Μεγάλη κινητοποίηση στο λιμανάκι του Λατσιού ετοιμάζουν το Σάββατο 19 Ιουνίου, οι ιδιοκτήτες των σκαφών για το πρόβλημα της γλίστρας που αντιμετωπίζουν.

Στην διαμαρτυρία θα παρευρεθούν, μέχρι στιγμής, με τα σκάφη τους 25 άτομα, τα οποία κινητοποιούνται με αφορμή την άρνηση της Αρχής Λιμένων να ανοίξει τη γλίστρα στο Λατσί για την καθέλκυση των σκαφών. Συγκεκριμένα οι διαμαρτυρόμενοι θα κλείσουν όλους τους δρόμους από και προς το Λατσί.

Η αρχή λιμένων από πλευράς της υποστηρίζει ότι οι ίδιοι έχουν διορίσει φρουρό επιτήρησης του σημείου και επομένως το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιμετώπιση του Δήμου, ο οποίος αρνείται να διορίσει δικό του φρουρό ώστε να συμπληρωθούν οι υπόλοιπες ώρες επιτήρησης. Με τον Δήμο να προτείνει την ελεύθερη είσοδο στην γλίστρα χωρίς φρουρό, η Αρχή Λιμένων αρνείται το σενάριο αυτό υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα και τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν και η χθεσινή συμπλοκή όπως πληροφορηθήκαμε, μεταξύ των ιδιοκτήτων σκαφών και υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών τονίζουν ότι εάν δεν εξευρεθεί λύση θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το λιμάνι του Πωμού με σκοπό να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρω ξανά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στο Λατσί.