Βυθόμετρο - Ξεχωριστή μπαταρία

Post Reply
koutroullos
Posts: 91
Joined: Wed Dec 03, 2008 6:17 pm

Βυθόμετρο - Ξεχωριστή μπαταρία

Post by koutroullos »

Όταν ενώσω το βυθόμετρο μου στην ίδια μπαταρία με την μηχανή του σκάφους πιάνω πάρα πολλές παρεμβολές. Όταν το ενώσω σε μια άλλη μπαταρία μόνο του (ή ακόμα αν ειναι στην ίδια με τη μηχανή και η μηχανή έιναι σβηστή) δεν αυτές τις παρεμβολές. Έψαξα στο Internet και βρήκα μόνο μια λύση που είναι να βάλω 2 μπαταρίες και ένα ειδικό switch που ονομάζεται Blue Seas - Add a Battery 7650. 'Eχω στη διάθεση μου δέυτερη μπαταρία και αγόρασα και ένα συνηθισμένο 1/2/both/off switch το οποίο δεν χρησιμοιποίσα και σκέυτομαι να το επιστρέψω για να πάρω αυτό το Blue Seas (αλλά κοστίζει πολλά αυτό - περισσότερο από 150 ευρώ σίγουρα).

Εσείς έχετε έτσι πρόβληβα; Τί μου συστήνετε;

inglese.fishing
Posts: 279
Joined: Wed Sep 15, 2010 11:00 pm

Re: Βυθόμετρο - Ξεχωριστή μπαταρία

Post by inglese.fishing »

koutroullos wrote:Όταν ενώσω το βυθόμετρο μου στην ίδια μπαταρία με την μηχανή του σκάφους πιάνω πάρα πολλές παρεμβολές. Όταν το ενώσω σε μια άλλη μπαταρία μόνο του (ή ακόμα αν ειναι στην ίδια με τη μηχανή και η μηχανή έιναι σβηστή) δεν αυτές τις παρεμβολές. Έψαξα στο Internet και βρήκα μόνο μια λύση που είναι να βάλω 2 μπαταρίες και ένα ειδικό switch που ονομάζεται Blue Seas - Add a Battery 7650. 'Eχω στη διάθεση μου δέυτερη μπαταρία και αγόρασα και ένα συνηθισμένο 1/2/both/off switch το οποίο δεν χρησιμοιποίσα και σκέυτομαι να το επιστρέψω για να πάρω αυτό το Blue Seas (αλλά κοστίζει πολλά αυτό - περισσότερο από 150 ευρώ σίγουρα).

Εσείς έχετε έτσι πρόβληβα; Τί μου συστήνετε;
Ο λόγος που έχεις έτσι πρόβλημα είναι ότι υπάρχει έντονο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Βλέποντας σε να έχεις ανοίξει διάφορα θέματα προσπαθώντας να τα επιλύσεις πιστεύω ότι είναι καλά να βρεθείς με κάποιο έμπυρο να μεν τυρανιεσε.

Επανέρχομαι πίσω στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν έχεις ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που επηρεάζει μπορείς να βάλεις ένα multimeter κοντά στα σύρματα ή τις συσκευές σου και να δεις αν «παίζει» αν κάμνει jump όπως λεμε (αν δείχνει διάφορα ψηφιά πριν σταθεροποιηθεί). Βαλε το multimeter με χωρίς τα καλώδια του και μετά με τα καλώδια.

koutroullos
Posts: 91
Joined: Wed Dec 03, 2008 6:17 pm

Re: Βυθόμετρο - Ξεχωριστή μπαταρία

Post by koutroullos »

Που έψαξα λίγο στο Intenet πιθανόν να είναι τα spark plugs μου. Αν δεν είναι με Resistor δημιουργούνται παρεμβολές. Θα ψάξω άυριο τι spark plugs έχω πάνω στη μηχανή. Απλά ήθελα να δώ και τί κάνει ο υπόλυπος κόσμος με τις μπαραρίες.

Post Reply

Return to “Βυθόμετρα και GPS”