Παλιές φωτογραφίες και εμπειρίες ψαροτουφεκκάδων

Post Reply
User avatar
Mnason
Posts: 111
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:14 am
Location: Λεμεσός

Τέλος.... δίχως τέλος

Post by Mnason »

Πρωινό ξύπνημα…. Σπάνιο πράγμα για Σάββατο ημέρα.. Φαίνεται το μεσημεριανό σκασιαρχείο από τη δουλειά την προηγούμενη μέρα, και η απογευματινή σιέστα μου έκαναν καλό…

Ακρωτήρι!!! Αυτό μου ήρθε στο νου αφού η συνθήκες των προηγούμενων ημερών, και η πρόβλεψη για την σημερινή μέρα έδειχναν ότι η θάλασσα θα είχε ιδανικές συνθήκες στον συγκεκριμένο τόπο.

Φόρτωμα αυτοκινήτου, στάση για νερό και ισοτονικά, και οδήγηση μετά μουσικής….Λίγη ώρα αργότερα βρισκόμουν στον τόπο. Η θάλασσα λάδι, οι ορατότητα έδειχνε πολύ καλή, τα σκάφη λίγα στο νερό, και τα βάρη εξαφανισμένα!!!

Ρε τον μαλάκα τα ξέχασε σπίτι… Τα πήρε όλα και άφησε τα βάρη του!!!! Φανταστείτε φάση να είμαι πάνω από το γκρεμό στο Ακρωτήρι, να μου φωνάζει έλα, και να ξεχάσω τα βάρη μου.

Ε τι να κάνω, πήγα πίσω και τα πήρα. Μία ώρα αργότερα βρισκόμουν στον τόπο. Η θάλασσα λάδι, οι ορατότητα έδειχνε πολύ καλή, τα σκάφη λίγα στο νερό μπλα μπλα μπλα….

Το πρώτο μισάωρο στη θάλασσα δεν είδα λέπι… Οι κλασσικές μου σαργότρυπες άδειες, τα ροφοθαλάμια γεμάτα φύκια αλλά το μικρόψαρο παντού και τρομαγμένο. Την απάντηση μου έδωσε λίγα λεπτά αργότερα ένα ζευγάρι σούρων τεραστίων διαστάσεων που πέρασαν σαν σφαίρα από δίπλα μου.

Γενικά… νέκρες, φαίνεται οι επερχόμενη κακοκαιρία έσπρωξε τα ψάρια προς τα βαθιά.

Πλησιάζοντας στην γριά κυρά της περιοχής οι συνθήκες άλλαξαν, το ρεύμα έγινε πολύ πιο έντονο, τα νερά ψιλοπάγωσαν, και το μικρόψαρο χάθηκε…. Θερμοκλινές…
Παίζουμε σε άλλο επίπεδο τώρα.
Στα… φανάρια μεταξύ θερμοκλινούς και ηρεμίας μπορούν να εμφανιστούν απίστευτα θηράματα. Η σταθερή θερμοκρασία σε όλη την έκταση του θερμοκλινούς δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και ευφορίας στα ψάρια, τα οποία μετακινούνται πολύ πιο εύκολα στα διάφορα βάθη ψάχνοντας για τροφή και … ηρεμία.

Πλησιάζοντας στο γνωστό μικρό μονόπετρο που ξενερίζει λίγο πιο μέσα στον νου μου ήρθαν θύμησες παλιών συναντήσεων με αξιόλογα θηράματα, αλλά και ιστορίες φίλων με παρόμοια περιστατικά.

Τα ψάρια συνήθως λουφάζουν στην ρίζα του μονόπετρου, έχοντας άμεση πρόσβαση στο δαιδαλώδες θαλάμι, λίγα εκατοστά πιο κάτω.

Ρεύμα, ηλιοφάνεια, απουσία άλλων ψαροντουφεκάδων, προηγούμενο ιστορικό με μεγάλα θηράματα στο μέρος, έβαλαν τις αισθήσεις μου σε πλήρη λειτουργία.
Φτάνοντας πάνω από το μονόπετρο προβάλλω το μισώ μου σώμα και το όπλο μου βλέποντας κάτω και πίσω μου, αφού η μορφολογία του χώρου αυτό απαιτεί..
Όσο έτοιμος και να είσαι, όσα ψάρια και να έχεις πίσω σου, η θέα του μεγάλου βασιλιά που ξεκολλά από το μονόπετρο είναι μοναδική, και σίγουρα ικανή για να σου αποσπάσει την προσοχή έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου. ..
Επανερχόμενος στην πραγματικότητα του κυνηγού βλέπω μπροστά μου ένα μεγάλο ψάρι να ετοιμάζεται να την κάνει στο θαλάμι. Η ενστικτώδης βολή χάλια, τι χάλια δηλαδή που τα άλλα ψάρια που με έβλεπαν θα γελούσαν μαζί μου.
Παραδόξως το ψάρι μετά από δυο τρία βυθίσματα που έκανε για να μπει στο θαλάμι του‘έσπασε’. Παίζοντας μαζί του κρατώντας το σχοινί του μουλινέ το πλησίασα σε μια μικρή τρύπα όπου το ψάρι διπλωμένο από τον πόνο, ακούμπησε.

Ε είπα και εγώ να βουτήξω, μην αρχίσουν να με κοροϊδεύουν πάλι ότι βαράω ψάρια από την επιφάνεια. Βούτηξα για να τον πιάσω. Αρπάζω λοιπών τη βέργα και μου μένει στο χέρι!!! Ορίστε??? Στο ένα χέρι η 6.75 στο άλλο χέρι το μπεγλέρι.. εεεε στο άλλο χέρι που?? Φανταστείτε την εικόνα κάποιου που είναι στο αβυσσαλέο βάθος των 3 μέτρων να έχει ένα ροφό μπροστά του ακίνητο, και στο ένα χέρι να κρατά την ξεψαρισμένη βέργα. Ηρεμία και εμπειρία!!! Η μοναδική κίνηση που έπρεπε να γίνη ήταν το άρπαγμα του ψαριού από τα μάτια. Έτσι και έγινε. Το έπιασα, αλλά δεν κλότσησε. Βρε?? Τι έγινε ρε παιδιά? Από μαλακία βολή βρέθηκα να κρατάω ένα ελεύθερο ψάρι από τα μάτια νεκρό…!! (όπως μου είπε αργότερα ένας... παθολογοανατόμος) η βολή βρήκε το ψάρι στην σπλήνα προκαλώντας του τρομετή αιμορραγία με αποτέλεσμα τον σχεδόν άμεσο θάνατο. Πέρασμα στη σημαδούρα και γρήγορο μαχαίρωμα και μετά ανάλυση του σκηνικού. Κάτι σαν replay σε slow-motion…

Χαϊδεύοντας τον άρχοντα και σκεπτόμενος την σκηνή μελαγχόλησα… Μεγάλο ψάρι, στενόμακρο, δείγμα του ότι ήταν περαστικό από την περιοχή. Με ένα χταπόδι στο στόμα…. Χώνευε, Χώνευε το τελευταίο του γεύμα… Το έβγαλα και το πέταξα… παρατήρησα τους αυλικούς του να τρων τα απομεινάρια της τροφής του βασιλιά… ο νόμος της ζούγκλας. Ο νόμος της επιβίωσης. Το χταπόδι πέθανε για να τραφεί ο βασιλιάς, ο βασιλιάς πέθανε για να τραφεί ο ‘βασιλιάς άνθρωπος’ … τρομάρα μας… Έτσι ήταν και έτσι θα είναι… Τέλος... δίχως τέλος

Το ψάρεμα τελείωσε… Τι τελείωσε δηλαδή που είχα να κολυμπήσω 1.5 χλμ. για να πάω στο σημείο που ήταν τα ρούχα μου. Με κόντρα ρεύμα, με βάρος στη σημαδούρα, με βάρος τις σκέψεις μου ξεκίνησα το ταξίδι της επιστροφής. Στα μισά με είδαν κάτι φίλοι με το σκάφος τους και μου πρότειναν να με πάρουν έξω, καλοσύνη τους… φτάνοντας στην παραλία είδα το βουνό που έπρεπε να ανεβώ για να φτάσω στο αμάξι.
ΛΟΚ και πράσινα άλογα, κάνε ρε κολύμπι 3 ώρες, και μετά αναρρίχηση με πλήρη εξάρτηση και να αγκάθια να σου μπαίνουν στον κώλο και θα σου πω αν είσαι ΛΟΚ ή ΟΥΚ….

Μετάνιωσα… δεν έπρεπε να δεχτώ την προσφορά των παιδιών. Θα έπρεπε να κολυμπήσω μέχρι την παραλία σαν ένα φόρο τιμής στον άρχοντα…
http://www.facebook.com/group.php?gid=15445623823 Δείτε τον Ο.Φ.Ε.Κ στο Facebook

User avatar
Greg
Posts: 3067
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:54 pm
Location: by the sea

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by Greg »

μπραβο, ετσι ψαρεματα καμνουν σε να μεν θελεις να φκεις που μες τη θαλασσα, εν τουτα που μινησκουν. να σε ρωτησω..οι σουροι που ειδες ποσο μεγαλοι ηταν?? βαρος/μηκος
Esox Lucius

User avatar
StephanosNic
Posts: 329
Joined: Wed Sep 19, 2007 12:38 pm
Location: Lefkosia

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by StephanosNic »

παναγία μου...συγχαρητήρια κύριε !!! :D εν ετσι φωτος που μας καμνουν να θέλουμε να βουτούμε έστω τζιε αν μεν τους πιάνουμε !!!
I MAKE FISH YOU GO DISCO !!!! DISCO DISCO GOOD GOOD !!!!

hemilios
Posts: 232
Joined: Fri Aug 17, 2007 7:46 am

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by hemilios »

Mnason

Συνχαρητήρια , πολλά ωραίο το ψάρι και η ιστορία σου.

Panikos

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by Panikos »

ωραίος :!: :!: :!: συγχαρητήρια για το ψάρι και την ιστορία σου

User avatar
AggelosLRK
Posts: 1655
Joined: Thu Apr 24, 2008 6:38 pm

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by AggelosLRK »

Greg wrote:μπραβο, ετσι ψαρεματα καμνουν σε να μεν θελεις να φκεις που μες τη θαλασσα, εν τουτα που μινησκουν. να σε ρωτησω..οι σουροι που ειδες ποσο μεγαλοι ηταν?? βαρος/μηκος

κοντα 1 μετρο λαλω σου το εγω :P

User avatar
sea-hunter
Posts: 708
Joined: Tue Jun 26, 2007 1:58 pm
Location: Lemesos

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by sea-hunter »

oreos :!: :!:
Keep Walking...Keep Fishing!!

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by Giorkos »

:shock: :shock: :shock:

Very nice λαλούν τζαι οι Εγγλέζοι !!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

User avatar
HellRider
Posts: 123
Joined: Tue Nov 27, 2007 9:10 am
Location: λεμεσος

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by HellRider »

πολυ ομορφη περιγραφη, γεματη εικονες και συναισθηματα. :) να μας γραφεις πιο συχνα..

mpousoulas
Posts: 211
Joined: Wed Jun 13, 2007 10:36 am
Location: Λευκωσία

Re: Τέλος.... δίχως τέλος

Post by mpousoulas »

Μπράβο Περικλή!!
Ωραίος.
"χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.."
Καβαδίας

hemilios
Posts: 232
Joined: Fri Aug 17, 2007 7:46 am

Ρηχο καρτερι και αποτελεσματα

Post by hemilios »

Πρωι μολις ανατελει ο ηλιος και εγω στις φυκιαδες με την αγαπημενη μου τεχνικη,ρηχο καρτερι.Συντομα δυο σουροι θα με συντροφευουνστην ψαροβελονα. Η θαλασσα σημερα ηταν πολυ πιο γενεοδωρηη. Μου εστειλε ενα ψαρι τροπαιο και το νεο μου 110 εκανε καλα την δουλεια του. μια λιτσα 7,5κιλα.
IMAGE_004.jpg
IMAGE_004.jpg (106.11 KiB) Viewed 9846 times

User avatar
hdemetris
Posts: 710
Joined: Tue Feb 27, 2007 4:23 pm
Location: Λάρνακα

Re: Ρηχο καρτερι και αποτελεσματα

Post by hdemetris »

Μπράβο ρε φίλε! Άξιζες το! Εχάρηκα πολλά για σένα!
Βάλε τζιάλλες φωτογραφίες ρε. Έτσι ψάρι τζαι εκαθάρισες με μια μόνο φώτο?
Who the cap fit
Let them wear it

User avatar
Antreas
Posts: 746
Joined: Tue Dec 25, 2007 11:15 am
Location: Nicosia

Re: Ρηχο καρτερι και αποτελεσματα

Post by Antreas »

μα τζαι τι φωτο εβαλες ?
βαλε τουλαχιστον καμια που να φενετε ολοκληρο :D

hemilios
Posts: 232
Joined: Fri Aug 17, 2007 7:46 am

Re: Ρηχο καρτερι και αποτελεσματα

Post by hemilios »

να τις κατεβασω απο φωτογραφικη και θα τις βαλω.Ετραβησε μου 50 μετρα μουλινε γιατι εφοουμουν οτι θα σχιστει.σε μια φαση εσταματισε να τραβα και ενομισα οτι εφυε που πανω και εγυρισε μου. τελικα αυτο που λενε για την βιαια αντιδρααση για τις λιτσες και μετα σταματουν εχουν δικαιο. το 110 χρειαζεται καιφανηκε σημερα. ηταν η πιο ωραια εμπειρια που ειχα ως τωρα . προσεγγιση ψαριου ,περασμα σχοινακι ,βιαια αντιδραση και ανοιγμα μουλινε και φυσικα αγγαλια με το ψαρι. οταν το επιασα στα χερια μου ηταν να τρελαθω απο την χαρα. ειναι κατι που οσα και να γραψω δεν περιγραφεται.

User avatar
Giorkos
Posts: 2215
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:29 am

Re: Ρηχο καρτερι και αποτελεσματα

Post by Giorkos »

Μπράβο Αιμίλιε..
Πολλά ωραία η λίτσα αλλά παραπάνω η περιγραφή για την χαρά που ένιωσες....

και πάλι Μπράβο (Χμμμ....τωρά δηλαδή εν να είσαι εσύ ο κύριος λίτσος ... ο χατζηπαντέλας χάνει τον τίτλο του ??? :lol: :wink: )


περιμένουμε κιάλλες φωτό !!!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....

Post Reply

Return to “Ψαρέματα-Εμπειρίες”