Πρώτον δεν κρατάμε όλα τα ψάρια της παλάμης και δεύτερον αν το ψάρι καταπιεί το αγκίστρι τότε δεν προσπαθούμε να του φκάλουμε τα άντερα του!!!, απλά κόβουμε την μισίνα και αφήνουμε το αγκίστρι μέσα. Τουλάχιστο έτσι έχει ένα μικρό ποσοστό πιθανότητας να επιβιώσει.chrisostomos wrote:Μην περιμενεις να τελειοσεις με το ψαρεμα για να αφισεις καποιο μικρο ψαρι απο τον κουβα σου ελευθερο....Αν το ψαρι ειναι μικροτερο απο την παλαμη σου συρτο μεσα αν ειναι ισο και μεγαλυτερο κρατησε το... Αν το αγκιστρι δεν γραποθηκε στα εσωτερικα του οργανα και το ξαγκιστροσες ευκολα τοτε ριξε το μεσα αν παλι το ρουφιξε και οταν το απαγκιστρονες βγικαν και τα σπλαχνα του τοτε κρατησε το γιατι σιγουρα θα ψοφισει..
Και για να αποφυγουμε τετοιες καταστασεις καλο θα ειναι να χρισιμοποιουμε σκληρα δωλοματα και μεγαλα αγκιστρια που τα μικροψαρα δυσκολευονται και αν πιαστουν πιανοντε απο το στομα που ειναι ευκολη η απαγκιστροση και σιγουρα αυτο δεν θα τους αποφερει θανασιμο τραυμα.
Όσο για την αρχική ερώτηση, ποτέ δεν ξέρεις πόσο τραυματίστηκε ή ταλαιπωρήθηκε το ψάρι μέχρι να το φέρεις έξω. Ένα ψάρι το οποίο δείχνει καλά μπορεί μετά από μερικά λεπτά από την απελευθέρωση του να βγεί στην επιφάνεια και να ψοφήσει μετά από ώρες. Τουλάχιστο, παρά να τα θανατώσουμε, τα ελευθερώνουμε με την ελπίδα ότι θα επιβιώσουν.