Πόσες φορές είδαμε τη βέργα του αγαπημένου μας όπλου να σταματάει λίγο πριν χτυπήσει ένα αξιόλογο θήραμα; Πόσες φορές, λόγω αυτής της κατάστασης, μας κινήθηκε το ενδιαφέρον για την αγορά ενός μεγαλύτερου όπλου για να χτυπάμε λίγο πιο μακριά; 

Σήμερα, με την ανακάλυψη των Rollers δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ένα καινούργιο όπλο, αφού μπορούμε να αυξήσουμε τη δύναμη στο υφιστάμενό μας όπλο.

Εφαρμογή

Για να εφαρμόσουμε τα Rollers σε ένα από τα όπλα μας θα πρέπει πρώτα να έχουμε τα απαραίτητα αξεσουάρ αλλά και να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην καταστρέψουμε το όπλο μας.

Θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε την κεφαλή του όπλου και στη συνέχεια το πώμα που βρίσκεται μέσα στη σωλήνα.

Στη συνέχεια, σημαδεύουμε τόσο πάνω στο όπλο όσο και πάνω σε μια βοηθητική βέργα, με την οποία θα σπρώξουμε τα βοηθητικά πώματα, πάνω στα οποία θα στερεωθούν αργότερα τα άγκιστρα.

Τοποθετούμε, λοιπόν, τα πώματα και στη συνέχεια βάζουμε και το πώμα που βγάλαμε στην αρχή και κλείνουμε το σωλήνα με την κεφαλή με τα rollers. 

Τρυπάμε το σωλήνα στο σημείο όπου σημαδέψαμε, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα πώματα για να στερεώσουμε τα άγκιστρα. Αφού τα βιδώσουμε, τα κλείνουμε με σιλικόνη.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μουλινέ και περνάμε σε αυτό το σχοινάκι.

Ετοιμάζουμε τα λάστιχα μας, αφού τα μετρήσουμε ανάλογα με το όπλο και ενώνουμε μισίνα-σχοινάκι και λάστιχα, αφού τα περάσουμε σ’ αυτό.

Με αυτό τον τρόπο το όπλο μας θα έχει:

  1. Διπλάσιο μήκος οπλίσματος
  2. Μεγαλύτερη δύναμη
  3. Λιγότερη ανάκρουση λόγω των αντίθετων δυνάμεων που ασκούνται
  4. Λιγότερα μπερδέματα μεταξύ σχοινιών και λάστιχων, αφού τα λάστιχα κυρίως βρίσκονται κάτω από το όπλο

Έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε ένα όπλο για καρτέρι σε ένα πολύ πιο δυνατό όπλο επίσης για καρτέρι. 

Θα ήθελα, ωστόσο, να τονίσω το καρτέρι, καθώς με τη δύναμη που αποκτάει το όπλο δεν συστήνεται για ψαχτήρι ή συρτό επειδή η συγκεκριμένη μεγάλη δύναμη θα καταστρέψει τη βέργα από την ανάκρουση στα βράχια.

Αλλά όταν πρόκειται για καρτέρι είναι πραγματικά μια έξυπνη και άκρως αποτελεσματική λύση.