εδω μπορείς να διαβάσεις για το τι είναι μπονσαιPeRoUkKaS wrote:Πετρο εσυ που το εψαξες λιο το θεμα, εχω μια απορια..
μπονσαι ειναι ενα ειδος δεντρου/φυτου ή ονομαζετε η ιδεα/θεωρια του να μεγαλωσεις ενα δεντρακι μεσα σε μικρο ποτ?
και αν το μεγαλωσεις σε μικρο ποτ και μετα το μεταφυτεψεις σε πιο μεγαλο ποτ, χανετε η ιδεα του μπονσαι?
ποτε μου δεν εκαταλαβα την συγκεκριμενη λεξηαλλοι λαλουν μου πως ειναι ιδεα/θεωρια και αλλοι πως ειναι συγκεκριμενο ειδος δεντρου.
http://www.esoterica.gr/articles/easter ... bonsai.htm
δεν είναι συγκεκριμένο δέντρο ... μπορείς να κάμεις εσύ όποιο θέλεις,φτάνει να μην είναι είδος με μεγάλα φύλλα ... γιατι θα είναι δισανάλογα με το μέγεθος του ...πρέπει να επικρατή μια αρμονία
Το Μπονσάι είναι μια μορφή τέχνης. Όπως κάθε εικαστική τέχνη, περιέχει όλα τα ουσιαστικά αισθητικά στοιχεία: σύνθεση, ισορροπία, προοπτική, βάθος, υφή, χρώμα κ.λ.π
εγώ προτιμώ δέντρα τα οποία συναντά κάποιος στην κυπριακή φύση ..αλλά έχω και ξενόφερτα ...φτάνει να αντέχουν στο κυπριακο κλίμα
ενα σχετικά εύκολο φυτό είναι η ελιά ...το οποίο είναι γαουροφυτό ...εν καταλάβει θεό
άλλα δεντρα που έχω είναι τερατσια,πορτοκαλία,ροδιές,κυπαρίσσια,πευκα,φίκους και πολλά άλλα

τα οποία όλα είναι προ-μπονσαι (δηλαδή ακόμα δεν μπορω να τα ονομάσω μπονσαις) ''εκπαιδεύκω'' τα ακόμα