Πολλή ησυχία... Πήγε κανένας πουθενά?

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Post by (CyBasser) »

Αγαπητοί φίλοι,

Επανέρχομαι για κάποιες διευκρινήσεις:

1. Δέχομαι απόλυτα ότι οι ξένοι (κυρίως οι Πόντιοι) κάνουν μεγάλη ζημιά. Με κανένα τρόπο δεν τους δίνω συγχωροχάρτι, ούτε τους απαλάσσω από οτιδήποτε.

Επαναλανβάνω όμως πως ούτε αρκετοί Κύπριοι είναι άμοιροι ευθυνών. Πολλοί είναι οι παράνομοι Κύπριοι, και πολύ περισσότεροι ίσως δίνουν το κακό παράδειγμα κρατώντας ότι πιάσουν ανεξαρτήτως μεγέθους.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι ξένοι (και κυρίως οι Πόντιοι) ήρθαν και θα μείνουν. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τους κάνουμε νομοταγείς και να τους μάθουμε την σωστή αλιευτική κουλτούρα, και όχι να τους αποξενώσουμε. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να φέρουμε στον ίσιο δρόμο και τους Κύπριους παράνομους. Γιατί, τουλάχιστον για μένα, δεν έχει διαφορά αν ο παράνομος που ρίχνει δίκτυα στον Κούρρη είναι Γεωργιανός, ο παράνομος που ρίχνει δίκτυα στην Γερμασόγεια Σύριος, και ο παράνομος που ρίχνει δίκτυα στην Ταμασσό είναι Κύπριος. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουνε.

2. Γνωρίζω πως τα περισσότερα φράγματα είναι σε κρίσιμο σημείο. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που υποστήριξα και υποστηρίζω σθεναρά το κλείσιμο τους για ψάρεμα - νοουμένου ότι θα γίνεται έστω και ένας υποτυπώδης έλεγχος.

Γιατί το λέω αυτό? Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους παράνομους όταν πιαστούν και πληρώσουν (ναι, γίνεται και αυτό κάπου κάπου) γίνονται καθόλα νόμιμοι (είδα στην Γερμασόγεια Πόντιο με άδεια και ένα καλάμι γιατί δεν ξαναπλήρωνε 150 λίρες). Όταν τον Απρίλη του 2006, μέρες του Πάσχα, το ΤΑ έκανε επέλαση στα φράγματα Γερμασόγειας, Διπόταμου, και Καλαβασού με σκοπό να δεί τις <<παρανομίες>> που έκαναν κάποιοι άλλοι ψαράδες, μάζεψε πάνω από 40 παράνομους (περίπου 15 ήταν Κύπριοι χωρίς άδεια και με πολλά καλάμια, οι άλλοι Πόντιοι και Βούλγαροι). Από αυτούς έτυχε να ξαναδώ μερικούς που είδα να συλλαμβάνονται στην Γερμασόγεια, και όλοι τους ήταν πιά σωστοί.

Έχω γνωρίσει τον Πρόεδρο της επιτροπής Ποντίων της Κύπρου, ειδικά για αυτό το θέμα. Μόνο με συλλήψεις και πρόστιμα θα βελτιωθεί η κατάσταση όσον αφορά τα άτομα που αφίχθησαν ενήλικες στην Κύπρο. Στο χέρι μας όμως είναι να αλλάξουμε την κουλτούρα αυτών που τώρα μεγαλώνουν εδώ. Αν όμως οι νεαροί αυτοί βλέπουν και τους Κύπριους να παρανομούν τότε τα πράγματα είναι πολύ χλωμά.

3. Στο θέμα αστυνόμευση, υπάρχουν πολλά εμπλεκόμενα συμφέροντα. Η εισήγηση του φίλου Bassman έχει γίνει ανεξάρτητα και από άλλους (όπως εγώ) αλλά και από το οργανωμένο σύνολο που υπάρχει αυτή την στιγμή. Το γιατί δεν μπορεί να γίνει δεν αναλύεται έτσι απλά, αλλά σταματούν όλα στην γραφειοκρατία και στην εξουσία που θέλουν να έχουν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι.

4. Η αστυνομία είναι υπεύθυνη να επιλαμβάνεται κάθε κλήσης που λαμβάνει για παρανομία, συμπεριλαμβανομένων παρανομιών στα φράγματα. Δυστυχώς φαίνεται ότι κάπου υπάρχει κενό συνεννόησης / κατανόησης και έλλειψη ενδιαφέροντος και συνεργασίας Αστυνομίας, ΤΑ, και ψαράδων.

Αξίζει εδώ να αναφέρω ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την τοποθέτηση δικτύων στον Κούρρη αργά το απόγευμα της 2ας Ιανουαρίου από πολίτη. Δυστυχώς τίποτε δεν έγινε γιατί το προσωπικό του αρμοδίου Αστυνομικού Σταθμού ήταν <<απασχολημένο>> λόγω προεκλογικής συγκέντρωσης συγκεκριμμένου υποψηφίου προέδρου σε χωριό της περιοχής. Κατέχω όλα τα στοιχεία αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ονόματα δημοσίως σεβόμενος τον πολίτη φίλο ψαρά ο οποίος μου κατήγγειλε το περιστατικό.

Λύσεις υπάρχουν φίλοι μου. Στο χέρι των αληθινών ψαράδων είναι να αλλάξουν τα πράγματα, όχι με μεμψιμοιρίες αλλά με πράξεις. Μια προσπάθεια οργανωμένη που ήδη ξεκίνησε (CFAA) μπορεί να λοξοδρόμησε κάπου, η κατάσταση όμως μπορεί να διορθωθεί, και στην πορεία μπορούν ακόμη να αλλάξουν πολλά. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι πως σαν μεμονομένα άτομα κανείες δεν μας λαμβάνει υπ' όψιν... Γι' αυτό, είτε μέσω CFAA, είτε μέσω άλλων οδών πρέπει να αντιδράσουμε ομαδικά....

User avatar
bassman
Posts: 391
Joined: Mon Nov 19, 2007 6:19 pm
Location: Nicosia

Post by bassman »

Φίλε μου cybasser, απλά για να μην ξεφεύγουμε και απο την σημερινή πραγματικότητα, προς το παρόν τουλάχιστον την ευθύνη για την νομιμότητα στα φράγματα την έχουν οι λειτουργοί του τμ. Αλιείας. Αυτοί που εμείς πληρώνουμε με τους φόρους μας, αυτοί που θέλουν €34 για να μπορούμε να ψαρεύουμε στα φράγματα, αυτοί που βάζουν κανονισμούς για το ψάρεμα στα γλυκά νερά. Η τελευταία φορά που είδα υπάλληλο του τμ. Αλιείας σε φράγμα ήταν το Μάρτιο ή Απρίλιο του 2007 (και αυτό μετά από πολλά χρόνια για να εξηγούμαστε). Όταν τον ρώτησα πως και αποφάσισαν να βγούν έξω η απάντηση που πήρα ήταν ότι προσέλαβαν νέους υπαλλήλους και τώρα έχουν προσωπικό. Τελικά που πήγε αυτό το προσωπικό? :?: Γιατί από τότε δεν είδα κανένα.
Ξέρω ότι δεν πληρώνονται υπερωρίες και έτσι απογεύματα, βράδια και Σαββατοκύριακα τα φράγματα είναι στο έλεος των ρωσσοπόντιων και όχι μόνο. Τις καθημερινές που είναι όμως αυτοί οι κύριοι? Τι κάνουν στα γραφεία τους που τους παίρνει όλο τον χρόνο τους και δεν βγαίνουν έξω? :?:

Και κάτι άλλο φίλε μου. Είμαι υπέρ του να κλείνουν τα φράγματα όταν το επίπεδο νερού πέσει πολύ χαμηλά και το ξέρεις. Αλλά η υποτυπώδης αστυνόμευση που αναφέρεις δεν θα δουλέψει. Αν θα κλείνουν πρέπει να ελέγχονται συχνά διαφορετικά θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ξυλιάτο. Είναι κλειστος για τους νόμιμους αλλά κατάντησε ιδιωτικό φράγμα για τους παράνομους που απολαμβάνουν το ψάρεμα τους εκεί ανενόχλητοι. :evil:

Και κάτι τελευταίο. Όταν πρίν από λίγες μέρες τηλεφώνησα στο τμ. Αλιείας για να καταγγείλω μια μεγάλη παρανομία και προειδοποίησα τους κυρίους αυτούς ότι θα συνεχιζόταν και τις επόμενες μέρες, η απάντηση που πήρα ήταν ότι για να μπορέσουν να πάνε πρέπει να πάρουν άδεια από τον διευθυντή, να βγάλουν δελτίο κίνησης κλπ... Κάτσε γάρε ψόφα. Όπως καταλαμβαίνετε δηλαδή ούτε που κινήθηκαν. Αλλά τον μισθό θέλουν τον !!! :evil: :evil: :evil:
I'd rather be fishing!

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

Filoi mou epidi polles fores katigoroume tous allodapous, tha ithela na anafero kai na diefkriniso kati sxetika me tous Voulgarous epidi exo pollous filous kai gnostous... kai prepei na po pos giaftous to psarema einai opos to podosfero gia tous Agglous, mporei na xaraktiristi san to ethniko spor tis Voulgarias :D Ton telefteo xrono me tin entaksi tis Voulgarias stin E.E. exoun erthei parapolloi edo sto nisi mas, kai exo dei polous Voulgarous na psarevoun sta fragmata mas, exo proseksei oti polloi mazevoun polla mikra lavrakia, otan milisa me orismenous kai tous ethesa to zitima megethous ton psarion....den ixan idea oti to lavrakia ftanei aneta ta 2-3 kila, apo tin proti stigmi pou epiasan lavrakia to sindesan aftomata me tin kini perka afou eksallou sta voulgarika to lene aplos "amerikaniki perka", kai etsi theorisan apolita logiko na kratoun psaria 200-300grion... otan tous eksigisa to ti einai stin pragmatikotita to lavraki kai tes diafores tou me tin perka, epestrepsan piso osa itan akoma zontana :!: Gia tin katastasi afti me tous ksenous fteei apoklistika to tmima alieias me tin aneparki eos kai aniparkti enimerosi-diafotisi ton "neoferton" psaradon.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

User avatar
bassman
Posts: 391
Joined: Mon Nov 19, 2007 6:19 pm
Location: Nicosia

Post by bassman »

caveman wrote:Filoi mou epidi polles fores katigoroume tous allodapous, tha ithela na anafero kai na diefkriniso kati sxetika me tous Voulgarous epidi exo pollous filous kai gnostous... kai prepei na po pos giaftous to psarema einai opos to podosfero gia tous Agglous, mporei na xaraktiristi san to ethniko spor tis Voulgarias :D Ton telefteo xrono me tin entaksi tis Voulgarias stin E.E. exoun erthei parapolloi edo sto nisi mas, kai exo dei polous Voulgarous na psarevoun sta fragmata mas, exo proseksei oti polloi mazevoun polla mikra lavrakia, otan milisa me orismenous kai tous ethesa to zitima megethous ton psarion....den ixan idea oti to lavrakia ftanei aneta ta 2-3 kila, apo tin proti stigmi pou epiasan lavrakia to sindesan aftomata me tin kini perka afou eksallou sta voulgarika to lene aplos "amerikaniki perka", kai etsi theorisan apolita logiko na kratoun psaria 200-300grion... otan tous eksigisa to ti einai stin pragmatikotita to lavraki kai tes diafores tou me tin perka, epestrepsan piso osa itan akoma zontana :!: Gia tin katastasi afti me tous ksenous fteei apoklistika to tmima alieias me tin aneparki eos kai aniparkti enimerosi-diafotisi ton "neoferton" psaradon.
Φίλε μου, αν είναι έτσι τότε η λύση του προβλήματος είναι ακόμα πιο εύκολη. Χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου. Θα μπορούσε το τμ. αλιείας (!!!) να βάλει πινακίδες στα φράγματα που να δείχνουν τα διάφορα ψάρια και τα μεγέθη που φτάνουν καθώς και άλλες πληροφορίες. Ακόμα και το βιβλιαράκι που δίνουν όμως το χρεώνουν (άσε που δεν το είδα καθόλου όταν πήγα για την άδεια μου).

Φυσικά δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί όλοι οι ξένοι αλλά το μέγεθος των ψαριών που πιάνουν είναι μόνο η μία πτυχή του προβλήματος. Οι άλλες παρανομίες όμως? :?:
I'd rather be fishing!

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

File mou giati den erxese kai esi stin sinantisi gia to thema tou sindesmou paraktias alieias :?: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti :wink:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

User avatar
bassman
Posts: 391
Joined: Mon Nov 19, 2007 6:19 pm
Location: Nicosia

Post by bassman »

caveman wrote:File mou giati den erxese kai esi stin sinantisi gia to thema tou sindesmou paraktias alieias :?: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti :wink:
Θα προσπαθήσω αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ.
I'd rather be fishing!

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Post by (CyBasser) »

bassman wrote:
caveman wrote:File mou giati den erxese kai esi stin sinantisi gia to thema tou sindesmou paraktias alieias :?: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti :wink:
Θα προσπαθήσω αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ.
Συμφωνώ με τον Caveman και επαυξάνω!!!

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Post by marios »

caveman wrote: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai gia tou frakti :wink:
Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti file caveman papas pou litourka thkio eklishes tis mias gelatis :wink:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

EVANTHIS LOIZOU
Posts: 2217
Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Μαριε μου.
Να μου επιτρεψης μια παρεμβαση.
Κατα την γνωμη μου προκειται για το ιδιο ακριβως πραμα(ιδια εκκλησια) αφου ολοι οι ασχολουμενοι μεσα στο ιδιο καζανι βραζουμε.
Ολων τα προβληματα προερχονται απο την ΙΔΙΑ γενεσιουργο αιτια.
Επισης οι πιο πολλοι απο εμας ασχολουνται με ολες τις μορφες του σπορ/χομπυ/αθληματος αυτου.

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

marios wrote:
caveman wrote: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai gia tou frakti :wink:
Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti file caveman papas pou litourka thkio eklishes tis mias gelatis :wink:

Esheis apolito dikaio file mou :lol: :lol: Alla aman enna katsoumen me ton kirio Evanthi to Grigori je ton CyBasser einai adianoito na min ksekinisoume se kapia fasi tin kouventa peri fraxti. Alla afto den simeni pos exi diplo skopo i sinantisi, to thema mas tha einai kai tha paramini i dimiourgeia sindesmou paraktias alieias thalassas :!:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Post by marios »

caveman wrote:
marios wrote:
caveman wrote: Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai gia tou frakti :wink:
Tha mas dothei i efkairia na milisoume ligo kai giata tou frakti file caveman papas pou litourka thkio eklishes tis mias gelatis :wink:

Esheis apolito dikaio file mou :lol: :lol: Alla aman enna katsoumen me ton kirio Evanthi to Grigori je ton CyBasser einai adianoito na min ksekinisoume se kapia fasi tin kouventa peri fraxti. Alla afto den simeni pos exi diplo skopo i sinantisi, to thema mas tha einai kai tha paramini i dimiourgeia sindesmou paraktias alieias thalassas :!:
8) mia xara! afto enoousa pianis me!! :wink:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
PeRoUkKaS
Posts: 1088
Joined: Fri Nov 02, 2007 6:27 pm
Location: Nicosia

Post by PeRoUkKaS »

tamasso simera pou tis 7 ws 11 gia roach.. tpt.. oute deigma pou kounoupieri en eida!! pliris akinisia, sampos je ekaman ta panta switch off!! Nomizw ton aprili pale psarema se fraxtes, pou enna anevoun lio oi thermokrasies!

PANTIS
Posts: 79
Joined: Sat Feb 24, 2007 7:02 am
Location: nicosia

Post by PANTIS »

re peroukka e3erane telia?

User avatar
PeRoUkKaS
Posts: 1088
Joined: Fri Nov 02, 2007 6:27 pm
Location: Nicosia

Post by PeRoUkKaS »

PANTIS wrote:re peroukka e3erane telia?
antitheta re file.. egemwsen arketa.. arketa arketa!! en to mono thetiko tis katastasis! alla pliris akinisia!

PANTIS
Posts: 79
Joined: Sat Feb 24, 2007 7:02 am
Location: nicosia

Post by PANTIS »

pos e4arefkes?

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”