Δύναμη, ταχύτητα, ασφάλεια και οικονομία


Τα Hysucat τα γνωρίσαμε πέρσι στο Ναυτικό Σαλόνι Λεμεσού. Εκεί είχαμε και την ευκαιρία να τα πάρουμε για ένα test drive το οποίο πραγματικά μας άφησε άφωνους. Είναι φτιαγμένα με μια διαφορετική φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία η οποία κυρίως πηγάζει από τις ανάγκες της Αμερικάνικης αγοράς.


Οι Αμερικάνοι θέλουν ταχύτητα , σταθερότητα και ασφάλεια στο νερό, προστασία και όσο το δυνατό μεγαλύτερους χώρους. Έτσι λοιπόν η εταιρεία παρήγαγε δύο μοντέλα fiber class με κεντρική κονσόλα στα 25  και 28 πόδια για ψάρεμα και δύο μοντέλα φουσκωτά επίσης στα 25 και 28 πόδια.

Κάπου εκεί όμως ήρθε και η Ευρωπαϊκή προσέγγιση στα σκάφη. Η συνεργασία της Αμερικάνικης εταιρείας με την Κυπριακή εταιρεία Aphitrite τους ώθησε να δημιουργήσουν μια νέα σειρά με face lift σκάφη τα οποία θα διατηρήσουν την Αμερικάνικη φιλοσοφία αλλά θα προστεθεί και η Ευρωπαϊκή φινέτσα και άνεση.

Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ακούει στο όνομα HYSUCAT 28 και τιμητικά έχει πάρει το όνομα Aphitrite.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σκαφών είναι η γάστρα τους. Αν και το σκάφος συμπεριφέρεται όπως ένα πολύ καλό monohull εντούτοις η γάστρα του είναι όπως ενός καταμαράν. Στο κέντρο της γάστρας δημιουργείται ένα κενό σαν σωλήνας ο οποίος επιτρέπει στο σκάφος να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες με ελάχιστες τριβές και με την σταθερότητα των δύο γαστρών στα δεξιά και αριστερά. Με αυτή την τεχνολογία το σκάφος μπορεί να πάρει πολύ πιο μικρή μηχανή από ότι ένα άλλο αντίστοιχο monohull σκάφος. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά την γάστρα του σκάφους θα διαπιστώσει ότι έχει τύχει σοβαρής μελέτης και το εσωτερικό τούνελ αποτελείται από πολλές άλλες παρωπίδες και φτερά τα οποία κυριολεκτικά γραπώνουν το σκάφος στο νερό κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι semi custom  καθώς ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μπορεί να προσαρμόσει το σκάφος και κυρίως τους εσωτερικούς του χώρους στις δικές του ανάγκες. Ψάρεμα, εργασία, κατάδυση, σκάφος για water safari, σκάφος rescue.

To συγκεκριμένο σκάφος έχει σχεδιαστεί κυρίως για περίπατο και καθημερινές εξορμήσεις. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία επέλεξε να το στήσει με τρία πισινά καθίσματα όπου μπροστά τους υπάρχει ένα τραπεζάκι που από κάτω κρύβει ένα νεροχύτη αλλά και μια ντουζιέρα. Πιο μπροστά οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού, καλύπτονται με μια σύγχρονη κατασκευή bimini top το οποίο είναι ένας συνδυασμός ανοξείδωτου μετάλου και fiber class. Πιο μπροστά μια μεγάλη τιμονιέρα άνετη και αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει όργανα πλοήγησης και ψαρέματος… Μπροστά από την τιμονιέρα βρίσκεται ακόμη ένα κάθισμα το οποίο από κάτω κρύβει μια τουαλέτα! Ένα μπροστινό sun bed, κρύβει τρία ταμπούκια, ένα στο κέντρο και δύο στα πλαϊνά. Λίγο πιο μπροστά το ταμπούκι της άγκυρας είναι αρκετά άνετο και ευρύχωρο.

 

Το σκάφος στο νερό

Η πρώτη αίσθηση που παίρνεις όταν είσαι σε αυτό το σκάφος είναι η ασφάλεια. Νιώθεις ότι περιβάλλεσαι από σκάφος και όχι από νερό. Το κύλημα του στο νερό είναι μοναδικό. Με δύο κινητήρες Evinrude 200 HP το σκάφος ξεκινάει το ταξίδι του και το μόνο που νιώθει ο επιβάτης είναι να ανεβαίνει το σκάφος λίγο πιο ψηλά. Ο μοχλός παίρνει περισσότερη κλίση πιο μπροστά και στις 3000 στροφές οι ηλεκτρονικές ενδείξεις δείχνουν ότι ταξιδεύουμε στα 48 μίλια την ώρα. Αν και ο καιρός είχε ένα καλό τριάρι με μικρό κοφτό κύμα το σκάφος συνέχιζε το ταξίδι του ατάραχο χωρίς σχεδόν τον παραμικρό δελφινισμό. Η κατανάλωση σύμφωνα με τα όργανα του σκάφους δεν ξεπερνούσε τα 2.5 λίτρα το μίλι!!!! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ακόμη πιο απίστευτο ήταν όταν το σκάφος επιχείρησε μια κλειστή στροφή στα αριστερά χωρίς να πάρει την παραμικρή κλίση. Ο σχεδιασμός της γάστρας και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει είναι μοναδική!!!

Σε όλο το ταξίδι παρά τις γρήγορες ταχύτητες και τις εναλλαγές κατεύθυνσης παραμείναμε εντελώς στεγνοί χωρίς έστω και μια σταγόνα να περάσει μέσα στο σκάφος.


Ας δούμε λίγο τα χαρακτηριστικά του σκάφους

Εσωτερικό μήκος 7,70

Ολικό Μήκος 8,50

Ολικό Πλάτος  2,90

Εσωτερικό Πλάτος 2,30

Δεξαμενές καυσίμων 2 Χ 130 Λίτρα

Δεξαμενή νερού 50 λίτρων

Άτομα 10

Βάρος σκάφους 3880 κιλά

Το ίδιο σκάφος βγαίνει και σε έκδοση 6,50 με ένα κινητήρα για πιο μικρό budget. Το σκάφος είναι διαθέσιμο για test drive μετά από συνεννόηση με την εταιρεία Aphitrite Naval.


Στοιχεία επικοινωνίας :

Email: info@amphitrite-yachts.com

Τηλ: 99210021 Λεμεσός