SIGN IN | REGISTER
Αρθρογραφία

ΑΚΤΗ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό ANDREAS PH » Τρί Ιουν 04, 2013 7:19 pm

παιδιά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. σε κάθε εξόρμηση που θα παο για τόνους περνώ 1,2 το πιο πολύ. το πρόβλημα είναι το πως θα τους μαγειρέψουμε ώστε να γίνουν γευστική και μαλακή. ξέρει κανεις καμια συνταγή ? :)
Άβαταρ μέλους
ANDREAS PH
 
Δημοσ.: 52
Εγγραφη: Κυρ Μάιος 26, 2013 8:18 pm
Τοποθεσια: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό belluga » Τρί Ιουν 04, 2013 10:57 pm

Να σου γραψω μιαν αυριο γιατι εν την θυμουμε ποξω εχει 10 υλικα συνολο επισεις εμενα πρωσοπικα η αγαπημενη μου συνταγη ειναι με τον χυλο τζαι 2 λεπτα στο τηγανι!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
belluga
 
Δημοσ.: 680
Εγγραφη: Κυρ Μαρ 22, 2009 6:00 pm

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό I_AM_BLUE » Τετ Ιουν 05, 2013 8:12 am

Φίλε μου ο πιο εύκολος τρόπος, και ίσως και ο καλύτερος αν με ρωτάς, γιατί είναι γρήγορος και το ψάρι δεν στεγνώνει είναι ο εξής:

Κόψε το φιλέττο σου σε ροδέλες (όπως είναι φρέσκο) πάχους 1-1.5 εκατοστό
Άλοιψε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά, και ρίξε το σε έτοιμο τηγάνι (χωρίς να βάλεις άλλο λάδι).
Μόλις ασπρίσει που την μια πλευρά (Μάξιμουμ 2 λεπτά - όσσον να αρχίσει να κοκκινίζει σε κάποια σημεία) γύριστο που την άλλη και πάλε το ίδιο.
Αν σου γελάσει το συνολικό ψήσιμο πάνω που 3-4 λεπτά, έχασες το νόημα και την γεύση...μπορεί και να το πετάξεις.
Η ουσία είναι να μείνουν τα υγρά του, να είναι ζουμερό, διαφορετικά στεγνώνει τζαι είναι σαν να τρώεις γάρον.

Το Πλεονεκτημα: Τρώεις σε 5 λεπτά, και είναι και πολλά ωραίο!
Το Μειονέκτημα: Αν σου γελάσει στο ψήσιμο, εννα το πετάξεις...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Άβαταρ μέλους
I_AM_BLUE
 
Δημοσ.: 80
Εγγραφη: Παρ Απρ 10, 2009 8:21 am
Highscores: 1

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό ΚΥΡΙΑΚΟΣ » Τετ Ιουν 05, 2013 9:00 am

κοψε το σε κυβους και περαστο εναλαξ με πιπερια πρασινη και κρεμυδακι ντοματα πανω σε σουβλια ξυλινα και καμε τον στην γκριλιερα που καμνουν τα σαντουιτς για 4 λεπτα ., σουβλακι πομπα σε ενα 5λεπτο εισαι ετοιμος .
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 
Δημοσ.: 69
Εγγραφη: Σάβ Απρ 25, 2009 12:44 pm

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό I_AM_BLUE » Τετ Ιουν 05, 2013 9:10 am

Κυριακό εγώ αν θα το βάλω στο γκρίλ, προτιμώ να είναι μαριναρισμένο που την προηγούμενη(λάδι, τομάτα, λεμόνι κλπ) για ναν πιο ζουμερό...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Άβαταρ μέλους
I_AM_BLUE
 
Δημοσ.: 80
Εγγραφη: Παρ Απρ 10, 2009 8:21 am
Highscores: 1

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό ΚΥΡΙΑΚΟΣ » Τετ Ιουν 05, 2013 9:18 am

I_AM_BLUE έγραψε:Κυριακό εγώ αν θα το βάλω στο γκρίλ, προτιμώ να είναι μαριναρισμένο που την προηγούμενη(λάδι, τομάτα, λεμόνι κλπ) για ναν πιο ζουμερό...

:handgestures-thumbup:
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 
Δημοσ.: 69
Εγγραφη: Σάβ Απρ 25, 2009 12:44 pm

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό ANDREAS PH » Τετ Ιουν 05, 2013 10:37 am

ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγραψε:κοψε το σε κυβους και περαστο εναλαξ με πιπερια πρασινη και κρεμυδακι ντοματα πανω σε σουβλια ξυλινα και καμε τον στην γκριλιερα που καμνουν τα σαντουιτς για 4 λεπτα ., σουβλακι πομπα σε ενα 5λεπτο εισαι ετοιμος .

Κυριάκο τούτο με τα πιπεριά και τζίνα ούλα και να το κάμω όπως το σουβλάκι ""εσκεφτικα"" το και νομίζω ένα γίνει καλο. Ένα το δοκιμάσω και να σου πω αν εγίνηκε kaloo
Άβαταρ μέλους
ANDREAS PH
 
Δημοσ.: 52
Εγγραφη: Κυρ Μάιος 26, 2013 8:18 pm
Τοποθεσια: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό marinos » Πέμ Ιουν 06, 2013 7:43 am

Τούτο με τα σουβλάκια εν λίγο πελαλίδικο. Εγώ τον κόβω σε σουβλάκια και μαρινάρω τον με λάδι , πιπεριές κεμύδι και λίγο σόγια σως απο τη προηγούμεν. Το λεμόνι νομίζω δεν είναι καλή ιδέα, προτημότερο να βάλει κάποιος λεμόνι όταν ψηθεί γιατί έτσι σφήγγει το ψάρι. Ανάβω τα κάρβουνα και μόλις "χωνευτούν" καλά και πέσει λίγο η πολή η βράστη, τα βαζώ όλα μεσα σε μια σχάρα όπως είναι. 2-3 γυρίσματα και ο τόνος είναι έτοιμος. Οι πιο πολλοί που εδωκιμάσαν νομίζαν ότι είναι κοτόπουλο :) . Καλή επιτυχία 8)
marinos
 
Δημοσ.: 20
Εγγραφη: Τρί Απρ 29, 2008 10:24 am

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό I_AM_BLUE » Πέμ Ιουν 06, 2013 11:05 am

Που εννα μεν χωρεί άλλους το ψυγείο, πέτε μου να σας γράψω και την συνταγή να τον διατηρήσετε σε λάδι, όπως την κονσέρβα..

Πάει 5-6 μήνες μες το βάζο με το λάδι, μπορεί και παραπάνω. Όπως τον Rio-Mare έναν πράμα....!
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Άβαταρ μέλους
I_AM_BLUE
 
Δημοσ.: 80
Εγγραφη: Παρ Απρ 10, 2009 8:21 am
Highscores: 1

ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό belluga » Πέμ Ιουν 06, 2013 11:38 am

2kg τονο σε κοματια
1 μουσταρδα σωστη
1 ποτηρι κρασι ασπρο
1 κουτακι ντοματοχυμο
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Λεμονι
σκορδο
πιπεριες χρωματιστες
Αλατι
Κρεμυδια
Μαυρο πιπερι

Ανακατευεις ολα τα υλικα και τα περυχινεις πανω απο το ψαρι ετσι ωστε να το καλυψεις σε μια κουπα που να κλεινη τα βαζεις στο ψυγειο απο 12-36 ωρες
Ψηνετε σε σχαρα καρβουνα!



Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
belluga
 
Δημοσ.: 680
Εγγραφη: Κυρ Μαρ 22, 2009 6:00 pm

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό Giorkos » Πέμ Ιουν 06, 2013 11:48 am

έφα μια φορά σε ένα κέντρο (τζίνο κοντά στο κάστρο της λάρνακας προς τες φοινικούες μερκές, που ίσιεν ένα δεντρό μέσα, ποτζίνα που εχαλάσαν) που εσέρβιρε φιλέτο τόνο καπνιστό...δεν εξανάφαα έτσι ωραίο πράμα....

καμιά συνταγή-μέθοδο για καπνιστό αν ξέρετε βάρτε ρε κοπέλλια !!!!
που κουρκούνα....μέχρι τούνα....
Άβαταρ μέλους
Giorkos
 
Δημοσ.: 2215
Εγγραφη: Τετ Δεκ 05, 2007 10:29 am

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό ANDREAS PH » Πέμ Ιουν 06, 2013 2:30 pm

ουλές η συνταγές που είπατε φαίνουνται μου καλές και νόστιμες. τώρα σιγά σιγά να τες δοκιμάσω ουλές και κινεί που ένα μου αρέσει παραπάνω ένα την κάμω μονο εκείνη :)
Άβαταρ μέλους
ANDREAS PH
 
Δημοσ.: 52
Εγγραφη: Κυρ Μάιος 26, 2013 8:18 pm
Τοποθεσια: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Re: ΜΑΓΕΊΡΕΜΑ ΤΌΝΟΥ

Δημοσίευσηαπό Τεγγης » Πέμ Ιουν 06, 2013 7:46 pm

Συνταγη απο Σικελια για μερακληδες.

Βαζουμε το φουρνο στους 200 βαθμους
Αλατοπιπεριζετε το τόνο που εχετε κοψει σε κύβους.
Τον βαζεται σε ένα ταψι το οποιο ειναι μικροτερο απο το πιο μεγαλο σας ταψι.
Βαζεται σιγα σιγα ελαιολαδο μεχρι να καλυψετε το τονο μεχρι τη μεση.
Μεσα στο λαδι βαζεται 6-7 σκελιδες σκορδο μοιραζμενες στη μεση.
Πασπαλισετε το τονο με κουτρουβι καπαριου και λιγο απο το Ξυδι και με ψυλικομενο μαιτανο
Περνετε 2 λεμονια και με κοφτερο μαχαιρι τα κοβεται οσο πιο λεπτα μπορειτε.
Καλυπτετε ολο το τονο με τις φεττες λεμονιου.
Βραζεται νερο και βαζετε ενα δακτυλο νερου κοχλαστου νερου στο πιο μεγαλο σας ταψι.
Προσεχτικα βαζετε το μικρο ταψι με το τονο μεσα στο μεγαλο ταψι ετσι ωστε το μικρο ταψι να χωθει ως τη μεση. Προσοχη με το βραστο νερο.
Περνετε ενα μεγαλο αλουμινοχαρτο και καλυπτετε το μεγαλο ταψι. Κλειστε καλα τις ακρες του αλομινοχαρτου αλλα μην το εφαρμοσετε ασφυκτικα.
Βαλτε το στο φουρνο για δεκαπεντε λεπτα και ελεξετε το.

Το ψαρι ψηνετε με τον ατμο και ειναι θεικο.
Τεγγης
 
Δημοσ.: 23
Εγγραφη: Δευτ Οκτ 19, 2009 8:10 am


Επιστροφή στην Ψάρεμα από σκάφος

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

  USEFUL LINKS

- Windfinder forecast
- CYCOFOS weather forcecast
- Google weather forcecast




  Navionics Cyprus Maps

  SISTER SITES


HUNT & SHOOT
MAGAZINE
CYPRUS YACHTING
MAGAZINE
ONLINE
MAGAZINES



Cyprus Fishing Magazine
P.O. Box 55329, 3821 Limassol, Cyprus | Telephone: +357 25577750 | e-mail: info@cyprusfishingmagazine.com


Copyright © Dacor Advertising & Media LTD 2012
Designed by Dacor