Γεύση ψαριών

User avatar
RCV
Posts: 37
Joined: Tue May 06, 2008 9:20 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by RCV »

Αγαπητοί μου. Δεν θέλω να ξεκινήσει θέμα γιατί θα στεναχωρεθω.

Δεν καταδικασαμε κάποιον για όνομα του θεού.

Το μόνο που θα ήθελα να κρατήσετε σαν οργανωμένο σύνολο είναι αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει νόμος το c&r. Σκεφτείτε τι πίεση θα νιώθουν οι βαρβαροι κάθε φορά που θα πιάνουν τα κυπρινακια. Ειδικά αν εχει Κυπραίους να τους βλεπουν κοντά τους.

Σκεφτείτε τι ψαρι θα υπάρχει σε λίγα χρόνια αν όλα επιστρέφουν πίσω.

Τέλος, το ψάρεμα γίνεται άθλημα όταν δεν έχεις στόχο την σύλληψη για τροφή, αλλά την επίδοση.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Πάντα φιλικά, Γιάννης.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Γεύση ψαριών

Post by marios »

φιλε Γιάννη μην στεναχωριέσαι είμαστε μια παρέα εδώ με τους περισσοτερους είμαστε και καλή φίλοι και πάμε και μαζί ψάρεμα.. και ας έχουμε και διαφορετικές φιλοσοφίες , όλοι έχουμε ένα κοινό αγαπάμε το ψάρεμα! ο καθένας μας για τον δικό του λόγο :) συζήτηση κάνουμε τίποτε περισσότερο :wink:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Γεύση ψαριών

Post by marios »

RCV wrote: Τέλος, το ψάρεμα γίνεται άθλημα όταν δεν έχεις στόχο την σύλληψη για τροφή, αλλά την επίδοση.
Τι είναι τελικά Ψάρεμα και τι άθλημα?





Γιατί το ψάρεμα δεν είναι άθλημα ?
ή καλύτερα γιατί το ψάρεμα δεν πρέπει
και δεν μπορεί να είναι άθλημα.?

"Τι είναι το Ψάρεμα Γιώργο?"

Έτσι ξεκίνησα την κουβέντα με έναν φίλο καθώς οδηγούσα προς τον ψαρότοπο.
Και μου απάντησε τι είναι το Ψάρεμα για εκείνον.
Αυτό όμως το γνώριζα.
Για τον καθέναν μας το ψάρεμα είναι κάτι διαφορετικό.
Φυσικά αναφέρομαι στον κάθε ερασιτέχνη και όχι επαγγελματία ψαρά-παρόλο που και μεταξύ τους υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία.
Για κάποιους λοιπόν το ψάρεμα είναι απλά μια απόδραση από την καθημερινότητα,για άλλους είναι κυνήγι,για κάποιον άλλον μια αφορμή για να βρεθεί κοντά στη φύση- χωρίς να είναι καν αυτοσκοπός η σύλληψη ψαριών.
Καθώς εκφράζουμε απόψεις ,προσωπικά αυτό το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω.
Εφόσον δεν είναι αυτοσκοπός η σύλληψη ψαριών,τότε γιατί ρίχνουν το αγκίστρι με το δόλωμα στο νερό?
Ας αφήσουμε όμως για μία άλλη στιγμή το γιατί και ας δούμε Το δόλωμα.
Το δόλωμα λοιπόν δεν είναι κάτι το αθώο.Είναι αυτο που λέει η λέξη :δόλος!
Ο δε συνδυασμός του με κάτι αιχμηρό όπως το αγκίστρι είναι θανάσιμος για το ψάρι που θα πέσει στην παγίδα μας και θα το δοκιμάσει.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να είναι άθλημα ή έστω αγώνισμα μια διαδικασία που εμπεριέχει δόλο -πρόθεση να παγιδεύσει και σκοπό να σύρει με βία - έναν υδρόβιο οργανισμό έξω από το νερό?
Πως μπορεί να είναι άθλημα ή έστω αγώνισμα μια διαδικασία που προκαλεί πόνο μέχρι και θάνατο σε έναν άλλο ζωντανό οργανισμό?
Τι είναι άθλημα και τι αγώνισμα τελικά?Ποιός θέτει τους όρους και τα όρια και με ποια κριτήρια?

Μήπως τελικά παρόμοιες πρακτικές έρχονται να ενισχύσουν την κυρίαρχη άποψη των ημερών πως η κρίση δεν είναι μόνον οικονομική - αλλά κυρίως πολιτισμική -πολιτιστική?



αυτό το άθρο με καλύπτει κατά 90% με τον τρόπο που σκέφτομαι εγώ....
θα ήθελα αν δεν σου κάνει κόπο να μου δικαιολόγησης και εσύ γιατί το βλέπεις σαν άθλημα
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
psarakas
Posts: 722
Joined: Mon Aug 09, 2010 8:30 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by psarakas »

Η απόψη η δική μου ειναι το ψαρι που λατρευεις το προσεχεις και το σεβαισαι σε σπαστικο βαθμο!!!! Εμενα σπαραζει η καρδια μου οταν αιχμαλωτιζονται λαυρακια απο κασαπηες.
για αλλα ψαρια δεν με πολλοκοφτει όσο κυνικο και αν ακούγεται!
Παλια κρατουσα γιατι ασχολουμουν και με αλλα ειδηκαι με την θαλασσα.τωρα ακομα και να τραυματισει θανασιμα το αγκιστρι μου καποιο λαυρακι (ετυχε μου δύο φορες τα τελευταια πεντε χρόνια) πάλε δεν το κρατω.Δεν μπορω.
Η κατασταση στους φρακτες εξεφυγε προ πολλου. Ειδικα στην επαρχια Λευκωσιας ο ελεγχος ειναι ανυπαρκτος.οτι μπορουμε εμεις οι λιγοι να βοηθησουμε εστω και εμμεσα πρεπει να το κανουμε σε καθε εξορμηση. Η βοηθεια εμας προς τα ψαρια ειναι η καταστροφη δικτυων -παγιδων παραγαδιων κλπ. Ο ομεγαλυτερος μας συμμαχος ειναι το νερό και σε καποιους φρακτες το structure οπως αποδειχτηκε.
το release ειδικα σε λαυρακια πανω απο κιλο που ενδεχεται να ειναι θυληκα τουλαχιστον απο εμάς πρεπει να γινεται.δεν με κοφτει αν μπει σαν κανονας απο το τ.α αφου δεν θα το ελεξουν ετσι κιαλλιως!
catch and release

User avatar
RCV
Posts: 37
Joined: Tue May 06, 2008 9:20 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by RCV »

Φίλε Μάριε,

Μου αρέσει πολύ η γλώσσα που χρησιμοποιείς. Πολύ όμορφα και ευγενικά όπως πρεπει.


Σου απαντώ:
Το ψάρεμα όταν κάνεις ολοκληρωμένο c&r δεν σκοτώνει τον ψάρι. Ο κόσμος θεωρεί ότι c&r συνεπάγεται στο να αφεθεί το ψάρι πίσω. Στην πραγματικότητα ξεκινά από το παράμαλλο μας από το σπιτι.

Εαν πάμε για ψάρεμα ηλιοψαρου πχ και του βάλουμε μπικατινο κατευθείαν στο αγκίστρι, θα το καταπιεί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει. Εάν κάνουμε όμως σωστό c&r, το μπικατινο θα το δωλωσουμε σε hair rig για να μην μπορεί να το καταπιεί το ψάρι.

Η λέξη δόλωμα είναι σωστή. Καμία σχέση όμως με τον δολο τον πολιτικό. Και μην ξεχνάς πως το δόλωμα γίνεται δολος μόνο για τα ψάρια που καταφέρνουμε να πάρουμε. Τα υπόλοιπα απλά τα ταιζουμε και προσφέρουμε στο οικοσύστημα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πιο βιωσιμος για την σύλληψη ψαριών από το μονό αγκίστρι.

Όσο για τον πόνο η αλήθεια δεν γνωρίζω αν και πόσο πονάνε τα ψάρια. Ψαρευοντας με εγγλέζικο και 12 παράμαλλο όμως δεν πρόκειται να βάλω τόση πίεση ώστε να τραυματισω το στόμα του ψαριού.

Όσο για τον χαρακτηρισμό άθλημα είναι μεγάλο θέμα και θέλει μπίρες
:grin:

Γενικά για μένα είναι άθλημα όταν αναπτυσεις την τεχνική σου περα από αυτήν που θα χρησιμοποιησει κάποιος που πάει 1 φορά κάθε τόσο ψάρεμα, σε σημείο που θα κάτσεις οργανωμένα να ψαρεψεις, να τάσεις σωστά και με επιμονή μέχρι να πετύχεις το στόχο σου.

Για μένα πάντα ο στόχος είναι ο κυπρινος. Αλλά για να έρθει κοντά μου κάνω πολύ κόπο. Μου φαίνεται άθλος τις περισσότερες φορές. Εξου και άθλημα.

Φιλικα , Γιάννης.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Last edited by RCV on Wed Aug 08, 2012 4:02 pm, edited 1 time in total.

User avatar
belluga
Posts: 680
Joined: Sun Mar 22, 2009 6:00 pm

Γεύση ψαριών

Post by belluga »

Αρεσκει μου πολλα να διαβαζω ετσι προσγειωμενους και χωρις εντασεις διαλογους γιατι πανω απ´ολα δινετε ενα παραδειγμα προς ολους μας οτι για να γινει ενας διαλογος δεν χρειαζονται ουτε εντασεις ουτε νευρα που κανενα και ο καθενας υποστηριζει την αποψη του χωρις να υποτιμηση ή να κοροιδεψει τον αλλον!
μπραβο παιδια! :clap: :clap: :clap:



Sent from my iPhone using Tapatalk

User avatar
MariosK
Posts: 3582
Joined: Sun May 04, 2008 6:00 pm
Location: Πάφος
Contact:

Re: Γεύση ψαριών

Post by MariosK »

Αν μου επιτρέπετε να πω και γω την γνώμη.

Οι περισσότεροι "αθλητές" ψαρέματος συμπεριφέρονται σαν τρόπαια στα ψάρια και κύριος σκοπός τους, αφού σαν αθλητές λαμβάνουν μέρος σε αγώνες (μπορεί οι αγώνες αυτοί να είναι πραγματικοί είτε φανταστικοί μέσα από ένα φόρουμ ή facebook ή ακόμα και στο καφενείο της γειτονιάς), είναι η νίκη και σύλληψη του μεγαλύτερου ψαριού ή των περισσότερων ψαριών με σκοπό να ανέβουν στο βάθρο (είτε αυτό είναι πραγματικό, είτε ένα φόρουμ που ανεβάζουμε φωτογραφίες για να μας "δοξάσουν").

Ψαρεύω για μένα σημαίνει όταν είμαι ψάρεμα και έχω χρόνο να βάλω το καλάμι μου χαμέ, να γύρω πίσω και να ρίξω μια ματιά στο ηλιοβασίλεμα ή στην ανατολή πίνοντας λίγο νερό.

Κυνηγώ ή αθλούμαι ή όπως αλλιώς θέλετε, όταν αγκομαχώ μες τον λάλαρο γιατί έπιασεν με η μανία να πιάσω ένα ψάρι πέχαλιν μες το κατακαλότζερο σαν δεν θέλουν τα γέριμα να φάσην!

Ο ποιο πάνω είναι και ο μοναδικός λόγος που αποφεύγω να λαμβάνω μέρος σε αγώνες γιατί είμαι ανταγωνιστικός και φκένει μου ο χαρακτήρας που δεν μου αρέσει και σίγουρα για μένα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός που ψαράς.

Όσον αφορά το C&R όταν το ψάρι δεν κάμνει για φαϊ (είτε είναι μικρό είτε δεν το θέλω γιατί οποιοδήποτε λόγο) το επιστρέφω πάντα πίσω στην θάλασσα με εξαίρεση τους φράχτες που κατά 99% όλα πάνε πίσω γιατί ξέρω πόσον πολλά πιέζονται.

So με 3 λέξεις για μένα το ψάρεμα είναι τέχνη, αγάπη και μεράκι και κατ ουδένα λόγο άθλημα (μιλώ πάντα για μένα) αλλά σέβομαι απόλυτα και θαυμάζω τα άτομα που το μετατρέπουν σε άθλημα.

Υ.Γ. άθλημα: η ατομική ή ομαδική δραστηριότητα που αποσκοπεί στη γύμναση του σώματος και περιλαμβάνει συχνά τον ανταγωνισμό για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.

Υ.Γ.2. Φίλε RCV, σίγουρα με 12 παράμαλλο στο εγγλέζικο με στόχο κυπρίνους και hair rig στα ηλιόψαρα δεν αποσκοπείς στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων αλλά στο να περάσεις καλά χωρίς να κάνεις ζημιά στα ψάρια, άρα δεν κάνεις άθλημα :wink:. Θα έλεγα το ψάρεμα έτσι όπως ο περιγράφεις φίλε RCV είναι περισσότερο τέχνη παρά άθλημα.

DOROS
Posts: 77
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:44 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by DOROS »

Και μένα η γνώμη μου,

Αθλητικό ψάρεμα είναι μια μορφή της ερασιτεχνικής αλιείας, όπου η κύρια ανταμοιβή είναι η πρόκληση της εξεύρεσης και σύλληψης των ψαριών και όχι ή μαγειρική ή οικονομική αξία.
Ο βασικός στόχος είναι να απολαύσουμε το ψάρεμα μας και να βελτιώσουν τις δεξιότητες/επιδόσεις μας στην πράξη βάση της θεωρίας που ανάπτυξε ο κάθε ένας μας, σε κάθε μια τεχνική ψαρέματος.
Ερασιτεχνική Αθλητική αλιεία συνεπάγεται ψάρεμα για ψυχαγωγικούς σκοπούς ή ανταγωνιστικούς σκοπούς.

Ψάρεμα για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινής ζωής, διασκέδαση, συγκινήσεις, και ενθουσιασμός πάντα με τον σωστό τρόπο ψαρέματος αλλά και σεβασμό προς τη φύση(με ότι το περιβάλει).

Ανταγωνιστικός σκοπός έχει να κάνει με σοβαρότητα, πειθαρχία και καλή οργάνωση για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων. Για να είναι επιτυχημένη πρέπει να αφιερωθεί χρόνος, χρήμα, προπόνηση, πειραματισμό, σημείωσης, στρατηγική, καιρικές συνθήκες, επιλογή σωστού εξοπλισμού και φυσικά ο παράγοντας τύχη. Επίσης θα ελέγα ότι λειτούργει και ως κοινωνική δραστηριότητα τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι ένας τρόπος να φέρεις ανθρώπους κοντά. Ένας τρόπος να συγκεντρώσεις φίλους αλλά και να γνωρίσεις φίλους με ίδια ενδιαφέροντα, με τον ίδιο τρόπο ψαρέματος με ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Τέλος, δεν υπάρχει τίποτα λάθος, παίρνοντας ψάρια στο σπίτι, όταν και όπου αυτό επιτρέπεται είτε είναι αλμυρού ή γλυκού νερού. Τα ψάρια περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα στον οργανισμό και συνιστάται από διατροφολόγους ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές υγιεινές συνταγές για το μαγείρεμα ψαριών.

SportFishing=C&R

User avatar
PeRoUkKaS
Posts: 1088
Joined: Fri Nov 02, 2007 6:27 pm
Location: Nicosia

Re: Γεύση ψαριών

Post by PeRoUkKaS »

Πάντως εκείνο που βγάζουμε συμπέρασμα που τούτη τι συζήτηση, είναι ότι δαμέσα έχουμε πλέον μια διαφορετική φιλοσοφία από παλιά, σεβόμαστε το περιβάλλον, ψαρια, φράγματα ktlp, έχουμε ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το ψάρεμα.

Το ψάρεμα μπορούμε να το αποκαλέσουμε με 100000 τρόπους.

Προσωπικά,
-έχει φορες που θέλω να πάω μονο για χαλάρωση, να ξεχαστώ που την ρουτίνα τις καθημερινότητας.
-Άλλες φορες βάζω στόχο συγκεκριμένο ψάρι και προσπαθώ μονο για το συγκεκριμένο.
-Άλλες φορες είναι οι διαγωνισμοί όπου προσπαθώ να πάρω ένα καλο αποτέλεσμα, προσπαθώντας να διορθώσω λάθη, να κάνω στρατηγική και γενικά να προσπαθήσω να πετύχω τον στόχο μου αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος.
-Άλλες φορες απλά να κάνω ψάρεμα στο άγνωστο, ψάχνοντας για νέα φράγματα, λίμνες, δεξαμενές, όπου θέλω να ανακαλύψω τι είδη υπάρχουν εκεί μέσα. -Άλλες φορες είναι απλά η παρέα.
-Άλλες φορες (αυτές είναι και πολύ λίγες) θα πάω προσπαθώντας να πιάσω ψάρι για να φέρω σπίτι ( ίσως καμια πέστροφα η zander συνήθως)


.. Πραγματικά κάθε φορα που πάω ψάρεμα είναι και ένας διαφορετικος λόγος!!
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Re: Γεύση ψαριών

Post by caveman »

Καλησπέρα και από μένα!

Με το που μας μπήκε το 2007 με τις ξηρασίες και τα στραγγισμένα φράγματα σταματήσαμε όλοι μας να κρατούμε ψάρια μέχρι και το 2009, μέχρι να ανακάμψουν οι πληθυσμοί. Από το 2010 και μετά, και εφόσον κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και περισσότερα ψάρια, δεν κάμνουμε ζημιά με το να κρατούμε μερικά ψάρια κάθε φορά.

Ήμουν και γω υπέρμαχος του 100% catch & release και ακριβός σε τουν το φόρουμ έλεγα κάποτε του Ηλία("Casting") ότι δεν έχει νόημα το μερικό catch & release κτλ....
Το πρόβλημα όμως με το απόλυτο catch & release είναι ότι σιγά σιγά καλλιεργά μέσα σου μια υπερευαισθησία και μια έγνοια για τα ψάρια και το ψάρεμα =
psarakas wrote: το ψαρι που λατρευεις το προσεχεις και το σεβαισαι σε σπαστικο βαθμο!!!! Εμενα σπαραζει η καρδια μου οταν αιχμαλωτιζονται λαυρακια απο κασαπηες.
Τζιαι τούτον είναι κάτι που σε μένα είχε άσχημη επίδραση, διότι μετά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω φυσιολογικά και ήρεμα τούτα ούλλα που γίνουντε γυρόν μας στο φράχτη(παρανομίες κτλ κτλ), απελπίζομαι, γυρίζει μου, έχω νεύρα, κάμνω καυκάες με τες ράτσες κτλ. Ενώ, αν βάλεις το ψάρι "στην θέση του" μες την λίμνη δηλαδή(και κάποτε και στο τηγάνι) και όχι στην καρκιάν σου σάννα τζιαι είναι ο σχύλλος που είχες που μωρό, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την κατάσταση ως έχει χωρίς νεύρα.

Εάν μπορούσε να εφαρμοστεί ολοκληροτικό catch & release για όλους του φράχτες παντού και πάντοτε, τότε ναι, θα μπορούσα να ακολουθήσω, αλλά όπως έχει η κατάσταση δεν μπορώ. Γι αυτόν έχω επιλέξει να μην εφαρμόζω αποκλειστικό catch & release, διότι κάποτε καταντά αρρωστημένο(μιλώ για μένα και μόνο).
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

User avatar
psarakas
Posts: 722
Joined: Mon Aug 09, 2010 8:30 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by psarakas »

Χαμπουλλε μου, 16/9 θαρτω ποτζιει το πρωι να φαμε breakfast!!! Κανονισε καμιαν τηανιαν κολοκάες
catch and release

User avatar
MariosK
Posts: 3582
Joined: Sun May 04, 2008 6:00 pm
Location: Πάφος
Contact:

Re: Γεύση ψαριών

Post by MariosK »

psarakas wrote:Χαμπουλλε μου, 16/9 θαρτω ποτζιει το πρωι να φαμε breakfast!!! Κανονισε καμιαν τηανιαν κολοκάες
:lol:

User avatar
PeRoUkKaS
Posts: 1088
Joined: Fri Nov 02, 2007 6:27 pm
Location: Nicosia

Re: Γεύση ψαριών

Post by PeRoUkKaS »

ζαντερ στον φουρνο με πατατες, καροτα, κρεμυδι, σκορδο, μπολικα μπαχαρικα, ντοματες, αλατι και πιπερι. 1.30 ωρα στον φουρνο..
ηταν μελι :wink: :D εφαεν τζαι εσπασεν ο Δημητρης!
Attachments
2.JPG
2.JPG (102.27 KiB) Viewed 6864 times
1.JPG
1.JPG (110.38 KiB) Viewed 6863 times
3.JPG
3.JPG (65.42 KiB) Viewed 6863 times
catch & release!
προσεχουμε για να εχουμε!!

legendguards2

Re: Γεύση ψαριών

Post by legendguards2 »

ενα φατε και τα κοκκαλα εσεις :lol: :lol: :lol:

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

Re: Γεύση ψαριών

Post by admin »

Μετά απο μια επεισοδιακή μέρα χθές με καταθέσεις στην αστυνομία για την διάρηξη που μας έκαναν και αρκετή ταλαιπωρία ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να συμμαζέψω ότι δύναμη μου έχει απομείνει για να τελείωσω το περιοδικό πήγα σπίτι στις 7 η ώρα κατάκοπος και απαγοητευμένος. Η οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας και τα προβήμα, τα κυριολεκτικά μας έχουν γονατίσει. Ο λογιστής μου πρότεινε να βρούμε ένα επενδυτή να βάλουμε στην εταιρεία για να μας βοηθήσει με μία αναχρηματοδότηση για τη δύσκολη περίοδο που περνάμε έναντι κάποιων μετοχών. Μου είπε να κάνω μια αξιολόγηση και να του πώ πόσο πιστεύω αξίζει αυτή η εταιρεία. Διαβάζοντας σήμερα τα γραφώμενα σας διαπιστώνω ότι δέν μπορώ να αξιολογήσω την αξία του τι καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια. Το τμήμα αλιείας ξοδεύει εκατομμύρια ευρό κάθε χρόνο και δέν κατάφερε ούτε 0,00001% να δημιουργήσει τις συνθήκες που εμείς μαζί δημιουργήσαμε μέσο του περιοδικού μέσο της σελίδας μας για καλιέργεια σωστής αλιευτικής παιδείας και κουλτούρας. Πώς μπορώ να εξηγήσω και να κοστολογήσω σε κάποιον τις φιλίες που δημιουργήθηκαν μέσα απο αυτή την κοινότητα, τα σεμινάρια, τα παρεϊστικα ψαρέματα μας, την ανατροπή την υστάτη αποφάσεων καταστροφικών για την θάλασσα και τον ερασιτέχνη ψαρά που ήθελαν να μας επιβάλουν???? Πόσο αξίζει αυτό??? οι παραγωγικές μας συζητήσεις?? Οι βοήθειες που προσφέραμε ο ένας στον άλλο όλα αυτά τα χρόνια.

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα είναι μια προσωπική, αντιαγχοτική ψυγαγωγική δραστηριότητα τουκάθε ενός μας. Σε κάποιους αρέσει να το κάνουν ατομικά σε άλλους ομαδικά. Σε κάποιους αρέσει να πέρνουν αξιόλογα ψάρια σπίτι για να τα φάνε σε κάποιους όχι. Σε κάποιους αρέσει να το εκτελούν υπό μορφή ευγενή ανταγωνισμού για να υπάρχει λίγο αθλητικό πνεύμα σε κάποιους πάλι όχι. Δέν υπάρχει σωστό η λάθος. Σωστό είναι η ορθή και λογική άσκηση της ερασιτεχνικής αλιείας στα πλαίσια του νόμου και της σωστής αλιευτικής συνείδησης και λάθος είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος με ανορθόδοξους, παράνομους και αλιευτικά ανήθικους τρόπους.

Δέν ξέρω αν το περιοδικό τα καταφέρει ή αν τα καταφέρει η εταιρεία να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ή αν θα βρίσκομαι εγώ πίσω απο το τιμόνι του διαχειριστή αλλά αυτό το φόρουμ θα μείνει on line με κάθε κόστος.

Post Reply

Return to “Ψάρια και το ψάρεμα τους”