Page 1 of 1

Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 7:50 am
by mpousoulas
Χθες έβγαλα για πρώτη φορά καλαμάρι.
όταν το έβγαλα από το την βέργα ένοιωθα ότι είχα στα χέρια μου ένα μικρό εξωγήινο.
πολύ ενδιαφέρον πλάσμα.
Το υπολογίζω στα δύο κιλά.
Πως το καθαρίζω?
Ιδέες για μαγείρεμα?

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 8:31 am
by LEONIDAS
mpousoulas wrote:Χθες έβγαλα για πρώτη φορά καλαμάρι.
όταν το έβγαλα από το την βέργα ένοιωθα ότι είχα στα χέρια μου ένα μικρό εξωγήινο.
πολύ ενδιαφέρον πλάσμα.
Το υπολογίζω στα δύο κιλά.
Πως το καθαρίζω?
Ιδέες για μαγείρεμα?
Στα κάρβουνα εν όπως το μέλι!!

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 8:38 am
by Giorkos
:greetings-waveyellow: σου ρε μπούσουλα....

που εχάθηκες ???

όπως σου είπεν ο λεωνίδας τζαι καλή όρεξη !

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 8:42 am
by mpousoulas
γεια σου γιώρκο μου.
που να χαθώ ρε φίλε?
μες την κύπρο όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορείς να χαθείς.
στα ίδια λημέρια ψαρεύω σαββατικυρίακα
εσένα δεν έτυχε να σε δω εδώ και πολλή καιρό
τα κάρβουνα τα κατάλαβα.
το καλαμάρι πως το καθαρίζω??

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 8:58 am
by PrEdAtΩR

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 9:13 am
by mpousoulas
ευχαριστώ!

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 10:05 am
by Sorkomanis
PrEdAtΩR wrote:
2:35- οι ρε, ιβραμεν tze κουταλου8κια για τα sauce λαλεί ο ρέλλος σου :lol: :lol: :lol:

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 11:03 am
by Giorkos
mpousoulas wrote:γεια σου γιώρκο μου.
που να χαθώ ρε φίλε?
μες την κύπρο όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορείς να χαθείς.
στα ίδια λημέρια ψαρεύω σαββατικυρίακα
εσένα δεν έτυχε να σε δω εδώ και πολλή καιρό
τα κάρβουνα τα κατάλαβα.
το καλαμάρι πως το καθαρίζω??

έλα ρε...
όντως, έσιη να κατεβώ (ιδίως ξυλοφάου λίον τζαιρό) ...
οι δικαιολογίες εν πολλές, αλλά στέκουν :mrgreen: ...
κτύπα κανένα τηλέφωνο αν είναι να πάμε με τα κοπέλλια.

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 10:04 pm
by mpousoulas
καθαρίστηκε όπως ακριβώς στο βίντεο.
κόπηκε σε λωρίδες.
τυλίχτηκε σε αλουμινόχαρτο με μαυρόλαδο, αφού πρώτα κόπηκε διαγώνια σε κύβους όχι πολύ βαθιά.
μπήκε στη φωτιά για 15 λεπτά χωρίς να το γυρίζω.
βγήκε από το αλουμινόχαρτο και μπήκε στη φωτιά για άλλα δέκα λεπτά.
το γύρισα 4-5 φορές, κοκκίνησε και φούσκωσε.
το έβγαλα, έβαλα λεμόνι και μαιντανό.
ήταν μοναδικό.
συνοδεύτηκε με καλή παρέα, ωραία μουσική και ούζο.
λεπτομέρεια ..ψήθηκε και φαγώθηκε στο τζάκι.
ευχαριστώ ιδαίτερα τον φίλο που έστειλε το πολύ κατατοπιστικό βίντεο
για το καθάρισμα του καλαμαριού!

Re: Καθάρισμα και ψήσιμο καλαμαριού

Posted: Mon Feb 07, 2011 10:24 pm
by christos nic
φιλε τελιο το ψησημο στο καρβουνο στην αρχη με ασημοχαρτο!ΑΛΛΑ..σε περιπτωση που θα τα βαρεθεις στα καρβουνα ετσι για αλλαγη συρνε και κανενα αλατοπιπερομενο στο τηγανι και σβησιμο με κρασι ασπρο η ξυδι!δεν ΠΑΙΖΕΤΕ :!:
PS σημαντικο..στο τηγανι προσεχουμε απο τις σσιπεθκιες τους και απο το λαδι το καυτο που πετασετε..βαλλουμε το καλυμα τις μαγειρισας!