ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

User avatar
hdemetris
Posts: 710
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:23 pm
Location: Λάρνακα

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by hdemetris »

gdeme wrote:αν περιμενουμε να ο απαγορευσουν πρωτα τοτε καηκαμε.
Γιώργο φυσικά και θα δράσουμε πριν το απαγορεύσουν.
Για να φτάσουν όμως στο σημείο να απαγορεύσουν το ψαροτούφεκο θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία.
Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει ένα προσχέδιο το οποίο θα πάει στην βουλή (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Σε αυτό το διάστημα πρέπει να αντιδράσουμε (αφού αρχίσει η διαδικασία). Τώρα που βρισκόμαστε? Έχει αρχίσει αυτή η διαδικασία η θα φωνάζουμε προκαταβολικά? Τι ακριβώς έχει γίνει?
Εννοείται ότι σε οποιεσδήποτε αντιδράσεις προγραμματίσετε θα είμαι μέσα.
Who the cap fit
Let them wear it

sotiris
Posts: 101
Joined: Sat Feb 23, 2008 12:26 pm

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by sotiris »

ama to apagoreysoun tha sunaxtoume oloi mas se mia paralia me ta psdarotoufeka mas , fouskota ktl kai tha fonaksoume emeis limeniki na mas laporarei akoma kai ta kanalia ama laxei, eto ti tha kamoume k as mpoun mes to nero na mas grapsoun. ama eimaste enomenoi en tha kamoun tipote :evil: :evil: :evil:

gdeme
Posts: 539
Joined: Sun Jan 20, 2008 2:56 pm

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by gdeme »

Αν καταλαβα καλα, ηδη εν αγνοια μας τεθηκε μια φορα το θεμα επι ταπητος για το αν θα πρεπει να κατατεθει νομοσχεδιο για την απαγορευση του ψαροτουφεκου δια παντως και την γλιτώσαμε. Αν κανω λάθος Αριστε διορθωσε με.

omonoia

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by omonoia »

sifono me olous .... as piasoumen tous sillogous mas kai na tous kountisoumen kai na tous voi8isoumen na kamoun tpt os pou en gliora.....

User avatar
Antreas
Posts: 746
Joined: Tue Dec 25, 2007 11:15 am
Location: Nicosia

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by Antreas »

prota apo ola xriazoumaste ena nomiko symvoulo na mas pei pos tha kinithoume.

meta xriazomaste kata tin gnomi mou apodi3eis oti san eleytheroi psarotoyfekades kanoume to poio ligo kako apo olous tous allous( kalamaes me mia sikla melanoues tzai sorkouthkia ton 3cm)

meta prepei na kamoume mia epistoli pou na leei to parapono mas tzai na tin ypograpsoume oloi mas tzai na tous tin stiloume.

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by mpousoulas »

Παιδιά επιβάλλεται τα οργανωμένα σύνολα των ψαροτουφεκάδων να συνεργαστούν σε αυτό το θέμα.
Σκεφτείτε μια καλή ημέρα να διαβάσουμε στις εφημερίδες ότι απαγορεύτηκε το ψαροτούφεκο.
Θα πάθουμε όλοι ταμπλά και όσο και αν λέμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα το δεκτούμε κλπ θα είναι πολύ
δύσκολο να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Οπόταν ας ενεργήσουμε προληπτικά όπως σωστά συστήνει και ο admin
ο οποίος ήγειρε το θέμα.
Μια κοινή επιστολή όλων των συλλόγων του ψαροτούφεκου ίσως και των μελών του φόρουμ του περιοδικού θα πρέπει να σταλεί προς το Τμήμα Αλιείας, το Υπουργό Γεωργίας, την Βουλή ακόμα και στην Επίτροπο Διοικήσεως.Η εν λόγω επιστολή να δημοσιευτεί και στις εφημερίδες - ακόμα και επι πληρωμή αν χεριαστεί.
Σε αυτή την επιστολή θα πρέπει να γίνεται σαφής επεξήγηση τι είναι το ψαροτούφεκο για εμάς, πόσο οικολογικό ψάρεμα είναι, πόσοι ασχολούνται με το εν λόγω χόμπι και τα βήματα που έγιναν διαχρονικά για την διατήρηση και ανάπτυξη της εν λόγω ασχολίας.
Επίσης θα πρέπει να ζητηθεί με την επιστολή προσωπική συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους ώστε να
επεξηγηθούν οι θέσεις μας σε λεπτομέρεια και να αντιληφθούν επίσης ότι είμαστε υπαρκτά πρόσωπα και ότι δεν μπορούν
να συζητούν για απαγόρευση του χόμπι μας πίσω από τις πλάτες μας χωρίς καν να μας ρωτήσουν την άποψη μας.
Επίσης πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε πολύ δυναμικά σε περίπτωση που περάσει
η απαγόρευση του ψαροτούφεκου και τέλος να ζητηθούν εξηγήσεις από ποιο ηγέρθει αυτό το θέμα και γιατί; :evil:
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by admin »

Χαίρομε για την αντίδραση σας

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξείς
1) Οι συλλόγοι πρέπει να ετοιμάσουν επίσημη πρόταση πρός την βουλή και την επιτροπή Γεωργίας που να α)εξηγούν την παράφορη αδικία έναντι των ψαροντουφεκάδων β)να εξηγούν πώς το ψαροντούφεκο είναι και αθλητικό και αβλαβές σαν τρόπος ψαρέματος γ) να επισημανουν τα προβλήματα της παράνομης αλιείας και της καταστροφής που γίνετε απο ασυνείδητους (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) και να εισηγηθεί τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
2) Αυτή την πρόταση πρέπει να την υπογράψουμε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα γιατί το μόνο που βλέπουν οι κύριοι βουλευτάδες είναι ο αριθμός. Για παράδειγμα 500 υπογραφές δέν παίρνουμε έδρα αστους να πνίγονται και να φωνάζουν (βλέπε παράδειγμα Αμαθούσιοι) (3000 υπογραφές πέφτουν τα ματόκλαδα τους χαμέ τσε φακούν τα πόθκια τους στον Κ... τους) Για αυτό τον λόγο χρειάζεται η συσπίρωση απο όλες τις ομάδες ερ. Αλιείας Καλαμάδες-συρτές-παραγαδάες-γλυκού νερού ψαροντουφεκάδες -γνωστούς , φίλους- οικογένειες .
3) Πρέπει και εμείς πέραν τούτου να πατάξουμε τους ασυνείδητους που καταστρέφουν το ψάρι και βάζουν τους επαγγελματίες και τους πολιτικούς εναντίων μας. Και εξηγούμε. Αυτή η τάση για απαγόρευση του ψαροντουφέκου δέν είναι τυχαία. Επειδή κάποιοι πάνε το βράδυ με μπουκάλες και παίζουν συναγρίδες στην Πάφο και το Παραλίμνι τις πωλούν και το κοκορεύονται, επειδή κάποιοι πάνε και παίζουν ορφούς στο Ζηνοβία και σορκούς στο πάρκο των Άγγλων και τους πωλούν, επειδή κάποιοι ρίχνουν ακόμη δυναμήτες, επειδή κάποιοι κάνουν καταστροφές στις ιχθυοκαλλιέργεις, επειδή κάποιοι πηγαίνουν νυχτερινό, επειδή κάποιοι κλεβουν ψάρια απο τα παραγάδια επαγγελματιών και επειδή κάποιοι τους βλέπουν και δέν κάνουν τίποτα όλα αυτά έθιξαν συμφέροντα και κάποιοι που έχουν μεγάλα συμφέροντα απο την θάλασσα αποφάσισαν να μας βγάλουν έξω για να εμπλουτιστεί ξανά όπως λένε η θάλασσα.
Αν θέλουν να την εμπλουτίσουν ασ περιορίσουν τις τράτες και να αστυνομεύουν καλά τους επαγγελματίες. Ας κοιτάξουν εκ των μέσα ποιοι παρανομούν, ας κάνουν προστατευόμενες περιοχές όπως προνοεί το σχέδιο NATURA ας θέσουν νόμους εφαρμόσιμους και όχι μ..... .
Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πανίκο Παναγιώτου για την πρωτοβουλία του να κινητοποιήση άυτή την κατάσταση και ένα πράγμα έχω να πώ.
Τέρμα τα λόγια ας ξεκινήσουμε τα έργα. Για αρχή ενημερώστε όλο τον κόσμο για το πρόβλημα αυτό και να είστε έτοιμοι μόλις σας ζητήθεί να υπογράψετε την πρόταση πρέπει να δώσουμε βροντερό παρόν. Να καταλάβουν ότι δέν τρώμε χόρτο και ότι δέν θα περάσει το δικό των λίγων , των συμφερόντων και τις διαφθοράς.
Με εκτίμηση
Άριστος Αριστείδου

User avatar
gptochos
Posts: 705
Joined: Tue Apr 17, 2007 7:42 am
Location: Λάρνακα

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by gptochos »

Ρε παιδκια το σίγουρο είναι ότι τα πρώτα βήματα πρέπει να ξεκινήσουν από τους συλλόγους, να γραφτεί επιστολή η οποία να δείχνει ότι το Ψαροτούφεκο είναι ίσος ο πιο οικολογικός τρόπος ψαρέματος κλπ και να υπογραφεί από άτομα. Κάμνουμε μια διαδήλωση έξω από τη βουλή με τις βάρκες και τα ψαροτούφεκά παραδίδουμε την επιστολή στον Πρόεδρο της βουλής και στους άλλους αρμόδιους με τις υπογραφές που πρέπει να είναι ένας μεγάλος αριθμός και οι εκπροσώποι των συλλόγων θα πρέπει να συζητήσουν με τους αρμόδιους.

Πάντως αν το απογορεύσουν εννα πιαν τον μίτα τουλάχιστον που εμένα. Άσε που αν ξεκινήσουν έτσι πράγμα που αντίδραση και μόνο που αντίδραση θα ξεκινήσω φουλ παρανομία. Αφου παρανομείς που παρανομείς να το κάμνεις και καλά :evil:
Ποιος θα ειναι ο τριτος καπετάνιος?

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by mpousoulas »

Συμφωνώ με την πρόταση του admin και ειδικά με την επισήμανση ότι χρειάζεται μεγάλος αριθμός
υπογραφών για να έχουμε το επιδιωκόμενο αντίκτυπο.
Οπόταν για να γίνει αυτό θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί η πρόταση μας- επιστολή - να σταλεί ηλεκτρονικά
η επιλογή της υπογραφής. Οπόταν θα πρέπει να κατασκευαστεί ίσως μια ιστοσελίδα ειδικά για αυτό τον σκοπό και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε το link για την εν λόγω ιστοσελίδα όπου θα μπορούμε να υπογράφουμε να φτάσει σε χιλιάδες
αποδέκτες- σχετικούς και άσχετους.
Η ιστοσελίδα αυτή μπορεί να δημοσιευτεί μαζί με μια σχετική ανακοίνωση εδώ στο φόρουμ, στις εφημεριδες, σε καταστήματα πώλησης ψαρικών ειδών, στους συλλόγους ψαρέματος. Είσης όσοι εργαζόμαστε σε μεγάλους οργανισμούς μπορούμε να προωθήσουμε ηλεκτρονικά την εν λόγω ιστοσελίδα σε όλους τους συναδέλφους μας.
Βεβαίως για να γίνει η πιο πάνω διαδικασία χρειάζεται κάποιος συντονιστής που θα την οργανώσει ο οποίος πιστεύω θα πρέπει να καθοριστεί από τους συλλόγους.
Επίσης παράλληλα θα ήταν πιστεύω πολύ αποδοτικό εάν καταφέρναμε να πείσουμε κάποιο παγκύπριο κανάλι
να ασχοληθεί με το θέμα και να κάνει κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ομως σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται πολλή προσοχή ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα περάσουν προς τα έξω τα σωστά μηνύματα, γιατί η αλήθεια είναι ότι σε μερικά δευτερόλεπτα τηλεοπττικού χρόνου μπορείς να κερδίσεις την υποστήριξη του κόσμου, αλλά μπορεί και να την χάσεις τελείως.Και αν τυχόν την χάσεις πολύ πολύ δύσκολα την ξανακερδίζεις.
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

User avatar
sea-hunter
Posts: 708
Joined: Tue Jun 26, 2007 1:58 pm
Location: Lemesos

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by sea-hunter »

ospou paei pellaniski o kosmos :twisted: na doume ti allo 8a akousoume :shock:
Keep Walking...Keep Fishing!!

User avatar
Antreas
Posts: 746
Joined: Tue Dec 25, 2007 11:15 am
Location: Nicosia

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by Antreas »

ate re paidia ti ginete ???
arxisame tipote ??

oi sylogoi ti kanoun ? enimeronete mas tzai agxothika.
extes eipa to se parees tzai stin arxi e nomizan oti peripezw tous.
meta pou e katalavan oti en alhtheia antidrasan tzai tzinoi.
to thema afora mas oullous tzai nomizo oti gia proti fora prepei na synergastoume :evil:

User avatar
gptochos
Posts: 705
Joined: Tue Apr 17, 2007 7:42 am
Location: Λάρνακα

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by gptochos »

Ρε παιδκία κάποιος που έχει γνώσεις να κάμει ένα website και να στείλουμε το Link μέσω διαφόρων emails και μέσω κάποιων άλλων Forums (GrkDvrs, SRF, Medfish etc) δεν νομίζω κάνενας από τα άλλα παιδκιά - συναδέλφους να μείνει άπρακτος.

Περιμένουμε διαταγές, όλοι στις επάλξεις για το αγαπημένο μας σπορ. Ότι αποφασιστεί είμαι μέσα!
Ποιος θα ειναι ο τριτος καπετάνιος?

Alexandros Kavvadias
Posts: 14
Joined: Mon May 12, 2008 2:13 pm

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by Alexandros Kavvadias »

Apla tha ithela na episimanw kati.....kai vevaia eimai kata oswn prowthountai stin vouli....omws o kathenas pou den gnwrizei tipota apo psarontoufekko ftiaxnei mia eikona gia emas me vasi afta pou vlepei....

An me dei na kinigw me psarrontoufekko mesa se perioxes looumenwn ktl min perimenoume na mas dei thetika afou tin asfaleia tou tha skeftei o kathenas kai twn paidiwn tou, an me dei va vgazw psaria mikra ktl min perimenoume na peisoume kanenan oti exoume oikologiki sinidisi kai pws to hobby mas den epivarinei to oikosistima....

Epomenws as kanoume kai emeis kapoia pragmata pou exoun na kanoun me tin veltiwsi tis dikis mas eikonas parallila....
Giato sevasmos ston nomo pou leei gia ta epitreppomena idi kai megethi...allo pou den theloun na mas piasoun to podio panw se afto to zitima kai an mas to piasei kapoios i limeniki tha einai pou den mas exei kai se megali ektimisi kiolas...kai kataggelies stous paranomous etsi gia na xekatharisi kai to sinafimas apo tous logis logis epitideious pou osoi pigainame mesa ston maio anagnwriseis tous sinantousame na kinigoun kanonikotata.....


Filika A.K

User avatar
Antreas
Posts: 746
Joined: Tue Dec 25, 2007 11:15 am
Location: Nicosia

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by Antreas »

an thelete istoselida kamno tin ego.

apla na vrethei enas athropos pou katalavei to thema na mou pei ti na valo mesa

physio
Posts: 23
Joined: Wed May 28, 2008 6:50 am

Re: ΚΥΡΙΟΙ -ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Post by physio »

den prepei na stamathsoyme oyte lepto na agonizomaste gia ta dikaiomata mas. min efisixastoyme me toys aritmoys mono ton ypografon. min ksehnate toys kynigoys me to earino trygoni. ean exoyn vali stoxo na to apagoreysoyn to psarotoyfeko tha prepei na eimaste etoimoi na dosoyme megales maxes

Post Reply

Return to “Ελεύθερη κατάδυση”