Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post Reply
Νικολας Λεμεσος
Posts: 24
Joined: Wed Oct 10, 2012 8:26 pm

Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by Νικολας Λεμεσος »

Κοπελια εμεινα με το στομα ανοικτο. Εκαμε ρεπορταζ το ρικ για τον ακαμα και θεμα ηταν η ρυπανση που προκαλουν οι παρακτιοι ψαραδες στην περιοχη φοντανα αμοροζα. Εδειχναν καμποσα σκουπιδια και ελαλουσαν οτι τα εκαμαν οι ψαραδες που ψαρευκουν τζικατο με καλαμι! Ειχε και ενα εκπροσωπο καποιας περιβαλλοντικης οργανωσης που υποστηριζε το ιδιο και οτι ενα καμουν αυριο εκστρατια καθαρισμου.
Ειναι απιστευτο το συμπερασμα που ευκαλαν! Μονο οι παρακτιοι ψαραδες πανε στον ακαμα?
Πρεπει να ηπαρξει αμεση απαντηση απο την πλευρα μας δια μεσου του ρικ!

gdeme
Posts: 539
Joined: Sun Jan 20, 2008 2:56 pm

Re: Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by gdeme »

Πρεπει να τους το ειπε ο Λοιζιδης :dance: :dance: :dance:

όχι ομως οτι και ολοι ειναι καθως πρεπει....

theios
Posts: 12
Joined: Tue Jul 09, 2013 7:26 am

Re: Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by theios »

τι αντιδραση ρε παρεα; αφου οι παραπανω πετασουν σκουπιθκια

Yiannis
Posts: 67
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:15 am

Re: Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by Yiannis »

Τί αντίδραση, εδώ απολογία πρέπει να γίνει ή θα αρχίσουμε τα γνωστά "έννεν μονον εγιώ"
respect the sea and the enviroment.release the
small fish.DO NOT accept and allow illegal fishing

Costas
Posts: 121
Joined: Sat May 26, 2007 9:10 pm

Re: Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by Costas »

Δυστυχώς λόγω σοβαρών υποχρεώσεων την τελευταία εβδομάδα μου ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω το site. Ούτε το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία στον Ακάμα ειδικά αυτή την εποχή επισκέπτεται από πάρα πολύ κόσμο - και ναί και αρκετούς που ασχολούνται με το ψάρεμα - ιδιαίτερα της κουρκούνας. Φυσικά σταθμεύουν σκάφη, κάτασκηνώνει κόσμος, εκδρομές κτλ.

Το θέμα κουρκούνα - ιχθυοτροφεία- τσιπούρες - λαυράκια εν μεγάλο πρόβλημα. Και την άλλη φορά που σπάσαν τα ιχθυοτροφεία, δείξαν πλάνα και δημοσιεύσαν φωτογραφίες που πράγματι ήταν άτομα που ψαρεύαν με το καλάμι που προκαλέσαν τις ακαθαρσίες. - ανάψαν φωτιές, σκουπίδια παντού κτλ.

Ο Σύνδεσμος τότε σε έντυπο μέσο (εφιμερίδα) έβγαλε ανακοίνωση ότι καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και πώς τα μέλη του ώς και ο πλείστος κόσμος που ασχολείται συστηματικά με το ψάρεμα από την ακτή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και κατακρίνει αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Σκουπίδια εντοποίζονται παντού - στους φράκτες, στα βουνά, ακόμα και μέσα σε κατοικιμένες περιοχές.

Το θέμα δεν είναι απλά ποιος θα "φωτογραφιθεί" ως φταίκτης αλλά πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Το σύμβούλιο θα εκδόσει ξανά ανακοίνωση μέσω της οποίας θα εκφράζει την καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών και σύντομα την ανακοίνωση μέτρων και ενεργειών προς αποτροπής και αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών.

Τα μέτρα και οι ενέργειες θα αποφασιστούν σε συνέλευση που θα γίνει τον Σεμπτεβριο - έτσι παρακαλούμε όσοι θέλουν να είναι παρόν να μας πούν από ποιά επαρχία είναι και ποιά ημερομηνία προτοιμούν έτσι ώστε να καθορίσουμε ημέρα και τόπο που θα είναι όσο γίνεται πιο βολικός για τους περισσότερους.Τετάρτες ως συνήθως εν ποιό εύκολες για τους περισσότερους και 7 το απόγευμα πάλε εν ώρα ευκολή.

Προτεινόμενες ημερομηνίες:
3/9 Τετάρτη - 7μμ
10/9 - Τετάρτη - 7μμ
17/9 - Τετάρτη 7μμ

Η συνέλευση μπορεί να γίνει χοιροκιτία, λάρνακα, ζύγι - αναλόγως από το πού θα έρθει ο παραπάνω κόσμος.

Επίσης το θέμα παρανομίων κτλ θα συζητηθεί. Θα προσπαθήσουμε μέχρι την Δευτέρα - Τρίτη να έχουμε ένα πρόγραμμα για τα θέματα που θα συζητηθούν.

michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: Ειδε κανενας το δελτιο του ρικ?

Post by michalispsarema »

Costas wrote:Το θέμα κουρκούνα - ιχθυοτροφεία- τσιπούρες - λαυράκια εν μεγάλο πρόβλημα. Και την άλλη φορά που σπάσαν τα ιχθυοτροφεία, δείξαν πλάνα και δημοσιεύσαν φωτογραφίες που πράγματι ήταν άτομα που ψαρεύαν με το καλάμι που προκαλέσαν τις ακαθαρσίες. - ανάψαν φωτιές, σκουπίδια παντού κτλ.
Φιλε Κωστα εδω δεν συφωνω καθολου επειδη ημουν και παρων.. σε καποια λιμανια και πραλιες που ψαρευαν ειναι περιοχες που υπαρχουν πολλες τρυκιμιες συχνα.. μερικες φορες καθως ψαρευα επιανα σακουλες, μπουκαλες και διαφορα πανω στα αγγιστρια.. Στην παραλια υπηρχαν παλια σχοινια, σακουλες και μπουκαλες που συνηθως βγαζει η θαλασσα... αλλα μολις πηγαν η ψαραδες φταινε αμεσως...

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”