2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: 2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Post by marios »

Παιδιά καλά τούτα όλα που λέτε αλλα μην ξεχνάτε ότι μιλούμε για διοργάνωση από κατάστημα ειδών αλιείας. και για να μιλήσω καθαρά πως το βλέπω με την ελαχιστη εμπειρία που έχω..διαγωνισμός ψαρέματος με αποκλειστικό C&R = αποτυχία!! ελάχιστες συμμετοχές! και δυσαρεστημένοι πελάτες!.....( προτείνεις τους να βάλουν αγκίστρι no 6,8 παρα το 12 που χρησιμοποιούν τζε θωρούσε με το μισό τους!! :think: σκεφτου να τους πεις να πάσιν ψάρεμα τζε να τα σιρνουν πίσω :violence-axechase:
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: 2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Post by (CyBasser) »

Αγαπητοί φίλοι του Marine Plus, πρώτα απ'όλα χαίρομαι για την απόφαση σας να καθιερώσετε τον διαγωνισμό σας και μάλιστα με την μορφή "πρωταθλήματος".

Τώρα, σχετικά με όσα αναφέρατε για το θέμα του C&R: Όπως θα θυμάστε, στον περσινό διαγωνισμό εγώ και ο ΜάριοςΚ είμασταν μια από τις ομάδες που επέλεξαν συνειδητά να κάνουν C&R, και που τελικά... κερδίσαμε τον διαγωνισμό. Νιώθω ότι αδικούμαι παράφορα από τα άτομα που "διαμαρτύρονται" και θέτουν θέμα "δυσπιστίας" για το θέμα του C&R. Οι κριτές έκαναν μια αξιοζήλευτη δουλειά, στην παρουσία ΠΟΛΛΩΝ ατόμων στο ζύγισμα των ζωντανών ψαριών, και πραγματικά εκπλήσσομαι με όσα έχω διαβάσει πιο πάνω. Ούτε τα ψάρια "σπαρταρούσαν" όταν ζυγίστηκαν (εάν συνέβαινε αυτό μάλλον θα είχαν και μειωμένο βάρος!) ούτε τίποτα παρόμοιο! Είναι κρίμα να ακούγονται τέτοια σχόλια για ένα άρτια οργανωμένο διαγωνισμό όπως τον περσινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιοι είχαν μειονέκτημα με την διαδικασία του C&R ήταν αυτοί που έκαναν C&R, αφού υποχρεωτικά ένα από τα καλάμια ήταν έξω απ'το νερό για όλο τον χρόνο που απαιτείτο μέχρι να ζυγιστεί και να απελευθερωθεί το ψάρι. Άρα, λογικά θα έπρεπε οι ανθρώποι που έκαναν C&R να έχουν παράπονο και όχι οι άλλοι, αφού σε περίπτωση που πιάνονταν πολλά ψάρια θα υπήρχε σημαντική απώλεια ψαρευτικού χρόνου. Όμως, αυτό ήταν δική μας επιλογή και δεν απαιτήσαμε όπως όλοι οι διαγωνιζόμενοι εξασκήσουν C&R - κάτι που στην περίπτωση διαγωνισμών είναι πιο αποδεκτό.

Επιπρόσθετα, όπως πολύ σωστά είπε ο Άριστος, στην σημερινή εποχή όλα θα πρέπει να λαμβάνονται υπ'όψιν. Αν αντί τα λίγα ψάρια που πιάστηκαν πέρσι πιάνονταν 300 ψάρια, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπήρχαν πολλές άλλες αντιδράσεις για το "ξεψάρισμα" της περιοχής. Τέλος ναι, με την περίπτωση C&R υπάρχει το πολύ απομακρυσμένο ενδεχόμενο να ξαναπιαστεί το ψάρι - όμως με κινητικά ψάρια όπως οι μουρμούρες, λαβράκια, σαργοί, τσιπούρες είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΨΑΡΑ! (το ψάρι επιστρέφει τρομοκρατημένο στο νερό, κινείται μακριά από την περιοχή που πιάστηκε, και στην καλύτερη των περιπτώσεων χρειάζεται τουλάχιστον κάποιες ώρες να ξαναενδιαφερθεί για φαγητό). Άρα και αυτό το ενδεχόμενο δεν ευσταθεί. Όπως είδαμε πέρσι το σύστημα λειτούργησε ΑΨΟΓΑ και θα ήταν καλό όσοι είχαν αμφιβολίες να έβλεπαν από κοντά την διαδικασία παρά να διαμαρτύρονται χωρίς βάση.

Συμφωνώ φυσικά ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι καλό θα ήταν να είχαν τους ίδιους κανονισμούς. Με βάση όσα προανάφερα, και με γνόμωνα την πολεμική στην οποία ήδη άρχισε να υποβάλλεται το σπορ μας, το λογικό θα ήταν να ισχύει για όλους το C&R. Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν θα είναι αποδεκτό για αρκετούς από τους διαγωνιζόμενους, και δεν είναι προς το συμφέρον σας (εμπορικά ομιλώντας, όπως πολύ σωστά ανάφερε ο Μάριος) να χάσετε τοσες συμμετοχές, γι'αυτό τουλάχιστον εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσετε με την περσινή δοκιμασμένη διαδικασία.

Φυσικά, όπως ανάφεραν κάποια παιδιά πιο πάνω, είναι δική σας απόφαση και ότι αποφασίσετε ΕΣΕΙΣ, οι διοργανωτές θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Δεν υπάρχει απολύτως καμμιά περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την διαδικασία του διαγωνισμού. Απλά, από την στιγμή που πέρσι κάνατε κάτι τόσο επιτυχεμένο, θα ήταν καλό να επαναληφθεί με τα ίδια πετυχεμένα δεδομένα.

Όσον αφορά προσωπικά εμένα, το C&R σε διαγωνισμούς οποιασδήποτε μορφής είναι θέμα αρχής. Τις ελάχιστες φορές που θέλω να κρατήσω κάποιο ψάρι δεν θα το κάνω σε διαγωνισμό. Εάν υπάρχει τελικά η επιλογή του C&R η συμμετοχή μου (ή της ομάδας μας με τον ΜάριοΚ αν είναι ομαδικό) θα είναι δεδομένη. Όμως, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούμε να συμμτάσχουμε, όπως άλλωστε έχει ήδη αναφέρει και ο ΜάριοςΚ...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

Re: 2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Post by admin »

[quote="MariosK"]Καλό το ποιντ του Άρειστού.
Άριστου, Άριστου :wink:

MarinePlus
Posts: 79
Joined: Mon Sep 08, 2008 10:39 am

Re: 2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Post by MarinePlus »

Παιδιά,

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Σκοπός της ερωτησης μου ήταν να συλλεχθεί ο παλμός των διαγωνιζομένων σχετικά με το C&R. Πολλά άτομα έκαναν παράπονα στο παρελθόν και είπαμε να τους δώσουμε μια ευκαιρεία να εκφράσουν τις απόψεις τους. Εμείς είμαστε υπέρ του C&R και για αυτό τον λόγο το υποστηρίξαμε και πέρσι. Δεν σας ζητάω να αποφασίσουμε σαν παρέα το τι θα γίνει. Απλώς αν 5 ομάδες ήταν υπέρ και 35 κατά θα το ξανασκεφτόμασταν. Αλλά από οτι βλέπω ουδεις γνωστός-άγνωστος βγηκε να ταχθεί κατά, άρα συνεχίζουμε ενα περιπου με το περσινό πλάνο.

Κάποια άλλα σχολεια - εισηγήσεις (εκτός του C&R)?

User avatar
MariosK
Posts: 3582
Joined: Sun May 04, 2008 6:00 pm
Location: Πάφος
Contact:

Re: 2oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ "CASTING TOURNAMENT"

Post by MariosK »

admin wrote:
MariosK wrote:Καλό το ποιντ του Άρειστού.
Άριστου, Άριστου :wink:
:D

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”