Δολώματα

lisha
Posts: 18
Joined: Sat Jul 28, 2007 2:49 pm

Post by lisha »

ne.opos erxese apo agianapa tha to dis sta aristerasou.

User avatar
ps1xas
Posts: 290
Joined: Tue Sep 04, 2007 9:47 pm

DOLOMATA

Post by ps1xas »

pe te mas kanena kalo doloma xtos apo ta skoulikia...psareuo me antena & casting

User avatar
no-nick
Posts: 898
Joined: Thu Feb 15, 2007 9:45 pm

Post by no-nick »

ολα τα δωλωματα εν καλα αμα πεινα το ψαρι, δοκιμασε γαριδα , σωληνα, ζυμη με αλευρι και τσαρτελα, τσαρτελα απο μονη της, γαριδα ζωντανη, αγκουρι της θαλασσας, καβουρακι....................κτλ

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

ta dolomata pou xrisimopio sinithos:

surfcasting: kolious,tsartelles,goppes,solina,samari,kines xantres ktl
rockcasting: kotopoullo,garida zontani i nekri,ftires,kavourakia,akrovati ktl
elafri casting pou paralia: monodoli,akrovati,amerikano,zontanes i nekres garides,kajinarka je alla mikra kavourakia,kalamari ktl
eggleziko:zontanes garides,ftires,zimi apo garides alesmenes me simigdalli,psomotiria ktl
gia kinigous apo paralia: zontana: jefalouthkia,velonides,goppes,tsartellovelonides je oti allo proxora stin epifania anti na paennei kato...
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Someone
Posts: 495
Joined: Thu Feb 01, 2007 8:41 am

Post by Someone »

Εδώ που τα λέμε, κατσινάρκα εκτός που το Καρνάγιο, που αλλού τα βρίσκετε χωρίς να βουττήσετε;
Εσκέφτηκα πολλές φορές να ρωτήσω στο παλιό λιμάνι τους ψαράδες αν βρίσκουν πανω στα δίκτυα τους τζιαι αν είναι να μου τα διούν, αλλά επειδή πιθανότατα θα με φκάλουν ή πελλό ή θα με σιέσουν, αφήνω το.

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

sxedon pantou :D :D alla etsi parapolla mazemena vriskis stin apovathra konta stous vraxous(sta pio rixa) je gennika konta sta limania i alles perioxes pou mazevoun diaforon pigon "trofi"...
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

EVANTHIS LOIZOU
Posts: 2217
Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Φιλε Ps1xa.
Πολλα πριν τα σκουλουτζια εχρησιμοποιουσαμεν ΚΑΡΚΑΛΛΙΝΑΝ, ΣΩΛΗΝΑ, ΣΟΥΠΙΑ η ΚΑΛΑΜΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ τζιαι ΨΑΡΚΑ κομμενα!!!!!!!!!!!!!!!
Βασικα επροσπαθουσαμεν να δηουμεν των ψαρκων τζιηνα τα δολωματα που ηταν μαθημενα να βρισκουν φυσικα στην περιοχην τους.
Σημμερα, πολλα που τζιηντα ειδη εχαθηκασιν γιατι εκαταστρεψαμεν το περιβαλλον τους που εζιουσαν.
Το αλλον κακον εν οτι εγεμΩσαμεν την Θαλασσαν με τροφες τζιε ορμονες.
Πιστεψε μου ακομα εν το πιτευκω οτι τα λαβρατζια τζιε οι προσφυγουλλες τσιμπουν πας την τροφη.

Α ΓΙΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!! ΙΝΤΑ ΤΖΙΑΙΡΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΜΕΝ?

EVANTHIS LOIZOU
Posts: 2217
Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Α!!!!!!!!!!! Τζιε εξηασα να σου πω οτι για τους τζιεφαλους το καλλυττερον δωλομαν εν το ζυμαριν.
Το μυστικον ενι να ξερεις να το καμνης για να τους τραβα τζιε να το τρωσην σαν τους χαντους τζιε να τους αρπασσουσιν τα αντζιστρια του κατσοσιηρου.
Τζιε που λαλεις εμεις εμαθαμεντε το μυστικον που εναν παλιον Κυπραιον της Αιγυπτου.
Τουτος ηρτεν εις την Σκαλαν υστερα που τον μεγαλον τον πολεμον τζιε εξερεν εναν μυστικον ζυμαριν τζιε επιαννεν τους τζιεφαλους με τες σιηλλιαες. Ου, Ου, Ου....εγεμοννεν τες φριζες τζιε επουλαν τους του Βιγγου τζιε εφκαλλεν λλια ριαλια τζιε εζιουσεν τα κοπελλουθκια του.
Ησιεν που λαλεις τοτε κατι ποκλαννους! Πεντεξι οκκαες ο ενας.
Ουλλοι ερωτουσαν τον να μαθουν ινταμπου εβαλλεν μες το ζυμαριν του αλλα εν τζιε μολοαν ο σιεηττανης! Τοτε ηταν φτωσιες πολλες τζιε εντζιε εψαρεφκεν για το κκεφιν του. Ετο. Ισια για να φκαλλει ενα μεροκαματον. Αφου για να καταλαβεις ηταν τοσο φτωσια που εσσω του εν ισιεν ουτε ρευμαν ουτε νερον. Εμαηρευκεν με τα ξυλα τζιε ελουννουνταν μιαν φοραν τον μηναν!
Ε!!Μιαν ημεραν που λαλεις ο αθρωπος τουτος εππεσεν που τον γαρον χαμε. Ο γαρος εξιππαστηκεν τζιε εκατσεν του μιαν κλωτσιαν τζιε εσπασεν του τα ποθκια του. Επηραν τον μες το Νοσοκομειον τζιε ειπαν του οτι εν να μεινη κουτσος. Κλαμαν ο αθρωπος κλαμαν τζιε τα κοπελλουθκια του πον θα χασιν πιον τον τζυρην τους να γεμωννει τα ψυγεια τους εσσω με φαγια.
Ε τζιε που λαλεις την κουβενταν εμαθεν την ο θκιος μου που ηταν πολλα μαφιας τζιε επηεν εις το Νοσοκομειον τζιηβρεν τον τζιε εκαμεν του προτασιν να γινουσιν συνεταιροι.
Ετω ρε κουμπαρε, λαλει του. Εσου να μου μαθεις το μυστικον σου το ζυμαριν για τους τζιεφαλους τζιε γω να πηεννω να τους πιαννω τζιε να τους πουλω τζιε να μοιραζουμεντε τα κερτισιμια.
Ε! Ηντα μπου να καμει ο γερημος ? Εκαηλησεν. Ειπεν του παγαποττη του θκιου μου ηντα μπου του ειπεν τζιε εττοκκαρασιν.
Την αλλην ημεραν ηρτεν εσσω μου κρυφα κρυφα ο θκιος μου τζιε εφωναξεν μου οτι με εθελεν να παμεν την νυχταν να του τανισω να καμει μιαν δουλιαν αλλα να μεν ακουσει τιποτε ο τζιηρης μου γιατι ηταν πολλα καφκατζιης τζιε εν εχωνεφκεν τον θκιον μου τον τζιεγγενη.
Ε! Τζιε μεναν αρεσκεν μου λλιον το τζιεγγενιον αλλα εφοουμουν τζιε τον τζιηρην μου αλλα περιτου τζιηντον δασκαλον τον Πετρον πο φακκαν κατι βυζυριστους που ζαοννεν η μασελλα σου θκιο τρεις ημερες.
Εκαηλησα ομως τζιε ηρτεν ο θκιος μου μολις εσκοτηνιασεν τζιε εβαλεν μου μιαν σφυρκαν τζιε πηα τζηβρα τον πισω που το συμηντηρουιν.Εδωκεν μου μιαν σικλουαν να κρατω τζιησιωσαμεντε μες τες γερημιες ωσπου τζιε φτασαμεντε εξω που μιαν μαντραν στα Λειβαθκια. Εν τζιησεν αφτοκινητα τοτε τζιε πηαμεν βουρητοι.
Θκιε λαλω του. Μαντα που ηρταμεν να καμουμεν δαμε? Τζιε λαλει μου. Ετο ρε! Ο αλλος ειπεν μου να βαλω μες το ζυμαριν τζιε γαλαν της τσουρας. Τζιε αφου εν κρατουμεν να γορασουμεν, να γαλεψουμεντε μιαν τσουρουν μονοι μας τζιε αλλην ωραν πιερωννουμεν.
Εβαλεν με που λαλεις μες την μαντραν να βουρησω μιαν μιτσιαν τσουρα γιατι ημουν πολλα σερτης εις το βουρος. Εβουρουν, εβουρουν αλλα τιποτε. Η τσουρα ηταν περιτου σερτισσα. Τζιε εν την εκανεν που εβουραν εκοφκεν μου μεσα μεσα τζιε κατι κουτουλλιες με τα τζιερρατα της πουταν φαρματζιην. Εκοστωσεν με πολα σελα.
Εθωρεν ο θκιος μου που λαλεις. Εφωναζεν πρωτα αλλα υστερα εν αντεξεν τζιε δωκεν τζιε τζιηνος μεσα. Βαλλει της μιαν κλαππα ισια ππεσεν η τσουρα. Ξερεις! Ο θκιος μου ηταν πολλα μαστρος στες κλαππες γιατι επεζεν παλλια στα τσιηκο της ΑΛΚΑΡΑΣ τζιε μαθεν την τεχνην τζιαμε. Αλλα εμαλλωσεν με το προπονητην τον Πουσκιαν τζιε θκιωξεν τον τζιε βαλεν τον Νικολην τζιεπεζεν στην θεσην του.
Για να μεν πολλυλοω εκρατουν εγω την τσουραν χαμε τζιο θκιος μου εμασιετουν τζιε γαλεφκεν το βυζιν της. Εμασιετουν καμποσιν ωραν αλλα εν εφκαλλεν γαλαν τζιαρκεψεν τες βλαστημιες. Τζιε ενε κανουσαν τουτα ουλλα, αξξιππα εφανηκαν τζιε φωτα ποναν διπλοκαμπηνον φορ γουηλ τζιε ρκουνταν κατα πανω μας. Γληορα, λαλει μου ο θκιος μου. Παμεν να φυουμεν τζιε ναν ο βοσκος τζιαν μας εβρη δαμε εν να μας λαωση.
Τζιε που λαλεις εκοπηκαμεντε του βουρου τζιε πηαμεν εσσω με θκιο σιηλη καμενα. Εν με κανουσαν οι ττοππουζιες που φαα που την τσουρα εσκεφτουμουν τζιε το ττοππουζιν ποσιεν να φαω που τον τζιηρην μου αν με βρησκεν σε ετσι χαλιν. Σιηροττερα ομως εφοουμουν το πρωιν τον δασκαλον πον εθκιαβασα χιττσιην.
Ουλλη νυχτα εν εκλεισα μματιν αλλα τι να πης. Εγλυτωσα που τον τζιηρην μου που ηταν με κατι κουμπαρους του τζιε πιννασιν τζιε εν με επηρεν μυρωθκιαν. Λαλω εν να βοηθηση τζιε λλιον ο Θεος τζιεν να γελασω τζιε του Δασκαλου.
Ε! Επηα που λαλεις το αλλον πρωιν στο σκολειον με τον νουρον μες τα σσιελλια. Εκαμα τζιε λλιον τον αρωστο, εβαλα τζιε λλιον σταχτον πας τες βουττσιες μου, τζιε.....ετω. Οτι βρεξει ας κατεβασει. Εν τζιημουν αμαθητος!
Παω που λαλεις μες την ταξιν, καθουμε τζιε σε λλιον ερκετε τζιε ο Κυριος Πετρος. Αμμαν ρε φιλε μου. Πρωτην φοραν στην ζωη μμου ειδα τζιην τον ροτσον να γελα. Εν τζιε γελαν ομως! Εχαχχανιζεν σαν τον γαρον. Ελαοννετουν μονος του τζιεν μας ελαλεν τιποτε ωσπου αξιππα ηρτεν ενας αλλος δασκαλος τζια ρκεψασιν το πουτζιου-πουτζιου τζιε γελουσασιν με την καρκιαν τους.
Ε! Εμεις να σπασουμεν. Τι εγινετουν σσιορ τζιε πελλαναν μας τουτοι?
Ο Γιαννης "το φτουιν", οπως τον ελαλουσαμεν, ομως εκαμεν τον χατταν του. Εχωστηκεν πουκας την εδραν τζιακουσεν τα ουλλα.
Αμαν τζιεφκηκαμεν διαλειμμαν εσωρευτηκαμεν ουλλοι να μας πει ινταμπου ακουσεν. Εγελαν τζιε το Γιαννουιν καμποσον αλλα αψεν του μιαν ττοππουζιαν ο μακαριτης ο Πυρκος τζιε καμεν τον τζιε μιλησεν. Ετω ρε παιθκια λαλει μας. Οι δασκαλοι ελαλουσασιν οτι εψες θκιο πελλοι επηασιν εις την μαντραν του Αρκοκωστα να κλεψουσιν γαλα τζιαντι να γαλεψουσιν την τσουραν εβαλαν κατω τον κλιαρον τζιε καμαν τον γερημον. Τωρα γυρεφκη τους τζιαν τους εβρη εν τους καμει μαυρους!!!!!!!!
Υστερα που λλιες μερες ο θκιος μου επηεν μεταναστης εις την Ζιμπαπουε
τζιε τζιηκατω εγινηκεν πολλα πλουσιος που το ψαριν. Ου, Ου, Ου.............
Ηταν πολλα μεγαλος ψαρας. Επιαννεν πολλα ριαλλια που το ψαριν τζιε ουλλοι αζουλεφκαν του.
Θεος μακαρισει τον αλλα ο παγαποττης εν μας ειπεν ποττε το μυστικον το ζυμαριν. Εχουν να λαλουσιν οτι εισιεν εναν κοπελλουιν με μιαν που την Λεμεσον τζιαφηκεν του τζιηνου το μυστικον του για κληρονομιαν.
Ποιος ηξερη. Παντως εχω μιαν υποψιαν αλλα εν ειμαι σιουρος.
Ετω τζιην τους τζιερους οι αθρωποι ηταν τζιε λλιον λαφαζανιες τζιε εν τζιε εξερες ποτε να τους πιστεφκης.
Α! Τζιε για να μεν ηξηχασω εγω το μυστικον το ζυμαριν εμαθα το που τον γιον του τζιην του αθρωπου που την Αιγυπτον τοτε που επηαμεν εισ τον πολεμον το 74.
Ατε τζιε πολλολοησα τζιε λαλουμεν τζιαλλα αλλην φορα.

Ατε τζιε TIGHT LINES.

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Post by Greg »

egw en je psarefko tous jefalous idietera...alla enna thela na mathw to mustiko zumari :D :D ... stile mu ti suntagi se pm kurie euanthi.. ime tafos
Esox Lucius

User avatar
caveman
Posts: 3501
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:59 pm
Location: Φράγμα Κούρη

Post by caveman »

Greg wrote:egw en je psarefko tous jefalous idietera...alla enna thela na mathw to mustiko zumari :D :D ... stile mu ti suntagi se pm kurie euanthi.. ime tafos

...kai elpizo na paramineis :!:
na sas po ego ti ishen mesa to zimari :!: ishen :idea: vrasmeno je alesmeno kreas tou kattou :!: :lol:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

Someone
Posts: 495
Joined: Thu Feb 01, 2007 8:41 am

Post by Someone »

caveman wrote:
Greg wrote:egw en je psarefko tous jefalous idietera...alla enna thela na mathw to mustiko zumari :D :D ... stile mu ti suntagi se pm kurie euanthi.. ime tafos

...kai elpizo na paramineis :!:
na sas po ego ti ishen mesa to zimari :!: ishen :idea: vrasmeno je alesmeno kreas tou kattou :!: :lol:
:shock:

Ποιού κάττου;
ΤΟΥ κάττου;
Πώς εννα φκάλλεις σφύρνες μετά κύριε Greg;

EVANTHIS LOIZOU
Posts: 2217
Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Αααα Φιλε μου τζιαν εξερες ηντα καττους εφααμεν εμεις οι Σκαλλιωτες τον τζιερον της ΚΟΥΠΑΣ!!!!! Ππεεεεεε.........
Ο καττος του Greg εν τζιεν καττος! Εν ποτζιην τον λαονικον τζιεδωκεν τον πουταν μιτσην σιηλλουιν του σπηλια του σειρα του τζιεβαψεν του τον για να μεν πιερωννει αδειαν του Δημαρχειου. Ετσι για να ξερεις Α!
Last edited by EVANTHIS LOIZOU on Tue Dec 11, 2007 8:33 am, edited 1 time in total.

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Post by marios »

Greg wrote:egw en je psarefko tous jefalous idietera...alla enna thela na mathw to mustiko zumari :D :D ... stile mu ti suntagi se pm kurie euanthi.. ime tafos
:lol: :lol: gala tou traoulou!! kai afko pou kokora! en ka8aro re file!!
Attachments
Aries%207-26-07.jpg
Aries%207-26-07.jpg (25.44 KiB) Viewed 7959 times
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

konkon11
Posts: 10
Joined: Tue Sep 11, 2012 4:52 pm

Re: Δολώματα

Post by konkon11 »

ρε παιδκια επιδι εχω λλιον προβλιμα με τα ζωντανα σκουλουτζια και με τες γαριδες εν πολλογινετε δουλια,θα ηθελα τη γνωμη σας σα για ακροβατη παστό.εδωκιμασεν κανενασ και τι αποτελεσματα ειχε??
ευχαριστω

michalispsarema
Posts: 761
Joined: Wed Apr 11, 2012 10:59 am

Re: Δολώματα

Post by michalispsarema »

Οσα αξιολογα ψαρκα που επιασα....ηταν με σκουλικι η γαριδα......Εδοκιμασα μια φορα ακροβατη παστον εβαλα τον μες τον θαλαμο με αλατι και εψαρευκετουν αλλα δεν επιασα κατι αξιολογο......Μπορει να πεζουν διαφορα πραγματα ρολο... Η περιοχη κρατα ψαρι??? Τα δολωματα που χρησμοποιας καμνουν για της συνθηκες??? :D :D :D
Εγω εβαλα και λωριδες καλαμαριου, σαρδελλας φρεσκας και κοτοπουλου και σηκοτι του Αρνιου.... Τα τελευταια δουλεφκουν πολλα καλα.... :D :D :D

και κατι αλλο του caveman που εγραψε πιο πανω....
surfcasting: kolious,tsartelles,goppes,solina,samari,kines xantres ktl
rockcasting: kotopoullo,garida zontani i nekri,ftires,kavourakia,akrovati ktl
elafri casting pou paralia: monodoli,akrovati,amerikano,zontanes i nekres garides,kajinarka je alla mikra kavourakia,kalamari ktl
eggleziko:zontanes garides,ftires,zimi apo garides alesmenes me simigdalli,psomotiria ktl
gia kinigous apo paralia: zontana: jefalouthkia,velonides,goppes,tsartellovelonides je oti allo proxora stin epifania anti na paennei kato...

Post Reply

Return to “Δολώματα”