Συμβουλές

User avatar
Mixalis89
Posts: 12
Joined: Tue Oct 27, 2009 12:53 am

Συμβουλές

Post by Mixalis89 »

Παιδιά είμαι νέος τέλεια στ θέμα ψάρεμα και απλά ήθελα αν μπορείτε η με βοηθήσετε λείο πας t θέμα επιλογή καλαμιού g casting,δολώματα k ξέρω γω γενικά συμβουλές g να μπω k go λείο στο νόημα. Ειδικά αν μπορείτε βοηθάτε στ θέμα καλάμι,έχω ένα ως tr αλλα η είμαι πολλά ευχαριστημένος και θέλω βοήθεια p κάποιους πιο έμπειρους pou ξέρουν.

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by marios »

Μιχάλη καλός όρισες στην πάρε μας! ξεκινα :techie-studyinggray: διάβασμα ! ότι ρωτάς έχει ειπωθεί πάμπολλες φορες να μην λέμε τα ίδια ξανά και ξανά..όταν διαβάσεις και δεν βρείς αυτό που ψάχνεις εδώ είμαστε ρωτάς :)
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
Mixalis89
Posts: 12
Joined: Tue Oct 27, 2009 12:53 am

Re: Συμβουλές

Post by Mixalis89 »

Ευχαριστώ marie για το καλωσόρισμα :) να σου πω την αλήθεια ήμουν σίγουρος ότι κάπου ήταν να είχε post αλλα δεν είμαι κάι πολλά του διαβάσματος g αυτό έκαμα καινούργιο topic :whistle: να σε καλά πάντως που μου τα έδειξες :D

User avatar
Mixalis89
Posts: 12
Joined: Tue Oct 27, 2009 12:53 am

Re: Συμβουλές

Post by Mixalis89 »

εντόπισα μες to aglermania.com ένα set ονομαζόμενο, χήρο magna-χήρο basic surf, που λέει ότι εν για αρχαριους στο surf casting,μπορεί κάποιος που ασχολείται καιρό αν πιστεφκι ότι εν combo που αξίζει να γορασω για πρώτο μου set?

User avatar
konstantinos kalogir
Posts: 1493
Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
Location: Λάρνακα
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by konstantinos kalogir »

Εν το έχω το συγκεκριμένο καλάμι αλλά από ότι ξέρω εν καλό. Αν δεν κάμνω λάθος έχει το ο (αρχάριος) :lol: ο Cybasser, πρέπει να εν εκείνος που μου είπε, τώρα που θα μπει στο φόρουμ να σου πει ο ίδιος!!! Πάντως όσα καλάμια έφερε ο anglermania που τον Hiro ή τουλάχιστον όσα έχει τωρά στοκ εν όλα τους πολύ καλά καλάμια.

User avatar
ANDREAS TSOKKOS
Posts: 105
Joined: Wed Apr 01, 2009 9:09 am
Location: Παραλιμνι

Re: Συμβουλές

Post by ANDREAS TSOKKOS »

μιχαλι καλοσορισες και απο εμενα. αν εισαι τελειος αρχαριος στο καστινκ σου προτεινω να παεις σε ενα τηλεσκοπικο αντι τρισπαστο. θα σου κανει την ζωη πιο ευκολη. το τρισπαστο θελει τον τροπο του. προσωπικη μου γνωμη φυσικα. τωρα για το τι μαρκα καλαμι νομιζω πρεπει να το ψαξεις λιγο γιατι υπαρχουν πολλα καλαμια που μπορει να σε ικανοποιησουν. αν ομως θελεις συγκεκριμενες προτασεις απο δοκιμασμενα καλαμια και αυτο γινεται.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΨΑΡΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ

User avatar
konstantinos kalogir
Posts: 1493
Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
Location: Λάρνακα
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by konstantinos kalogir »

Προσωπική μου γνώμη τα Hiro είναι πάρα πολύ καλά καλάμια, εν θα χάσεις αν αποκτήσεις ένα. Εγώ έχω 3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όσο για την επιλογή μεταξύ τρίσπαστου και τηλεσκοπικού εν απλά τα πράγματα. Στην χρήση τους είναι και τα δύο το ίδιο, απλά τα τρίσπαστα είναι πιο στυβαρά καλάμια και φέρνουν σε πλεονεκτική θέση όταν έχεις να κάμεις με άσχημο καιρό ή με αξιόλογα ψάρια. Με άλλα λόγια (έτσι το νιώθω εγώ δηλαδή) τα τηλεσκοπικά εν 'Suzuki' και τα τρίσπαστα 'Ferrari'. Απλά όπως και ένα καλό αυτοκίνητο θέλουν παραπάνω συντήρηση, προσοχή.

User avatar
Mixalis89
Posts: 12
Joined: Tue Oct 27, 2009 12:53 am

Re: Συμβουλές

Post by Mixalis89 »

Ευχαρίστω ανδρέα και καλός σας βρήκα :clap: ήδη έχω ένα τηλεσκοπικό,casting 30-60 αν θυμούμαι καλά γιατί εν κύπρο δεν το έχω μαζί μου (φοιτητής) με το οποιο γίνω μπορώ να πω έμαθα αρκετά καλά να κάμνω βολές και τα γενικά,δηλαδή με λία λόγια eg......σα το=p και απλά ηπα τώρα που θα κατεβω κύπρο και με το καλο και θα πάω για καμια εξόρμηση να δοκιμάσω να πιάο κανένα καλύτερο καλάμι γιατί να σου πω τι αλήθεια ακόμα εν ένιωσα τι χαρά να fkalw ψάρι πάνω εκτος που μια φορα που εφκαλαμε με κάτι αλλα πε8κια ένα κούνελο αρκετά αναγιουμενο μπορώ να πω,αλλα ok εν ήταν δικη μου η χαρά γίνει απλά έρια μια μικρή γεύση ας το πούμε,και ηπα περκη ένα πιο επαγγελματικό καλάμι μου τζίνι γίνει τι χαρά :oops: και απλά ζητω συμβουλές που αθρώπους οι οποιοι σαφώς εν πολλά πιο έμπειροι και έχουν παραπάνω γνώσεις που μένα.

User avatar
(CyBasser)
Posts: 2367
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:17 pm

Re: Συμβουλές

Post by (CyBasser) »

Mixalis89 wrote:Ευχαρίστω ανδρέα και καλός σας βρήκα :clap: ήδη έχω ένα τηλεσκοπικό,casting 30-60 αν θυμούμαι καλά γιατί εν κύπρο δεν το έχω μαζί μου (φοιτητής) με το οποιο γίνω μπορώ να πω έμαθα αρκετά καλά να κάμνω βολές και τα γενικά,δηλαδή με λία λόγια eg......σα το=p και απλά ηπα τώρα που θα κατεβω κύπρο και με το καλο και θα πάω για καμια εξόρμηση να δοκιμάσω να πιάο κανένα καλύτερο καλάμι γιατί να σου πω τι αλήθεια ακόμα εν ένιωσα τι χαρά να fkalw ψάρι πάνω εκτος που μια φορα που εφκαλαμε με κάτι αλλα πε8κια ένα κούνελο αρκετά αναγιουμενο μπορώ να πω,αλλα ok εν ήταν δικη μου η χαρά γίνει απλά έρια μια μικρή γεύση ας το πούμε,και ηπα περκη ένα πιο επαγγελματικό καλάμι μου τζίνι γίνει τι χαρά :oops: και απλά ζητω συμβουλές που αθρώπους οι οποιοι σαφώς εν πολλά πιο έμπειροι και έχουν παραπάνω γνώσεις που μένα.
Μιχάλη, εάν σου δίνεται η ευκαιρία προτού αγοράσεις κάποιο καλάμι πάρε το στο χέρι σου. Από τα γραφόμενα σου αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις πολλές εμπειρίες φυσικά, αλλά πίστεψε με! Όταν πάρεις το καλάμι στα χέρια σου (με την μηχανή που θα έχεις πάνω) και το νιώσεις, είσαι ήδη στα μέσα του δρόμου!

Τώρα, το Hiro Basic Surf το έχω όπως σου είπε ο Κωνσταντίνος. Για τα λεφτά του είναι ΠΟΛΥ καλάμι! Δηλαδή είναι μια πολύ καλή επιλογή και εξαιρετικό value for money. Είναι κάπως βαρύ, είναι όμως και στιβαρό. Το χρησιμοποιώ εδώ και 14 μήνες χωρίς να μου παρουσιάσει οποιαδήποτε προβλήματα. Αν και το casting / surfcasting δεν είναι ο τομέας μου (είμαι του spinning), πάω αρκετά συχνά ώστε να έχω γνώσεις. Μαζί με το Hiro χρησιμοποιώ και Shimano BeachMaster που στοιχίζei πολύ περισσότερο. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα (ειδικά στην συμπεριφορά τους στην βολή) από το Hiro. Όμως, είναι και 4-5 φορές πιο ακριβά!

Εάν τώρα ξεκινάς, σίγουρα το Hiro Basic Surf μπορώ να το συστήσω ως ένα πολύ καλό, πλήρως αξιόπιστο καλάμι. Πριν κλείσω όμως, πρέπει να σου πώ ότι παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο στο πόσο καλό θα είναι ένα καλάμι στα χέρια κάποιου. Ακόμη και ο σωματότυπος θα έχει επίδραση, ειδικά σε long distance casting. Γι'αυτό, σου επαναλαμβάνω, εάν έχεις την ευκαιρία, πριν αγοράσεις ότιδήποτε, πάρε το πρώτα στα χέρια σου και νιώσε το! Και εάν μπορείς, κανόνισε να έχεις κάποιο έμπειρο μαζί σου να σου δώσει και αυτός την γνώμη του και συμβουλές επι τόπου!
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by marios »

Μιχάλη εγώ θα σου πρότεινα αφού τώρα ξεκινάς να ξεκινήσεις βήμα βήμα Δεν φαντάζομαι να θέλεις να αγοράσεις καλάμι και να ψαρεύεις μονο σε "συνθήκες" καθαρόαιμες surf casting 4μποφόρ +..ένα ιδανικό καλάμι για να ξεκινήσεις είναι ένα οποιο δήποτε καλάμι για Beach casting http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... ?f=8&t=356 τα χαραχτηριστικά αυτόν τον "καλαμιών" είναι: ξεκινάνε από 3,90 ύψος έως 4,50 ύψος έχουν 5,με 6 οδηγούς συνήθως, και η θέση μηχανισμού βρίσκετε μεταξύ 60cm με 80 cm από την τάπα του καλαμιού.(για να ξέρεις τι ψάχνεις! :) το καλάμι που έχεις από το action που μας είπες αποκλείεται να έχει αυτά τα χαραχτηριστικά :) )..τώρα, πιστεύω ένα καλάμι με c.w να ξεκινα από 70gr -μέχρι 140 max 150 gr .είναι το ιδανικότερο για τα κυπριακά δεδομένα.θα μπορείς να ψαρεύεις στο 90% τον καιρικών συνθηκών - και ειδών ψαριών....δηλαδή θα μπορείς να ψαρεύεις και να νιώσεις την μάχη(που αυτό είναι και το no 1 ζητούμενο) με ένα ψάρι 250, 300gr πχ μουρμούρα ..βγάζει και "τετρακιλα" μην φοβάσαι :P ...αλλα θα μπορείς και να ψαρέψεις με λίγη φουρτούνα με μια άγκυρα 100gr , 110 gr.
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
konstantinos kalogir
Posts: 1493
Joined: Tue Dec 16, 2008 10:08 pm
Location: Λάρνακα
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by konstantinos kalogir »

Φίλε εγώ διαφωνώ λίγο με τον μάριο :shifty:
Πιάσε ένα καλάμι καλό για surfcasting (όπως το Ηiro καλάμι που ανέφερες) ή οποιδήποτε άλλο καλάμι surf, γιατί έτσι και αλλιώς οι τιμές εν πολλά κοντινές. Γιατί να πάεις να δώσεις 70-80 ευρώ για ένα καλάμι που σε περιορίζει στις επιλογές σου; Δεν θα μπορείς να ψαρέψεις σε συνθήκες με 4 μποφόρ (που είναι και οι ιδανικές), δεν θα πετυχαίνεις καλές βολές. Με 20-30 ευρώ παραπάνω μπορείς να έχεις ένα καλάμι αξιόπιστο. Γιατί μετά αν κολλήσεις με το ψάρεμα εν να χρειαστείς τέτοια καλάμια, και εν να πάνε τα 80 σου ευρώ άδικα, θα περιορίζεσαι να ψαρεύεις στις άσχημα ψαρευτικά μέρες που η θάλασσα εν ήρεμη. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν πράγματα όπως ο τύπος των δακτυλιδιών του καλαμιού και η απόσταση που έχει ο μηχανισμός από τη βάση του καλαμιού, όσο αφορά την απόσταση που σου επιτρέπει το καλάμι να ρίξεις. Τωρά τούτα εν πράγματα που σε πρώτη φάση εν θα σε απασχολήσουν αλλά στο μέλλον (πιθανότατα) να τα βρεις μπροστά σου. Τωρά εν παραπάνω θέμα του τι θέλεις να κάμεις με τούντο καλάμι. Αν θέλεις να το γα...εις και τούτο απλά για να μάθεις πάνω του και στο χρόνο να το αλλάξεις, ναι πιάσε κάτι όπως τα καλάμια που σου επρότινε ο μάριος. Αν το θέλεις να αντέξει λίο παραπάνω πιάσε κάτι όπως το καλάμι που ήβρες.

User avatar
no-nick
Posts: 898
Joined: Thu Feb 15, 2007 9:45 pm

Re: Συμβουλές

Post by no-nick »

εγω ειμαι τις αποψης γιατι να πιασω μια φεραρι οταν με ενα τουοτα θα παω πιο γριγορα. απο την αλλη ομως αλλη η χαρη της φεραρι και αλλη του τουοτα.
αν κριτηριο ειναι να νιωθης σχεδον ολα τα ψαρια τη κυπριακης θαλασσας τοτε πρεπει να κινηθης σε ελαφρια καλαμια τα οπια θα σου δωσουν και παραπανω μετρα στην βολη αν εισαι και πρωταρης οπως λες, το καλητερο απολα ειναι να τα δοκιμασης επι τοπου γιατι ο καθε ενας εχει τις δικες του προτιμησεις, παντως ανα τον κοσμο οι πιο ψαγμενοι- αθλητικοι ψαραδες χρησημοπειουν οσο γινετε πιο ελαφρυ εξοπλισμο.τωρα αν κολησες για τα καλα και γουσταρης ψαρεμα παντος καιρου το ενα καλαμι ξεχαστο, θα αναγκαστης να παρης τουλαχιστο 2 ελαφρια και 2 σκληρα καλαμια για καστινκ ψαρεματα απο παραλια .αν παρης μονο σκληρα για να το παιξης 2 σε 1 τοτε θα χασης αυτο που ψαχνης ΝΑ ΝΙΩΘΗΣ ΤΟ ΨΑΡΙ, εχτος αν πιασης καρχαρια (σου το ευχομαι) :)

μην αγορασης καλαμι με το τι γραφη ο κατασκευαστης, το 100-200 του Α κατασκευαστη μπορη να ειναι πιο ελαφρυ απο το 70-140 του Β κατασκευαστη

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by marios »

konstantinos kalogir wrote:Φίλε εγώ διαφωνώ λίγο με τον μάριο :shifty:
Πιάσε ένα καλάμι καλό για surfcasting (όπως το Ηiro καλάμι που ανέφερες) ή οποιδήποτε άλλο καλάμι surf, γιατί έτσι και αλλιώς οι τιμές εν πολλά κοντινές. Γιατί να πάεις να δώσεις 70-80 ευρώ για ένα καλάμι που σε περιορίζει στις επιλογές σου; Δεν θα μπορείς να ψαρέψεις σε συνθήκες με 4 μποφόρ (που είναι και οι ιδανικές), δεν θα πετυχαίνεις καλές βολές. Με 20-30 ευρώ παραπάνω μπορείς να έχεις ένα καλάμι αξιόπιστο. Γιατί μετά αν κολλήσεις με το ψάρεμα εν να χρειαστείς τέτοια καλάμια, και εν να πάνε τα 80 σου ευρώ άδικα, θα περιορίζεσαι να ψαρεύεις στις άσχημα ψαρευτικά μέρες που η θάλασσα εν ήρεμη. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν πράγματα όπως ο τύπος των δακτυλιδιών του καλαμιού και η απόσταση που έχει ο μηχανισμός από τη βάση του καλαμιού, όσο αφορά την απόσταση που σου επιτρέπει το καλάμι να ρίξεις. Τωρά τούτα εν πράγματα που σε πρώτη φάση εν θα σε απασχολήσουν αλλά στο μέλλον (πιθανότατα) να τα βρεις μπροστά σου. Τωρά εν παραπάνω θέμα του τι θέλεις να κάμεις με τούντο καλάμι. Αν θέλεις να το γα...εις και τούτο απλά για να μάθεις πάνω του και στο χρόνο να το αλλάξεις, ναι πιάσε κάτι όπως τα καλάμια που σου επρότινε ο μάριος. Αν το θέλεις να αντέξει λίο παραπάνω πιάσε κάτι όπως το καλάμι που ήβρες.
Κωσταντίνο το θέμα δεν είναι πως αντιλαμβάνεσαι εσύ το ψάρεμα η εγώ αλλα να βοηθήσουμε τον Mιχάλη η οποιο δήποτε Mιχάλη να ξεκινήσει σωστά και να αποφασίσει μονος του που θέλει να κατάληξη! και η πιο σωστή μέθοδος είναι η μέση λύση και όχι η ακραίες ούτε μουρμουρώ κάλαμο ούτε καθαρόαιμο surf αλλα ένα καλάμι να μπορεί να δουλέψει τις περισσότερες μέρες του χρόνου
konstantinos kalogir wrote:Δεν θα μπορείς να ψαρέψεις σε συνθήκες με 4 μποφόρ (που είναι και οι ιδανικές), δεν θα πετυχαίνεις καλές βολές. Με 20-30 ευρώ παραπάνω μπορείς να έχεις ένα καλάμι αξιόπιστο. Γιατί μετά αν κολλήσεις με το ψάρεμα εν να χρειαστείς τέτοια καλάμια, και εν να πάνε τα 80 σου ευρώ άδικα,θα περιορίζεσαι να ψαρεύεις στις άσχημα ψαρευτικά μέρες που η θάλασσα εν ήρεμη ..
Αυτό εννοώ Κωσταντίνο με το πως αντιλαμβάνεσαι
εσύ η εγώ τις ιδανικές συνθήκες η ιδανικότερες καιρικές συνθήκες διαφέρουν, η άσχημες για σένα είναι η καλύτερες για εμενα και αντίθετος :wink: και υπενθυμίζω δεν προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον μιχάλη να γίνει surf caster αλλα ψαρά που θα ήθελε να ασχοληθεί με καλάμι με μηχανισμό :)
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

User avatar
Mixalis89
Posts: 12
Joined: Tue Oct 27, 2009 12:53 am

Re: Συμβουλές

Post by Mixalis89 »

το καλάμι που έχω επιατο 50 euro,περίπου εν όπως μου περιγράφεις εσύ μάριε πως έπρεπε το καλάμι να είναι,έχει 5 δακτυλίδια είναι ένα atlantic classic line 3.60 m casting 27-65 k μια μηχάνια μάρκα η ξέρω μονο το μοντέλο ln40r με gear ratio 5.2:1 k line capasity 10/260,12/220,14/180,έπιασα κύπρο k ερώτησα γιατί επιαμε η περιέργεια :think: .και επειδή εν είμαι happy με το καλάμι λόγο του ότι εν μου έδωκε τι χαρά ακόμα όπως ηπα να πιάο κανένα ψάρι ηπα να πιάσω και ένα δεύτερο καλάμι πρώτο να αυξήσω τις πιθανότητες μου και δεύτερο να είναι πιο καλο που το άλλο γιατί σιγά σιγά εν να πρέπει να πιάνω και καλά καλαμια και είπα να αρχίσω που τούτο. Εντωμεταξύ αν έχει κάποιο που σας που έχει χρόνο τώρα μες τα χριστούγεννα που εν να είμαι κάτω να πάμε καμια νύχτα ψάρεμα μαζί να μου δείξετε και 2-3 πράματα παραπάνω πέτε μου περκι μάθουμε τίποτε παραπάνω και εμείς οι αρχάριοι. :oops: :oops: :oops:

User avatar
marios
Site Admin
Posts: 1785
Joined: Tue Feb 13, 2007 5:53 pm
Location: Λ/σια.κ/κλι.
Contact:

Re: Συμβουλές

Post by marios »

:) εσύ έλα με το καλο και διαθέσιμοι για ψάρεμα είμαστε όλοι
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

Post Reply

Return to “Καλάμια-Mηχανισμoί”