labraki teras

Post Reply
User avatar
leonidasss
Posts: 202
Joined: Tue Feb 12, 2008 4:47 pm

labraki teras

Post by leonidasss »

Sto fwtografiko diagwnismo (teleutaa foto) mporeite na deite ena labraki toy glikou nerou (poy xepernouse ta 4kg) pou psareutike apo to 8eio mou Stelio Katelari prin 2 xronia stin kalavaso me skouliki patwto. Nomizw oti einai ena axiologo 8irama.(apla giati mporei kapoioi na min katalavan ti einai)

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Re: labraki teras

Post by Greg »

e file en thelw na thiksw ton thio su...alla pe tou na kopsei kati dioti jino Den mu fenete gia 4kilo :twisted:

na ena 3kilo pou ekama released fetos
Last edited by Greg on Tue Jun 03, 2008 8:34 am, edited 1 time in total.
Esox Lucius

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: labraki teras

Post by (CyBasser) »

leonidasss wrote:Sto fwtografiko diagwnismo (teleutaa foto) mporeite na deite ena labraki toy glikou nerou (poy xepernouse ta 4kg) pou psareutike apo to 8eio mou Stelio Katelari prin 2 xronia stin kalavaso me skouliki patwto. Nomizw oti einai ena axiologo 8irama.(apla giati mporei kapoioi na min katalavan ti einai)
Φίλε leonidasss, καλωσόρισες στην συζήτησή μας.....

Δεν είναι ωραίο να αμφισβητούμε κάτι, αλλά όλοι έχουμε δεί την φωτογραφία στο περιοδικό (και όπου ΔΕΝ αναφέρεται μέγεθος). Όντως είναι ένα καλό δείγμα λαβρακιού σε άριστη κατάσταση. Είναι από τα λαβράκια που χαίρεσαι να πιάνεις. Όμως το λαβράκι αυτό ΔΕΝ είναι 4 κιλά. Δεν είμαστε ούτε "Θεοί" ούτε "αλάνθαστοι λαβρακάες", αλλά τουλάχιστον το γκρουπ που συμμετέχει ενεργά στο φόρουμ και ασχολείται σοβαρά με λαβράκι (εγώ, greg, bassman, predatwr, c&r, Eυάνθης, caveman, largemouth, mariosk και άλλοι που ίσως μου διαφεύγουν τώρα) μπορούν όλοι άνετα να πουν αμέσως το μέγεθος ενός λαβρακιού με μεγάλη ακρίβεια ακόμη και από φωτογραφία.

Στην προκείμενη φωτογραφία βλεπουμε ένα παιδί (αρκετά νεαρό) να κρατά ένα λαβράκι με τα χέρια μακριά από το σώμα (προς τον φακό), και βλέποντας το background της φωτογραφίας μπορούμε (όσοι έχουμε βασικές φωτογραφικές γνώσεις) να διαπιστώσουμε ότι χρησιμοποιήθηκε ευρυγώνιος (wide angle) φακός. Λαμβάνοντας υπ' όψιν και το μέγεθος των δακτύλων του παιδιού που κρατά το ψάρι, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε ότι το λαβράκι αυτό είναι κάπου στα 2.2 με 2.5 κιλά, και κυτάζοντας το κεφάλι του λαβρακιού (που είναι όντως σε άριστη φυσική κατάσταση) μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το μέγεθος. Ακόμη κι αν το λαβράκι ήταν έγκυο (δεν είμαι 100% βέβαιος από την φωτό αλλά έτσι μου φαίνεται) σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί το λαβράκι να είναι πάνω από 2.7 κιλά, και η δική μου άποψη είναι για κάτω κι από 2.5 κιλά.

Δες την φωτό του greg (που παρεπιπτόντως έβγαλα εδώ) και θα δεις ότι το χέρι του (που είναι χέρι ενήλικα) δεν είναι τεντωμένο προς την φωτογραφική, ενώ ο φακός δεν ήταν ευρυγώνιος (επειδή το ψάρι θα απελευθερονώταν δεν πήγα τελείως κοντά του για να μην χάνουμε χρόνο). Το λαβράκι αυτό ήταν λίγο πάνω από 3 κιλά ζυγισμένο σε ζυγαριά ακριβείας ζωντανό.

Φίλε leonidasss, κανείς δεν θέλει ούτε να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σου, ούτε με οποιονδήποτε τρόπο να προσβάλει ή να θίξει τον θείο σου. Αλλά όταν για χρόνια ασχολούμαστε συστηματικά με το ψάρεμα λαβρακιού, κοιμόμαστε κι ονειρευόμαστε λαβράκια, και κάνουμε αγώνες να σώσουμε το σπορ μας σε δύσκολες συνθήκες όπως τώρα, δεν μπορούμε να δεχόμαστε έτσι απλά ότι ένα δυομισάρι λαβράκι είναι "πάνω από 4 κιλά". Έτσι πληροφοριακά, είμαστε σε συνεχή επαφή με φίλους του λαβρακιού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και ένα λαβράκι της δικής μας ποικιλίας (northern) των 4 κιλών θα έκανε αίσθηση..... Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα το πάρεις κατάκαρδα για την κριτική του μεγέθους αλλά ήταν αναπόφευκτη. Κλείνοντας, έχε υπ' όψιν ότι όλοι οι φίλοι εδώ στο φόρουμ εξελίχθηκαν σε θιασώτες του Catch and Release στο ψάρεμα του μεγαλόστομου και λυπηθήκαμε που είδαμε ένα τόσο όμορφο λαβράκι νεκρο (ειδικά αφού είναι απ' την βασανισμένη Καλαβασό)... Ευελπιστούμε σιγά σιγά να έρθετε και σεις στην παρέα μας....
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
C&R
Posts: 949
Joined: Thu Jan 24, 2008 8:23 am

Re: labraki teras

Post by C&R »

File leonidasss, sorry all 4kilo den ine me tipote. 2.5 me 2.8kg ine h ektimisi mou.

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Re: labraki teras

Post by caveman »

leonidasss wrote:Sto fwtografiko diagwnismo (teleutaa foto) mporeite na deite ena labraki toy glikou nerou (poy xepernouse ta 4kg) pou psareutike apo to 8eio mou Stelio Katelari prin 2 xronia stin kalavaso me skouliki patwto. Nomizw oti einai ena axiologo 8irama.(apla giati mporei kapoioi na min katalavan ti einai)

Πολλά ωραίο ψάρι ρε φίλε :) αλλά τζαι πολλά κρίμα, ξέρεις, εμείς εδώ δεν είμαστε "ψαράδες" αλλά λάτρεις των ψαριών. Πάντα εξασκούμε το catch and release ακόμα και στην θάλασσα εκτός μικρών εξερέσεων... δόξα το Θεό, φαϊν καμπόσον, ούτε πινούμεν ούτε γιρεύουμεν να αναδιχτούμεν μέσο των ψαριών μας........................

Σχεδόν όλοι που σιμετέχουν σε αυτές τες σιζητήσεις (εκτός εγώ) πιάνουν λαβράκια πέραν των 3 κιλών αλλά απότι βλέπεις κανένας δεν τα δίχνει ούτε τα χουμίζεται, αυτό για να καταλάβεις σε τι άτομα απευθείνεσε :wink: :D :D
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”