Nέοι ψαράδες (Απορίες)

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

είδες p σ λαλούν ρε φιλε sharky ότι κάτι παίζει "ξικατω"?
το λοιπόν όταν "χαναπαεις" στη μια τι μηχανή δοκίμασε να βάλλεις ζωντανή garidoua αίσχη μες το λιμάνι , με μια αποχη η να πιαΐς κάμποσες ...
"ψαρεφκε" μέτι αντένα σ , j κατά t απόγευμα p η να δύει ο ήλιος δοκίμασε να βάλεις πάνω στη mixanoua κανένα "tzεφαλουι" p pale αίσχη μες το λιμάνι...
"πιστευκω" tzινοί η λούτσοι η τα λαβράκια να σ τσιμπήσουν. λύειν υπομονή θέλει!

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Post by Greg »

touta ta psaremata me ta zwntana dolomata, eine pou ta agapimena mu psaremata :twisted:

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

n jeros pantos twn arpaxtikwn .. twra!!!eyxarisththoumen!

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

Post by shark23 »

ευχάριστο παιδιά δεν ξέρω αν θα παο ξανά αλλα αν παο θα τα δοκιμάσω όλα. όχι "βελονιδα" δεν ήταν μάλλον σφυριά. καλά χρησιμοποιώ "πραγκαρολα" αλλα κατά την γνώμη σου πιο thane το κατάλληλο μέγεθος. αν βάλω κέφαλο θα πρέπει να ψαρεύω με τι μέθοδο spinning δεν είναι. κάποια στιγμή θα tan καλά να πάτε εσείς οι έμπειροι ψαράδες μαζί μας να μας μάθετε κάποια κόλπα. το άσχημο είναι ότι δουλεύω μένω λευκωσία σε χωριο και δεν έχω πολλές ευκαιρίες για ψάρεμα. καλές επιτυχίες πάντως

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Post by marios »

για το size τις "πραγκαρολας" αν θα αντικαταστήσεις το αγκίστρι με αυτή no 10 Η 12 ακόμα και 8 με κοντό λαιμό είναι ok.(μιλώ για ΜΟΝΟ "πραγκαρολα" για να την δολώνεις) και όταν ψαρεύεις σε λιμάνι όσο πιο κοντά στο βυθό περίπου 20cm από τον βυθό..για ζωντανό δόλωμα και τον τρόπο που ψαρεύεις καλύτερα να σου πουν τα παιδιά που ασχολούνται με spinning.

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

praggarolla tis owner i.. i stinger treble size 14.. killer!!!

User avatar
Nikolas
Posts: 63
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:47 pm

Re: neoi psarades

Post by Nikolas »

είμαι απλά ένας ερασιτέχνης ψαράς όπως οι περισσότεροι από εσάς, θέλω όμως να πω λία πράματα επειδή η απογοήτευση μου επέρασε τα όρια ελπίζω να με ακούσετε je ελπίζω να κάμετε και εσείς ότι μπορείτε επειδή εν πάει άλλο η κατάσταση.

1. τούτη η κατάσταση με σκουπίδια εν πάει άλλο. Πάμε ψάρεμα και για να μπορέσουμε να περπατήσουμε γύρο που τον φράχτη, η την παραλια πρέπει να σκαρφαλώνουμε "σκουπιτηκια". έλεος πλέον εν πολλά βαρετή μια σακούλα με σκουπίδια να την πάρουμε μαζί μας?

2. "εμαθεουτικε" τελευταία ότι με "σαμαρκα" je σωλήνες fkainoun "μουλοκοπια" κτλ. Ποσα νομίζετε υπάρχουν ακόμα ζωντανά μες την θάλασσα μας? Για να ψαρέψει κάποιος ούλοι νύχτα με "σαμαρκα" χρειάζεται το πολλήν 6 οι παραπάνω. επειδή μεν φανταστείτε ότι εν je πολλά καλύτερο που ένα skoulougin. Τώρα "αρκεψαν" να "πιεννουν" je να τα fkalloun je να τα πουλούν στα "μαχαζια" για να τα πιάνουμε εμείς, κατεψυγμένα ΕΝ douleukoun. θέλει κάποιος να ψαρέψει με σαμάρι? να πάει να fkalei μονος του όσα χρειάζεται με το να κάμουμε το σαμάρι εμπορικό προϊόν είναι σαν να το προετοιμάζουμε για εξαφάνιση που την κύπρο όπως ούλα τα αλλα που είχαμε σε αφθονία παλιά.

3. πάμε φράχτη je pkerwnoume γίνει την g.... την άδεια. το 80% που πάει σε φράχτες εν την πληρώνουν, ποτε επιτέλους ένα ertei ένα πλάσμα να με ρωτήσει αν έχω άδεια να ψαρέψω? αίσχη 6 χρονια εν ήρτε ποτε κανένας ήντα κατάσταση εν τούτη?

4. πάμε ψάρεμα για sport οι για να φάμε επειδή πεινούμε!!! ένα πιάσουμε je "ψαρκα" καλά ζίνα συμφωνώ ότι ένα τα κρατούμε για κάνα partoui με φίλους je οικογένεια. Αλλα να paennei κάποιος να σουνάι τα "σορκουτηκια" τα 100g je τα mourmourouthkia τα 50g πάει πολλά!! je μετά να μας δείχνουν je την ψαρια με περηφάνια! "αιστα" τα "γεριμα" να μεγαλώσουν να γεννήσουν perkei pollini λείο το ψάρι.

5. πρέπει να γίνει επιτέλους ένας οργανισμός για την προστασία τις υδρόβιας φύσης τις Κύπρου, αφού εν κάμνει κανένας τίποτε τότε να το κάμουμε εμείς. Πολλές φορες νοιώθω ότι κανένας εν αγαπά τούντων τόπο εν κρίμα. μονο να fkaloun ψάρι που το νερό je κάνει.

6. "τουντο" θέμα με τα δίχτυα? σούρνουμε το καλάμι je erkounte je αμολούν τα δίχτυα 10 μετρα που την άχτι, ampa je φθεί κανένα "ξεφαλουι" αλωπός. στους φράχτες όπως πάμε ένα βάλουν je καΐκια για να τα σούρνουν.

7. για το θέμα του νυχτερινού ψαρέματος, εν λαλώ έκαμνα το je εγώ παλιά αλλα πρέπει να καταλάβουμε ότι εν πολλά μεγάλη ζημια στο οικοσύστημα. θεωρείτε sport να κολύμβα κάποιος je να πυροβολεί μια γραμμή που "ψαρκα"? "πιαστα" που την ψαραγορά καλύτερα εν θα αίσχη με τρύπες.

8. στην ευρώπη αίσχη νομο οι βάρκες να μεν ξαπολούν τα σκατά που τες τουαλέτες μες την θάλασσα, στην κύπρο φαίνεται ακόμα να το μάθουμε. η θάλασσα "εκαταντισε" βόθρος, πως erkounte ακόμα τουρίστες εν μπορώ να καταλάβω. Κολυμπούμε μες τα σ....

9. αίσχη τόπους σε παραλιες τις λεμεσού που το χρώμα τις άμμου εν μαύρο που τα πετρέλαια je βάλουμε τα μωρά να παίζουν. "ενδιαφερτικε" κανένας που την κυβέρνηση να κάμει μελέτη αν το νερό εν μολυσμένο? πρέπει δηλαδή κάθε καλοκαίρι να "γεμωνουμε" δερματικές παθήσεις ώσπου να γίνει κάτι?

10. όταν τελειώνει κάποιος που το ψάρεμα υποχρεούται να παίρνει μαζί του τα δολώματα που έμειναν έστω je αν βρωμούν. οι να "πιεννουμε" σε μια παραλια je να αίσχη μια μάτσα "τσαρτελλες" je γαρίδες βρωμισμένες διπλα που κομμένες "μισινες" je αγκίστρια που παράμαλλα που εμπλέχτηκαν. έλεος!

τι να πει κάποιος? ο θεός να μας βοηθήσει
μια η λυση.λιμνουα μες την αυλη μας γεματη ψαρκα!

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Re: neoi psarades

Post by caveman »

Τι να πεις ρε φίλε :| :| :| έτσι ένει τζόσπου πάμεν γίνεται χειρότερα :|
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Someone
Posts: 495
Joined: Thu Feb 01, 2007 8:41 am

Re: neoi psarades

Post by Someone »

Ο Νικόλας αναφέρτηκε σε κάτι που πρέπει να δώσουμε σημασία (εκτός των άλλων):
Εν καλά να μιλήσουμε ούλλοι στα καταστήματα σχετικά με τα σαμάρκα ΤΖΙΑΙ τις σωλήνες.
Μετά τον "πυρετό" των μυλοκοπιών, ακούω συνέχεια στα καταστήματα που πάω ψαράδες να ρωτούν πότε θα φέρουν σαμάρκα τζιαι σωλήνες.

Αν αρκέψουν να τα φκάλλουν με τους ρυθμούς που φαίνεται να ξεκινήσαν θωρώ τζιαι εγώ περιοχές που κρατούν τούντα μαλάκια να ερημώνουν.

Αν θέλετε σωλήνες, έσιει συγκεκριμένο κατάστημα της Λεμεσού που φέρνει που ΣΚΩΤΙΑ, εν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, παστώνονται μια χαρά, φκάλλουν ένα σωρό δολώματα τζιαι είμαι σίουρος ότι φκάλλουν τες με ελεγχόμενο τρόπο. Τζιαι δουλεύκουν το ίδιο...μέτρια με μια κατεψυγμένη κυπριακή σωλήνα ή σαμάρι.

Μια απλή κίνηση είναι να τους πούμε ούλλους ότι προτιμούμε να αγοράζουμε είτε σκουλήκια καλλιέργειας είτε να φκάλλουμε φρέσκες σωλήνες ΟΣΕΣ χρειάζονται. Όσοι εν ηξέρουν να τες φκάλλουν, όντως εν εχάθηκε ο κόσμος. Σιγά σιγά εννα μας ακούσουν. Είμαι σίουρος ότι οι παραπάνω που δαμέσα είμαστε που τους τακτικότερους τους πελάτες.

User avatar
MariosK
Posts: 3582
Joined: Sun May 04, 2008 6:00 pm
Location: Πάφος
Contact:

Re: neoi psarades

Post by MariosK »

Φιλε Νικόλα συμφωνώ απόλυτα σε ούλα μαζί σου!!! Δυστυχώς τούτη η κατάσταση θέλει πολλήν υπομονή. Που νταμέσα εν πολλήν που αγαπούν την φύση, την θάλασσα tze το ψάρεμα οποτε αν πιάσει ο καθένας που μας δέκα άτομα tze με πολλήν υπομονή πείσει έστω tze έναν για την προστασία του "περιβαλλοντονς" σιγά σιγά εν να δημιουργηθεί τούτη η περιβαλλοντική συνείδηση.

Παρεπιπτόντως κάτι που με νευριάζει πολλά σε πολλούς σε τούτο το forum είναι ότι παρόλο που egapoun την φύση οι ίδιοι συνεχεια λαλούν "Έτσι εν ο Κυπραίος, εν αλλάσσει". Τι σημαίνει εναλλάσσει? "επροσπαθισες" :evil:? Tze αν "επροσπαθισες" 5-10 φορες tze απότυχες σημαίνει πρέπει να τα παραιτήσεις :evil: :evil:?

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Re: neoi psarades

Post by caveman »

To θέμα των σαμαριών δεν είναι πρόβλημα, διότι άμαν μπει κατάψηξη ΕΤΕΛΕΙΟΣΕΝ, είναι ΑΧΡΗΣΤΟ τζαι κατεστραμμένο τζαι ΔΕΝ κάμμει για οπιονδίποτε ψάρεμα :!: ακόμα τζαι φρέσκο δεν κάμνει για ψάρεμα μούρμουρου κτλ πόσον μάλλον άμαν μπει τζαι κατάψηξη :P :P :P οπόταν μετά που 2-3-4 ΑΠΟΤΙΧΥΜΕΝΑ ψαρέματα, δεν θα ξαναχρησιμοπιοιθεί :!: εχτός τζαννέν βλά-κας ο άλλος τζαι επιμένει ακόμα :P :P
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Re: neoi psarades

Post by Greg »

:violin:
Last edited by Greg on Mon Sep 07, 2009 8:58 pm, edited 1 time in total.
Esox Lucius

User avatar
no-nick
Posts: 898
Joined: Thu Feb 15, 2007 9:45 pm

Re: neoi psarades

Post by no-nick »

σαμαρκα . σωληνες , μυλοκοπια ειναι και αυτα μια φουσκα οπως ηταν το χρηματηστηριο :D , βγηκαν καπια ψαρια επειδη συνομωτησε το συμπαν , δεν σημαινη οτι θα βγαινουν καθε μερα.η σωληνα δεν αντεχη στο αγκιστρι ακομα και δεμενη, αρα καθε λιγο αλαγη δωλωματος , αρα κοστιζη και θα εγκαταλιφθη γρηγορα γιατι δεν ειναι και το δωλωμα, το σαμαρι παλι ειναι καλο κατα που λενε για ενα συγκεκριμενο ψαρι το οπιο θελη αρκετα μποφορ κοντρα για να ψαρευτη, αρα περιοριζετε μονο στους αρωστημενους και κατσε να εχει στην αγορα σαμαρκα 2 μερες πριν την φουρτουνα και αν ειναι η εποχη για το συγκεκριμενο ψαρι, ασε που στα 2 αποτυχεμενα ψαρεματα με ετσι συνθηκες οι παραπανω δεν ξαναπανε και το γυριζουν στα ησιχα ψαρεματα.αποψη μου ειναι οτι σε λιγο καιρο δεν θα εχει ετσι δωλωματα στα καταστηματα.

kostis
Posts: 44
Joined: Mon Jun 15, 2009 7:19 am

Re: Nέοι ψαράδες

Post by kostis »

που ενα εβρο το περιοδικο?????

xamp0s
Posts: 5
Joined: Fri May 28, 2010 7:58 am

Re: Nέοι ψαράδες (Απορίες)

Post by xamp0s »

ΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΨΑΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΕΝΑ..ΚΑΙ 8ΕΛΩ ΚΑΠΙΟΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΙΓΗΣΗ ΤΗ ΣΥΜΕΝΗ CASTING..SURF CASTING..SPINNING..LEDGERINGE..ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”