Page 1 of 12

Γεύση ψαριών

Posted: Mon Feb 08, 2010 8:24 am
by angiec
Ποιά ψάρια θεωρούνται ως προς την γεύση πιό καλά στην Κύπρο εκτός από την πέστροφα ,το μαγείρεμα τους και αν υπάρχουν διάφορες σάλτσες .

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Mon Feb 08, 2010 9:01 am
by caveman
όλα είναι υπέροχα! Απλά το καθένα θέλει το μαγείρεμμα του....

Πρωπικά προτειμάω το γατόψαρο... έχει την καλήτερη γεύση από όλα, μετά είναι το Λαυράκι και μετά το ζάντερ... η πέστροφα έρχεται 4η...

Το γατόψαρο γίνετε τιγανιτό, στο φούρνο, στα κάρβουνα.... παντού και με ότι σάλτσα και να είναι γίνετε πολύ ωραίο. Το λαβράκι στον φούρνο με ελαιόλαδο-ρίγανη-εστρακόν-αλάτι-και λίγα κρεμύδια είναι αποθέοση! Και στα κάρβουνα καλό είναι. Το ζάντερ κάρβουνα ή φούρνο θέλει προσωχή διότι στεγνώνει εύκολα.
Η πέστροφα.... εξαρτάτε από πιο φράγμα είναι.... έχει από εντελός άνοστες μέχρι πολύ καλές... φούρνο ή κάρβουνα ή τηγάνι ένα πράμα εισχίει για την πέστροφα... θέλει ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΙΡΟ!!!
BTW... όλα τα ψάρια όταν γείνοντε στο φούρνο του πάει πολύ ο βούτιρος!!

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Mon Feb 08, 2010 1:04 pm
by C&R
Διαφωνώ με τον Caveman ειδικά το λαβράκι όπως και να το μαγειρέψεις δεν τρώγεται...

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Mon Feb 08, 2010 1:06 pm
by caveman
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 6:57 am
by Tassos
Έπιασα προχτές την Πέμπτη το απόγευμα το πρώτο μου λαβράκι περίπου ένα κιλό.
Το μαγειράψσμε στον φούρνο. Συνταγή απλή:
1. Πατάτες σε κύβους (3χ3 εκ.)
2. Ντομάτες ψημένες ζουμερές ψιλοκομμένες
3. Λίγο κολοκούι και καρότο ψιλοκομμένα.
4. Κρομμύδι.
5. Σκόρδο.
6. Ελιόλαδο, νερό και λίγο κρασί άσπρο (εγώ χρησιμοποίησα επίσης κρασί άσπρο για να κάμω ένα τελικό ξέπλυμα του ψαριού μετά το καθάρισμα - μετά το στράγγισα).
7. Πιπέρι, άλας αναλόγως προτίμησης.

Αρχικά κοκκινίζουμε τα λαχανικά χωρίς τις ντομάτες.

Βάζουμε το ψάρι στο σινί ή πάιρεξ από κάτω και μετά το σκεπάζουμε με τα λαχανικά και από πάνω την ντομάτα.
Ακολούθως ελιόλαδο - νερό και λίγο κρασί.

Φούρνος 180 βαθμοί και ψήνουμε (για τουλάχιστο 40 λεπτά) μέχρι να ψηθεί καλά.

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 7:16 am
by Tassos
Τα γατόψαρα έχον χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση. Είναι για αυτό τον λόγο νομίζω πως είναι από τα ψάρια που έχουν τους οπαδούς τους αλλά κι αυτούς που δεν μπορούν να τα φάνε με τίποτε.

Συμφωνώ με το τηγάνισμα χωρίς επιφύλαξη και για κάρβουνο εάν δεν είναι μεγάλα. Επίσης βραστό είναι εξαιρετικό.
Για μεγαλύτερα μεγέθη πέπει να ξιπετσίζεται και να αφαιρείται το λίπος του. Ακολούθως συστύννω αλέρωμα και τηγάνισμα αφού προηγουμένως βάλουμε αλάτι και πιπέρι.
Τηγαν'ιζουμε πάντα σε ψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τες δύο πλευρές και να έχει τραγανή κρούστα.

Σόους από πάνω δοκιμάστε ελιόλαδο με λεμόνι, πιπέρι και λυωμένο φρέσκο σκόρδο και λίγο μαιντανό στο μπλέμτερ. Πελλαμός.

Το ίδιο σοόυς για όλους τους τρόπους ψησίματος κάμνει!
Για τα κάρβουνα πιο αραιό σόους για την ώρα που θα ψήνετε με φρουτσί και πιο πικτό στο τραπέζι.

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 7:22 am
by Tassos
Λαβράκι στα κάρβουνα:

Μόνο αλάτισμα και αν προτιμάτε πιπέρι (και δοκιμάστε να το ξεπλύνετε με άσπρο κρασί πριν το βάλετε στα κάρβουνα μετ΄το καθάρισμα) και στην διάρκεια του ψησίματος ψέκασμα με νερό σκέτο πάνω στο ψάρι.
Γίνεται τέλειο!!!

Τρώγεται με λαδολέμονο.

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 7:32 am
by Tassos
Τα περισσότερα ψάρια του γλυκού νερού είναι τέλεια άν γίνουν παστά - στεγνά και είναι ίσως ο πιο καλός μεζές για μπύρα και άλλα ποτά αλλά κυρίως για μπύρα!!!

Ο τρόπος να γίνουν είναι εύκολος αλλά χρειάζεται υπόμονή στο στέγνωμα στη σκιά και τόπος να τα απλώσουμε :wink:

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 9:50 am
by caveman
Αμάν ρε φίλε, ετρέξαν τα σάλλια!!! :clap: :clap: :clap:

Σήμερα θα κρατήσω κανένα καλό κυπρίνο για τα κάρβουνα!

Re: Ψάρεμα Κυπρίνου

Posted: Sat Jul 03, 2010 11:20 am
by Tassos
Για το φιλο μου τον Χαμπή μια συνταγή που μου αρέσει για Κυπρίνο στα κάρβουνα:

1. Κυπρίνος 1-2 κιλά
2. Καθάρισμα και ξέπλυμμα με ασπρο κρασί στο τέλος και αφού προηγουμένως του κάμουμε στο σώμα του ψαριού κάμποσες εγκαρσιες τομές και από τες 2 πλευρές κάθε 3 πόντους.
3. Μαρινάρουμε πολλή ώρα - τουλάχιστον 2 ώρες. (Υλικά μαρινάτας: ελιόλαδο, πολλή μαγιονέζα, ψλιλοκομμένο κρομμύδι, μαιντανός, άνιθος, πιπέρι, άλας, λεμόνι με το φύλλο ψιλοκομμένο - άν θέλουμε και λίγη δάφνη).
4. Τοποθετούμε το ψάρι - αν δεν το σκεπαζει το γυρίζουμε τακτικά.

Αφου μαριναριστεί το β΄ζουμε πάνω στα κάρβουνα όπως είναι και το αλείφουμε με το υπόλοιπο της μαρινάτας ώσπου να ψηθεί - περίπου 40 λεπτά.

Εξαιρετικό φαγητό! Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές και βρασμένα χόρτα.

Συνοδευτικό άσπρο κρασί η μπύρα παγωμένη τσακρί !

Re: Γεύση ψαριών

Posted: Sat Jul 03, 2010 11:22 am
by Tassos
Για το φιλο μου τον Χαμπή μια συνταγή που μου αρέσει για Κυπρίνο στα κάρβουνα:

1. Κυπρίνος 1-2 κιλά
2. Καθάρισμα και ξέπλυμμα με ασπρο κρασί στο τέλος και αφού προηγουμένως του κάμουμε στο σώμα του ψαριού κάμποσες εγκαρσιες τομές και από τες 2 πλευρές κάθε 3 πόντους.
3. Μαρινάρουμε πολλή ώρα - τουλάχιστον 2 ώρες. (Υλικά μαρινάτας: ελιόλαδο, πολλή μαγιονέζα, ψλιλοκομμένο κρομμύδι, μαιντανός, άνιθος, πιπέρι, άλας, λεμόνι με το φύλλο ψιλοκομμένο - άν θέλουμε και λίγη δάφνη).
4. Τοποθετούμε το ψάρι - αν δεν το σκεπαζει το γυρίζουμε τακτικά.

Αφου μαριναριστεί το β΄ζουμε πάνω στα κάρβουνα όπως είναι και το αλείφουμε με το υπόλοιπο της μαρινάτας ώσπου να ψηθεί - περίπου 40 λεπτά.

Εξαιρετικό φαγητό! Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές και βρασμένα χόρτα.

Συνοδευτικό άσπρο κρασί η μπύρα παγωμένη τσακρί !

Re: Ψάρεμα Κυπρίνου

Posted: Sat Jul 03, 2010 11:24 am
by nicolas theocharous
Tassos wrote:Για το φιλο μου τον Χαμπή μια συνταγή που μου αρέσει για Κυπρίνο στα κάρβουνα:

1. Κυπρίνος 1-2 κιλά
2. Καθάρισμα και ξέπλυμμα με ασπρο κρασί στο τέλος και αφού προηγουμένως του κάμουμε στο σώμα του ψαριού κάμποσες εγκαρσιες τομές και από τες 2 πλευρές κάθε 3 πόντους.
3. Μαρινάρουμε πολλή ώρα - τουλάχιστον 2 ώρες. (Υλικά μαρινάτας: ελιόλαδο, πολλή μαγιονέζα, ψλιλοκομμένο κρομμύδι, μαιντανός, άνιθος, πιπέρι, άλας, λεμόνι με το φύλλο ψιλοκομμένο - άν θέλουμε και λίγη δάφνη).
4. Τοποθετούμε το ψάρι - αν δεν το σκεπαζει το γυρίζουμε τακτικά.

Αφου μαριναριστεί το β΄ζουμε πάνω στα κάρβουνα όπως είναι και το αλείφουμε με το υπόλοιπο της μαρινάτας ώσπου να ψηθεί - περίπου 40 λεπτά.

Εξαιρετικό φαγητό! Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές και βρασμένα χόρτα.

Συνοδευτικό άσπρο κρασί η μπύρα παγωμένη τσακρί !
ανοιξες μας την ορεξη ρε φιλε. ακουετε πολλα ωραιο παντως.

ατε γυρευκουμε κανενα εθελοντη που ψαρευκει κυπρινους να μας καμει το τραπεζι επειδη εμεις δεν εχουμε ιδεα
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Re: Ψάρεμα Κυπρίνου

Posted: Sat Jul 03, 2010 12:04 pm
by fISHANDCHIPS
Tassos wrote:Για το φιλο μου τον Χαμπή μια συνταγή που μου αρέσει για Κυπρίνο στα κάρβουνα:
(Υλικά μαρινάτας: ελιόλαδο, πολλή μαγιονέζα, ψλιλοκομμένο κρομμύδι, μαιντανός, άνιθος, πιπέρι, άλας, λεμόνι με το φύλλο ψιλοκομμένο - άν θέλουμε και λίγη δάφνη).
Έκαμες ένα ακούσιο φάουλ ρε φίλε ... ο χαμπής αν δεν έχει εστρακόν εν το τρώει

Καμια συνταγή για χρυσοψαρα παίζει ? :doh: :doh: :doh: :lol:

Re: Ψάρεμα Κυπρίνου

Posted: Sat Jul 03, 2010 12:25 pm
by caveman
Πολλύν μάλιστα!! :lol: Τι πράματα θυμάσε ρε Πέτρο α! :lol: :lol:

Παίδες, προσπαθούμε να κρατούμε τα θέματα καθαρά... οι συνταγές στο θέμα των συνταγών :)

Re: Ψάρεμα Κυπρίνου

Posted: Sat Jul 03, 2010 1:48 pm
by Tassos
Άμα θέλει να βάλει είτε Εστραγκον είτε λασμαρίν - προαιρετικά!!! ΄)