ασχετος
Re: ασχετος
Χρύσανθε άλλον η καπίρα και άλλο το πουργούρι! Πίεννε στο σουπερμαρκετ και ζήτα πουργούρι και θα σου δώσουν.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Re: ασχετος
Κάμε μιαν απλή μαλάγρα με καπίρα και λιομένο καλαμπόκι και κάτι για να σφίξει όπως σου είπες ο Πέτρος και να τα μάθεις σιγά σιγά τα άλλα. Μπορείς μέσα στην μαλάγρα σου να βάλεις και λία μπικατίνια και να τα χρησιμοποιείς για δόλωμα. Πάντος αν έβρεις έτοιμη τροφή για κυπρίνους, ο Χριστόφορος στην Redline ίσως να έχει, τότε εν ότι πρέπει. Πέρνα που τζιαμέ την Πέμπτη που να πάεις να φκάλεις άδεια.
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: ασχετος
Κάμνει και η καπίρα μια χαρά.chrysanthos9 wrote:ok η καπιρα εν καμνει?>
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
-
- Posts: 1547
- Joined: Tue Dec 18, 2007 6:01 pm
Re: ασχετος
κάμνει και η καπίρα ΄... κατι σημαντικό που εν σου είπα ...το πουργούρι βάλε το να βράσει να μαλακώσει ... βασικά πε της μάνα σου να σου κάμει πουρκούρι αλλά χωρίς τηάνιση με κρεμμίδι απλά να το βράσει μεσα στο νερό ...βάλε του και 2 σακουλουθκια βανίλια που κάμνει γλυκίσματα να βράσουν μαζί να τραβήσει μυρωθκια του πουρκούρι ... ΄και να ξεχάσεις να πάρεις φαή μαζί σου ...εν θα πεινάσεις
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Re: ασχετος
Αν σύρεις μέσα τζε καμιά 15ρκα καραόλους εν να προτιμήσεις να μείνεις έσω να φάεις το πουρκούρι νομίζω .
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Re: ασχετος
Πουργούρι: Η πρώτη ύλη είναι το αλεσμένο πουργούρι ¨κεπολα¨ το οποίο γίνεται καθημερινά με τη κλασσική συνταγή του τόπου μας. Η σάλτσα ξεκινά πάλι με τσιγαρισμένα σε ελαιόλαδο κρεμμύδια, νερό, ζωμό λαχανικών, αλάτι, φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες, πάστα ντομάτας, και φιδέ.Καραόλοι :ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Θα τους πλύνουμε σχολαστικά με κρύο νερό να καθαρίσουν αλλά και για να ξυπνήσουν και να βγουν τα κεφάλια τους έξω από το κέλυφος. Μετά θα μπουν στη κατσαρόλα με κρύο νερό για να κοχλάσουν. Αφού ξεκινήσει το κόχλασμα θα προσθέσουμε κρεμμύδια αλλά και ξύδι για να μπορέσουμε να τους ξαφρίσουμε αλλά και για να φύγει η μυρωδιά τους. Ακολούθως, ξεπλένονται πάλι και είναι έτοιμοι για το μαγείρεμα. Ο τρόπος που μαγειρεύονται είναι ο πατροπαράδοτος. Περιέχουν κρεμμύδια τσιγαρισμένα στο ελαιόλαδο, πάστα ντομάτας, αλάτι, ρίγανη, ξύδι, νερό, ζωμό λαχανικών και λίγο αλεύρι ......Καλή μας όρεξη όρεξη!!........ να το μεταφέρω το θέμα στές συνταγές?MariosK wrote:Αν σύρεις μέσα τζε καμιά 15ρκα καραόλους εν να προτιμήσεις να μείνεις έσω να φάεις το πουρκούρι νομίζω .
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!
- c.nadiotis
- Posts: 814
- Joined: Tue May 19, 2009 9:13 am
- Location: «Όταν εγκαταλείπεις την επιφάνεια να θυμάσαι ότι ζεις υπό προϋποθέσεις».
- Contact:
Re: ασχετος
Κοπέλια, από ότι βλέπω στο φόρουμ τις τελευταίες μέρες να υποθέσω ότι κανένας μας εν έπιασε ψάρια τώρα τελευταίως???
I live my life a breath at a time
Re: ασχετος
Όι αλλά ο Χρύσανθος το Σάββατο εν να φάι πουρκούρι με καραόλους τζε μπορεί τζε κκοφτέδες
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: ασχετος
MariosK wrote:Όι αλλά ο Χρύσανθος το Σάββατο εν να φάι πουρκούρι με καραόλους τζε μπορεί τζε κκοφτέδες
ε κοπέλλια...αλλάξετε κουβέντα γιατί εσιηλλοπεινάσαμεν δαμέ.....
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain
Re: ασχετος
MariosK wrote:Όι αλλά ο Χρύσανθος το Σάββατο εν να φάι πουρκούρι με καραόλους τζε μπορεί τζε κκοφτέδες
ε Μαριε εξιασες τις 5 κιλες πεστροφες
Rememper always someone waiting for you at home
Re: ασχετος
chrysanthos9 wrote: ε Μαριε εξιασες τις 5 κιλες πεστροφες
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
- chrysanthos9
- Posts: 1853
- Joined: Sun Nov 02, 2008 5:24 pm
- Location: madrit spain