ΑΓΩΝΕΣ AIDA ΚΥΠΡΟΥ

Post Reply
swing
Posts: 31
Joined: Mon Jun 18, 2007 11:51 am

ΑΓΩΝΕΣ AIDA ΚΥΠΡΟΥ

Post by swing »

Το Σάββατο 6/10/07 θα πραγματοποιηθούν στην Λεμεσό η αγώνες ελεύθερης κατάδυσης με πέδιλα , χωρίς και free imerssion . Η συγκέντρωση για του αγώνες θα γίνει στις 07,30 όπου με βάρκες θα μεταφέρονται αθλητές και φίλαθλοι στο σημείο του αγώνα . Είναι μια καλή ευκαιρία για οποιο ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει απο κοντά τις προσπάθειες των αθλητών. Επίσης θα γίνουν προσπάθειες για κατάριψη παγκυπρίων ρεκόρ.

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Post by mpousoulas »

re pedia enimeroste mas ti egine stous agones
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

swing
Posts: 31
Joined: Mon Jun 18, 2007 11:51 am

APOTELESMATA

Post by swing »

stous agones ipirhan arketes simmetohes o Kostas Kiriakou apetihe na kataripsi to rekor ton 80 metron sta 73 ekopse tin voutia arketes simmetohes sta 40-45 me 2-3 episodia sambas pagkiprio rekor free immersion apo ton panagiotou sta 42 metra kai kata alla poli orea empiria kai apo pleura athliton alla kai pareyriskomenon.

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Post by mpousoulas »

ti ine to free immersion?
ti ine i samba?
pezoun fotografies?
efxaristo gia tin apantisi swing
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

swing
Posts: 31
Joined: Mon Jun 18, 2007 11:51 am

EL. KATADISI

Post by swing »

Nikos wrote:ti ine to free immersion?
ti ine i samba?
pezoun fotografies?
efxaristo gia tin apantisi swing
To free imerssion ine horis vari me tin voithia tou shiniou
i samba ine otan o athlitis logo elipsis oxigonou ehi tremoulo san na horeyi samba
foto distihos den evgala alla itan ta pedia toy periodikoy kai evgazan sinexos an diavasi to post o admin as stili kamia

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Post by mpousoulas »

fantazome pos tha iparxi sxetiko reportaz sto epomeno tevxos tou periodikou, alla tha itan kala an ine dinato na doume kamia foto apo tous
diaxiristes sto forum
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ

Post by admin »

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Attachments
8.jpg
8.jpg (108.39 KiB) Viewed 5507 times

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

ΑΓΩΝΕΣ ΕΛ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Post by admin »

ΦΩΤΟ 2
Attachments
WEB.jpg
WEB.jpg (255.36 KiB) Viewed 5522 times

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3153
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:38 pm

ΦΩΤΟ 3

Post by admin »

ΦΩΤΟ 3
Attachments
web 2.jpg
web 2.jpg (212.3 KiB) Viewed 5526 times

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Post by mpousoulas »

wow!!
pigi empnevsis tha elegal
efxaristoume
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

VASSILIS P.
Posts: 1
Joined: Wed Oct 17, 2007 7:06 am

AIDA CYPRUS

Post by VASSILIS P. »

Σας χαιρετώ όλους σαν ο νέος της παρέας και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο συγχαρητήρια στο περιοδικό που με το FORUM αυτό έφερε κοντά πάρα πολλούς ανθρώπους της θάλασσας που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Μπαίνοντας στο Forum παρατήρησα ότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν για την AIDA CYPRUS και τις δραστηριότητες της στον τομέα της αγωνιστικής ελεύθερης κατάδυσης

Ονομάζομαι Βασίλης Παπαδόπουλος και σαν Γραμματέας του ομίλου σας παραθέτω ένα ενημερωτικό κείμενο και επίσης ήθελα να σας πω ότι όλα τα μέλη του συμβουλίου είναι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και πληροφορίες χρειάζεστε ή και αν έχετε οποιεσδήποτε σχετικές ερωτήσεις.

AIDA CYPRUS

AIDA

Association Internationale pour le Developpement de l Apnee

Η AIDA (Association Internationale pour le Developpement de l Apnee) είναι ο μεγαλύτερος αναγνωρισμένος Διεθνής Οργανισμός ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη του εντυπωσιακού και ακραίου (extreme) αθλήματος της άπνοιας και της ελεύθερης κατάδυσης.

Οι προσπάθειες για την δημιουργία του οργανισμού αυτού ξεκίνησαν το 1985 όπου ορισμένα άτομα του συγκεκριμένου χώρου ήθελαν να στεγάσουν και ταυτόχρονα να μοιραστούν το πάθος τους με όλους όσους ασχολουντο με την ελεύθερη κατάδυση ανά το παγκόσμιο. Οι προσπάθειες αυτές καρποφορούν και το 1992 ιδρύεται η AIDA με κεντρικά γραφεία στην Γαλλία, η οποία θα κατοχύρωνε και θα αναγνώριζε τα ρεκόρ των αθλητών τα οποία άρχισαν να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο ενώ παράλληλα το άθλημα της άπνοιας και της ελεύθερης κατάδυσης κέρδιζαν συνεχώς φίλους.

Αφού το όραμα ορισμένων ανθρώπων πήρε σάρκα και οστά η AIDA εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε πολλές χώρες, απέκτησε εκατοντάδες μέλη και σήμερα αναγνωρίζεται σαν ο μεγαλύτερος οργανισμός Παγκοσμίως.


AIDA ΚΥΠΡΟΥ

Ο τομέας αυτός άρχισε τα τελευταία χρόνια να αποκτά πολλούς φίλους ,και στην Κύπρο. Έτσι κάποια άτομα μέσα από το δικό τους πάθος καθώς και το γεγονός ότι ήθελαν να προσφέρουν στους φίλους της ελεύθερης κατάδυσης την ευκαιρία και την δυνατότητα να γίνουν μέλη της οικογένειας αυτού του μεγαλύτερου οργανισμού, συνέβαλαν στην δημιουργία της AIDA ΚΥΠΡΟΥ.

Η AIDA ΚΥΠΡΟΥ ιδρύθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2005 με έδρα την Λεμεσό αλλά με σκοπό να αντιπροσωπεύει και να προβάλλει ολόκληρη την Κύπρο σε εκδηλώσεις όχι μόνο τοπικού αλλά και διεθνούς χαρακτήρα.

Γενικά ο σκοπός της AIDA ΚΥΠΡΟΥ είναι η σωστή ανάπτυξη και διάδοση του ακραίου αυτού και συνάμα εντυπωσιακού αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης και της άπνοιας σε όλη την Κύπρο μέσω σεμιναρίων, συναντήσεων, διαγωνισμών καθώς και άλλων πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων.


ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ AIDA ΚΥΠΡΟΥ

Αναλυτικά οι στόχοι της AIDA ΚΥΠΡΟΥ είναι οι εξής:

1. Η εξάσκηση, ανάπτυξη και η διάδοση του αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης και της άπνοιας

2. Η πνευματική και η φυσική ανάπτυξη ικανοτήτων και γνώσεων των μελών του σωματείου και του ευρύτερου κοινού.

3. Η διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων, συναντήσεων, διαγωνισμών και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων για διάφορα σχετικά γεγονότα καθώς και ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις (π.χ. ιατρικά, προπονητικά, τεχνικά θέματα, κτλ.) που αφορούν το άθλημα.

4. Συνεργασία και συντονισμός με άλλους Εθνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς, Σωματεία, Ιδρύματα και Φορείς (π.χ AIDA International) και η προώθηση της Ελεύθερης Κατάδυσης και της Άπνοιας σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο μεσώ σχετικών εκδηλώσεων.

5. Προώθηση δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.


ΑΘΛΗΜΑΤΑ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ AIDA ΚΥΠΡΟΥ


Η AIDA αναγνωρίζει επίσημα 8 αθλήματα για Παγκόσμια ρεκόρ και για διαγωνισμούς και τα οποία χωρίζει στις δυο κατηγορίες των Αντρών και των Γυναικών.

Τα 8 αθλήματα που αναγνωρίζονται από την AIDA είναι τα εξής:

1. Σταθερά Βάρη Χωρίς Πέδιλα – Constant Weight Without Fins (CNF)

Ο Ελεύθερος Δύτης καταδύεται και αναδύεται χρησιμοποιώντας μόνο την μυϊκή του δύναμη χωρίς την χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού ώθησης και χωρίς να χρησιμοποιεί το σχοινί. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη κατηγορία βάθους, αφού ο αθλητής δεν χρησιμοποιεί σε κανένα στάδιο οποιοδήποτε εξοπλισμό ώθησης. Η κατηγορία αυτή χρειάζεται τέλειο συντονισμό των κινήσεων του αθλητή, καθώς και των μεθόδων εξίσωσης της πίεσης και της πλευστότητας.

2. Σταθερά Βάρη – Constant Weight (CWT)

Ο Ελεύθερος Δύτης καταδύεται και αναδύεται χρησιμοποιώντας τα πέδιλα ή το μονοπέδιλο του/της ή/και χρησιμοποιώντας τα χέρια του χωρίς όμως να χρησιμοποιεί το σχοινί ή να μεταβάλλει το βάρος (πλευστότητα) του. Μόνο ένα μοναδικό κράτημα δικαιούται στο σχοινί την στιγμή που θα σταματήσει την κατάδυση και θα ξεκινήσει την ανάδυση. Η κατηγορία αυτή είναι η πιο κοινή όσον αφορά το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης, λόγω των συγκεκριμένων πέδιλων ή μονοπέδιλων που χρησιμοποιούνται. Στην κατηγορία των σταθερών βαρών πέραν της ατομικής εντάσσεται και η ομαδική συμμετοχή αθλητών, όπως και στις κατηγορίες της Στατικής Άπνοιας και της Δυναμικής με πέδιλα / μονοπέδιλο.

3. Δυναμική Χωρίς Πέδιλα – Dynamic Without Fins (DNF)

Ο Ελεύθερος Δύτης ταξιδεύει σε οριζόντια θέση κάτω από την επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιώντας μόνο την μυϊκή του δύναμη, με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση. Στην κατηγορία αυτή απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού ώθησης. Αυτή είναι η πιο φυσική από τις δυο κατηγορίες που αφορούν υποβρύχιες αποστάσεις λόγο του ότι δεν χρησιμοποιείται εξοπλισμός ώθησης και απαιτείται πολύ καλή τεχνική. Οι επιδόσεις αναγνωρίζονται μόνο σε πισίνες με μήκος 25 μέτρων και άνω.

4. Δυναμική με Πέδιλα – Dynamic With Fins (DYN)

Ο Ελεύθερος δύτης ταξιδεύει σε οριζόντια θέση κάτω από την επιφάνεια του νερού με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση. Στην κατηγορία αυτή χρησιμοποιούνται μόνο Πέδιλα / Μονοπέδιλο και απαγορεύεται η χρήση των χεριών. Η κατηγορία αυτή είναι η πιο τυπική από τις δυο κατηγορίες που αφορούν υποβρύχιες αποστάσεις αφού χρησιμοποιούνται ως συνήθως μακρυά πέδιλα ή μονοπέδιλο. Οι επιδόσεις αναγνωρίζονται μόνο σε πισίνες των 25 μέτρων και άνω και ως συνήθως η διεξαγωγή αγώνων της κατηγορίας αυτής συνδυάζεται και με την διεξαγωγή αγώνων της κατηγορίας της Στατικής Άπνοιας.

5. Στατική Άπνοια – Static Apnea (STA)

Ο Ελεύθερος Δύτης κρατά την αναπνοή του για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας του/της όλες οι αναπνευστικές δίοδοι πρέπει να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού και το σώμα μπορεί να είναι βυθισμένο ή να βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού. Η Στατική Άπνοια είναι η μόνη κατηγορία που μετρά διάρκεια χρόνου κρατήματος της αναπνοής και είναι μια από τις κατηγορίες που προσφέρεται για ομαδική συμμετοχή. Επιδόσεις αναγνωρίζονται είτε σε πισίνα, είτε σε «ανοικτό νερό» όπως θάλασσα, λίμνη, ποταμούς κτλ.

6. Κατάδυση Ελεύθερου Τύπου – Free Immersion (FIM)

Ο Ελεύθερος Δύτης καταδύεται χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε εξοπλισμού ώθησης, αλλά μόνο τραβώντας το σχοινί κατά την διάρκεια της κατάδυσης και της ανάδυσης. Η Ελεύθερη Βύθιση είναι η κατηγορία βάθους, η οποία προσφέρει την πιο αυθεντική αίσθηση, λόγο της αίσθησης της ταχύτητας του νερού πάνω στο σώμα καθώς επίσης και λόγο της χρήσης μόνο των χεριών, που τραβούν το σχοινί, σαν την μόνη μέθοδο ώθησης. Η προσπάθεια της κατάδυσης και ανάδυσης μπορεί να γίνει με το κεφάλι ή τα πόδια μπροστά ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε αθλητή έτσι ώστε να αυξάνεται η απόδοση του και να διευκολύνεται η εξίσωση της πίεσης στους αεροχώρους. Αρκετοί αθλητές χρησιμοποιούν παραλλαγές των δυο μεθόδων.

7. Εναλλασσόμενα Βάρη – Variable Weight (VWT)

Ο Ελεύθερος Δύτης καταδύεται με την βοήθεια έρμα (βάρους) πάνω σε έλκηθρο που κινείται πάνω στο σχοινί και αναδύεται χρησιμοποιώντας την μυϊκή του δύναμη, χέρια ή/και πόδια ή/και τραβώντας το σχοινί και κάνοντας χρήση πέδιλου/μονοπέδιλου. Αρχικά η κατάδυση σε αυτή την κατηγορία γινόταν με το κεφάλι μπροστά αλλά τα δεδομένα και η εξέλιξη του ελκήθρου κατά τα τελευταία χρόνια επιτρέπουν την κατάδυση με τα πόδια μπροστά και αυτή φαίνεται να είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους αθλητές.

8. Χωρίς Όριο – No Limit (NLT)

Ο Ελεύθερος Δύτης καταδύεται με την βοήθεια έρμα (βάρους) πάνω σε έλκηθρο που κινείται πάνω στο σχοινί και αναδύεται χρησιμοποιώντας μια μέθοδο της δικής του επιλογής. Η κατηγορία Χωρίς Όριο είναι η απόλυτη κατηγορία βάθους. Η κατάδυση γίνεται με το έλκηθρο και η ανάδυση ως συνήθως με την χρήση μπαλονιού ή αλλού μέσου με φουσκωτά τμήματα. Η επιλογή όμως του τρόπου ανάδυσης παραμένει στην ευχέρεια του αθλητή.


* Κατά την διάρκεια οποιουδήποτε διαγωνισμού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και οι διαγωνισμοί αυτοί διέπονται από αυστηρούς κανονισμούς για την επικύρωση οποιασδήποτε απόδοσης.

Τονίζεται ότι οι κανόνες ασφάλειας πρέπει να τηρούνται μέσα σε αυστηρότατα πλαίσια όχι μόνο κατά την διεξαγωγή των αγώνων αλλά και από τους ίδιους τους αθλητές κατά την περίοδο και τις προσπάθειες προετοιμασίας τους.


Ευελπιστούμε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε όλοι μαζί να προωθήσουμε και να διαδώσουμε αυτό το εντυπωσιακό άθλημα που πραγματικά αγαπάμε.




Φιλικά,

Επιτροπή “AIDA ΚΥΠΡΟΥ ”




* Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τα πιο κάτω άτομα:

1) Σάββας Σάββα
Τηλ: 99-447723 e-mail: saaavas@hotmail.com

2) Βασίλης Παπαδόπουλος
Τηλ: 99-542811 e-mail: vpapadopoulos@dfmr.moa.gov.cy

3) Σωτήρης Ηλία
Τηλ: 99-628642 e-mail: saelia@cytanet.com.cy

4) Παναγιώτης Πασιουρτίδης
Τηλ: 99-626390 e-mail: mon5598c@cytanet.com.cy

5) Νικόλας Νικολάου
Τηλ: 99-580901 e-mail: michellas_n@yahoo.com

6) Παναγιώτης Νικολάου
Τηλ: 99-436669 e-mail: freedive69@hotmail.com

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Post by mpousoulas »

poli endiaferouses plirofories!
tha itan kalo opote diorganononte seminaria kai alles ekdilosis
na mas enimeronete meso tou foroum an avto ine dinato
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

Post Reply

Return to “Ελεύθερη κατάδυση”