Nέοι ψαράδες (Απορίες)

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

Nέοι ψαράδες (Απορίες)

Post by shark23 »

)παιδιά μπορεί να ψαρεύω χρονια αλλα σας ακούω και νομίζω πρώτη φορα παο ψάρεμα. έχω τις εξής απορίες?
1)γιατί είναι επικίνδυνες οι "ψαροτροφες"
2)με ψαράκι δεν ξανά ψάρεψα τι πρέπει να βάλω μπίλια γεμισμένη με νερό?
3)λοιπόν ψαρεύω λιοπέτρι ζίγκι : pies είναι οι καλύτερες τοποθεσίες σαύτους τους 2 τόπους?

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

1.με τροφή ψάρεψα λίγες φορες , λαβράκια "κλουβισια" k τσιμπάνε δυστυχώς πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε δόλωμα, δεν ξέρω αν είναι τοξικές αλλα έχω και εγώ την ίδια απορία ιδιαιτερα γιατί είναι περίπου το ίδιο πράμα με τη μαλάγρα p χρησιμοποιούν στην ελλάδα... αφού j τη μαλάγρα pale τρώει την το ψάρι...
2.προτίμησε να χρησιμοποιήσεις light action καλάμι 5-10 gr και καλύτερα ειδικό για spinning, 25 άρα μισίνα και να ενώνεται πάνω στο ψαράκι...
3.εγώ προτιμώ τις περιοχές αμμοχώστου πάντως.. 8)

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

Post by shark23 »

κάτσε μονο ψαράκι "εθελι" μπίλια?
a και κάτι άλλο όταν ψαρεύω με γαρίδα με τι "μπασμονο"?

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

ama einai light action t kalami s 5-10 gr k eidiko yia spinning en vazeis tpt ektos apo to psaraki monokomato, yia na fenete pio fysiki i kinisi ...tin mpilia me to nero vazeis thn yia ligo pio vareta kalamia yia na kameis th texnikh tou spinning yia na mporeis na rixeis pio makria .

yia thn deyterh erwthsh , n xerw th na s pw , egw panta xrisimopoiw sardela apo t kouti.se ola ta psaremata.

eparxia larnakas , mexri zygi eshei kanena kalo topo p na axizei na paeis?

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

perioxes sti larnaca gia kalami me antena

Post by shark23 »

παιδιά για σας.θα θελα να μου πείτε στην λάρνακα pies τοποθεσίες είναι καλές για ψάρεμα με αντένα. κάπου έχω διάβαση για περβόλια λάρνακας. έχω σπίτι στο μενεού και ειλικρινά δεν έχω ιδέα για το που υπάρχει τόπος για ψάρεμα. παρακαλώ βοηθήστε με και τι ψάρι υπάρχει στους τόπους αυτούς αυτήν την εποχή. έχω βαρεθεί ειλικρινά το ζύγι τα τελευταία 2 χρονια αφού με απογοητεύει συνεχώς

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

φιλε μιας je ράις πολλά στο ζίγκι ηπα να σου πω je go κάνα δυο λόγια για την περιοχή γιάμε. Εάν ράις ταχτικά ψάρεμα στο ζίγκι σιούρα ξέρεις τα λιμάνια τις περιοχής, μέσα στα λιμάνια του "αρχιροδου" je του Βασιλικού είναι ΠΑΝΤΑ γεμάτο με λαβράκια. Αλλα επειδή μεστό λιμάνι του βασιλικού εν δύσκολο να μπεις je είναι επικίνδυνο να "ψαρεφκις" νύχτα πάσαι ξυντούς βράχους, για τούτον θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις μεστό Αρχιρόδον. Εάν θέλεις να πιάσεις λαβράκια στο spinning πάενε νύχταν με καλάμι γύρο στα 3m που να έχει action 10-30gr, εάν το καλάμι σου είναι σκληρό βάλε στην μηχανή σου κάποια καλή 20-25ra μισίνα, εάν είναι μαλακό βάλε κάποιο πολλά καλο νήμα 0.06, έτσι πάενε πιάσε μιαν αθερίνα τις yzuri σε χρώμα ΜΠΛΕ! την "εφταραν" je πάενε σε ταχτικά διαστήματα je σε διαφορες ώρες κατά την διάρκεια τις νύχτας je ψάχνε τα ψαρια κοντά στές μαούνες je γιάμε που εν η βάρκα που φορτώνουν την τροφή για τα ιχθυοτροφεία. Εντωμεταξύ η εφτάρα η αθερίνα που σου λέω να πιάσεις είναι ελαφρώς βυθιζόμενη, επόμενος επειδή δεν ξέρεις ποτε που κινούνται τα ψαρια, εάν περάσει κάποια ώρα je δεν εξής τσιμπήματα, sire μέσα je περίμενε 15-20 "δεφρερολεπτα" να κοντέψει του βυθού je μπορεί να τα ευρύς γιάμε. Je πρέπει την αθερίνα να την ντεσίς απευθείας πάνω στην μισίνα πούτον κρίκο τις χωρίς να βάλεις "στιφτογιρους" κτλ γιατί το παίξιμο τις είναι πολύ "ανεπεσθιντο" je χαλα αμάν βάλεις παραμάνες κτλ. "εντομεταξιν" je η πεντάρα κάμει αλλα εν πολλά "μιτσιες" οι "πραγγαρολες" τις je δεν αγκιστρώνονται τα ψαρια je ούτε μπορείς να τες αλλα ξής επειδή μετά δεν θα κολυμπά καλά. A je επειδή συνήθως τα λαβράκια "ξιμεσα" εν ψαρια που εξέφυγαν κάποτε που κάποιον ιχθυοτροφείο "γιαφτον" δεν είναι γνήσιοι κήγει για αυτό τρομάζουν εύκολα εάν τραβάς "γλιορα" το ψαράκι σου, τραβα τους το κάπως αργά je σταθερά, "τραβατο" με τόση ταχύτητα όσο να κολυμπά σωστά. Βεβαια έχει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για να καταφέρνεις να αγκιστρώνεις ούλα τα ψαρια που τσιμπούν κτλ αλλα νταξή...ένα τα μάθεις στην πορεία...καλο ψάρεμα :wink:

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

thanks

Post by shark23 »

φιλε Eχαριστο" πολύ για τον κόπο και μονο να μου πεις κάποια πράγμτα.
να σου πω την αλήθεια ψαρεύω κατά 99% με antenna και η μέθοδος που μου λες είναι σχεδόν άγνωστη για μένα αν και με την περιγραφή που μου doses γίνετε εύκολο. πριν 2 χρονια έπιανα συχνά λαβράκια εκεί που είναι οι μαούνες κάτω απτό ψυγείο. αλλα τα last 2 χρονια tpt. "γιαυτο" απογοητευτικά. πάντως θα δοκιμάσω την μέθοδο σου.
πάντως αν εξής καθόλου πληροφορίες για λάρνακα θα το εκτιμούσα. σκεφτόμουν να δοκίμαζα σάββατο στον kot αλλα δεν ξέρω τι πεζή εκεί και τι τσίμπα. τι λες?

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

E φιλε για Λάρνακα δεν ξέρω σχεδόν τίποτε. Ψάρεμα Λάρνακα έρια 3 φορες διπλα που το αεροδρόμιο, την πρώτη είχα πολλά δυνατή τσιμπιά :) αλλα δεν "επιαστικεν" :( , την δεύτερη "επιαμεν" κάτι mourmourous je την τρίτη "επιαμεν" τον mita. Έρια je στην Δεκέλεια αλλα έπιασα μονο ένα "πουστοκουνελοψαρο" :evil: je έρια κάμποσες φορες γιάμε στο Λιοπέτρι τότε που έσπασαν τα ιχθυοτροφεία je ήταν γεμάτοι οι τόποι λαβράκια, τότε με την "ανθερινα" τις yozuri "επιασαμεν" μιαν faousa λαβράκια αλλα φαντάζομαι πλέον δεν θα έχει τίποτε γιάμε μιας je έσυραν τους χλωρίνη τότε :evil: κάτι σ.atom."αλακες" που να pan στα a.athema να pan :evil: όπως je ναχί... καλο ψάρεμα όπου je να ράις...

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

ενέν tpt ρε σειρά , τον tzεφαλο" γίνω τις yo ζυρί τον μπλε έχω τον j η πολλά επιτυχημένος , εν δοκιμασμένος j σε φράχτη την ώρα p σουρουπώνει όσο παράξενο j να ενεοί ...περιοχή λάρνακας , ψαρολίμανο "ισηε" κάτι mourmourous αλλα δη ξέρω αν τους εκκαθάρισαν ... "πελλανισκουν" παστήν ζωντανή την γαρίδα. j έχει j λιούς "ξεφαλους" ame. εγώ προσωπικά δη "ψαρεφκω" λάρνακα ,η πολλά "φτοσηε"4σ παραλιες .αίσχη καν1 να με διαψεύσει???
φιλε shark τώρα είναι ο καλύτερος γερος για spinning με λύειν υπομονή j σωστή επιλογή του τόπου k δολώματος θα πιάς καμια λίτσα .
ate tighttttt liness.
caveman εσέι p είσαι p λεμεσό , ήντα τόπους συνιστάς για surf cast???
η γη ανάγκη να m πεις j το πόστο το καλο :D αιτώ tpty να δοκιμάσουμε..

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Post by Greg »

μα που να δοκιμάσεις ρε φιλε..? "εκτενισαμεν" την περιοχή τις λεμεσού μονο σε πισινα εν "εσουραμε" "μισινες" :p.. η πιο πετυχημένη περιοχή ήταν απέναντι που το ζωολογικό κήπο νύχτα.. 1 xtapoi, 2 μουρμούρη και 3 "ασχελλια" "κιλισιμα".. Αν θέλεις ράις να δοκιμάσεις στο ακρωτήρι αλλα εμείς αποτύχαμε 8 φορες που "επιαμε" :twisted:

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

E φιλε σίφουνα τώρα "λεμεσον"..."παρετα"! άσε άσε δεν έχει τίποτε αλλα έτσι τυπικά να ρούμεν επειδή μπορεί σε κάνα δίμηνο να αλλάξει η κατάσταση...εάν κάμεις surfcasting που την αποβάθρα του "παλιουλιμανιου" προς τα μέσα έχει παραπολλά je μεγάλα mounkrashella, αίσχη je τώρα δηλαδή...je mourmourous αίσχη δηλαδή γιάμε αλλα ντενί τσιμπούν με tpt έχτος γιαν δοκιμάσεις με "καξιναρκα" η...κάτι neon tsp. Τώρα για σοβαρά πράματα εν το ακρωτήρι αλλα γιάμε eni μονο για τους πολλά σκηροπυρηνικούς :lol: διότι η περιοχή γιάμε εζέ αίσχη ψάρι! :lol: αλλα αμάν βάλει πάνω που 4 μποφόρ... :twisted: εαμ "εσηις" τον κατάλληλο εξοπλισμό je αντοχή πάενε "ξικατο" αλλα φέτος δεν έγιναν πολλά πράματα, εγώ προσωπικά δεν έπιασα tpt αλλα είχα καναδυό πολλά καλές τσιμπιές! αλλα δυστυχώς επειδή εν je η συνθήκες tethkies "ξικατο" εν "εκαταφερα" να αγκιστρώσω ψάρι :x ο Greg "ισηεν" πιάσει κάτι πολλά μεγάλων αλλα "εξιαγγιστροθικεν" τέλεια μπροστά μας, μάλλον κάποιον είδος "βατηκιου"... tsp αμάν ράις γιάμε που εν οι "πλακατσιες" κάτι μπορεί να κάμεις. δοκίμασε je με "κατσοσηιρο" με ζύμη που ψωμιά je κάμποσην "τσαρτελλα" je pianounte κάμποσες litsoues αν σε ενδιαφέρουν τα "μικροψαρα"...ate καλο ψάρεμα

Yiannis
Posts: 67
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:15 am

Post by Yiannis »

φιλε shark23, με αντένα στη λάρνακα μπορείς να ψαρέψεις στο ψαρολίμανο γύρο από τον βραχίονα. "κουρκουνες", σάρπες, μελανές, κέφαλους είναι μερικά από τα ψαρια τις περιοχής. επίσης μπορείς να ψαρέψεις μουρμούρες στο λενιώς beach εκεί στον βραχίονα.
respect the sea and the enviroment.release the
small fish.DO NOT accept and allow illegal fishing

User avatar
sifu-nas
Posts: 912
Joined: Wed May 09, 2007 11:42 am

Post by sifu-nas »

thank you re kopellia , opote exw efkairia en na paw kan1 gyrw na doume inda p ginete..tous mourmourous edokimasete me zwntani garida , krilll???j n tsimpoun .nomizw tountes imeres p exei j feggari kati mporei na fkalei i thalassa.

shark23
Posts: 33
Joined: Fri Mar 02, 2007 10:43 pm
Location: nicosia

Post by shark23 »

έλα φιλε πήγα σάββατο εκεί στο ψαρολίμανο εκεί που ne ο φάρος. το πρώτο ψάρι που πήρα ήταν ένα μικρό "μινερι" και παραξενεύτηκα που rthe τόσο έχω. ida να περνούν κάνα 2 λαβράκια μια τσιπουρα και κάτι ali κυνήγι(μακρόστενη με μακριά μύτη) που φόβιζαν συνεχεια τα ψαρια. δοκίμαζα τροφή μετά γαρίδα αλλα τίποτα. τι έπρεπε να κάνω για να τσιμπήσουν αυτά τα ψαρια. το παράξενο είναι ότι από την μια ήθελα να πάρο μεγάλα ψαρια και χρησιμοποιούσα 8 ria αγκίστρια αλλα δεν έπαιρνα σχεδόν tpt και μετά αναγκαστικά και ψάρευα με αγκίστρι και πιο κάτω "πραγκαρολα" μεγάλη για να καρφώσω λίγα μικρά. έχετε κάποιες συμβουλές για το τι έπρεπε να κάνω. ήμουν απτής 4:30 και "εφια" 10:30 και μόλις έφευγα ένας νεαρός πήρες ένα κέφαλο καλούτσικο. η είμαι γρουσούζης η είμαι τελείως άχρηστος.
στο μεταξύ έριξα και mixanoua με βαράκι στο τέλος και 2 αγκίστρια πιο πάνω αλλα χωρίς extra παράμαλλο αλλα τίποτα
οποιαδήποτε βοήθεια από έμπειρους ψαράδες την εκτιμώ. η φάση κάθε φορα που απογοητεύομαι λέω αιτια xsanapao ψάρεμα και την επομενη "σπαρκονο" και θέλω να παο να πιάο τα γαμημένα τα "κολοψαρα". τελικά εν μεγάλη πώρωση "τουντο" χορείε!

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Post by marios »

Το πιο πιθανό μακρόστενη κυνήγι να ήταν ΣΦΥΡΙΕΣ,(ΛΟΥΤΣΟΙ) αυτή συνήθως τσιμπούν σε ζωντανά ψαράκια, πλαστικά ψαράκια spoon,spinner..σπανια να τσιμπήσουν σε τροφή!σε σκουλήκι ακροβατεί κάποτε μπορεί να τσιμπήσουν!η μπορεί να ήταν ΒΕΛΟΝΙΕΣ(ΖΑΡΓΑΝΕΣ) που και αυτές προτιμούν τα ίδια δολώματα metes ΣΦΥΡΙΕΣ...Προσωπικά θα σε συμβούλευα να αποφεύγεις να ψαρεύεις με κλέφτη(αγκίστρι και κάτω "πραγκαρολα")εκτος του ότι τραυματίζει θανάσιμα ότι δήποτε ψάρι σε μικρά μεγέθη.!!! σου ΣΤΕΡΕΙ και τι δυνατότητα να πιάσεις πιο μεγάλα ψαρια που είναι πολύ πιο επιφυλακτικά να κοντέψουν του δολώματος σου..όπως ΜΕΓΑΛΗ κεφάλι, τσιπούρες, sorkoi, μελανές, μουρμούρη και αρκετά αλλα.. τα ψαρια που δεν "φοβούνται" την "πραγκαρολα" είναι η "κουρκουνες" η σκαρί και διαφορα ψαράκια μικρού μεγέθους.. Άρα!! αγκίστρι υπομονή και θα έρθουν και τα καλύτερα!!! :wink: PS:Αν ψαρεύεις περισσότερο με ζύμη μπορείς να αντικαταστήσεις το αγκίστρι με "πραγκαρολα"(μονο) δουλεύει καλύτερα.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”