3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

User avatar
C&R
Posts: 949
Joined: Thu Jan 24, 2008 8:23 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by C&R »

Νομίζω 5/10 βολεύει περισσοτερους. Φοίβος ok?

User avatar
plenom'metatopsarem?
Posts: 2114
Joined: Thu Feb 25, 2010 10:48 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by plenom'metatopsarem? »

C&R wrote:Νομίζω 5/10 βολεύει περισσοτερους. Φοίβος ok?
Αν βολεύει τους περισσότερους, εγώ θα το κανονίσω. Ναι :handgestures-thumbupright:

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by (CyBasser) »

O Ρολάνδος τηρά τις υποσχέσεις του! Το κείμενο είναι μακρύ, και ελπίζω να βοηθήσει ώστε στο μέλλον να γίνουμε ΟΛΟΙ καλύτεροι. Προσμένουμε τους επόμενους διαγωνισμούς με αγωνία! :twisted:
=======
Είχα υποσχεθεί ότι μετά τον διαγωνισμό θα έκανα τα σχόλια και την αυτοκριτική μου… Ας αρχίσουμε.

Λοιπόν: Βρήκα τον Διαγωνισμό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά οργανωμένο. Τρεις ΑΡΙΣΤΟΙ κριτές σε ένα άψογο καθ’όλα σύστημα επόπτευσης, με την μίνιμουμ ταλαιπωρία για τα ψάρια έδωσαν μαζί με τους διαγωνιζόμενους (νικητές και χαμένους) ένα ρεσιτάλ που τίποτε δεν είχε να ζηλέψει από παρόμοιες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια σε όλους για την οργάνωση αυτή!

Έρχομαι τώρα στο ατομικό κομμάτι. Όπως γνωρίζετε οι πλείστοι αν όχι όλοι, μια επέμβαση στο δεξί μου χέρι με κράτησε μακριά από το ψάρεμα για ένα περίπου δίμηνο. Αυτό σίγουρα για μένα ήταν πολύ γερό μειονέκτημα, αφού όπως και να το κάνουμε, με τόση αποχή χάνουμε λίγο εκείνο το “touch”. Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί με εξάσκηση, όμως οι καλοκαιρινοί μήνες λόγω της δουλειάς μου δεν προσφέρονται για πυκνά ψαρέματα. Τελικά έβαλα ένα μονοώρο ψάρεμα στον Κούρη στις 28/6 και ένα δίωρο ψάρεμα Καλαβασό κάπου στα τέλη Ιουλίου. Πολύ λίγο για να «επανέλθω», αρκετό όμως για να πάρω «δόση»!

Όταν καθορίστηκε η ημερομηνία του διαγωνισμού, είχε ήδη βγει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εργασίας (περιλαμβάνει τον Σεπτέμβρη) και στις 16/9 δούλευα πρωί και νύκτα (07.30 ως 13.30 και 19.30 ως 07.30 της επομένης). Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην εγκριθεί έκτακτη άδεια που θα ζητούσα, έτσι αποφάσισα να μην ασχοληθώ σοβαρά μέχρι να δω τι θα γίνει. Τελικά έκτακτη άδεια εγκρίθηκε στις 5/9, κάτι που σήμαινε προπόνηση «γιοκ» - κάτι που τελικά μου στοίχησε. Παρά ταύτα αποφάσισα να λάβω μέρος γιατί πιστεύω στον διαγωνισμό.

Η πρακτική που ακολούθησα ήταν να βρω όλες τις ιστορικές φωτό του Κούρη από το Google Εarth και να προσπαθήσω να εντοπίσω σε λογική απόσταση (1χλμ από το σημείο εκκίνησης σε κάθε πλευρά) σημεία που να έχουν απότομα κοψίματα (drop-offs) ή σημεία που να εκτείνονται σαν μύτες (points) με βαθύ νερό τουλάχιστον στην μια πλευρά. Εντόπισα έτσι δύο πιθανά σημεία (Site 1 και 2). Επιπρόσθετα, γνώριζα από παλαιότερη πείρα ότι το Σημείο 3 θα μπορούσε να είναι πολύ αποδοτικό, αλλά το απέκλεισα θεωρώντας βέβαιο ότι θα είχε εντοπιστεί και επιλεγεί από πολλούς. Τέλος, αν όλα πήγαιναν στραβά, ήξερα ότι το σημείο 4, ακριβώς κάτω από την εκκίνηση θα μπορούσε να αποδώσει 2-3 καλά λαβράκια, και πίστευα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για ένα μέρος τόσο κοντά στην εκκίνηση. Επιπρόσθετα, αποφάσισα την παραμονή του αγώνα να πάω να δω τα σημεία ώστε την μέρα του διαγωνισμού να μην βρεθώ προ εκπλήξεων.

Για δολώματα τέτοια εποχή γνώριζα από προηγούμενες εμπειρίες ότι αν έχει αέρα τα spinnerbaits σε silver shad / chartreuse μπορούσαν να δώσουν καλά λαβράκια, ενώ σε ήπιες συνθήκες ή και νηνεμία δολώματα soft plastics σε pumpkin ή chartreuse μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Εάν εντόπιζα παλλούρες σε κόψιμο με βαθύ νερό και αέρα μπορούσαν να δουλέψουν και buzzbaits.

Πράγματι, στις 15/9 στις 18.30 πήγα την βόλτα μου. Κατάλαβα ότι τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα από ότι ανέμενα αφού το νερό ήταν πολύ ψηλότερα από όποια φωτό είχα. Το σημείο 1 έχασε τον χαρακτήρα του. Το σημείο 2 φάνηκε να είναι το πιο υποσχόμενο αν κατάφερνα με τα δολώματα μου να φτάσω στο βαθύ νερό, που ήταν εφικτό. Έτσι, αναπροσάρμοσα την τακτική μου: Θα άφηνα όλους να φύγουν, θα έκανα μερικές ριξιές στο σημείο 4 κάτω από την εκκίνηση, θα προχωρούσα μέχρι ενός σημείου αμέσως μετά την εκκλησία στα δυτικά αν υπήρχε αέρας και μπορούσε να δουλέψει buzzbait, και σιγά σιγά θα επέστρεφα πίσω για να κινηθώ προς το σημείο 2 που ήμουν σίγουρος ότι θα απέδιδε. Η μοναδική μου ανησυχία ήταν μην πιεστεί το σημείο 2 το οποίο ήθελα να κτυπήσω όταν θα έπεφτε το φως.

Ακολούθησα αρχικά το πρόγραμμα μου. Άφησα όλους να φύγουν, και 10 λεπτά μετά κατέβηκα στο σημείο 4 – όπου είδα τον Branko να κάνει release ένα ψάρι! Κατεβαίνοντας μου είπε ότι έπιασε δύο εκεί σε spinnerbait! Άρα το πρώτο μέρος από το σχέδιο μου καταστράφηκε! Ωστόσο, πίεσα και εγώ το κομμάτι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Προχωρώντας προς την εκκλησία αντελήφθηκα ότι ο Dmitri έπιανε συνεχώς ψάρια. Παλιά αυτό θα με κλώνιζε, αλλά αποφάσισα να παραμείνω στον σχεδιασμό μου.Ψαρεύοντας με spinnerbait είχα ένα follow από ένα λαβράκι περίπου 35εκ στην μια αποβάθρα, αλλά για κακή μου τύχη εκείνη την στιγμή βρέθηκαν δυο τύποι να ρίξουν ένα κανώ στην συγκεκριμμένη αποβάθρα! Συνέχισα, για το σημείο που εντόπισα μετά την εκλησία κατάλληλο για buzzbait, αλλά δυστυχώς δεν είχα κτυπήματα. Επιστρέφοντας δεν βρήκα τίποτε παρά δυνατότερο άνεμο. Προχώρησα λοιπόν στο Σημείο 2. Ο δυνατός άνεμος με εμπόδισε να το δουλέψω όπως θα ήθελα, αλλά κατάφερα να φτάσω βαθύ νερό στο νοτιανατολικό άκρο του – μόνο για να βγάζω συνεχώς καφετιές μυσίνες!!! Μετά από μισή ως μια ώρα χαμένη με τις μυσίνες αποφάσισα να προχωρήσω στον κόλπο 4 όπου πίστευα ότι είχαν περάσει πολλοί. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν βρήκα φρέσκιες πατημασιές στην λάσπη. Η ώρα ήταν σχεδόν 5, και κανένας δεν είχε πάει σε αυτό το πολλά υποσχόμενο σημείο. Προχώρησα μέχρι το κιγκλιδωμα. Ρίχνοντας παράλληλα με το κιγκλίδωμα ένα κιλίσιμο λαβράκι κτύπησε ούτε τρία μέτρα από την όχθη το spinnerbait μου, για να πιαστεί άτσαλα από το trailer hook. Δυστυχώς με το τίναγμα μόλις ένιωσε όχθη ξαγκιστρώθηκε, επιστρέφοντας στην παλλούρα του. Τα επόμενα 45 λεπτά μου έδωσαν μόνο ένα κτύπημα σε 6ιντζο senko που δεν αγκιστρώθηκε, έτσι δεν είχα ψάρια να παρουσιάσω.

Κοιτάζοντας πίσω, είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Κατάστρωσα σχέδιο και το ακολούθησα, χωρίς να επηρεαστώ από τους γύρω μου. Πιστεύω δούλεψα σωστα και συγκεντρωμένα τα δολώματα μου, προσαρμοζόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν (πχ αλλαγές βαριδίων, χρωμάτων, κλπ). Όμως δεν βρήκα τα ψάρια που ήλπιζα. Φυσικά έκανα σημαντικά λάθη. Πίστεψα ότι κανένας δεν θα ασχολείτο με το σημείο κάτω από την εκκίνηση με αποτέλεσμα να αφήσω τον φίλτατο Branco να το δουλέψει έντονα πριν ακόμα κατεβώ. Αυτό όπως φάνηκε μου στοίχησε. Προχωρώντας προς την εκκλησία έβλεπα ότι υπήρχε «συνωστισμός». Έπρεπε να άλλαζα εκεί το πλάνο μου και να πάω στο σημείο 2 προτού αρχίσει ο έντονος αέρας που με ταλαιπώρησε ύστερα. Σίγουρα, το ότι ακολούθησα το πλάνο μου ήταν καλό, αλλά βλέποντας πίσω εκεί έπρεπε να το αλλάξω. Φτάνοντας στο σημείο 2 με αέρα, αφού διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από ότι ανέμενα δεν έπρεπε να χασομερήσω και είτε να πήγαινα στο άνοιγμα του κόλπου (Σημείο 3) είτε να επέστρεφα στο σημείο 4 που ήξερα ότι είχαν ψάρια. Τέλος, δεν έπρεπε να θεωρήσω ότι το άνοιγμα του κόλπου (4) θα δεχόταν πίεση από πολλούς απλώς επειδή είναι καλό σημείο. Όπως φάνηκε, όταν έφτασα εκεί γύρω στις 5, ήταν ακόμα ανέγγιχτο (μόλις πήγα ήρθε κάποιος από τους Ρώσους συναγωνιστές μου που βλέποντας με εκεί έφυγε, και κατόπιν ήρθαν και οι Μάριος Παφίτης και Πάρης – αλλά ως τις 5 δεν είχε πάει κανένας!), και τελικά μου έδωσε δύο κτυπήματα.

Αυτό που μου στοίχησε περισσότερο σε τελική ανάλυση ήταν το ότι δεν πήγα ούτε μια φορά Κούρη για ψάρεμα από τις 28/6. Δεν είχα ιδία γνώση τι συνέβαινε εκεί. Βασίστηκα στην πείρα μου και την δυνατότητα να αναγνωρίσω περιοχές χωρίς να τις έχω δοκιμάσει. Τελικά μπορεί να εντόπισα καλές περιοχές (μιλώντας με τον Ευάνθη μετά τον αγώνα μου είπε ότι τα σημεία 2,3, και 4 όλα του απέδωσαν ψάρια στις δοκιμαστικές) αλλά χωρίς να έχω κάνει προπόνηση έλειπε το στοιχείο της βεβαιότητας ότι θα απέδιδαν. Αν και ο αγώνας με κούρασε στο δεξί χέρι, δεν θεωρώ ότι η αποχή λόγω της επέμβασης έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο αφού δεν βρήκα τα ψάρια που γύρευα. Τελικά συμμετοχή σε αγώνα χωρίς έστω και υποτυπώδη προπόνηση δεν νοείται. Έχω διδαχθεί από το λάθος αυτό, και ελπίζω ότι εάν γίνει πρωτάθλημα και του χρόνου με 4 αγώνες να μην επαναλάβω το ίδιο λάθος!
Attachments
Kour1001.jpg
Kour1001.jpg (107.35 KiB) Viewed 5546 times
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
PrEdAtΩR
Posts: 839
Joined: Fri Nov 23, 2007 11:59 pm

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by PrEdAtΩR »

caveman wrote:
C&R wrote:Ok να παμέν για Παρασκευή 5/10?
Μέσα και γω.
Οκ και με εμενα

EVANTHIS LOIZOU
Posts: 2217
Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by EVANTHIS LOIZOU »

ΟΝΤΩΣ Ρολανδε :!:
Το σημειο 3 ειχε και εχει ψαρια αλλα θελει υπομονη. Για να μεινει καποιος εκει και να επιμενει πρεπει να εχει ειτε καλες πληροφοριες ειτε να εχει πιασει ψαρια τες προηγουμενες μερες.
Ακριβως, επειδη κανενας δεν εβγαλε ψαρι εκει κατα τον διαγωνισμο, επεστρεψα την Τεταρτη το απογευμα. ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ :doh: :doh: Απο τες 3.30 μεχρι τες 5.30 εβγαλα τρια λαβρακια, το ενα 2.100 και ενα μικρο Ζαντερακι.
Η κριτικη που μπορω να κανω σε σενα ειναι οτι ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΣΟΒΑΡΑ αλλα Ο.Κ. εχεις αλλες προτεραιοτητες τωρα :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Εκεινο που εγραψε ο Δημητρης και ηταν 100% αληθινο και ηταν κατι που με μπερδεψε στες πρωτες δοκιμαστικες ηταν οτι τα ψαρια τα βρισκαμε οχι μεσα σε παλλουρες αλλα σε ανοιγματα με σκληρους πετρωδεις βυθους. Καταλαβαινεις οτι ερχομενος απο τον προηγουμενο διαγωνισμο στον Ασπροκρεμμο, οπου το ψαξιμο και το πιασιμο εγινε κυριως μεσα στις ριζες των ασπαλαθιων, ο Κουρης υπηρξε μια εντελως διαφορετικη κατασταση.
Σημερα παω λιγο για Γερμασογεια.
Αν δεν φυγω συντομα για Ελλαδα μαλλον θα ασχοληθω τους επομενους μηνες με Διποταμο :idea:

dmitri
Posts: 7
Joined: Wed Sep 12, 2012 9:59 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by dmitri »

thank you, Rolandos. very interesting report :clap: :clap: :clap:

PS: easy for Google Translate to understand

PS: PS: especially like this one " ... και είτε να πήγαινα στο άνοιγμα του κόλπου ..." = ... and either went to the opening of the vagina or ... :lol: :lol: :lol:

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by Giorkos »

dmitri wrote:thank you, Rolandos. very interesting report :clap: :clap: :clap:

PS: easy for Google Translate to understand

PS: PS: especially like this one " ... και είτε να πήγαινα στο άνοιγμα του κόλπου ..." = ... and either went to the opening of the vagina or ... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I simply had to try it myself !!!!
Finally, I should not think that the vaginal opening (4) will be under pressure from many simply because it is good point.
:doh: :doh: :doh:

yeah...the vaginal opening is indeed a good point !!! Bravo Rolando :clap:
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

User avatar
PrEdAtΩR
Posts: 839
Joined: Fri Nov 23, 2007 11:59 pm

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by PrEdAtΩR »

Giorkos wrote:
dmitri wrote:thank you, Rolandos. very interesting report :clap: :clap: :clap:

PS: easy for Google Translate to understand

PS: PS: especially like this one " ... και είτε να πήγαινα στο άνοιγμα του κόλπου ..." = ... and either went to the opening of the vagina or ... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I simply had to try it myself !!!!
Finally, I should not think that the vaginal opening (4) will be under pressure from many simply because it is good point.
:doh: :doh: :doh:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by Greg »

Εψαχνες παρθενους κόλπους ρολανδο??

:lol: :lol: :lol: :lol:
Esox Lucius

dmitri
Posts: 7
Joined: Wed Sep 12, 2012 9:59 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by dmitri »

The Site 3 is indeed a very good place with the current water level. It is the first deep water, a drop off, after a very lengthy shallow flat. just before the drop off, there is a very long "point". When the wind blows, it pushes the water over the "point" from shallow to deep, creating some current, i.e. a perfect ambush place for predators. I spent quite a bit of time there during practice days, but no fish. My hypothesis is that this place did not produce fish because the water on the shallow flat was too warm and with submerged grass, bushes etc., which are now rotten, there was very little oxygen. Now, when nights are longer and cooler, this place is going to be THE PLACE TO BE.

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by (CyBasser) »

With all the talk about "vaginal openings" :lol: :lol: :lol: I realised I made twice the same mistake:
I write : Τέλος, δεν έπρεπε να θεωρήσω ότι το άνοιγμα του κόλπου (4) θα δεχόταν πίεση από πολλούς απλώς επειδή είναι καλό σημείο. Όπως φάνηκε, όταν έφτασα εκεί γύρω στις 5, ήταν ακόμα ανέγγιχτο (μόλις πήγα ήρθε κάποιος από τους Ρώσους συναγωνιστές μου που βλέποντας με εκεί έφυγε, και κατόπιν ήρθαν και οι Μάριος Παφίτης και Πάρης – αλλά ως τις 5 δεν είχε πάει κανένας!), και τελικά μου έδωσε δύο κτυπήματα.
The number (4) should be (3) as I am talking about the opening of the bay next to the fence and not about the place right beneath the starting poinr, which is the point 4... Same is true further up, where I say that I moved after fighting the wind and old discarded lines from point 2 to point "4". It should read point 3, as you can realize I am talking about the opening of the bay (3) and not the bay below the starting point (which is "4"). I sincerely apologize for the confusion. I will repost the whole post with the corrections...

Dmitri, thanks for the comments. Indeed there was current in the area, and the water of the bay was definitely cooler than in the other areas I tried that day. But I did not find much rotten vegetation, I believe rotting has stopped taking place, or at least has decreased. The current should provide some oxygen to the bay, at least at its opening. As you say, it should develop nicely over the next few weeks...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by (CyBasser) »

With all the talk about "vaginal openings" :lol: :lol: :lol: I realised I made twice the same mistake:
I write : Τέλος, δεν έπρεπε να θεωρήσω ότι το άνοιγμα του κόλπου (4) θα δεχόταν πίεση από πολλούς απλώς επειδή είναι καλό σημείο. Όπως φάνηκε, όταν έφτασα εκεί γύρω στις 5, ήταν ακόμα ανέγγιχτο (μόλις πήγα ήρθε κάποιος από τους Ρώσους συναγωνιστές μου που βλέποντας με εκεί έφυγε, και κατόπιν ήρθαν και οι Μάριος Παφίτης και Πάρης – αλλά ως τις 5 δεν είχε πάει κανένας!), και τελικά μου έδωσε δύο κτυπήματα.
The number (4) should be (3) as I am talking about the opening of the bay next to the fence and not about the place right beneath the starting poinr, which is the point 4... Same is true further up, where I say that I moved after fighting the wind and old discarded lines from point 2 to point "4". It should read point 3, as you can realize I am talking about the opening of the bay (3) and not the bay below the starting point (which is "4"). I sincerely apologize for the confusion. Here is the whole post with the corrections...

======
Είχα υποσχεθεί ότι μετά τον διαγωνισμό θα έκανα τα σχόλια και την αυτοκριτική μου… Ας αρχίσουμε.

Λοιπόν: Βρήκα τον Διαγωνισμό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά οργανωμένο. Τρεις ΑΡΙΣΤΟΙ κριτές σε ένα άψογο καθ’όλα σύστημα επόπτευσης, με την μίνιμουμ ταλαιπωρία για τα ψάρια έδωσαν μαζί με τους διαγωνιζόμενους (νικητές και χαμένους) ένα ρεσιτάλ που τίποτε δεν είχε να ζηλέψει από παρόμοιες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια σε όλους για την οργάνωση αυτή!

Έρχομαι τώρα στο ατομικό κομμάτι. Όπως γνωρίζετε οι πλείστοι αν όχι όλοι, μια επέμβαση στο δεξί μου χέρι με κράτησε μακριά από το ψάρεμα για ένα περίπου δίμηνο. Αυτό σίγουρα για μένα ήταν πολύ γερό μειονέκτημα, αφού όπως και να το κάνουμε, με τόση αποχή χάνουμε λίγο εκείνο το “touch”. Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί με εξάσκηση, όμως οι καλοκαιρινοί μήνες λόγω της δουλειάς μου δεν προσφέρονται για πυκνά ψαρέματα. Τελικά έβαλα ένα μονοώρο ψάρεμα στον Κούρη στις 28/6 και ένα δίωρο ψάρεμα Καλαβασό κάπου στα τέλη Ιουλίου. Πολύ λίγο για να «επανέλθω», αρκετό όμως για να πάρω «δόση»!

Όταν καθορίστηκε η ημερομηνία του διαγωνισμού, είχε ήδη βγει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εργασίας (περιλαμβάνει τον Σεπτέμβρη) και στις 16/9 δούλευα πρωί και νύκτα (07.30 ως 13.30 και 19.30 ως 07.30 της επομένης). Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην εγκριθεί έκτακτη άδεια που θα ζητούσα, έτσι αποφάσισα να μην ασχοληθώ σοβαρά μέχρι να δω τι θα γίνει. Τελικά έκτακτη άδεια εγκρίθηκε στις 5/9, κάτι που σήμαινε προπόνηση «γιοκ» - κάτι που τελικά μου στοίχησε. Παρά ταύτα αποφάσισα να λάβω μέρος γιατί πιστεύω στον διαγωνισμό.

Η πρακτική που ακολούθησα ήταν να βρω όλες τις ιστορικές φωτό του Κούρη από το Google Εarth και να προσπαθήσω να εντοπίσω σε λογική απόσταση (1χλμ από το σημείο εκκίνησης σε κάθε πλευρά) σημεία που να έχουν απότομα κοψίματα (drop-offs) ή σημεία που να εκτείνονται σαν μύτες (points) με βαθύ νερό τουλάχιστον στην μια πλευρά. Εντόπισα έτσι δύο πιθανά σημεία (Site 1 και 2). Επιπρόσθετα, γνώριζα από παλαιότερη πείρα ότι το Σημείο 3 θα μπορούσε να είναι πολύ αποδοτικό, αλλά το απέκλεισα θεωρώντας βέβαιο ότι θα είχε εντοπιστεί και επιλεγεί από πολλούς. Τέλος, αν όλα πήγαιναν στραβά, ήξερα ότι το σημείο 4, ακριβώς κάτω από την εκκίνηση θα μπορούσε να αποδώσει 2-3 καλά λαβράκια, και πίστευα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για ένα μέρος τόσο κοντά στην εκκίνηση. Επιπρόσθετα, αποφάσισα την παραμονή του αγώνα να πάω να δω τα σημεία ώστε την μέρα του διαγωνισμού να μην βρεθώ προ εκπλήξεων.

Για δολώματα τέτοια εποχή γνώριζα από προηγούμενες εμπειρίες ότι αν έχει αέρα τα spinnerbaits σε silver shad / chartreuse μπορούσαν να δώσουν καλά λαβράκια, ενώ σε ήπιες συνθήκες ή και νηνεμία δολώματα soft plastics σε pumpkin ή chartreuse μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Εάν εντόπιζα παλλούρες σε κόψιμο με βαθύ νερό και αέρα μπορούσαν να δουλέψουν και buzzbaits.

Πράγματι, στις 15/9 στις 18.30 πήγα την βόλτα μου. Κατάλαβα ότι τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα από ότι ανέμενα αφού το νερό ήταν πολύ ψηλότερα από όποια φωτό είχα. Το σημείο 1 έχασε τον χαρακτήρα του. Το σημείο 2 φάνηκε να είναι το πιο υποσχόμενο αν κατάφερνα με τα δολώματα μου να φτάσω στο βαθύ νερό, που ήταν εφικτό. Έτσι, αναπροσάρμοσα την τακτική μου: Θα άφηνα όλους να φύγουν, θα έκανα μερικές ριξιές στο σημείο 4 κάτω από την εκκίνηση, θα προχωρούσα μέχρι ενός σημείου αμέσως μετά την εκκλησία στα δυτικά αν υπήρχε αέρας και μπορούσε να δουλέψει buzzbait, και σιγά σιγά θα επέστρεφα πίσω για να κινηθώ προς το σημείο 2 που ήμουν σίγουρος ότι θα απέδιδε. Η μοναδική μου ανησυχία ήταν μην πιεστεί το σημείο 2 το οποίο ήθελα να κτυπήσω όταν θα έπεφτε το φως.

Ακολούθησα αρχικά το πρόγραμμα μου. Άφησα όλους να φύγουν, και 10 λεπτά μετά κατέβηκα στο σημείο 4 – όπου είδα τον Branko να κάνει release ένα ψάρι! Κατεβαίνοντας μου είπε ότι έπιασε δύο εκεί σε spinnerbait! Άρα το πρώτο μέρος από το σχέδιο μου καταστράφηκε! Ωστόσο, πίεσα και εγώ το κομμάτι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Προχωρώντας προς την εκκλησία αντελήφθηκα ότι ο Dmitri έπιανε συνεχώς ψάρια. Παλιά αυτό θα με κλώνιζε, αλλά αποφάσισα να παραμείνω στον σχεδιασμό μου.Ψαρεύοντας με spinnerbait είχα ένα follow από ένα λαβράκι περίπου 35εκ στην μια αποβάθρα, αλλά για κακή μου τύχη εκείνη την στιγμή βρέθηκαν δυο τύποι να ρίξουν ένα κανώ στην συγκεκριμμένη αποβάθρα! Συνέχισα, για το σημείο που εντόπισα μετά την εκλησία κατάλληλο για buzzbait, αλλά δυστυχώς δεν είχα κτυπήματα. Επιστρέφοντας δεν βρήκα τίποτε παρά δυνατότερο άνεμο. Προχώρησα λοιπόν στο Σημείο 2. Ο δυνατός άνεμος με εμπόδισε να το δουλέψω όπως θα ήθελα, αλλά κατάφερα να φτάσω βαθύ νερό στο νοτιανατολικό άκρο του – μόνο για να βγάζω συνεχώς καφετιές μυσίνες!!! Μετά από μισή ως μια ώρα χαμένη με τις μυσίνες αποφάσισα να προχωρήσω στον κόλπο 3 όπου πίστευα ότι είχαν περάσει πολλοί. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν βρήκα φρέσκιες πατημασιές στην λάσπη. Η ώρα ήταν σχεδόν 5, και κανένας δεν είχε πάει σε αυτό το πολλά υποσχόμενο σημείο. Προχώρησα μέχρι το κιγκλιδωμα. Ρίχνοντας παράλληλα με το κιγκλίδωμα ένα κιλίσιμο λαβράκι κτύπησε ούτε τρία μέτρα από την όχθη το spinnerbait μου, για να πιαστεί άτσαλα από το trailer hook. Δυστυχώς με το τίναγμα μόλις ένιωσε όχθη ξαγκιστρώθηκε, επιστρέφοντας στην παλλούρα του. Τα επόμενα 45 λεπτά μου έδωσαν μόνο ένα κτύπημα σε 6ιντζο senko που δεν αγκιστρώθηκε, έτσι δεν είχα ψάρια να παρουσιάσω.

Κοιτάζοντας πίσω, είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Κατάστρωσα σχέδιο και το ακολούθησα, χωρίς να επηρεαστώ από τους γύρω μου. Πιστεύω δούλεψα σωστα και συγκεντρωμένα τα δολώματα μου, προσαρμοζόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν (πχ αλλαγές βαριδίων, χρωμάτων, κλπ). Όμως δεν βρήκα τα ψάρια που ήλπιζα. Φυσικά έκανα σημαντικά λάθη. Πίστεψα ότι κανένας δεν θα ασχολείτο με το σημείο κάτω από την εκκίνηση με αποτέλεσμα να αφήσω τον φίλτατο Branco να το δουλέψει έντονα πριν ακόμα κατεβώ. Αυτό όπως φάνηκε μου στοίχησε. Προχωρώντας προς την εκκλησία έβλεπα ότι υπήρχε «συνωστισμός». Έπρεπε να άλλαζα εκεί το πλάνο μου και να πάω στο σημείο 2 προτού αρχίσει ο έντονος αέρας που με ταλαιπώρησε ύστερα. Σίγουρα, το ότι ακολούθησα το πλάνο μου ήταν καλό, αλλά βλέποντας πίσω εκεί έπρεπε να το αλλάξω. Φτάνοντας στο σημείο 2 με αέρα, αφού διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από ότι ανέμενα δεν έπρεπε να χασομερήσω και είτε να πήγαινα στο άνοιγμα του κόλπου (Σημείο 3) είτε να επέστρεφα στο σημείο 4 που ήξερα ότι είχαν ψάρια. Τέλος, δεν έπρεπε να θεωρήσω ότι το άνοιγμα του κόλπου (3) θα δεχόταν πίεση από πολλούς απλώς επειδή είναι καλό σημείο. Όπως φάνηκε, όταν έφτασα εκεί γύρω στις 5, ήταν ακόμα ανέγγιχτο (μόλις πήγα ήρθε κάποιος από τους Ρώσους συναγωνιστές μου που βλέποντας με εκεί έφυγε, και κατόπιν ήρθαν και οι Μάριος Παφίτης και Πάρης – αλλά ως τις 5 δεν είχε πάει κανένας!), και τελικά μου έδωσε δύο κτυπήματα.

Αυτό που μου στοίχησε περισσότερο σε τελική ανάλυση ήταν το ότι δεν πήγα ούτε μια φορά Κούρη για ψάρεμα από τις 28/6. Δεν είχα ιδία γνώση τι συνέβαινε εκεί. Βασίστηκα στην πείρα μου και την δυνατότητα να αναγνωρίσω περιοχές χωρίς να τις έχω δοκιμάσει. Τελικά μπορεί να εντόπισα καλές περιοχές (μιλώντας με τον Ευάνθη μετά τον αγώνα μου είπε ότι τα σημεία 2,3, και 4 όλα του απέδωσαν ψάρια στις δοκιμαστικές) αλλά χωρίς να έχω κάνει προπόνηση έλειπε το στοιχείο της βεβαιότητας ότι θα απέδιδαν. Αν και ο αγώνας με κούρασε στο δεξί χέρι, δεν θεωρώ ότι η αποχή λόγω της επέμβασης έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο αφού δεν βρήκα τα ψάρια που γύρευα. Τελικά συμμετοχή σε αγώνα χωρίς έστω και υποτυπώδη προπόνηση δεν νοείται. Έχω διδαχθεί από το λάθος αυτό, και ελπίζω ότι εάν γίνει πρωτάθλημα και του χρόνου με 4 αγώνες να μην επαναλάβω το ίδιο λάθος!
Attachments
Kour1001.jpg
Kour1001.jpg (107.35 KiB) Viewed 5436 times
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
C&R
Posts: 949
Joined: Thu Jan 24, 2008 8:23 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by C&R »

Ωραίο το report ρολανδο :clap: :clap: :clap:

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by sifu-nas »

Bravo Rol! :)

User avatar
C&R
Posts: 949
Joined: Thu Jan 24, 2008 8:23 am

Re: 3os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS

Post by C&R »

Θα τα πούμε την Παρασκευή στης Βασιλους στις 8:30. Εχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη και αναμένω μια πολύ ενδιαφέρων συζήτηση.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”