"Περί ανεμων και Yδάτων"

Αν επιθυμείτε να καταθέσετε την άποψή σας για ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.
User avatar
sea-hunter
Posts: 708
Joined: Tue Jun 26, 2007 1:58 pm
Location: Lemesos

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by sea-hunter »

ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΤΑΦΕΡΕ??
Keep Walking...Keep Fishing!!

michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by michalispsarema »

sea-hunter wrote:ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΤΑΦΕΡΕ??
Χαχα Πως τα εκαταφερε???
Ασφαλεια Πανα Πολλα.. :D :D :D :D :D

KOTSIOS
Posts: 6
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:23 am
Location: Lemesos

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by KOTSIOS »

epagkelmatias o pareas!!!!


michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by michalispsarema »

Αρχαροι Για Ψαρεμα..... :D :D :D

fISHANDCHIPS
Posts: 1547
Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by fISHANDCHIPS »

... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by michalispsarema »

Εν το πιστευκω.... πωωωω λυπουμε τα πουλλιαα..... :| :|

User avatar
angiec
Posts: 1088
Joined: Sun Nov 29, 2009 12:48 pm
Location: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by angiec »

Οταν θελήσει το Τ.Α να αδειάσει κανένα φράγμα στα γρήγορα .............................θα πρέπει να τους στείλη ένα φαξ... :D :D :D



http://www.tsekouratoi.gr/

User avatar
c.nadiotis
Posts: 814
Joined: Tue May 19, 2009 9:13 am
Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
Contact:

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by c.nadiotis »

Σημερινό δημοσίευμα μου στο ΦΒ



https://www.facebook.com/constantinos.n ... ed_comment



Προσωπική άποψη

Σήμερα ίσως είναι η πιο παράξενη μέρα στην ζωή μας, παράξενη επειδή πρέπει να παρθούν αποφάσεις που καλά καλά δεν ξέρουμε τι σημαίνουν. Πολλοί δεν ξέρουν καν τις επιλογές και ίσως να υπάρχουν και επιλογές που τις αγνοούμε όλοι. Ένα είναι το σίγουρο ότι πρέπει σύντομα να παρθεί μια απόφαση η οποία θα κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Τι είναι ορθότερο να αποφασιστεί κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Να ενεργήσουμε βάση συναισθήματος δεν είναι σώφρον, να αποφασίσουμε δίδοντας εμπιστοσύνη στα λεγόμενα των Ευρωπαίων είναι παρανοϊκό γιατί απλά τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η μελλοντική πορεία θα είναι διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι πώς δεν θέλουμε να καταλήξουμε σαν την Ελλάδα, η συνταγή του Eurogroup έχει δοκιμαστεί και μέχρι στιγμής αποτυγχάνει με τις τραγικές συνέπειες στον απλό πολίτη, που όλοι γνωρίζουμε και τις ακόμη τραγικότερες συνέπειες στην πολιτική της χωράς (δεν προσπάθησε καν να μας στηρίξει η Ελληνική πλευρά γιατί απλά δεν μπορούσε, αν τασσόταν εναντίον της απόφασης του Eurogroup θα είχε επιπτώσεις στην δική της υπόθεση, είναι ξεκάθαρο το ότι η μονή βοήθεια που μπορεί να δώσει η Ελλάδα είναι ψυχολογική και μονό…)

Η επανάληψη των απαιτήσεων του Eurogroup αποδεικνύει ότι η πορεία με την Ευρωπαϊκή λύση (μνημόνιο) θα είναι από δυσβάστακτη μέχρι θανατηφόρα, η όποια μνημονική συμφωνία θα είναι άνευ ορών και το σενάριο είναι γνωστό: κάθε φορά που θα πρέπει να εκταμιευτεί δόση θα έρχεται και ένας νέος όρος (βλέπε Ελλάδα). Όλος ο χρόνος και η ενέργεια μας θα αναλώνετε στην εξεύρεση των χρημάτων που θα απαιτούνται για να αποπληρώσουμε την επόμενη μας δόση, για να ελευθερώσουμε την επόμενη και οι εισηγήσεις-εντολές από το Eurogroup θα πέφτουν σωρηδόν. Θα βρεθούμε σε ένα παιχνίδι πλήρωσε η πέθανε, όπου οι αντοχές θα εξαντληθούν σύντομα και θα παραδοθούμε αμαχητί παραδίδοντας και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας στους χρεώστες, στους οποίους ετοιμαζόμαστε τώρα να παραδώσουμε την κυριαρχία μας. Με την πάροδο του τριήμερου, το καταλάγιασμα του αρχικού σοκ και την ωρίμανση της σκέψης πρέπει να προσανατολιστούμε σε μια εντελώς αντίθετη πορεία… Ίσως να είναι φρονιμότερο να απορρίψουμε την μνημονική λύση και να δουλέψουμε με άλλες επιλογές και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Ο χρόνος που κέρδισε η Κυβέρνηση από την παρασκευή το βραδύ μέχρι και σήμερα ίσως να είναι το σωσίβιο που χρειαζόμαστε.
Πρέπει να αντιληφτούμε όλοι που πρέπει να στραφεί η άρνηση μας, το όχι πάει στο μνημόνιο, το κούρεμα ίσως να είναι αναγκαίο αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε εκτός μνημονίου για να μας χρηματοδοτήσει μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας και να βρούμε κεφάλαια εκτός Ευρώπης, ίσως να χρειαστεί να απειλήσουμε με έξοδο από την Ευρωζώνη, ίσως να χρειαστεί να το πράξουμε κιόλας, δεν είμαι ειδήμον για να ξέρω σίγουρα, αλλά είναι μια πιθανότητα. Ίσως να χρειαστεί να υποστούμε αδίκους ορούς σε τυχόν χρηματοδότηση από τρίτους.

Απεμπλοκή από το μνημόνιο σημαίνει ολοκληρωτική αλλαγή των πολιτικοοικονομικών δεδομένων στο νησί αλλά η ζωή μας έτσι και αλλιώς δεν θα είναι ποτέ ξανά η ιδία και αφού όλα αλλάζουν υποχρεωτικά. Καλύτερα τις αλλαγές να τις κάνουμε εμείς και να τις κάνουμε με τέτοιο τρόπο που θα ξανακτίσουμε την ευημερία μας από την αρχή με στέρεες βάσεις μακριά από τα τσακάλια του χρηματοοικονομικού συστήματος. Πρέπει να διορθωθούν τα κακός έχοντα στον δημόσιο τομέα και να διασφαλιστεί ότι τα μονοπώλια δεν θα πλουτίσουν σε βάρος του πολίτη στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Κυπριών και να ανοικοδομηθεί η Κυπριακή οικονομία πάνω σε πραγματικό χρήμα, προϊών εργασίας και παραγωγής. Ο μεγαλύτερος μου φόβος όμως είναι ότι δεν έχουμε αρκετή ωριμότητα και θάρρος να πράξουμε τα παραπάνω αλλά είναι προτιμότερο από την υποδούλωση στην Τρόικα.

Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι έξω από την βουλή για να διαδηλώσουμε το ΟΧΙ μας στους Ευρωπαίους, και είναι σημαντικό το ΟΧΙ μας να είναι βροντερό αλλά σημαντικότερο είναι να ξέρουμε γιατί το λέμε.
Ξεχώρισα τριών ειδών όχι:
1. Το όχι των καταθέτων που ελπίζουν να μην χάσουν από τα λεφτά τους. Αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα, όλοι θα χάσουν, το θέμα είναι αν θα χάσουν κάτι τώρα κάτι πιο μετά και κάτι παραπέρα ή αν θα τα χρηματοδοτήσουν την αναγκαία επί των περιστάσεων προσπάθεια των Κυπριών να απεμπλακούν από το μνημόνιο. Χωνέψτε το, καταθέσεις θα χαθούν, το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν για να ορθοποδήσουμε.
2. Το όχι των ορκισμένων εχθρών του κυβερνόντος κόμματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό είναι το πιο αρρωστημένο όχι που ειπώθηκε ποτέ, έστω και αν εξυπηρετεί τον κοινό σκοπό. Οι ώρες που πέρνα ο τόπος είναι τραγικές και εκδικητικές ή ακραίες συμπεριφορές είναι καταστροφικές και σίγουρα πρέπει να είναι καταδικαστέες από τους σωστά σκεπτόμενους πολίτες και την κοινή γνώμη. Δεν είναι ούτε ώρα καταλογισμού ευθυνών ούτε ώρα εκδίκησης. Είναι ώρα ενότητας και δουλειάς για να σωθεί η Κύπρος. Οι θεσμοί της δημοκρατίας πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού αυτές τις δύσκολες ώρες.
3. Το όχι στην Τρόικα, το όχι όπως πρέπει να είναι το όχι για το όποιο σήμερα πρέπει να βρεθούμε όλοι έξω από την βουλή για να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με την φωνή του κοινοβουλίου μας, να αποφασίσουμε σύσσωμοι ότι χαράζουμε μια νέα πορεία διαφορετική από την καταστροφική επιθυμία του Eurogroup.

Γνωρίζω ότι καλώ τους φίλους μου να κάνουν αυτό που αρνήθηκα να κάνω εγώ χτες, ξεκαθαρίζω ότι άποψη μου είναι ότι χρηματοδότηση του κράτους πρέπει να γίνει από ιδία κεφάλαια αυτό δεν το γλιτώνουμε με τίποτα γιατί το ταμείο είναι μείον και σήμερα θα πούμε στους Ευρωπαίους να πάρουν τα λεφτά τους κα τους όρους τους και να παν να σώσουν ότι σώζετε γιατί θα ξεκινήσουμε την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης που έτσι και αλλιώς ξεκίνησε με ημερομηνία λήξης. Φτάνει πια αυτός ο παραλογισμός, αυτό το οικονομικό σύστημα απέτυχε και μαζί του θα πάρει τους λαούς της Ευρώπης, ας είμαστε εμείς οι μικρή και ασήμαντη κουκκίδα στον χάρτη της Μεσογείου που θα ξεκινήσει αυτή την αλλαγή. Θα πονέσουμε μπορεί και να πεινάσουμε αλλά δεν θα υποδουλωθούμε, δεν θα επιτρέψουμε δεύτερο 74 γιατί περί εισβολής πρόκειται απλά δεν είναι οπλικά συστήματα και μπαρούτι τα εργαλεία του εγκλήματος αλλά το χρήμα.
I live my life a breath at a time

ΧΑΡΗΣ Μ
Posts: 196
Joined: Tue Jul 05, 2011 1:38 pm

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by ΧΑΡΗΣ Μ »

nadiotis οι αποψεις σου ταυτιζοντε με τις δικες μου με μικρες παραλλαγες ,αλλα ας μην τις αναφαιρω.Θα πω ομως αυτο,οτι
αυτο το ΟΧΙ ειναι οπως το ΟΧΙ του Μεταξα στους Ιταλους το 1940 ,ειναι οπως το ΟΧΙ του Κυπριακου λαου στο δημοψηφισμα
του 2004.Ειναι ενα ΟΧΙ με αξιοπρεπεια και περηφανια.Το πεισμα του Ελληνα για τι δικαιο, δεν μπορουν να το χαλιναγωγησουν.Τουτος ο λαος δεν ξερει πολλα λογια ......
ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ=ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

mariosko
Posts: 724
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:08 pm
Location: Λ/ΣΙΑ

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by mariosko »

ξερεις κανενας τι εγινε με τον τοπο που κατεβαζαμε βαρκες στα περβολια? Μιλω για το parking μεταξυ του κεντρου και του χτηριου του τμηματος αλιειας. Πριν κανενα μηνα που περασα ειχε ενα εξκαφεα παρκαρισμενο ακριβος εκει που κατεβαζαμε τες βαρκες και μια μεγαλη σωληνα απλομενη διπλα, σημερα που ξαναπηγα ηταν πεταμενη η σοληνα, ειχε μια μεγαλη αλυσιδα που κατεληγε στη θαλασσα και οι αμμοι νεκατωμενοι. ετσι οπως ειναι δεν κατεβεννει βαρκα. Το κακο οτι εκει βολευει αρκετους που ψαρευουμε φαρο, δεν εχει αλλο τοπο καλο να κατεβασεις βαρκα κοντα...
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...

User avatar
belluga
Posts: 680
Joined: Sun Mar 22, 2009 6:00 pm

"Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by belluga »

mariosko wrote:ξερεις κανενας τι εγινε με τον τοπο που κατεβαζαμε βαρκες στα περβολια? Μιλω για το parking μεταξυ του κεντρου και του χτηριου του τμηματος αλιειας. Πριν κανενα μηνα που περασα ειχε ενα εξκαφεα παρκαρισμενο ακριβος εκει που κατεβαζαμε τες βαρκες και μια μεγαλη σωληνα απλομενη διπλα, σημερα που ξαναπηγα ηταν πεταμενη η σοληνα, ειχε μια μεγαλη αλυσιδα που κατεληγε στη θαλασσα και οι αμμοι νεκατωμενοι. ετσι οπως ειναι δεν κατεβεννει βαρκα. Το κακο οτι εκει βολευει αρκετους που ψαρευουμε φαρο, δεν εχει αλλο τοπο καλο να κατεβασεις βαρκα κοντα...
φιλε εχει ακομα δυο τοπους που μπορεις να κατεβασεις βαρκα στην περιοχη αλλα εξαρταται που το μεγεθος της βαρκας σου!


Sent from my iPhone using Tapatalk

mariosko
Posts: 724
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:08 pm
Location: Λ/ΣΙΑ

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by mariosko »

Φουσκοτο 4.5 μετρα ειναι. Ξερω ενα τοπο κατω που τον Φαρο, αλλα δυσκολευκει στο να την φκαλεις γιατι βαλλει καιρο συνηθος. Εκει στο κεντρουι βολευκει γιατι συνηθος κοφκει.
Ο βλάκας ειναι ανίκητος...

User avatar
apsavvas
Posts: 1045
Joined: Mon Jan 26, 2009 7:22 pm

Re: "Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by apsavvas »

υπαρχη μια ραμπα στη παραλία των περβολιων που μπαινεις από το στρίψιμο μετά το κτίριο που είχε φούρνο.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The only source of knowledge is experience

User avatar
belluga
Posts: 680
Joined: Sun Mar 22, 2009 6:00 pm

"Περί ανεμων και Yδάτων"

Post by belluga »

Λευκωσία: Τον Φεβρουάριο του 2014 αναμένεται, βάσει χρονοδιαγράμματος, να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή Αγίας Νάπας, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο καθώς και με εκπρόσωπο του Δήμου Αγίας Νάπας στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Αίγλης Παντελάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στο αίτημα για δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή Αγίας Νάπας.

Ο υπουργός είπε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2014 να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή, από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, (ΤΑΘΕ) ο οποίος θα εμπλουτίσει τη θαλάσσια ζωή, τα αλιευτικά αποθέματα και ταυτόχρονα θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ανάγκη για εκβάθυνση της εισόδου του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Νάπας.

Ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το ΤΑΘΕ θα προχωρήσει σε διόρθωση της εισόδου του Αλιευτικού Καταφυγίου εφόσον τίθεται θέμα ασφάλειας των σκαφών που εισέρχονται στο Καταφύγιο.

Τέλος, ο υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι οι καθυστερημένες οφειλές υδατοπρομήθειας του Δήμου πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα και να τροχοδρομηθούν ρυθμίσεις μέσα από κάποιο διακανονισμό με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για σταδιακή αποπληρωμή του χρέους.
Πηγη: filenews


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Reply

Return to “Διάφορα Θέματα”