"Περί ανεμων και Yδάτων"

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
fISHANDCHIPS

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by fISHANDCHIPS »

Konix wrote:Τζίνος που το έχει να πετάσει πίσω τα ψάρια τα μικρά θα τα πετάσσει ότι τζιαι να γίνει..τζίνος που εν μαθημένος να πιάννει τα μικρά πιστεύκω ότι τζιαι να του πούν θα συνεχίσει να το κάμνει..Όπως τη λαθροθηρία...πίεννε κάτσε να συζητήσεις με λαθροθήρες τζιαι εξήγα τους ότι εν καλά να γυρίζουν ούλλη νύχτα να τσιλλούν τους λαούς κ.τ.λ να δείτε τι θα σας απαντήσουν...(πράμα που πολλές φορές έκαμα τζιαι εμάλλωνα μαζί τους)
Γιαυτό σας λέω ότι τζίνος που έχει την συνήδειση την έχει τζιαι τζίνος που δεν έχει , δεν έχει!!!
Δεν είναι ακριβώς ετσι τα πράματα ... υπάρχουν οι ανθρωποι που ανάφεραι ο Μαριος ...( επερασαμεν το ούλλοι τούτο το στάδιο),είναι αναπόφεχτο και δεν πρεπει να ντρεπόμασται ούτε να κοιμούμαστε με τις κλάτσες την νυχτα που το μαράζι μας επειδη επιασαμε μικρόψαρα :cry: ,αλλα μετα μπαίνεις στο επόμενο στάδιο που ενεργας με διαφορετίκο τρόπο
και είναι και κάποιοι οι οποίοι δεν βάλουν νου :| ... Το καλό της υπόθεσεις είναι οτι ένα μεγαλο ποσοστό που τους ανθρώπους της δέυτερης κατηγορίας,ψαρέυκουν τα ψαρια του υχθιοτροφείου ,και ίσως με τούτο τον τρόπο βοηθούν την κατάσταση ... :roll:
Με την λογική ''αφήστε τον γόνο να μεγαλώσει'' ,τότε θα πρέπει με την ίδια λογική να προστατέψουμε ακόμα περισσότερο τα ενήλικα ψάρια τα οποία γονιμοποιούνται ... γιατί :?: :?: :?: Επειδή ο σορκός ο 700ρης έχει πολλα περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει κ να γεννήσει στην επόμενη περιοδο αναπαραγωγής ,παρα ο μικρος 200ρης που χρειάζετε αρκετος καιρος όσπου να οριμάσει και να αφήσει γενειά πίσω του...
Στην τελική ... ετσι όπως έχει η κατασταση στην Κυπρο,(με τα λιγοστά ψάρια)...πρέπει να τα προστάτέυουμε γενικά ... μικρα και μεγάλα...χωρίς να σημαίνει οτι δεν θα τρώμε ψάρι
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ :arrow: ΟΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ... ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ... σε καπιοες περιπτώσεις αυτό επιτυχάνεται με ανανέωσει του πληθυσμου... και σε κάποιες περιπτώσεις ,με την μειωσει της συγκομηδής
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

fISHANDCHIPS wrote:Με την λογική ''αφήστε τον γόνο να μεγαλώσει'' ,τότε θα πρέπει με την ίδια λογική να προστατέψουμε ακόμα περισσότερο τα ενήλικα ψάρια τα οποία γονιμοποιούνται ... γιατί :?: :?: :?: Επειδή ο σορκός ο 700ρης έχει πολλα περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει κ να γεννήσει στην επόμενη περιοδο αναπαραγωγής ,παρα ο μικρος 200ρης που χρειάζετε αρκετος καιρος όσπου να οριμάσει και να αφήσει γενειά πίσω του...
Στην τελική ... ετσι όπως έχει η κατασταση στην Κυπρο,(με τα λιγοστά ψάρια)...πρέπει να τα προστάτέυουμε γενικά ... μικρα και μεγάλα...χωρίς να σημαίνει οτι δεν θα τρώμε ψάρι
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ :arrow: ΟΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ... ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ ... σε καπιοες περιπτώσεις αυτό επιτυχάνεται με ανανέωσει του πληθυσμου... και σε κάποιες περιπτώσεις ,με την μειωσει της συγκομηδής
Σωστότατος! Στην πραγματικότητα άλλων λίγο πιο ανεπτυγμένων χωρών από μας (πχ ΗΠΑ!) αυτό ήδη ισχύει με νόμους και κανονισμούς, τόσο στην θάλασσα όσο και στα γλυκά νερά, και μάλιστα με εξειδικεύσεις ανάλογα με την περίπτωση. Ονομάζεται "slot limit" και συνήθως επιτρέπει στους ψαράδες να κρατήσουν μικρό αριθμό από ψάρια από ένα μέγεθος μέχρι ένα άλλο.

Το πιο διαδεδομένο (και ως επί το πλείστον επιτυχεμένο) slot limit αφορά το μεγαλόστομο λαβράκι, και είναι ΄3 λαβράκια μεταξύ 12 και 18 ιντζών. Αυτό το όριο προστατεύει τα πολύ νεαρά του είδους που είναι απαραίτητα για να στήνεται ο βασικός πληθυσμός του είδους, αλλά και τα πιό μεγάλα που είναι τα πιο απαραίτητα και χρήσιμα για την αναπαραγωγή του είδους. Αυτό εφαρμόζεται γενικά στη μεγάλη πλειοψηφία των αρπακτικών που ψαρεύονται σαν σπορ στις ΗΠΑ (με διαφορετικά βέβαια μεγέθη ανάλογα με το είδος). Πέραν από το μεγαλόστομο (καθώς και μικρόστομο) λαβράκι εφαρμόζεται στην Αμερικανική λουτσιόπερκα (walleye), pike, musky, striped bass, white bass, white perch, και διάφορα σολωμονοειδή. Επίσης και στην θάλασσα εφαρμόζεται στα cobias, "sea trout", bluefish, tarpon, redfish. Eιδικά στην περίπτωση του τελευταίου, η εφαρμογή του slot limit στην Φλόριντα είχε σαν αποτέλεσμα την απίστευτη ανάκαμψη του είδους μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Προσωπικά στα φράγματα αν αποφασίσω να κρατήσω ψάρι (λαβράκι ή λουτσιοπέρκα) θα είναι πάντα γύρω στο 1 με 1.5 κιλό για τον πιο πάνω λόγο. Ούτε πιο μικρά, ούτε πιο μεγάλα τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την αναπαραγωγή. Υπ' όψιν, ότι δεν μπορούν όλα τα ψάρια ενός είδους (στις ίδιες συνθήκες) να φτάσουν τα ίδια μεγέθη - κάποια θα μεγαλώσουν πιο πολύ (όπως κάποιοι από μας ψηλώνουν ή παχαίνουν - άρα ζυγίζουν- περισσότερο) λόγω γονιδίων - και είναι πολύ καλή ιδέα είτε στην θάλασσα είτε στα γλυκά νερά τα μεγαλύτερα δείγματα να φωτογραφίζονται και μετά να απελευθερόνονται προσεκτικά ώστε να μπορούν να ξαναδώσουν τα γονίδια τους στο μέλλον...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

MariosK

Post by MariosK »

marios wrote: Δεν πιστεύω πως είμαι ο μονος που ξεκίνησε έτσι αλλα και πολλοί αν και όχι όλοι από μας..και τότε που τα ψάρευα είχα την ίδια ευαισθησία και συνείδηση φιλε όμως είχα και αγνοια...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μάριε. Τζε εγώ έτυχε να πάρω σπίτι που το φράγμα πάνω που 40 κοτσινόφτερες χωρίς να σκέφτομαι το μέγεθος αλλά όπως λέεις τζε συ τότε είχα άγνοια. Πλέον δεν παίρνω τίποτε σπίτι κάτω που το όριο (εκτός τζε αν πεθάνει στο ξιαγκίστρωμα) τζε πολλές φορές σίρνω πίσω τζε τζίνα που εν πάνω που το όριο όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τζε σε περίπτωση που κάτσει καλή ψαριά εν να πάρω απλά μερικά συγκεκριμένου μεγέθους για να φάω τζε τα υπόλοιπα πάσειν πίσω ανεξαιρέτως μεγέθους. Είμαι σίουρος ότι το 99.99% των φανατικών του Catch and Release εκάμαν τουλάχιστο μιαν φορά την μ...κια τους με τέτοιες ψαριές.

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

MariosK wrote: Είμαι σίουρος ότι το 99.99% των φανατικών του Catch and Release εκάμαν τουλάχιστο μιαν φορά την μ...κια τους με τέτοιες ψαριές.
Μάριε, να είσαι σίουρος για το 100% :!: :!: :!: :!: και όπως ξέρεις είμαι από τους φανατικούς :roll: :roll: :oops: :oops: Πρός στιγμή όταν είδα την φωτό του Μάριου με τα σουρούθκια, λιτσούες, μελανουρούθκια και άλλα -ούθκια ενόμιζα ότι εν δική μου - έτσι ήταν πριν πολλά χρόνια οι ψαριές μου στην Σκάλα και σήμερα ντρέπομαι γι' αυτό. Αλλά όπως κάποτε έπαψα να έχω άγνοια (στην δική μου τουλάχιστον περίπτωση περί άγνοιας επρόκειτο) έτσι θέλω τώρα να βοηθήσω όλους να μην έχουν άγνοια.

Και κακά τα ψέματα όλοι οι μικροί ενθουσιάζονται έστω και με μικρά ψάρια. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε τους μικρούς να καταλάβουν, γιατί όσο πιο μεγάλοι, τόσο πιο δύσκολα αλλάζουν νοοτροπίες και συνήθειες....
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

MariosK

Post by MariosK »

Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τον καταναλωτισμό. Αξίζει τα 20 λεπτά διάρκεια.

http://www.storyofstuff.com/

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

Επίσης θα ήταν καλά εάν όλοι αναγνωρίζαμε τα αρσενικά που τα θηλυκά ... είναι ποιό σωστό να πάρεις στο σπιτι ενα ψάρι αρσενικό παρα ένα θηλυκό ... το οποίο σύντομα 8α αφήσει απογόνους ... και αυτό είναι ένα μέρος του slot limit ή ποιό γενικά selection,που δεν αφορά μόνο τα μεγέθοι αλλα και το φύλο
Συνήθως αυτές οι ορολογιες και μεθόδοι εφαρμόζονται σε λιμνες και γενικά σε γλυκά νερα που η κατασταση είναι ποιό ελεγχόμενη...μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς σαν ψαραδές με λίγες γνωσεις πανω στο 8εμα αυτό...αν και η διαχήρηση των πληθησμών είναι δούλεια του τ.α, και 8α έπρεπε ανάλογα με την κατάταξη των πλη8ησμών βάση μεγέθους να επιβάλλει όρους ... αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχουν μελέτες ... να μην περιμένουμε πολλά
Αλλα ας μην τους καταδικασουμε για τουτο τον λόγο ...λογο του οτι είναι καπως ποιο εξιδικευμένο θεμα ,που ελάχιστες χώρες ασχολούντε,το τ.α ας ασχοληθει με ποιο βασικά 8έματα μεγαλήτερης ζωτικής σημασίας 8)
Εγώ προσωπικά δεν αναγνωρίζω τα αρσενικά απο τα 8ηλυκά(εκτος που τις πέστροφες) :lol: ......αν καποιος μπορεί να βοηθήση ...με καποιες πληροφοριες που εχει ή με φωτογραφιες...ας το κανει
Θα ήταν καλά έμεις σαν ψαράδες να αποχτήσουμε γνώσεις και σε θέματα βιολογίας των ψαριών και όχι μονο μεθόδους για να τα πιάσουμε 8)

MariosK

Post by MariosK »

fISHANDCHIPS wrote: Θα ήταν καλά έμεις σαν ψαράδες να αποχτήσουμε γνώσεις και σε θέματα βιολογίας των ψαριών και όχι μονο μεθόδους για να τα πιάσουμε 8)
...τζε να τα μαιρέψουμεν :mrgreen:.

CASTING

Post by CASTING »

Νομιζω κατι το οποιο θα ηταν επισης σωστο, ειναι να ανοιχτει μια ενοτητα με θεμα "Ποτε ειναι περιοδος αναπαραγωγης των ψαριων" και με σχετικες φωτο ωστε καποιος οταν πιασει ενα οποιοδηποτε ψαρι να ξερει αν ειναι αυγομενο ωστε να το αφησει πισω.Εγω προσωπικα δεν ξεχωριζω ποτε ενα ψαρι ειναι αυγομενο τζαι πιστευκω αρκετοι αλλοι επισης.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΟΓΗ.......

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

CASTING wrote:Νομιζω κατι το οποιο θα ηταν επισης σωστο, ειναι να ανοιχτει μια ενοτητα με θεμα "Ποτε ειναι περιοδος αναπαραγωγης των ψαριων" και με σχετικες φωτο ωστε καποιος οταν πιασει ενα οποιοδηποτε ψαρι να ξερει αν ειναι αυγομενο ωστε να το αφησει πισω.Εγω προσωπικα δεν ξεχωριζω ποτε ενα ψαρι ειναι αυγομενο τζαι πιστευκω αρκετοι αλλοι επισης.
Ενας τρόπος να καταλάβεις ειναι που το σπερμα που αφήνουν τα αρσενικά...συνήθως φένεται
Υπάρχει βιβλιογραφια και απο το ιντερνετ αλλα εχουν διαφορα οι περίοδοι αναπαραγωγης σε καθε κλιματολογικη ζωνη ...ετσι βοη8άτε 8)

Pambs

Post by Pambs »

Επισης, Θα ηταν καλα τουλαχιστον σε καποια ψαρεματα που το σηκωνουν τα αγκιστρια μας να ειναι μεγαλα, πχ οσοι ασχολουνται γενικα με καστινγκ ειτε ειναι σερφ, ειτε ελαφρυ ειτε απο βραχους καλο ειναι να χρησιμοποιουν μεγαλα αγκιστρια ωστε αν πιασουν κατι να εχει ενα αλφα μεγεθος φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις

sea-hunter

Post by sea-hunter »

CyBasser wrote:
MariosK wrote: Είμαι σίουρος ότι το 99.99% των φανατικών του Catch and Release εκάμαν τουλάχιστο μιαν φορά την μ...κια τους με τέτοιες ψαριές.
Μάριε, να είσαι σίουρος για το 100% :!: :!: :!: :!: και όπως ξέρεις είμαι από τους φανατικούς :roll: :roll: :oops: :oops: Πρός στιγμή όταν είδα την φωτό του Μάριου με τα σουρούθκια, λιτσούες, μελανουρούθκια και άλλα -ούθκια ενόμιζα ότι εν δική μου - έτσι ήταν πριν πολλά χρόνια οι ψαριές μου στην Σκάλα και σήμερα ντρέπομαι γι' αυτό. Αλλά όπως κάποτε έπαψα να έχω άγνοια (στην δική μου τουλάχιστον περίπτωση περί άγνοιας επρόκειτο) έτσι θέλω τώρα να βοηθήσω όλους να μην έχουν άγνοια.

Και κακά τα ψέματα όλοι οι μικροί ενθουσιάζονται έστω και με μικρά ψάρια. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε τους μικρούς να καταλάβουν, γιατί όσο πιο μεγάλοι, τόσο πιο δύσκολα αλλάζουν νοοτροπίες και συνήθειες....

Το φόρουμ πραγματικά με βοήθησε να περάσω τούτη τη φάση , άρα αν με βοη8ησε εμένα μπορεί να βοη8ησει κ άλλους ‘μικρούς’. :D
Keep Walking...Keep Fishing!!

Panikos

Post by Panikos »

CASTING wrote:Νομιζω κατι το οποιο θα ηταν επισης σωστο, ειναι να ανοιχτει μια ενοτητα με θεμα "Ποτε ειναι περιοδος αναπαραγωγης των ψαριων

παιδιά ότι ιδέες έχετε για νέες ενότητες μην διστάζετε να τις ανοίξετε , εμείς παπαες εμείς ταταες :D

sea-hunter

Post by sea-hunter »

ατε ρε παιδια see u in 10 days :lol: 8) παω Ελλαααααδαααααα :lol: 8) :lol: :mrgreen:

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Καλο ταξιδιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sea-hunter

Post by sea-hunter »

thankssssssss :D :D

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”