Σελίδα 1 από 1

Πόντιση των σκαφών «Lady Thetis» και «Costantis », στη θαλάσ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 04, 2014 10:46 am
από admin
Τετάρτη, 29/1/2014
Πόντιση των σκαφών «Lady Thetis» και «Costantis », στη θαλάσσια περιοχή «Δασούδι», στη Λεμεσό

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πόντιση των σκαφών «Lady Thetis» και «Costantis», ως μέρος της δημιουργίας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής με τεχνητούς ύφαλους, στη θαλάσσια περιοχή «Δασούδι» στη Λεμεσό. Η τελετή για την πόντιση των σκαφών θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους Λεμεσού, Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου και τον Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου.

Σημειώνεται ότι οι τεχνητοί ύφαλοι είναι κατασκευές σκόπιμα τοποθετημένες στο θαλάσσιο πυθμένα, οι οποίες στοχεύουν στη μίμηση των ιδιοτήτων που παρέχει ένας φυσικός ύφαλος: δηλαδή λειτουργούν ως καταφύγιο, χώρος διατροφής, αναπαραγωγής, ανάπτυξης και αύξησης σε μέγεθος και αριθμό του πληθυσμού των έμβιων θαλάσσιων οργανισμών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013: «Επενδύοντας στην Αειφόρο Αλιεία» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.