κοπελια, τον νου σας...

Post Reply
User avatar
c.nadiotis
Posts: 814
Joined: Tue May 19, 2009 9:13 am
Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
Contact:

κοπελια, τον νου σας...

Post by c.nadiotis »

I live my life a breath at a time

User avatar
c.nadiotis
Posts: 814
Joined: Tue May 19, 2009 9:13 am
Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
Contact:

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by c.nadiotis »

ηταν ψαροντουφεκας και λεγετε οτι προπαθουσε να ξεβραχωσει ψαρι....
I live my life a breath at a time

User avatar
chrysanthos9
Posts: 1853
Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
Location: madrit spain

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by chrysanthos9 »

τι να πουμε κριμα και κουραγιο στη οικογενια και ποτε να μην φτανουμε τα ορια μας στις βουτιες μας οσο μεγαλο και να ειναι το ψαρι :(
Rememper always someone waiting for you at home

christos nic
Posts: 525
Joined: Mon Nov 15, 2010 4:39 pm

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by christos nic »

πολλα μπορουν να συνεβηκαν για να χασει ο ανθρωπος την ζωη του..απο τα ποιο επικινδυνα.. να νομιζε πως χωρουσε σε ενα στενο περασμα ή τρυπα και να σφηνωθη τελιωνοντας του το οξυγωνο στην προσπαθια του να ξεβραχωσει το ψαρι..να ειχε προβλημα υγειας και να μην το ηξερε υπερβενοντας τα ορια του(καλο οσοι ασχολουνται να κανουν και καποιες ιατρικες εξετασεις)..Αφορμη καποιων κινδυνων που αντιληφθηκα στο υποβρηχιο ψαρεμα πριν μερικα χρονια με εκαναν να το εγκαταλειψω σχεδον με εξαιρεση καποια καλοκαιρινα κολυμβητα ψαρεματα σε ρηχα νερα περισσοτερο για αναγνωριστικους σκοπους για ψαρεμα καστινγκ.ειναι πολλοι οι κυνδυνοι που μπορουν να παρουσιαστουν..παντα με επιφυλαξη στον καιρο(γιατι τωρα που χειμωνιαζει να ειναι καλος ο καιρος την ωρα που ξεκιναει το ψαρεμα και σε μιση ωρα να ξεσπαση καταιγιδα) και γενικοτερα, μαχαιρι και παντα ζευγαρι αξιοπιστο!

mariosko
Posts: 724
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:08 pm
Location: Λ/ΣΙΑ

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by mariosko »

Χριστο επετρεψε μου να διαφονησω λιγο μαζι σου. Σιγουρα οπως και σε οτι κανεις, το υποβρυχιο κυνηγι εχει και αυτο τους κινδυνους του, και δυστηχος μια φορα θα συμβει το κακο και τελευταια. Ομως δεν σταματας κατι που αγαπας και σου προσφερει τοσα επιδη ειναι επικυνδυνο. Διαβαζεις, μαθαινεις (κανεις σχολειο καλυτερα) και το ποιο σημαντικο , ξερεις τα ορια σου και δεν τα υπερβαινεις. Γνωμη μου ειναι οτι ενας συνετος και νουσιμος ανθροπως, με το καταλληλο ζευγαρι πολυ δυσκολα θα κυνδινευσει στο ψαροτουφεκο, οι εξωτερικοι παραγοντες που θα σε θεσουν σε κινδυνο ειναι ελαχιστοι (μπλεξιματα κτλ), ο χειροτερος εχθρος του ψαροτουφεκα ειναι ο εαυτος του. Αυτα που σου προσφερει το υποβρυχιο κυνηγι (και αυτο το ξερουν οσοι πραγματικα αγαπουν αυτο το αθλημα) δεν μπορεις να τα βρεις αλλου. Η αμεση επαφη με το θυραμα, οταν προσπαθεις με μια ανασα να το ξεγελασεις και να το χτυπησεις / κερδισεις στην εδρα του, η δυνατοτητα να ειναι επιλεκτικος και να παρεις μονο οσα κατα την γνωμη σου πρεπει, ειναι στοιχια που το κανουν ξεχωριστο. Η ηρεμεια που σου προσφερει ο βυθος ειναι αναντικαταστατη. Σιγουρα ειναι επικυνδηνο, αλλα απο εμας εξαρτατε πως θα το χειριστουμε.
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...

christos nic
Posts: 525
Joined: Mon Nov 15, 2010 4:39 pm

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by christos nic »

mariosko wrote:Χριστο επετρεψε μου να διαφονησω λιγο μαζι σου. Σιγουρα οπως και σε οτι κανεις, το υποβρυχιο κυνηγι εχει και αυτο τους κινδυνους του, και δυστηχος μια φορα θα συμβει το κακο και τελευταια. Ομως δεν σταματας κατι που αγαπας και σου προσφερει τοσα επιδη ειναι επικυνδυνο. Διαβαζεις, μαθαινεις (κανεις σχολειο καλυτερα) και το ποιο σημαντικο , ξερεις τα ορια σου και δεν τα υπερβαινεις. Γνωμη μου ειναι οτι ενας συνετος και νουσιμος ανθροπως, με το καταλληλο ζευγαρι πολυ δυσκολα θα κυνδινευσει στο ψαροτουφεκο, οι εξωτερικοι παραγοντες που θα σε θεσουν σε κινδυνο ειναι ελαχιστοι (μπλεξιματα κτλ), ο χειροτερος εχθρος του ψαροτουφεκα ειναι ο εαυτος του. Αυτα που σου προσφερει το υποβρυχιο κυνηγι (και αυτο το ξερουν οσοι πραγματικα αγαπουν αυτο το αθλημα) δεν μπορεις να τα βρεις αλλου. Η αμεση επαφη με το θυραμα, οταν προσπαθεις με μια ανασα να το ξεγελασεις και να το χτυπησεις / κερδισεις στην εδρα του, η δυνατοτητα να ειναι επιλεκτικος και να παρεις μονο οσα κατα την γνωμη σου πρεπει, ειναι στοιχια που το κανουν ξεχωριστο. Η ηρεμεια που σου προσφερει ο βυθος ειναι αναντικαταστατη. Σιγουρα ειναι επικυνδηνο, αλλα απο εμας εξαρτατε πως θα το χειριστουμε.
Φιλε μαριε καλοδεχουμενη η διαφωνια σου και χαιρομαι που σημειονεις πως μια φορα ειναι αρκετη να συμβει το κακο και να ειναι η μοιραια.Σιγουρα το αθλημα αυτο δεν μπορεις να το αντικαταστησεις διοτι μαζι με αυτα που λες(και αλλα τοσα) εχει να σου προσφερει...η αισθηση του υγρου στοιχειου και αλλα πολλα που πρεπει να τα βιωσεις για να τα αντιληφθεις.Ομως τι γινεται...υπαρχουν πολλες κατηγοριες(ψαροτουφεκαδων)καποιοι συνετοι - νουσιμοι οπως λες με γνωσεις, διπλωματα που γνωριζουν τα ορια τους και εχουν την αισθηση του κινδυνου(που και αυτοι κινδυνευουν γιατι η θαλασσα θα ειναι παντα θαλασσα)..επισης καποιοι των ακρων, χωρις ιδεα που δεν συμβουλευοντε κανενα και νομιζουν οτι ειναι ψαρια και οχι ανθρωποι, που προσπαθουν να χτυπησουν περισσοτερα ψαρια απο αλλους για να εντυπωσιασουν τους φιλους τους(αυτους ειναι που φοβαμαι)καποιοι στη μεση και αλλοι.Οι κινδυνοι που αναφερα στο προηγουμενο μου μηνυμα ειναι περιστατικα που εγιναν στη κυπρο και εχασαν καποιοι νεοι τη ζωη τους...το μαχαιρι το αναφερα ως απαραιτητο μαζι με το αξιοπιστο ζευγαρι γιατι σε προσφατο ψαρεμα 2 15χρονων ο ενας κοντεψε να πνηγει στη προσπαθεια του να αναδυθει με ελαχιστο αερα στους πνευμονες του σφινοθηκε το σχοινι της σημαδουρσς του σε σχισμη βραχου και ο φιλος του που τον παρακολουθουσε κατέβηκε και το εκοψε.Εμενα μου ετυχε αναξιοπιστο ζευγαρι να κρατα για μια στιγμη οριζοντια το οπλο του και να τραβιετε η σκανδαλη περνωντας η βερκα λιγοτερο απο δυο μετρα μπροστα απο το κεφαλι μου :hand: , αλλη φορα αλλαξε αποτομα ο καιρος μαζι με δυνατα ρευματα και παλευαμε να φκουμε και καποια αλλα περιστατικα!! Μπορω να σε καταλαβω που λες οταν αγαπας ενα αθλημα σαν και αυτο δεν το σταματας γιατι ειναι επικυνδυνο αλλα εμπλουτιζεις τισ γνωσεις σου γνωριζοντας τα ορια σου και δεν τα υπερβαινεις και λαμβανεις τα μετρα σου εχοντας υποψη οτι ο κινδυνος παραμενει απροβλεπτος(περνεις το ρισκο σου) αλλα οταν σου εχουν τυχει αρκετα και αντιληφθεις οτι κινδυνευεις(εκει σταματας να το αγαπας τοσο πολυ..γνωριζω περιπτωση καποιου που δεν μπορουσε να ζησει χωρις το υποβριχειο ψαρεμα και σε περιστατικο που του ετυχε τον ειχαν για νεκρο και απο θαυμα εζησε δεν ξαναβουταει) σ αυτο σχηματισα και την γνωμη η το παρατας(αν σε εκανε τοσο πολυ να το φοβηθεις) η το περιοριζεις σε :καλοκαιρινα ψαρεματα,λιγοτερο επικινδυνες περιοχες,πιο ρηχα περιοριζοντας ετσι και τους κινδυνους.Ενα αθλημα παμε να κανουμε για χαλαρωση και λιγη ψυχικη ηρεμια και οχι να κινδυνευουμε να σκοτωθουμε κιολας (αυτοι των ακρων)ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος μας αναλογα με τι οριζουμε σωστο-λαθος η επικινδυνο να κανουμαι.

mariosko
Posts: 724
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:08 pm
Location: Λ/ΣΙΑ

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by mariosko »

http://www.youtube.com/watch?v=wZGtkFZ9 ... e=youtu.be

Σοκαριστικο... Τον νου σας/μας ολοι...
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

Re: κοπελια, τον νου σας...

Post by admin »

Ζευγάρι , ο απαραίτητος εξοπλισμός στο υποβρύχιο ψάρεμα

Τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φορές. Διοργανώσαμε σεμινάρια, μαθήματα, κάναμε ταινίες απλά και μόνο για να τονίσουμε την αναγκαιότητα του να πηγαίνουμε στη θάλασσα πάντοτε με ζευγάρι. Αυτό δεν το κάναμε γιατί είναι μια μόδα της εποχής, δεν το κάναμε γιατί έτσι κερδίζουμε εμείς κάτι. Το κάναμε για να μην δούμε ακόμη μια οικογένεια να πληγώνεται, να μην δούμε γυναίκα να μένει χήρα και παιδιά ορφανά. Για να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό το δράμα της εξαφάνισης ή του χαμού ενός αγαπημένου της προσώπου στη θάλασσα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, τέσσερις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ασχολούνταν με την αγαπημένη τους δραστηριότητα το υποβρύχιο κυνήγι. Το υποβρύχιο κυνήγι με ελεύθερη κατάδυση και ψαροντούφεκο δεν είναι θανάσιμο. Κάθε άλλο . Πρόκειται για μία πολύ αθλητική δραστηριότητα η οποία απαιτεί εκπαίδευση, προπόνηση καλή φυσική κατάσταση. Όταν όμως νιώσεις ότι εσύ έχεις τον έλεγχο και χάσεις τον φόβο σου για το υγρό στοιχείο εκεί αρχίζουν όλα. Η θάλασσα πολλές φορές δεν θα συγχωρέσει απροσεξίες και παραλείψεις. Ο κάθε ψαροκυνηγός ξέρει ότι για να χτυπήσει ένα αξιόλογο ψάρι θέλει ένα καλό ψαροντούφεκο. Για να προστατευθεί από το κρύο της θάλασσας θέλει μια καλή στολή κατάδυσης. Για να κολυμπήσει πιο άνετα χρειάζεται ένα καλό ζευγάρι πέδιλα. Για να προστατεύσει όμως την ίδια του την ζωή χρειάζεται ένα καλό και αξιόπιστο ζευγάρι. Η ατάκα
‘ Ποτέ μόνος στη θάλασσα ή Ποτέ χωρίς ζευγάρι δεν εμπνεύστηκαν από κάποιον , γράφτηκαν μετά από τον χαμό αρκετών νέων στη θάλασσα. Νέων που ψάρευαν μόνοι.
Παράκληση σε όλους τους ψαροντουφεκάδες. Νέους και παλιούς . Τηράτε τους γραμμένους και άγραφους νόμους της θάλασσας. Πάντοτε με ζευγάρι.

https://www.youtube.com/watch?v=8p2AY9BfYJQ
Attachments
2008_06220091.JPG
2008_06220091.JPG (87.95 KiB) Viewed 6406 times

Post Reply

Return to “Aσφάλεια”