Re: THYNNUS ALALUNGA
Posted: Mon Jun 20, 2011 5:44 pm
μπορεις να μας το δειξεις αυτο? Σε φωτογραφια με τα σημαδια?
εγω κανω τα εξης κοψιματα οπως την φωτο
εγω κανω τα εξης κοψιματα οπως την φωτο
Το πρώτο περιοδικό για το Ψάρεμα στην Κύπρο
https://www.cyprusfishingmagazine.com/forum/
https://www.cyprusfishingmagazine.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3094
MariosK wrote:Ο καλύτερος τρόπος για αφαίμαξης (συνίσταται από τους Ιάπωνες για καλύτερη ποιότητα sushi) είναι μια τομή πίσω από κάθε πλαϊνό πτερύγιο και μια πίσω από την καρδία η οποία βρίσκετε από κάτω ανάμεσα στα βράγχια.
Εμείς πιάνουμε το ψάρι από την σάρκα στα όρια της κεφαλής. Όταν μιλάς για ψάρι των 10-15 κιλών τότε μια μικρή τρύπα 1cm δεν το καταστρέφει. Εξάλλου εν εμείς που να το φάμε οπότε δεν τίθεται θέμα να πέσει η αξία του. Αν δοκιμάσεις να το πιάσεις ακριβώς που το κεφάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά λάθος να κτυπήσεις την καρδία του εν όσο είναι ακόμα ζωντανό τζε τότε το ψάρι θα ταλαιπωρηθεί, θα αρχίσουν να πιτούν γαίματα ποτζί ποδά, τζε πιθανόν που τους σπασμούς αν είναι τζε μεγάλο να σου φύει ή να σου σπάσει τζε τον γάντζο (αν εν κανένας φτηνός).gdeme wrote:θα δοκιμασω μια οπως λες και θα δω.Το σημειο που κοβεις στο πλαι σιγουρα επικοινωνει με το δικο μου πισω σημειο.
Το μπροστα είναι το ιδιο.
Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.
ο κανει κανενς αυτο?
I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
Κάμνεις λάθος Γιάννο. Τα κοψίματα κάμνεις τα ενόσω η καρδία του κτυπά λίγο έτσι ώστε ούλλο το αίμα που τα αιμοφόρα αγγεία να φέφκει που τις 2 κεντρικές αρτηρίες στα πλευρά και που το κόψιμο κοντά στην καρδία. Εσύ όταν τον σφάγγεις το αίμα μινίσκει μέσα στην σάρκα του τόνου, δεν έχουν σχέση τα άντερα, και αρχίζει την διαδικασία αποσύνθεσης που χαλά την γεύση του. Το λίγο αίμα που λέεις ότι φκάλει που το στόμα είναι λόγο απλής αιμορραγίας και όχι αφαίμαξης...giannosP wrote:I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
Φιλε μου, εμεις οταν πιασουμε τον τονο καθαριζουμε με τον απευθιας μεσα στην βαρακα, και ετσι εν χριαζουνται τουτα, απλα το αιμα φεκι που μονο του απο το στομα, την ωρα που θα καθαριζεται!
Σκοτώνεσαι γιατί δεν την αφαιρας πριν φιλεττάρεις. Αν το κάμεις όπως στο βίτεο, βγαίννει πανεύκολα.gdeme wrote:Πολύ ωραιο βιντεο. Ενα περιπου ετσι κανω και εγώ,αλλα με την διαφορα ότι το κοβω με την πετσα.
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω
χαχαχα κυριε Ευανθη παντα φκενει μου το κλαμα νομιζω γι αυτο εκαμα το παραδοση να πιεννουν ουλλα καλα.EVANTHIS LOIZOU wrote:Κανει σε ρε Πο..τιν Κλαμενον