Η εξαφάνιση των σαργών.

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
Post Reply
MarinosA
Posts: 19
Joined: Fri Jan 11, 2008 2:10 pm

Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by MarinosA »

Με απασχολεί εδώ και καιρό τώρα και θέλω να ακούσω και τις απόψεις άλλων συναδέλφων. Που στο καλό επηαν οι σορκοι;;

Αντιλαμβάνομαι ότι από την αλιευτική πίεση θα ήταν λογικό να μειωνόταν αρκετά ο πληθυσμός τους αλλά αυτό που παρατηρώ είναι υπερβολικό.

Από τον καιρό που είμαι ψαροντουφεκας παρατηρούσα κάποιες αυξομειώσεις στους πληθυσμούς που σίγουρα είχαν να κάνουν και με την εποχικότητα αλλά υπήρχαν σημεία που είχε ψάρια που ‘δεν παίρνονταν’ με τίποτε και ήταν πάντα εκεί. Τώρα έχουν χαθεί και αυτά. :cry:

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί αλλά άκουσα διάφορες εικασίες περί ρευμάτων που αποδεκάτισαν τον γόνο ή επίθεση από ξενόφερτα ήδη (τρομπέτες, λαγοψαρα) αλλά δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα.

Έχει κανένας άποψη;;

elcos
Posts: 45
Joined: Wed Mar 09, 2011 3:23 pm

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by elcos »

ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΨΑΡΕΥΩ ΤΟΥΣ ΣΟΡΚΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΓΟΝΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΣΟΡΚΟΥΣ.ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΡΚΟΥΣ ΝΑ ΒΡΑΧΩΣΟΥΝ ΟΙ ´´ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ´´ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΟΡΚΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ!!!!!
"Η ηρεμια του ΤΤΑΠΠΟΥ"..............

michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by michalispsarema »

Κοπελλια το ηδιο παρατηρησα και γω... υπηρχε μια περιοχη που ηξερα παντα ειχε σαργους απο 500γρ μεχρι και 1500 γρ... περσι πεκσαμε αρκετους αλλα περσι υπηρχε και πολυς γονος οπως επισημανε και ο φιλος elcos .. πηγα τον χειμωνα δεν βρηκα ενα σαργο που να ειναι καλος... πολυς γοννος μεγαλωνε.. οσο περνουσαν η μηνες νομιζα οτι θα ξαναρθουν η σαργοι αφου εχει 4 χρονια ητανε παντα εκει.. βουτισαμε πιο βαθια πιο ρηχα δεξια αριστερα τιποτα.. αλλα υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ μικροι σαργοι... αλλα φετος δεν επεκσαμε οσους απο περσι.. τους ταιζαμε και διαφορα αλλα τιποτα.. ειναι λυπηρο :evil:

Κώστας
Posts: 178
Joined: Tue Nov 17, 2009 9:25 am

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by Κώστας »

Περιοχες Πρωταρα εφααν τους με τα δυχτια. Μα εν ακουσατε τιποτε; :whistle: :violence-rocket:
Καποιος εφκαλε και φωτογραφια με 90 κυλα σορκους και πανω που 160 κιλα μουρμουρες σε ενα ψαρεμα τες ημερες που γεννουσαν
Καβο Γρεκο εφααν τους οι νυχτερινοι οι ψαροτουφεκαδες. Ελεως δηλαδη γιατι νομιζεται φωναζουμε οτι εν εχει αστυνομευση :evil:

User avatar
mariosspinning
Posts: 492
Joined: Fri Aug 26, 2011 10:26 am

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by mariosspinning »

εχει σορκους αλλα εν πολλα μεσα(στα βαθκια)και μεγαλουσ μαλιστα,τουτοι που εννακκον εξω καθαριζουν τουσ οι επαγγελματιες με τα διχτυα
Αξία στη ζωή έχει ο δρόμος,η πορεία όχι το τέρμα

MarinosA
Posts: 19
Joined: Fri Jan 11, 2008 2:10 pm

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by MarinosA »

ρε συνάδελφοι, οι χλωρίνες παλιά ήταν πολύ ποιο διαδεδομένες, το νυχτερινό ψαροντουφεκο παλιά ηταν νόμιμο και ανθούσε, δίχτυα παντα υπήρχαν και εν τούτης οι σορκοι ήταν κανονικοί σε αριθμούς.

ΠΑΝΤΑ άκουγες για κάποιο ταλιμπαν που με τον ενα ή τον αλλο τροπο καρπωνόταν ψάρια με αθέμιτο τρόπο αλλα δεν επηρεαζόταν τόσο πολύ το απόθεμα.

Τα τελευταία ψαρέματα ειδα παραπάνω μαύρα απο σορκους, και μιλάμε για δυνατους ψαρότοπους...

Costass
Posts: 112
Joined: Wed Jan 20, 2010 10:43 am
Location: cy

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by Costass »

έχετε δίκαιο ότι εν πιο λίγοι οι sorkoi.αλλα είμαι "σιουρος" ότι εν έλειψαν απλά "εβαθιναν" "γιαφτο" δεν τους "θορουμεν". εν τόσοι πολλοί η πίεση που τα "ψαρκα" anangazountai να αλλάξουν συνήθειες. δίχτυα, "αχαπαροι" "καλαμαες" μες τες prangaroloues τους, "αχαπαροι" psarotoufekaes που παίζουν ότι δουν,kofkoun χιλιόμετρα με τα "σκουτερουτηκια",νυχτερινοί. "ινταλος" ένα μείνουν sorkoi

User avatar
tasos83
Posts: 156
Joined: Wed Mar 12, 2008 9:15 pm
Location: Πάφος

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by tasos83 »

Εγώ πάντω βλέπω κοπάδια στην περιοχή Πάφου σε ξέβαθους τόπους κοντά στην ακτή. Είναι προφέσορες ως τον τελευταίο όμως. Αν δεν πάρεις κανένα με συρτό πριν κάν σε δουν βάλτου ρίγανη. Ούτε τρυπώνουν ούτε πλησιάζουν ξανά ούτε κατά διάνοια...

steliosgewrgiou
Posts: 292
Joined: Sun May 26, 2013 9:41 am

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by steliosgewrgiou »

Sorry gia ta greeklish....eshi topous p kratun megalus sargus alla gmt en oulloi kathigites...3erw ena topo..3eva8a nera! 8-)

Sorkomanis
Posts: 436
Joined: Mon Nov 01, 2010 12:38 pm
Location: Λευκωσία

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by Sorkomanis »

Οπος χαθηκαν οι σορκοι το ιδιο εχαθηκαν κε ουλλα τα υπολιπα ψαρια. Ειναι ουλλα πλεον σπανια, εχτος που κουρκουνες τζαι ροσσους.
Πείτε ΌΧΙ στις μαλάγρες, μπασμούς και ψαροτροφες:)

theios
Posts: 12
Joined: Tue Jul 09, 2013 7:26 am

Re: Η εξαφάνιση των σαργών.

Post by theios »

εγιω τι να πω ρε μαρινοΑ που ηχα χρονια να βουττισω; φανταζεσε διαφορα που ηβρα. σορκοι γιοκ. τζαι με λαλητε εβαθηναν. ηπεν σαν κανενας πριν εν ησιεν βαθκια τζε πηαν τωρα; απλα ελλιαναν πολλα εξω εξω που εσιει πιο πολλους ψαραες τζαι γλιτωσαν λιοι παραπανω μεσα που παν πιο λιοι. το εβαθυναν εν λογια να παριορκουμαστεν. για τα παρεουθκια που ξερουν τοπους που εσιει πολλους επρεπε να θορουσετε τους ιδιους τοπους πριν δεκα γρονια

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”