Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post Reply
royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Γειά σας φιλοι ψαροτουφεκκαες,

Λογο του οτι τελευταιως ασχολήθηκα γεννικά με το θέμα "freediving - ψάρεμμα" , αποφάσισα να κατασκευάσω και εγώ ενα ξύλινο μιας τζαι εν η ζωή μου να κατασκευάζω οτι περασει που το νου μου!
Εχω το πελεκανιό αλλα οι ακομα την γνώση τζαι την εμπειρια επι του θέματος ! Γι΄ αυτο θα ήθελα να με βοηθήσετε εσείς που καταλαβετe κάτι παραπάνω σύμφωνα με τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί γεννικά ενα ψαροτούφεκκο. (βάρος- μάκρος - σχημα - υλικά - εξαρτηματα κ.α)

Το ψαροτούφεκκο που έκαμα τωρά εν το prototype (pictures) ειναι 120cm , έκαμα το για να δω τα λάθη του για να καμω τουλάχιστον το original με πιό λλια :D
Το ξύλο που σκέφτουμαι να βάλω εν teak ή ιροκκο , εννα το κάμω τρικολλητό τζαι ενδιαμεσα fiberglass , ιδα το καπου μες το internet τζαι εφανικε μου πολλά καλο .. αννεν μαλακια τζαι εν χρειαζεται να μεν βαλω.
Σκανδαλη εν ξέρω αν πρεπει να βάλω κανονικο ή αναποδο μηχανισμό απλα γυρευκω με line release , Κύπρο εν ιβρα κατι , αν ξέρετε που να έβρω μην δυστάσετε ;p εφα τους τοπους (online ιβρα πας τα 80 ευρω με τα μεταφορικα.. τοσα στηχιζουν ? )
Βέρκα ακόμα εν εγύρεψα ούτε ξέρω που να έβρω ( xaxaxaxa εννα μου πείτε τωρα "εν εσιεις ιδέα για τιποτε τζαι επιαες να καμεις ψαροτουφεκκο ? " :lol: ε άτε αν δεν μπεις μες τα βαθκια εν μαθενεις :)
τελοςπαντων οτι η3ερα να καμω ος τωρά έκαμα το .. που δαμέ τζαι τζι περιμενω να μου πειτε εσεις τα επομενα βήματα!
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
[attachment=4]IMG_0174.JPG[/attachment
Attachments
IMG_0178.JPG
IMG_0178.JPG (497.25 KiB) Viewed 9269 times
IMG_0179.JPG
IMG_0179.JPG (531.87 KiB) Viewed 9267 times
IMG_0177.JPG
IMG_0177.JPG (467.32 KiB) Viewed 9269 times
IMG_0176.JPG
IMG_0176.JPG (502.22 KiB) Viewed 9265 times
IMG_0175.JPG
IMG_0175.JPG (602.27 KiB) Viewed 9265 times
IMG_0174.JPG
IMG_0174.JPG (597.19 KiB) Viewed 9263 times

Δημήτρης
Posts: 99
Joined: Tue May 21, 2013 8:03 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Δημήτρης »

Καλησπέρα φίλε...
Δεν ξέρω και πολλά για ιδιοκατασκευές αλλά από τα χρόνια που ασχολούμε με το διαδίκτυο και το ψάρεμα γενικότερα κάτι έχει πιάσει το μάτι μου...
Θα σου πρότεινα να μπείς στο youtube, εκεί πέρα υπάρχουν αμέτρητα videos για το πως φτιάχνεις ένα ξύλινο ψαροντούφεκο που πιστεύω θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.
Επίσης μην ξαφνιαστείς αν βρεις και σχέδια μέσα στο google, με όλες τις λεπτομέρειες...
Ακόμα θα σου πρότεινα να επισκεφτείς και το ίδιο το φόρουμ κάνοντας κλικ ελεύθερη κατάδυση>ψαροντούφεκο, κάτι θα βρείς..
Τώρα όσο αφορά τον μηχανισμό και την βέργα δεν ξέρω κάτι, ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος από το φόρουμ που έχει κάποια σχετική εμπειρία.
Και κάτι τελευταίο, συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου να το κατασκευάσεις ο ίδιος, να είσαι σίγουρος ότι όποσδήποτε θα βγει κάτι καλό, ιδίος όταν το κάνεις με μεράκι, και μην σε ανησυχούν τα λάθη...αν δεν κάνεις
λάθη δεν μαθαίνεις σωστά??? Μόνο και μόνο για την προσπάθεια σου και για το μεράκι σου αξίζεις πολλά συγχαρητήρια... Επίσης σου έυχομαι να είναι καλοψάρευτω.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
Φιλικά Δημήτρης.

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Ευχαριστώ Δημήτρη ! Ναι σιγουρα τα λαθη αναπόφευκτα. Με 2-3 συμβουλες ομως κατι θα γλιτώσουμε !

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

Γεια σου Royce,

έμπειρος ΔΕΝ είμαι αλλά νομίζω μπορώ να σου απαντήσω λίο γενικά....

με fiberglass μεν σκοτιστείς, δεν θα σου προσφέρει το γουάο φάκτορ !!!! είδα και γω μερικά στο νετ με φαιπερ ή και κάρπον ενδιάμεσα στο ξύλο....

υποτίθεται ο τύπος που τα έκαμε έκαμε μετρήσεις για το πόσο λυγίζει ο κορμός και ήβρε ότι με τα σύνθετα υλικά λυγίζει πιο λίγο....

αλλά η δύναμη που άσκησε ξύλο για να το λυγίσει ήταν κατακόρυφη στη μέση του ξύλου (καταμήκος του ξύλου)....τα λάστιχα εξόσον γνωρίζω τραβούν εντελώς διαφορετικά !!!!

αν έχεις τα υλικά και όπως λες σου αρέσει η κατασκευή, δοκίμασε και κάμε τα δικά σου πειράματα και θα βρεις μόνος σου αν όντως κάμνει τόση διαφορά που επιβάλλεται !!!!

μηχανισμός
--------------
.... κανονικός, ανάποδος κτλ κτλ κτλ....το κεφάλαιο εν μεγάλο και όλοι θα σου πουν ανάποδο γιατί κερδίζεις μήκος όπλισης, εν 100 αλλά μήκος 95αρι ... κτλ κτλ κτλ.... τούτο πίννει πολλίν νερό.... αλλά, ότι έβρεις που να σου κάμνεις (σχοινοπιάστρα, τιμή κτλ) τότε βάρτο άφοβα....

το μόνο που θα με προβλημάτιζε στον μηχανισμό, είναι να είναι αξιόπιστος (γνωστής εταιρείας κατασκευής, δοκιμασμένος σε όπλα τζαι δεν παρουσίασε πρόβλημα..... )
όσο για line releae μεν σε προβληματίζει τόσο. με ένα κομματούι στεινλεςς στιλ, διαμορφώνεις μια εσύ με τη λίμα και λίο υαλόχαρτο, η οποία θα ασκεί πίεση πάνω στη βέρκα...το πιο απλό σενάριο !!!!


Βέρκα
-------
το μόνο που μπορώ να προσφέρω δαμέ, είναι ότι αν κάμεις το οδηγό της βέρκας στο ψαροτούφεκκο βαθύ, τότε θα πρέπει να βάλεις βέρκα που να έσιη καρχαριάκια τζαι επίσης να έσιη τρύπα για την πετονιά πάστο καρχαριάκι....για να μεν εμποδίζει η κλιπαρισμένη πετονιά την βέρκα από το να κάθεται στον οδηγό.

ειδάλλως, κάμε ξέβαθο οδηγό τζαι έτσι θα μπορείς να δουλέψεις όλες τις βέρκες (και με καρχαριάκια+τρύπα στο καρχαρικακι, και με εγκοπές , ή τζαι άλλες βέρκες που έχουν πύρους, καρχαριάκια αλλά τρύπα για πετονιά στην βέρκα...)...μόνο πρόσεξε το βάθος του οδηγού να είναι τέθκιο έτσι όταν η πετονιά περάσει μέσα από τη βέρκα να με κρατά τη βέρκα πάνω που τον οδηγό...δηλαδή να εξακολουθεί η βέρκα να κάθεται στον οδηγό !.



όσο για μήκος, βάρος κτλ κτλ... απ'όλα έχει το πανέρι....έχει όπλα λεπτά όπως το riffe, έχει και όπλα πιο πλατιά όπως της blue green αν θυμούμε καλά kai πολλά άλλα ενδιάμεσα.....

έσιη όπλα για κουρκούνες....έσιη όπλα για τούνες..... εξαρτάται από σένα τζαι τα ψαρέματα που προορίζεται το όπλο για το τι θα διαλέξεις να κάμεις !!!

Γιώρκος
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Φίλε Γιώρκο καταρχάς να σε ευχαριστήσω που αφιέρωσες λίγο απο το χρόνο σου για να με βοηθήσεις !
Λοιπον εκατατόπισες με αρκετα !
Αρα το ιδος του μηχανισμού δεν παιζει σημαντικό ρόλο φτάνει να εν αξιόπιστος! 3ερείς ομώς που μπορώ να αποταθώ για μηχανισμό στη Κύπρο ? Εσιει κανενας εξαρτήματα ? ή να γυρέψω μόνο που online?
Tήν βέρκα εν έχω σκοπό να την θάψω ούλλη. Μισή πιστεύκω εν ιδανικό και θα δουλεύκει ανοιχτη κεφαλή περίπου σαν το cressi elite! Είμαι πολλά ικανοποιιμενος με το πως δουλευκει το elite τζαι πιστεύκω οτι εννα πετύχει τζαι πας το ξύλινο.

Το θέμα τωρά με το βάρος . Μιλώ παραπάνω για το παλανσάρισμα του όπλου μες το νερό. Δλδ αν γύρνει η μούττη ή το αντίθετο θάφκω βάρος μέσα? Το κεντρο βάρους εν κάποιο standard σημείο στο όπλο αν ξέρεις ?

ευχαριστώ!

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

για μηχανισμό ρώτα :

blua ventura (25104923 ) http://bluavventura.com/

και το snapper sub (99809466- 99911122) http://www.snappersubshop.com/


έσιη τζαι άλλα μαγαζιά αλλά δεν τα ξέρω ούλλα !

για μένα ανάποδος ή κανονικός δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο (έχω όπλα και με ανάποδο και με κανονικό)...η οκκά εν 400 (ή σχεδόν 400)...
για αρχή βάλε κάποιον γνωστό μηχανισμό που να είναι αξιόπιστος !


λογικά το κέντρο βάρους εν το σημείο που παλανσάρει το όπλο στο δάχτυλο σου ας πούμε, έξω που το νερό.....
αλλά που θα βάλεις τη βέρκα στο όπλο εν να αλλάξει το σημείο γιατί η βέρκα θα ρέμπει που το όπλο....

ΜΕΝ νεκατωθείς με κέντρα βάρους κτλ.

για την πλευστότητα του όπλου θα χρειαστεί να βάλεις βάρος μέσα στο όπλο.

..εγώ βάλλο και μπροστά και πίσω βάρος για να να έχει την πλευστότητα που θέλω...(τούτο εν άλλο θέμα που ο καθένας έχει τη λόξα του) πχ εγώ έθελα ένα που τα όπλα μου να βαρύ λίγο μπροστά, ενώ τα άλλα μου μένουν οριζόντια.....

το μόνο που έχω να πω στο βαρίδωμα είναι, στήσε το όπλο όπως θα το ψαρέψεις (βέρκα, λάστιχα, μουλινέ) τζαι τότε πάρτο να το βαριδώσεις.
έχω 2 διχτουθκια (κάτι για πλύμμα στο πλυντήριο ήταν τούτα) τζαι κρεμμάζω ένα μπροστά και ένα πίσω στο όπλο...βάλλο τα βαράκια μέσα όστι να σοζηάσει το όπλο τζαι να μένει ουδέτερο στο νερό.

τζαι πάλε το βαρίδωμα εν λίο προσωπικό θέμα - προτίμηση. άλλοι θα πουν τελείως ουδέτερο, άλλοι λίο βαρετό, άλλοι έτσι, άλλοι γιουβετσι....
κάμε του ουδέτερο που εν το πιο νορμ ! αν δεις ότι θέλεις τζιάλλο βάλλεις...αν δεις ότι θέλει πιο λίο...φκάλλεισ....

Γιώρκος

Υ.Γ το όπλο που έβαλε φαίνεται πολά ωραίο !!! :clap:
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Το όπλο σχεδον τελείωσε! Το μεσα εν ιροκκο και τα εξω original Wenge.. Γιώρκο ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! Εβαλαν με σε μιαν κατέυθυνση! Ηταν σκληρος αγώνας αλλά πιστευκω εγινε καλή δουλεια !
Eκαμα το 4 σιερκα teak oil ..εν αρκετο για να μπει ετσι μες το νερο ρε φιλε ?
Attachments
CameraAwesomePhoto[13].jpg
CameraAwesomePhoto[13].jpg (89.86 KiB) Viewed 8882 times
photo (8).JPG
photo (8).JPG (64.02 KiB) Viewed 8875 times
CameraAwesomePhoto[12].jpg
CameraAwesomePhoto[12].jpg (81.18 KiB) Viewed 8885 times
CameraAwesomePhoto[10].jpg
CameraAwesomePhoto[10].jpg (89.6 KiB) Viewed 8877 times
CameraAwesomePhoto[3].jpg
CameraAwesomePhoto[3].jpg (97.69 KiB) Viewed 8878 times
CameraAwesomePhoto[1].jpg
CameraAwesomePhoto[1].jpg (93.95 KiB) Viewed 8878 times
CameraAwesomePhoto.jpg
CameraAwesomePhoto.jpg (89.85 KiB) Viewed 8875 times

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

royce,

πολλά όμορφο το όπλο σου !!!! :clap:

όσο αφορά το τικ οιλ, άμαν καταλάβεις ότι το ξύλο δεν τραβά άλλο λάδι εν αρκετό.....

εξάλου κάθε λία ψαρέματα μπορείς να το περνάς ένα σκούπισμα με τικ οιλ (όι ότι εν να το χρειάζεται αμάν αμάν, αλλά εν να επαναφέρει την ομορφκιά του...)

θωρώ έβαλες τον ερμες τον ανάποδο τον μηχανισμό !!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Giorko,

Ευχαριστώ φιλε μοu! Ναι ρε φιλε τζινος ενει ο μηχανισμος! εν καλος ! Πε μου εντομεταξυ , κατι λαμες stainless steel που βαλλουν κατα μηκος της τζιλιας του οπλου που κατω.. τι εξυπηρετουν ? Να μεν χτερνεται το οπλο που κουμπα στους βραχους ?

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

Καλημέρα σας !

οι λάμες τζίνες εν "στουππώματα" για 'αυλάτζια' , για να βάλλεις βάρος μέσα !!!

έτσι μπορείς να βάλλεις τζαι να φκάλλεις το βάρος που θέλεις !

σε όπλα για μένα εν το έκαμνα....σε όπλα για άλλους κάμνω το έτσι ώστε να μπορούν να βάλλουν διαφορετικές βέρκες κτλ, τζαι να μπορούν να προσαρμόζουν το βάρος όπως θέλουν στην αρεσκεία τους !


P.S : το χτάρμα μεν σε απασχολεί !!!! το όπλο εν να χταρτεί πολλές φορές, εκτός τζαι αν το προσέχεις τόσο πολλά !!! τζαι να χταρεί όμως, λίο γυαλόχαρτο τζαι λίο λάδι τζαι είσαι πόμπα...τούτη εν τζαι η 'ευκολία' του τικ οιλ αντί λούστρο !!!
Attachments
λάμα-στούππωμα !
λάμα-στούππωμα !
DSCN2455.JPG (93.98 KiB) Viewed 8732 times
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

A μάλισταα! Εισαι καθηγητής! .. οι εν με απασχολει το χταρμα .. απλα αποτι ειδα ποτζι ποδα μπορει να βαλουν τζαι λαμα 30 - 40 cm .. ενταξει μπορει ναν τζαι για καλοπιστικο σκοπο ..!

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

σε 2 όπλα που έκαμα, έβαλα λάμες στεινλεσσ τιλ (μακριές όπως λες και συ, για να βαριδώσω το όπλο, αντί για μολύβι....)

όπως θωρώ τα πράματα τωρά, εν πιο '΄λογικό' το μολύβι, απλά θέλει νάκκον το βούριστρο του, δηλ, να κάμεις καλούπι για να βάλεις μέσα το λιωμένο μολύβι για να πιάσει το σχήμα και έπειτα να το βάλεις στο όπλο.....

ΜΕΝ βάλεις βραστό-λιωμένο μολύβι στο όπλο γιατί οι θερμοκρασίες που θα πιάσει το ξύλο , πιθανόν να σου τα κάμει ούλλα όμορφα !!!!!

άρα αν θα βάλεις μολύβι (και αν χρειάζεται λιώσιμο, γιατί πιθανόν να την γλυτώσεις και με βαράκια του ψαρέματος) (εννοώ ότι με μολυβάκια στρογγυλά του ψαρέματος , μια τρύπα Α μπορεί να πάρει 100 γρ στρογγυλά μολυβάκια, ενώ αν τα λιώσεις και βάλεις μέσα πιθανόν να πάει και μέχρι 140 , υποθετικά μιλώντας )εξαρτάται απο το μέγεθος της τρύπας και πόσο βάρος χρειάζεται το όπλο σου.....

ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ μιλώντας μπορείς να υπολογίσεις (στο περίπου) πόσο μολύβι θα χρειαστείς , να κάμεις μία τρύπα Α και να λιώσεις μολύβι, να το ζυγίσεις και έτσι θα ξέρεις στο περίπου πόσο μεγάλη να κάμεις την τρύπα !!!

σε 2 όπλα που το εδοκίμασα (να υπολογίζω το μολύβι που θα χρειαστεί) στο ένα έδωκα κατά 95% πάνω του....στό άλλο έδωκα έξω :doh: (εν τζίνο στη φωτό. Υπολόγισα ότι πρέπει να του βάλω σχεδόν 1.6 κιλά, αλλά τελικά του έβαλα 1.3 σχεδόν ΚΙΙΛΑ (ναι ...κιλά) για να σοζυάσει....νομίζω έχασα στους υπολογισμούς, γιατί ενώ είχα 2 αυλάτζια για μολύβι , έπρεπε να κάμω πολλές τρύπες (17 τρύπες που εγεμώσαν μολύβι τζαι εκαλυφτήκαν με εποξική-πριονίδι-βλέπε φωτό πουκάτω....) για να χωρέσει μέσα τζίνο ούλλο το μολύβι...αφαιρώντας όμως το ξύλο για τες τρύπες, έχασε το όπλο που τον όγκο του, άρα εμειώθηκε τζαι το μολύβι που θα χρειαζόταν.....άρα στο μέλλον θα αφαιρώ από τον όγκο το σύνολο του όγκου των τρυπών :wink: !!!!!

ΑΝ θα λιώσεις μολύβι πολλά ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ, βάλε καμιά μάσκα αν δεν είσαι σε αεριζόμενο χώρο αλλά προπάντων προστατευτικά γυαλιά....τζαι μακριά το λιωμένο μολύβι που ΝΕΡΟ-ΥΓΡΑΣΙΑ !!!! για να το κρυάνεις πιο γλήορα, περίμενε 4-5 λεπτά όσπου να σφύξει καλά το μολύβι τζαι μετά μεστην σίκλα με το νερό...εν να κάμνει πουμπουλήθρες που την κάψα του :o !!!!
Attachments
ο Πούτσιος και το Τ140 !!!
ο Πούτσιος και το Τ140 !!!
T140.jpg (301.27 KiB) Viewed 8681 times
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

royce
Posts: 9
Joined: Mon Aug 19, 2013 10:46 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by royce »

Πολλά σωστός ! Σίουρα ετσι ξερεις ακριβώς τι κάμνεις ! τζαι ήθελε 1,5 κιλο ? Εν εβυθιζετουν ? τζαι πως υπολογίζεις ποσο βάρος θέλει το οπλο ? εν μιλω για μπροστα - πισω τζαι μπαλανσαρισμα ..
Το οπλο εκαμες το εσυ ? Εν πολλα ομορφο! Να σου πω την αληθκια ηθελα τζαι γω να το φκαλω λιο πλακουθκιανο αλλα εφοιθηκα το ! (στρεβλωμα - ζαομα κτλ) .. ομως ετσι πετυχενεις πολλα καλη ισσοροπια εννε ?

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Συμβουλές απο έμπειρους ! ! !

Post by Giorkos »

ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πας στη θάλασσα τζαι να δοκιμάσεις....

άμαν κάνεις συνέχεια το ίδιο σχήμα και μήκος τότε περίπου ξέρεις που πείρα πόσο βάλλεις....
ίσως να φανεί υπερβολικό , ο υπολογισμός του βάρους από πριν , αλλά why not !!! εμένα εν με χαλά, ίσια ίσια που εποσκολίστηκα τζαι λίο !!!


για να υπολογίσεις (θεωρητικά) πόσο βάρος θέλεις, πρέπει να ξέρεις τον όγκο του όπλου σου !!!!

άμαν ξέρεις τον όγκο του όπλου σου , βρίσκεις και το βάρος που ΠΡΕΠΕΙ να βαρεί (έξω από το νερό) για να είναι ουδέτερο στο νερό(αρχιμήδης)....

, αφαιράς το βάρος της βέρκας, του μηχανισμού , και του μουλινέ ...
μιλώ για μεταλλικά μέρη (και το μουλινέ μεταλλικό)εγώ υπολόγισα το βάρος τους μέσα στο νερό....

εγώ για να υπολογίσω τον όγκο (πέραν του ότι έχω το κατά προσέγγιση στο 95% , από το κομπιούτερ) πήρα ένα κομμάτι που περίσσεψε από το όπλο (αρχικό θρθογώνιο) και το ζύγισα σε ζυγαριά της κουζίνας που λιο πολλά εχει 2γρ ακρίβεια.
μέτρησα ύψος, πλάτος, μήκος και έβγαλα τον όγκο του κομματιού που ζύγησα. έτσι ξέρω ότι τούτο το ξύλο που εχρησιμοποίησα για όγκο Α έχει βάρος Β .

ζυγίζω και το όπλο (το τελιωμένο χωρίς μεταλλικά πράματα πάνω του) και με την μέθοδο των τριών φκάλλω τον όγκο του όπλου !!!....

επειδή όμως δεν είμαι του πρακτικού στο σχολείο, πιθανόν να βρεθεί κάποιος να μας έβρει καλύτερη λύση !!!!


Υ.Γ, ναι τζίνο το συγκεκριμένο όπλο ήθελε τόσο βάρος.... αλλά εννεν όπλο....εν λεωφορείο :lol: !!!! η βέρκα που βλέπεις πάνω του στην τέλια πρώτη φωτό εν 8αρα 160 εκατοστά !!!! σίουρα εν έσιη μουλινέ για να γλιτώσει λίο βάρος, αλλά το συρματόσιηνο περασμένο 5 μήκη εν πιο βαρετό που το μουλινέ 8-) !!!!
εννεν δικό μου (εννονώ έκαμα το εγώ αλλά εν άλλου το όπλο)....εγώ εν κάμνω για έτσι πράματα ! :wink:
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

Post Reply

Return to “Ιδιοκατασκευές-DIY”