SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Όμιλος Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων Λεμεσού Ναυτίλος

Ο Όμιλος Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων Λεμεσού Ναυτίλος

Δημοσίευσηαπό loizos » Πέμ Μάιος 14, 2009 7:07 pm

Ο Όμιλος Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων Λεμεσού Ναυτίλος δέχεται κατά την περίοδο 22 -30 Απριλίου εγγραφές νέων μελών. Ως μέλη ορίζονται τα άτομα:
• που έχουν διαβάσει το καταστατικό του Ομίλου και συμφωνούν στους όρους του,
• και έχουν διευθετήσει τις οφειλές τους προς τον όμιλο (Εγγραφή και Συνδρομή Μέλους)

Τα μέλη του ομίλου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις καταδύσεις καθώς και σε λοιπές δραστηριότητες που διοργανώνει ο Όμιλος.
Τα νέα μέλη χωρίζονται σε δύο ομάδες:
• αυτά που ήδη έχουν κάποιο πτυχίο κατάδυσης και μπορούν να συμμετέχουν αμέσως στις καταδυτικές εξορμήσεις του ομίλου,
• και τα μέλη που δεν έχουν πτυχίο κατάδυσης και επιθυμούν να αποκτήσουν.

Α. Πληροφορίες Για Νέα Μέλη που Κατέχουν Πτυχίο Κατάδυσης:
Όμιλος Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Λεμεσού «Ναυτίλος» αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει η κοινή αγάπη τους για την θάλασσα, αλλά θέλουν να την κοιτάζουν πέρα από την γραμμή που χωρίζει τον ουρανό από τον υδάτινο ορίζοντα. Τα μέλη που κατέχουν πτυχίο κατάδυσης μπορούν να συμμετέχουν στις καταδυτικές εκδρομές του ομίλου. Επίσης κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθήματα καταδύσεων για περεταίρω εκπαίδευση (απόκτηση πτυχίων CMAS Tow Star, και CMAS Three Star). Προγραμματίζονται εκδρομές εκτός Λεμεσού για καταδύσεις όπως στο Λατσί (Ακάμα), Αγία Νάπα (Gavo Greco) και στη Λάρνακα στο ναυάγιο του Ζηνοβία, κάποιες φορές και εκτός Κύπρου. Επίσης κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνονται καταδύσεις κυρίως στη περιοχή Ακρωτηρίου. Εκτός βέβαια από την ενασχόληση με τις καταδύσεις ο όμιλος μας αναπτύσσει και κοινωνική προσφορά όπως η συμμετοχή μας στον καθαρισμό των παραλιών που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στον καθαρισμό του βυθού, οργανώνουμε αιμοδοσία για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Νοσοκομείου Λεμεσού, συμμετέχουμε σε διάφορες εκθέσεις σε σχολεία και κοινότητες κλπ.

Α.1. Εγγραφή Μέλους:
• Εγγραφή νέου μέλους: 17 ευρώ
• Συνδρομή (ισχύει για ένα χρόνο): 41 ευρώ
Σύνολο: 58 ευρώ


Β. Πληροφορίες Για Νέα Μέλη που Επιθυμούν να Παρακολουθήσουν Μαθήματα Κατάδυσης για απόκτηση του πτυχίου CMAS One Star:
Τα μέλη έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν σχετικό αναγνωρισμένο πτυχίο κατάδυσης (C.M.A.S- Παγκόσμια Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων). Ο όμιλος μπορεί να δεχτεί μέχρι και 50 άτομα και καλούνται όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα να το δηλώσουν κατά την εγγραφή τους. Το κόστος για τα νέα μέλη που επιθυμούν να εκπαιδευτούν έχει ως εξής:

Β.1. Εγγραφή Μέλους:
• Εγγραφή νέου μέλους: 17 ευρώ
• Συνδρομή (ισχύει για ένα χρόνο): 41 ευρώ
Σύνολο: 58 ευρώ


Β.2. Παροχές του Ομίλου και έξοδα για απόκτηση Πτυχίου:
Β.2.1. Παροχές δωρεάν:
• Το βασικό εξοπλισμό κατάδυσης (ρυθμιστής πλευστότητας, regulator) τον παρέχει δωρεάν ο όμιλος στα νέα μέλη
• Η εκπαίδευση παρέχεται από τα μέλη του ομίλου και είναι δωρεάν. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει 10 θεωρητικές διαλέξεις, και 10 πρακτικά μαθήματα στο νερό.
Β.2.2. Έξοδα:
• Πριν την έναρξη των πρακτικών μαθημάτων πρέπει να εξετασθεί κάθε μέλος ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Για να διαπιστωθεί αυτό, τα μέλη πρέπει να προσκομίσουν στον όμιλο πιστοποιητικό υγείας. Το ιατρικό κέντρο «Αχίλλειον» σε συνεργασία με τον Όμιλο, παρέχει πλήρεις ιατρικές εξετάσεις στην τιμή των 50 ευρώ. Εναλλακτικά μπορούν να διαπιστώσουν ότι είναι εντάξει για κατάδυση, μετά από εξετάσεις σε κρατικό νοσοκομείο. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ακτινογραφία θώρακος και κόλπων προσώπου, ηλεκτροκαρδιογράφημα – καρδιολογική εξέταση, γενική αίματος, γενική ούρων.
• Όσο αφορά τη μπουκάλα με αέρα, τα μέλη επιβαρύνονται μόνο το ποσό που αντιστοιχεί για γέμισμα σε όλα τα υπόλοιπα καταδυτικά κέντρα (περίπου 3 ευρώ κάθε γέμισμα) και όχι και την ενοικίαση της μπουκάλας.
• Επιπλέον έξοδα μπορεί να προκύψουν αν η κατάδυση περιλαμβάνει σκάφος. Σε αυτή την περίπτωση τα μέλη επιβαρύνονται το ποσό που δαπανήθηκε για βενζίνη (συνήθως 5-7 ευρώ έκαστος).
• Η μάσκα, τα βατραχοπέδιλα και η ζώνη βαρών, αποτελούν το βασικό προσωπικό εξοπλισμό του κάθε καταδυόμενου και δεν τα παρέχει ο όμιλος.
• Όταν θεωρηθεί κάποιος ότι είναι έτοιμος για να αποκτήσει πτυχίο κατάδυσης, παρακάθεται σε ειδικές γραπτές εξετάσεις. Εάν επιτύχει τότε επιβαρύνεται επιπλέων 50 ευρώ για το κόστος έκδοσης του πτυχίου.

Β.3. Συνοψίζοντας τα έξοδα για ένα νέο μέλος που επιθυμεί και εκπαίδευση έχει ως εξής:

• Εγγραφή και συνδρομή: 58 ευρώ
• Κόστος καταδύσεων (μπουκάλες και έξοδα βάρκας): 40-60 ευρώ
• Κόστος για αγορά μάσκας, βατραχοπέδιλα και ζώνη με βάρη: ποικίλει από 100-150 ευρώ
• Έκδοση Πτυχίου: 50 ευρώ

Β.4. Έναρξη μαθημάτων και διάρκεια εκπαίδευσης:
Τα θεωρητικά μαθήματα αρχίζουν αρχές Μάιου και θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8:00 μμ στο Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου όπου μας φιλοξενεί. Όταν τα μέλη αποκτήσουν το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο, θα μπορούν να ξεκινήσουν και τα πρακτικά μαθήματα (αφού βέβαια προσκομίσουν στον Όμιλο Πιστοποιητικό Υγείας). Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται συνήθως σαββατοκύριακα και μετά από συνεννόηση.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να είτε τηλεφωνικώς στο 99495517,99980052 είτε με email στο mlloizou@cytanet.com.cy για να ενημερωθούν για την πρώτη συνάντηση.
loizos
 
Δημοσ.: 2
Εγγραφη: Πέμ Μάιος 14, 2009 6:44 pm

Επιστροφή στην Κατάδυση

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron

  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast
  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINESCyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor