"Περί ανεμων και Yδάτων"

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
angiec

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by angiec »

ΧΑΡΗΣ Μ wrote:Τελικα αλλος στο Λιοπετρι και αλλος στο Λατσιη;Οι πληροφοριες ειναι συγχισμενες

Είναι από το Λιοπέτρι και ψάρευε στον Ακάμα..........αφου τα ψάρια ελείψαν στούς ποδά τόπους :D :D :D

ΧΑΡΗΣ Μ

Post by ΧΑΡΗΣ Μ »

Στο Λατσιη εν Λοιζος Λοιζου.Τουτος εν Νεοφυτος, αρα εν 2 περιπτωσεις.Εσυγχισαν μας
ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ=ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

AngelosK

Post by AngelosK »

Πολυ καλημερα σας. Εχτες ειχα την πιο τραυματικη εμπειρια στο ψαρεμα. Περιοχη εστιατοριου λιμνης κοντα στο ζυγι. Καθως ψαρευα ειχαν κορακισει ολα τα καλαμια δυο στο νουμερο. Κοπηκαν ολα λες και μου ελεγε η θαλασσα να τα μαζεψω κ να φυγω. Οπως τα διπλωνα σε αποσταση ουτε ενα μετρο βλεπω ενα τεραστιο φιδι. χρωμα κοκκινοπο με κατι σαν διαμαντια κιτρινα. Απο το σοκ της αδρεναλινης μου νομιζα οτι με ειχε δαγκωσει. Αστα παρανοικα πραγματα λογω του οτι ειναι ο μεγαλυτερος μου φοβος. Δοξα το Θεο δεν εγινε τπτ. Ακομα ψαχνομε και σημερα μετα απο 12 ωρες για κανενα δαγκωμα. Ετσι φοβο δεν ξαναενιωσα ποτε μου. Τα μαζεψα ολα σε χρονο ρεκορ και εφυγα. Το ειδα γυρω στες 21:00. Κοπελια προσεχετε γιατι με ετσι ζεστεσ βγαινουν εξω. Μπορει η μυρωδια με τα δολωματα να το εφερε κοντα. Αλλα επεισης αρκετα κοντα σε παρακειμενο χωραφι καθαριζανε με τρακτερ. Φαινετε το τρομαξε το τρακτερι και ηθελε να παει καπου πιο ησυχα. Πραγματικα ακομα να ηρεμισω. Προσεχετε κοπελια :o

marios
Site Admin

Post by marios »

Μπορώ να σε καταλάβω είναι και ο δικός μου εφιάλτης :oops:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Giorkos

Post by Giorkos »

αναμένατε ανάλυση βιολογίας από τον resident "Κούφο" του φόρουμ, aka Ρολάνδος :D :D :D
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

Captain theodoros

Post by Captain theodoros »

Μέσα από την καρδιά μας για τα ελληνόπουλα που βρίσκονται στο Λονδίνο ότι το καλύτερο για την χώρα μας που τόσο έχει ανάγκη μια θέση στο βάθρο του ολυμπισμού και στις καρδιές όλου του κόσμου . Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Ελλαδος και της Κυπρου που τόσα όνειρα έχουν κάνει για να βρεθούν σε αυτήν την ολυμπιάδα !
<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>

Sorkomanis

Re: "Περί Aνέμων και Yδάτων"

Post by Sorkomanis »

Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στο Μακένζυ

http://www.alithia.com.cy/el/news/12/21958
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

AngelosK wrote:Πολυ καλημερα σας... χρωμα κοκκινοπο με κατι σαν διαμαντια κιτρινα.
Χμμ, φίλε δεν έχουμε στην Κύπρο φίδι με τέτοια χρώματα. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:
α) Πρόκειται για Elaphe guttata (Corn Snake), αμερικανικό είδος, που να έφυγε από κάποιο συλλέκτη, και που είναι παντελώς ακίνδυνο (1η φωτό)

β) Πρόκειτα για κάποιο από τα Κυπριακά είδη και λόγω αδρεναλίνης και φόβου δεν συγκράτησες σωστά τα χρώματα. Το μοναδικό είδος που έχουμε με κάτι σαν διαμάντια στην ράχη είναι το Hemorrois ( = Coluber) nummifer που έχει σκούρα "διαμάντια" σε ξανθό background. Το νεαρό δείγμα που κρατώ στο χέρι μου στην δεύτερη φωτό το έπιασα στις Αγγλισίδες στις 13/7. Το είδος αυτό είναι τελείως ακίνδυνο και σπάνια φτάνει το 1.5 μέτρο.

γ) Το μοναδικό είδος που σπάνια έχει κοκκινωπή απόχρωση στην Κύπρο είναι το Malpolon insignitus (ξεπερνά τα δύο μέτρα) το οποίο έχει μικρά άσπρα και κίτρινα στίγματα, όπως αυτό στην τρίτη φωτό, τα οποία όμως εξαφανίζονται σε ενήλικα άτομα (άνω του ενός μέτρου). Το είδος αυτό είναι οπισθόγλυφο, δηλαδή έχει ασθενές δηλητήριο στα πίσω δόντια του και πολύ σπάνια μπορεί να δαγκώσει άνθρωπο (αν τον δαγκώσει, τα συμπτώματα συνήθως είναι πολύ ήπια).

Δες αν μοιάζει με κάτι απ'αυτά και πές μου.
Attachments
SER242.jpg
SER242.jpg (75.95 KiB) Viewed 6900 times
Nummifer.jpg
Nummifer.jpg (115.53 KiB) Viewed 6874 times
Mmi.jpg
Mmi.jpg (126.56 KiB) Viewed 6874 times
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

sea-hunter

Post by sea-hunter »

Κοπελια ακουω προτασεις για head lamp (μικρο και δυνατο(και δοκιμασμενο)) :D :D :idea: :idea: :idea:
Keep Walking...Keep Fishing!!

apsavvas

Post by apsavvas »

http://www.petzl.com/en/outdoor/headlam ... ce/myo-rxp
είναι πολύ δυνατό φίλε αλλά λίγο ακριβό. γυρο στα €80
Εγώ το έφερα από Ελλάδα πρίν δύο χρόνια από τη ΝΑΤΕΧ και ήταν €80 και μου το άφησε €50 λόγο έκθεσης.
Υπάρχη αντιπρόσωπος στη Κύπρο P.T. MOUNTAIN SPORT & RESCUE
The only source of knowledge is experience

MariosK

Post by MariosK »

+1

Δοκιμασμένοι, φτηνοί και καλοί. Ιδικά το ζοομ είναι πολλά βοηθητικό.

Sorkomanis

Post by Sorkomanis »

MariosK wrote:
+1

Δοκιμασμένοι, φτηνοί και καλοί. Ιδικά το ζοομ είναι πολλά βοηθητικό.
Έχω το και εγώ, (αλλα αναγκαστικά να γορασω λιγότερο δυνατό) εν πολλά δυνατό όντως, τόσο δυνατό που μονο στην πρώτη στάση το δούλευα, έχτος αν ήθελα να δω μακριά το έβαζα στην δυνατή.
Και οι παταριες πάνε βίρα. :evil:
Σε καμια περίπτωση για διακριτικό ψάρεμα.

Ένα πωρώνεσαι τόσο πολλά με το ποσο μακριά βλέπεις που ένα παίζεις συνεχεια και κάθε 3-4 εξορμήσεις άλλες παταριες :lol: :lol: :lol: :lol:
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

sea-hunter

Post by sea-hunter »

ευχαριστω πολλα κοπελια :whistle:
Keep Walking...Keep Fishing!!

Costass

Post by Costass »

(CyBasser) wrote:
AngelosK wrote:Πολυ καλημερα σας... χρωμα κοκκινοπο με κατι σαν διαμαντια κιτρινα.
Χμμ, φίλε δεν έχουμε στην Κύπρο φίδι με τέτοια χρώματα. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:
α) Πρόκειται για Elaphe guttata (Corn Snake), αμερικανικό είδος, που να έφυγε από κάποιο συλλέκτη, και που είναι παντελώς ακίνδυνο (1η φωτό)

β) Πρόκειτα για κάποιο από τα Κυπριακά είδη και λόγω αδρεναλίνης και φόβου δεν συγκράτησες σωστά τα χρώματα. Το μοναδικό είδος που έχουμε με κάτι σαν διαμάντια στην ράχη είναι το Hemorrois ( = Coluber) nummifer που έχει σκούρα "διαμάντια" σε ξανθό background. Το νεαρό δείγμα που κρατώ στο χέρι μου στην δεύτερη φωτό το έπιασα στις Αγγλισίδες στις 13/7. Το είδος αυτό είναι τελείως ακίνδυνο και σπάνια φτάνει το 1.5 μέτρο.

γ) Το μοναδικό είδος που σπάνια έχει κοκκινωπή απόχρωση στην Κύπρο είναι το Malpolon insignitus (ξεπερνά τα δύο μέτρα) το οποίο έχει μικρά άσπρα και κίτρινα στίγματα, όπως αυτό στην τρίτη φωτό, τα οποία όμως εξαφανίζονται σε ενήλικα άτομα (άνω του ενός μέτρου). Το είδος αυτό είναι οπισθόγλυφο, δηλαδή έχει ασθενές δηλητήριο στα πίσω δόντια του και πολύ σπάνια μπορεί να δαγκώσει άνθρωπο (αν τον δαγκώσει, τα συμπτώματα συνήθως είναι πολύ ήπια).

Δες αν μοιάζει με κάτι απ'αυτά και πές μου.
καλημέρα φιλε. κατέχεις το θέμα θωρώ αλλα με τα λατινικά "εσιχιστικα" λείο η δεύτερη φωτογραφία εν ο dροπής που λαλούν?? βρίσκω μικρά στές περιοχές μας μεγάλο ακόμα δεν ida .

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”