ΧΑΡΗΣ Μ wrote:Τελικα αλλος στο Λιοπετρι και αλλος στο Λατσιη;Οι πληροφοριες ειναι συγχισμενες
Είναι από το Λιοπέτρι και ψάρευε στον Ακάμα..........αφου τα ψάρια ελείψαν στούς ποδά τόπους

ΧΑΡΗΣ Μ wrote:Τελικα αλλος στο Λιοπετρι και αλλος στο Λατσιη;Οι πληροφοριες ειναι συγχισμενες
Χμμ, φίλε δεν έχουμε στην Κύπρο φίδι με τέτοια χρώματα. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:AngelosK wrote:Πολυ καλημερα σας... χρωμα κοκκινοπο με κατι σαν διαμαντια κιτρινα.
+1
Έχω το και εγώ, (αλλα αναγκαστικά να γορασω λιγότερο δυνατό) εν πολλά δυνατό όντως, τόσο δυνατό που μονο στην πρώτη στάση το δούλευα, έχτος αν ήθελα να δω μακριά το έβαζα στην δυνατή.MariosK wrote:+1
Δοκιμασμένοι, φτηνοί και καλοί. Ιδικά το ζοομ είναι πολλά βοηθητικό.
καλημέρα φιλε. κατέχεις το θέμα θωρώ αλλα με τα λατινικά "εσιχιστικα" λείο η δεύτερη φωτογραφία εν ο dροπής που λαλούν?? βρίσκω μικρά στές περιοχές μας μεγάλο ακόμα δεν ida .(CyBasser) wrote:Χμμ, φίλε δεν έχουμε στην Κύπρο φίδι με τέτοια χρώματα. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:AngelosK wrote:Πολυ καλημερα σας... χρωμα κοκκινοπο με κατι σαν διαμαντια κιτρινα.
α) Πρόκειται για Elaphe guttata (Corn Snake), αμερικανικό είδος, που να έφυγε από κάποιο συλλέκτη, και που είναι παντελώς ακίνδυνο (1η φωτό)
β) Πρόκειτα για κάποιο από τα Κυπριακά είδη και λόγω αδρεναλίνης και φόβου δεν συγκράτησες σωστά τα χρώματα. Το μοναδικό είδος που έχουμε με κάτι σαν διαμάντια στην ράχη είναι το Hemorrois ( = Coluber) nummifer που έχει σκούρα "διαμάντια" σε ξανθό background. Το νεαρό δείγμα που κρατώ στο χέρι μου στην δεύτερη φωτό το έπιασα στις Αγγλισίδες στις 13/7. Το είδος αυτό είναι τελείως ακίνδυνο και σπάνια φτάνει το 1.5 μέτρο.
γ) Το μοναδικό είδος που σπάνια έχει κοκκινωπή απόχρωση στην Κύπρο είναι το Malpolon insignitus (ξεπερνά τα δύο μέτρα) το οποίο έχει μικρά άσπρα και κίτρινα στίγματα, όπως αυτό στην τρίτη φωτό, τα οποία όμως εξαφανίζονται σε ενήλικα άτομα (άνω του ενός μέτρου). Το είδος αυτό είναι οπισθόγλυφο, δηλαδή έχει ασθενές δηλητήριο στα πίσω δόντια του και πολύ σπάνια μπορεί να δαγκώσει άνθρωπο (αν τον δαγκώσει, τα συμπτώματα συνήθως είναι πολύ ήπια).
Δες αν μοιάζει με κάτι απ'αυτά και πές μου.