδη που ζουν σε αυτό… Ο άνθρωπος κατανοεί ευκολότερα τα απλά πράγματα και για αυτό υποσυνείδητα ή συνειδητά δημιουργεί σύμβολα ή χρησιμοποιεί σύμβολα για να επιτύχει κάποια πράγματα. Νομίζω είναι κοινός αποδεκτό ότι το πιο γνωστό μέλος, στο εύρη κοινό, του θαλασσίου βασιλείου είναι το δελφίνι. Δηλώνοντας λοιπόν ότι βγαίνω στο κυνήγι δελφινιού, ισοδυναμεί με το να δηλώσω ότι κυνηγώ ότι κινητέ, ότι κολύμπα ότι τρώγετε και ότι μπορεί να μου χαρίσει λίγη συγκίνηση. Και επειδή εγώ, ο Κωνσταντίνος ο πατέρας του Χαράλαμπου είμαι ψαροκυνηγός και θέλω ο γιος μου όταν μεγαλώσει να μπορεί να γίνει και εκείνος ψαροκυνηγός, ναι θα προστατεύω την θάλασσα και το περιβάλλων με όποιο τρόπο μπορώ, θα προστατέψω το δελφίνι γιατί, έστω και αν δεν είναι ψαρί, συμβολίζει τα ψάρια όλα και αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε, κάποιοι, να το καταλάβετε, το φταίξιμο δεν είναι δικό μου… Δικαιολογίες ότι αλλά πράγματα, απλά, μικρά, καθημερινά, κάνουν και αυτά ζημία στο περιβάλλων δεν μας δίνουν άφεση αμαρτιών, αν έκανε ο καθένας το λιγότερο που μπορεί, ο πλανήτης δεν θα ήταν σε αυτό το χάλι και οι θάλασσες θα ήταν γεμάτες ψαρί.
Και μην με πάρετε για κλώνο του Περδίκη, δεν είμαι Άγιος αλλά προσπαθώ τουλάχιστο να είμαι σωστός, απέναντι στην θάλασσα, στον κόσμο και κυρίως στον εαυτό μου.
Και μην με πάρετε για κλώνο του Περδίκη, δεν είμαι Άγιος αλλά προσπαθώ τουλάχιστο να είμαι σωστός, απέναντι στην θάλασσα, στον κόσμο και κυρίως στον εαυτό μου.
Τα δελφινια φανηκαν πολυ μα πολυ τυχερα διοτι απλα εθεαθηκαν στην περιοχη του leidis mile απο λουομενους.. Απλα να ξερεται οτι οσα δελφινια εμφανιζονται στον κολπο του ζυγιου παιζουν τα με τα σχιπεττα μερικοι επαγγελματιες (διοτι σχιζουν τους τα δυκτια)
Esox Lucius
- c.nadiotis
Εδώ με ποιον συμφωνάς απόλυτα;Greg wrote:Βαλτε να δειτε το ντοκυμαντερ The Cove που το γυρισε ενας ελληνας της αυστραλιας και ειναι σχετικο με το κρεας των δελφινιων
Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλεSomeone wrote: Ας πούμε, γιατί να μεν εδιανοήσουν; (ειδικά αν το κρέας τους ήταν πρώτο πράμα);