Page 5 of 19

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Mon Jun 20, 2011 5:44 pm
by gdeme
μπορεις να μας το δειξεις αυτο? Σε φωτογραφια με τα σημαδια?

εγω κανω τα εξης κοψιματα οπως την φωτο

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Mon Jun 20, 2011 6:04 pm
by MariosK
To πίσω κόψιμο που κάνεις δεν νομίζω να βοηθά σε κάτι αφού θα γυρίσεις τον τόνο με το κεφάλι προς το κάτω για να γίνει η αφαίμαξη

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Mon Jun 20, 2011 6:51 pm
by gdeme
θα δοκιμασω μια οπως λες και θα δω.Το σημειο που κοβεις στο πλαι σιγουρα επικοινωνει με το δικο μου πισω σημειο.

Το μπροστα είναι το ιδιο.

Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.

ο κανει κανενς αυτο?

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Mon Jun 20, 2011 7:38 pm
by I_AM_BLUE
MariosK wrote:Ο καλύτερος τρόπος για αφαίμαξης (συνίσταται από τους Ιάπωνες για καλύτερη ποιότητα sushi) είναι μια τομή πίσω από κάθε πλαϊνό πτερύγιο και μια πίσω από την καρδία η οποία βρίσκετε από κάτω ανάμεσα στα βράγχια.
:handgestures-thumbupright:

Και εμείς αυτό κάνουμε. Ειδικά η τομή πίσω από το πτερύγιο είναι όλα τα λεφτά..(φαίνεται και από την ποσότητα και την πίεση του αίματος που βγαίνει!)

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Tue Jun 21, 2011 4:59 am
by MariosK
gdeme wrote:θα δοκιμασω μια οπως λες και θα δω.Το σημειο που κοβεις στο πλαι σιγουρα επικοινωνει με το δικο μου πισω σημειο.

Το μπροστα είναι το ιδιο.

Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.

ο κανει κανενς αυτο?
Εμείς πιάνουμε το ψάρι από την σάρκα στα όρια της κεφαλής. Όταν μιλάς για ψάρι των 10-15 κιλών τότε μια μικρή τρύπα 1cm δεν το καταστρέφει. Εξάλλου εν εμείς που να το φάμε οπότε δεν τίθεται θέμα να πέσει η αξία του. Αν δοκιμάσεις να το πιάσεις ακριβώς που το κεφάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά λάθος να κτυπήσεις την καρδία του εν όσο είναι ακόμα ζωντανό τζε τότε το ψάρι θα ταλαιπωρηθεί, θα αρχίσουν να πιτούν γαίματα ποτζί ποδά, τζε πιθανόν που τους σπασμούς αν είναι τζε μεγάλο να σου φύει ή να σου σπάσει τζε τον γάντζο (αν εν κανένας φτηνός).

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Tue Jun 21, 2011 6:02 pm
by I_AM_BLUE
Αφού το ελύσαμε τούτο, ας δούμε και πως την φιλεττάρετε :mrgreen:
Εγώ είδα τούτο το βίντεο παλιά, και πιστεύκω εν ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος..
Φυσικά τούτος κάμνει το σε 4 λεπτά...αλλά anyway.. :clap:


Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Tue Jun 21, 2011 6:16 pm
by gdeme
Πολύ ωραιο βιντεο. Ενα περιπου ετσι κανω και εγώ,αλλα με την διαφορα ότι το κοβω με την πετσα.
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Tue Jun 21, 2011 10:14 pm
by giannosP
I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
:think:


Φιλε μου, εμεις οταν πιασουμε τον τονο καθαριζουμε με τον απευθιας μεσα στην βαρακα, και ετσι εν χριαζουνται τουτα, απλα το αιμα φεκι που μονο του απο το στομα, την ωρα που θα καθαριζεται!

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 6:09 am
by MariosK
giannosP wrote:
I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
:think:


Φιλε μου, εμεις οταν πιασουμε τον τονο καθαριζουμε με τον απευθιας μεσα στην βαρακα, και ετσι εν χριαζουνται τουτα, απλα το αιμα φεκι που μονο του απο το στομα, την ωρα που θα καθαριζεται!
Κάμνεις λάθος Γιάννο. Τα κοψίματα κάμνεις τα ενόσω η καρδία του κτυπά λίγο έτσι ώστε ούλλο το αίμα που τα αιμοφόρα αγγεία να φέφκει που τις 2 κεντρικές αρτηρίες στα πλευρά και που το κόψιμο κοντά στην καρδία. Εσύ όταν τον σφάγγεις το αίμα μινίσκει μέσα στην σάρκα του τόνου, δεν έχουν σχέση τα άντερα, και αρχίζει την διαδικασία αποσύνθεσης που χαλά την γεύση του. Το λίγο αίμα που λέεις ότι φκάλει που το στόμα είναι λόγο απλής αιμορραγίας και όχι αφαίμαξης...

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 6:47 am
by I_AM_BLUE
gdeme wrote:Πολύ ωραιο βιντεο. Ενα περιπου ετσι κανω και εγώ,αλλα με την διαφορα ότι το κοβω με την πετσα.
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω
Σκοτώνεσαι γιατί δεν την αφαιρας πριν φιλεττάρεις. Αν το κάμεις όπως στο βίτεο, βγαίννει πανεύκολα.
Έχουν σημμασία οι τομές απο την ουρά προς την κεφαλή πάνω στην ράχη και την κοιλιά, για να απελευθερωθεί, και να χωριστεί το αριστερό από το δεξί μέρος. Όταν κάμεις την τομή από την κεφαλή, πίσω που το πτερύγιο και κάτω, και μια μικρή τομή πίσω στην ουρά, έχεις καλό πιάσιμο της πέτσας και με ένα τράβημα βγαίνει (με τα λέπια και μένει το ψάρι καθαρό).
Πρέπει να βγει πριν φιλεττάρεις, για να βλέπεις την πλάγια γραμμή του ψαριού, και να ξέρεις που είναι ακριβώς το κεντρικό κόκκαλο.

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 9:35 am
by nicolas theocharous
με ιδιαιτερη συγκινηση και υπερηφανια σας ανακοινωνω πως το σκαφος LEGEND ειναι πανετοιμο να ριχτει στην μαχη της ττττουνας απο το προσεχες σαββατοκυριακο. φτανει να μας καμει καιρο τα γεριμα.... :lol: :lol:

ττττουνες κατιshι σας :lol: :lol: :lol:

ετσι κακαουσκιαες που ειμαστε αμπα και εν πιαμε τσιμπια ουλλο το καλοκαιρι :lol: :lol:

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 11:55 am
by EVANTHIS LOIZOU
Κανει σε ρε Πο..τιν Κλαμενον :D :D :D :D

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 12:52 pm
by nicolas theocharous
EVANTHIS LOIZOU wrote:Κανει σε ρε Πο..τιν Κλαμενον :D :D :D :D
χαχαχα κυριε Ευανθη παντα φκενει μου το κλαμα νομιζω γι αυτο εκαμα το παραδοση να πιεννουν ουλλα καλα.

κοπιασε στην παρεα μας το Σαββατοκυριακο εννα χαρουμε πολλα :D :D :D :D

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 1:07 pm
by EVANTHIS LOIZOU
Αν ειναι καλος ο Τζιαιρος εν να καλεσω τον Σταθη, οποταν εν ναμε με την δικην μου :lol: :lol:

Re: THYNNUS ALALUNGA

Posted: Wed Jun 22, 2011 4:16 pm
by stelios25
εν φενεται καλος ο καιρος το για σαΒΒΑτοκυριακο ενα μας τα χαλαση αλοπως λαρνακα