Τρατες!!!!!!!
- marios pafitis
Re: Τρατες!!!!!!!
Για ρίξτε μια ματια εδώ και θα καταλάβετε τι παιχνίδι παίζεται http://www.agroschannel.com/index.php?o ... &Itemid=59
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/266434
Απ'οτι εκαταλαβα ηδη γινεται τουτο τζαι "θα προσπαθησουμε να το σταματησουμε"
Απ'οτι εκαταλαβα ηδη γινεται τουτο τζαι "θα προσπαθησουμε να το σταματησουμε"

ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΟΓΗ.......
tasos83 wrote:Αίσχος φίλε μου το ψάρεμα με τράτα. Λίγα πράματα από ότι θυμούμε που ένα ψάρεμα με τράτα που επίαμε με το πανεπιστήμιο...Λοιπόν η τράτα κολοσίρνει πουπίσω της ένα δίκτυ σχήματος χωνιού. Δεξιά και αριστερά του δικτυού τούτου σέρνονται δυο ορθογώνιες μεταλλικές κατασκευές οι πόρτες όπως μας τις είχαν πει. Οι πόρτες αναμοχλεύουν το βυθό μπερδεύονται τα ψάρια ή ορμούν για φαι και καταλήγουν στο δίκτυ.leks wrote:Ρε παιδκια τα φωτα σας τζαι σε μας του ανήξερους. δηλ οι τράτες σε ποσα μετρα μπορουν να ψαρεψουν? και τι ψαρκα φκάλουν?
που τα λιγα που ξερω ειναι οτι τραβουν ένα δίχτυ τεραστιο τζαι ότι βρίσκουν μπροστά τους πιάνουν το. εκτος τουτου μπορουν να ψαρευκουν σε πετρωδεις βυθους (ξέβαθα) η μόνο μες τους αμμους.
Θυμούμαι είχεν αρκετούς μπακαλιάρους, μπαρμπούνια και παρα παρα πολλούς χάννους...περιττό να σας πω ότι μεγάλο ποσοσό της καλάδας ήταν bycatch τζε εφτυαρίζαν το πίσω..ήδη νεκρά ενοοείτε έτσι..Μιλούμεν ένισιεν μόνο μη εμπορεύσιμα ήδη αλλά και πιννες (τεράστια μύδια) και αρκετούς ρότσους! Καταλάβεις που δαμέ ότι το πρόβλημα δεν είναι η αφαίρεση μόνο των ψαριών αλλά και η καταστροφή του βυθού που τις πόρτες και το δίκτυ που κολοσύρνονται...
Ο καπετάνιος εμάσιετουν να μας πείσει ότι εν εκατάστρεφε το βυθότζε ο καθηγητής μας ήταν έτοιμος να κάμει την χαρακτηριστική παλινδρομική κίνηση.
Γενικά αν δεν κάμνω λάθος η τράτα πρέπει να ψαρεύει ισοβαθείς βυθούς χωρίς σηκώματα για να αποφεύγεται το σκάλωμα του δικτυού...
Το βάθος τη φορά που είμασταν εμείς ήταν νομίζω πάνω απο 150m γιατί εστοχεύκαν ειδικά και για μπακαλιάρο.
Αυτά τα λίγα..
Τωρά τζε εγώ δεν εκατάλαβα τι θέλουν στην Κύπρο. Εν τα μεγάλα ιχθυαποθέματα που έχουμε;;;
μαλίστα με λια λογια σαρκα του δημαρχείου.thank you taso
κοιτάξετε εδώ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=144818
αφού πριν λίγα χρόνια τους έδωσε αποζημιώση η Ε.Ε για να τις καταστρέψουν και πολλοί το έκαμαν και στην Κύπρο τώρα τι θέλουν και τις φέρνουν πίσω πάλε? Ρε γτο είναι τεράστια η καταστροφή που γίνεται . . .
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=144818
αφού πριν λίγα χρόνια τους έδωσε αποζημιώση η Ε.Ε για να τις καταστρέψουν και πολλοί το έκαμαν και στην Κύπρο τώρα τι θέλουν και τις φέρνουν πίσω πάλε? Ρε γτο είναι τεράστια η καταστροφή που γίνεται . . .
-
παιδια γεια σας, με μεγαλη απογοητευση παρακολουθω τα γεγονοτα για τουτο το θεμα.
με λυπης βλεπω το κρατος μας αλλα και την ΕΕ να μας βαλουν προστηματα για το ενα προδτηματα για το αλλο, απαγορευσεις ποδα απαγορευσεις ποτζι μεν καμεις το ενα μεν καμεις το αλλο και ερκουντε και καταδικαζουν οι μονο εμας τους ερασιτεχνες αλλα και ανθρωπους που με μια παλιο βαρκουα προσπαθουν να φκαλουν το μερωκαματο.
εκεινοι που επροσφεραν καποτε χοντρα λεφτα σε εκεινους που εχουν τρατες για να τες αποσειρουν και ταχατες επιαν να παιξουν πως και καλα νοιαζουντε ερκουντε τωρα και χαλουν τα παντα με μια αποφαση.
και εγω τωρα αναρωτιεμαι φιλοι μου. κυριε Περδικη μου μα που εισαι?? για τοσες μαλ...ιες εφκικες και εφωναζες τωρα που εισαι κυριε Περδικη μου??
εν εσιει φαι να φαμε τουτη η υποθεση οξα εταξαν μας τπτ που κατω που το τραπεζι??
που εν το κρατος τωρα??
sorry ρε παιδια μπορει σε καποιους να μεν αρεσκουν τα λογια μου αλλα πρεπει να σκεφτουμε να καμουμε κατι γιατι εν παμε καθολου καλα, μπατε σκυλλοι αλεστε εκαταντησαμε, ο καθενας οτι θελει καμνει και στα @@ του και το περιβαλλον και τα παντα.
κριμας γιατι καποτε υπηρχε ο πλανητης γη και κριμας γιατι καποιοι κυριοι με τα κουστουμουθκια τουσ πισω που τα γραφειουθκια τουσ εβαλαν σκοπο να την καταστρεψουν.
Ελεος πλεον!!!
με λυπης βλεπω το κρατος μας αλλα και την ΕΕ να μας βαλουν προστηματα για το ενα προδτηματα για το αλλο, απαγορευσεις ποδα απαγορευσεις ποτζι μεν καμεις το ενα μεν καμεις το αλλο και ερκουντε και καταδικαζουν οι μονο εμας τους ερασιτεχνες αλλα και ανθρωπους που με μια παλιο βαρκουα προσπαθουν να φκαλουν το μερωκαματο.
εκεινοι που επροσφεραν καποτε χοντρα λεφτα σε εκεινους που εχουν τρατες για να τες αποσειρουν και ταχατες επιαν να παιξουν πως και καλα νοιαζουντε ερκουντε τωρα και χαλουν τα παντα με μια αποφαση.
και εγω τωρα αναρωτιεμαι φιλοι μου. κυριε Περδικη μου μα που εισαι?? για τοσες μαλ...ιες εφκικες και εφωναζες τωρα που εισαι κυριε Περδικη μου??
εν εσιει φαι να φαμε τουτη η υποθεση οξα εταξαν μας τπτ που κατω που το τραπεζι??
που εν το κρατος τωρα??
sorry ρε παιδια μπορει σε καποιους να μεν αρεσκουν τα λογια μου αλλα πρεπει να σκεφτουμε να καμουμε κατι γιατι εν παμε καθολου καλα, μπατε σκυλλοι αλεστε εκαταντησαμε, ο καθενας οτι θελει καμνει και στα @@ του και το περιβαλλον και τα παντα.
κριμας γιατι καποτε υπηρχε ο πλανητης γη και κριμας γιατι καποιοι κυριοι με τα κουστουμουθκια τουσ πισω που τα γραφειουθκια τουσ εβαλαν σκοπο να την καταστρεψουν.
Ελεος πλεον!!!
"σιφονο" μαζί σου φιλε τούτον που λάλης ακριβώς ένα γίνει για ακόμα μια φορα. ότι γίνει οι απαγόρευσης τα προστύμματα οι άδειες που "πιερουνουμεν" ούλα "κατρατζιλουν" πας τον ερασιτέχνη δηλαδή εμάς το κράτος "τζιματε" εν αστείο να καρτερούμε που το κράτος tze τον περδίκι να κάμουν κάτι απλά γιατί ποτε τους εν έκαμαν τίποτε ως τώρα tze "γιαφτο" εν έτσι η θάλασσα μας. με τις "τουνες" έγινεν ακριβώς το ίδιο πράμα ανακάλυψαν το πέρασμα οι "αφροτρατες" tze τώρα erkounte κάθε χρόνο ιταλοί ισπανοί tourtzoi k.a tze χίζουν τες tze το κράτος μας αποφάσισε να βάλει "περιορισμούς" που τους "επιεροσαμεν" εμείς. εν πολλά τα παραδείγματα (βλέπε ελλάδα θερμαϊκό k.a) πάντα εμείς την "πιερονουμεν". εισηγούμαι παρα να "καθουμαστε" tze να γράφουμε ο ένας το αλλου να οργανωθούμε να κάμουμε κάτι γιατί egam....σ τούτη εν η γνώμη μου..
- c.nadiotis
- Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
nicolas theocharous wrote:παιδια γεια σας, με μεγαλη απογοητευση παρακολουθω τα γεγονοτα για τουτο το θεμα.
που εν το κρατος τωρα??
Ελεος πλεον!!!

I live my life a breath at a time
Κοπελια εν καλά τα λόγια αλλα εν κανουν τηποτε. Έχει τόσα χρωνια ακούω μονο λόγια. Πρέπει όμως να αντηδρασουμαι. Ποσο καιρό να μας απαγορεύουν, να μας βάλουν άδεια πάνω στην άδεια να ζητούν μονο λεφτά, και εκκινεί που κάμουν την πραγματική ζημια να αρμενίζουν ελεύθερη και να αισχροκερδούν σε βάρος τις θάλασσας.
Εν καιρός νομίζω να οργανοθουμε και να σικοστουμε που τες οθώνες τον pc μας.
Προτείνω να υπογραψουμαι όλοι μας μια λίστα διαμαρτυρίας μέσα στο forum και να πάμε όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε έξω από τους αρμοδιους φορείς.
Εν καιρός νομίζω να οργανοθουμε και να σικοστουμε που τες οθώνες τον pc μας.
Προτείνω να υπογραψουμαι όλοι μας μια λίστα διαμαρτυρίας μέσα στο forum και να πάμε όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε έξω από τους αρμοδιους φορείς.
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
-
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ4aras18 wrote:ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ate κοπελια κόψετε κουβέντα meran ώρα τόπο κάτι να κάμουμε διαμαρτυρία διαδήλωση όπως θέλετε pete το. κεντρικά τμήμα αλιείας κανένα υπουργείο, λάλο ιδέες τώρα κανένας άλλος που χέρι παραπάνω??? φέρνω άλλο 4-5 άτομα.
"αφορa" αμάς ούλους κοπελια psarotoufekaes "σιρταδορους" "καλαμαες" ουλους.
- c.nadiotis
- Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΝΑΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΝΑΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
I live my life a breath at a time
-
+2c.nadiotis wrote:ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑΣ