THYNNUS ALALUNGA
Re: THYNNUS ALALUNGA
μπορεις να μας το δειξεις αυτο? Σε φωτογραφια με τα σημαδια?
εγω κανω τα εξης κοψιματα οπως την φωτο
εγω κανω τα εξης κοψιματα οπως την φωτο
- Attachments
-
- Thunnus_alalunga.jpg (35.7 KiB) Viewed 6565 times
Re: THYNNUS ALALUNGA
To πίσω κόψιμο που κάνεις δεν νομίζω να βοηθά σε κάτι αφού θα γυρίσεις τον τόνο με το κεφάλι προς το κάτω για να γίνει η αφαίμαξη
- Attachments
-
- softSpot.jpg (15.42 KiB) Viewed 6535 times
-
- cut2.jpg (16.57 KiB) Viewed 6537 times
-
- cut1.jpg (11.96 KiB) Viewed 6537 times
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: THYNNUS ALALUNGA
θα δοκιμασω μια οπως λες και θα δω.Το σημειο που κοβεις στο πλαι σιγουρα επικοινωνει με το δικο μου πισω σημειο.
Το μπροστα είναι το ιδιο.
Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.
ο κανει κανενς αυτο?
Το μπροστα είναι το ιδιο.
Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.
ο κανει κανενς αυτο?
Re: THYNNUS ALALUNGA
MariosK wrote:Ο καλύτερος τρόπος για αφαίμαξης (συνίσταται από τους Ιάπωνες για καλύτερη ποιότητα sushi) είναι μια τομή πίσω από κάθε πλαϊνό πτερύγιο και μια πίσω από την καρδία η οποία βρίσκετε από κάτω ανάμεσα στα βράγχια.
Και εμείς αυτό κάνουμε. Ειδικά η τομή πίσω από το πτερύγιο είναι όλα τα λεφτά..(φαίνεται και από την ποσότητα και την πίεση του αίματος που βγαίνει!)
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Re: THYNNUS ALALUNGA
Εμείς πιάνουμε το ψάρι από την σάρκα στα όρια της κεφαλής. Όταν μιλάς για ψάρι των 10-15 κιλών τότε μια μικρή τρύπα 1cm δεν το καταστρέφει. Εξάλλου εν εμείς που να το φάμε οπότε δεν τίθεται θέμα να πέσει η αξία του. Αν δοκιμάσεις να το πιάσεις ακριβώς που το κεφάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατά λάθος να κτυπήσεις την καρδία του εν όσο είναι ακόμα ζωντανό τζε τότε το ψάρι θα ταλαιπωρηθεί, θα αρχίσουν να πιτούν γαίματα ποτζί ποδά, τζε πιθανόν που τους σπασμούς αν είναι τζε μεγάλο να σου φύει ή να σου σπάσει τζε τον γάντζο (αν εν κανένας φτηνός).gdeme wrote:θα δοκιμασω μια οπως λες και θα δω.Το σημειο που κοβεις στο πλαι σιγουρα επικοινωνει με το δικο μου πισω σημειο.
Το μπροστα είναι το ιδιο.
Ενα πολυ σημαντικο πράγμα ειναι να καταφερνουμε να κουραζουμετο ψαρι και ο γαντζος να το πιανει καπου απο το κεφαλι. Με αυτο τον τροπο δεν καταστρεφουμε το ψαρι στο σημειο που μπαινει ο γαντζος.
ο κανει κανενς αυτο?
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: THYNNUS ALALUNGA
Αφού το ελύσαμε τούτο, ας δούμε και πως την φιλεττάρετε
Εγώ είδα τούτο το βίντεο παλιά, και πιστεύκω εν ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος..
Φυσικά τούτος κάμνει το σε 4 λεπτά...αλλά anyway..
Εγώ είδα τούτο το βίντεο παλιά, και πιστεύκω εν ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος..
Φυσικά τούτος κάμνει το σε 4 λεπτά...αλλά anyway..
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
Re: THYNNUS ALALUNGA
Πολύ ωραιο βιντεο. Ενα περιπου ετσι κανω και εγώ,αλλα με την διαφορα ότι το κοβω με την πετσα.
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω
Re: THYNNUS ALALUNGA
I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
Φιλε μου, εμεις οταν πιασουμε τον τονο καθαριζουμε με τον απευθιας μεσα στην βαρακα, και ετσι εν χριαζουνται τουτα, απλα το αιμα φεκι που μονο του απο το στομα, την ωρα που θα καθαριζεται!
Life is a game....Fishing is serious!
Re: THYNNUS ALALUNGA
Κάμνεις λάθος Γιάννο. Τα κοψίματα κάμνεις τα ενόσω η καρδία του κτυπά λίγο έτσι ώστε ούλλο το αίμα που τα αιμοφόρα αγγεία να φέφκει που τις 2 κεντρικές αρτηρίες στα πλευρά και που το κόψιμο κοντά στην καρδία. Εσύ όταν τον σφάγγεις το αίμα μινίσκει μέσα στην σάρκα του τόνου, δεν έχουν σχέση τα άντερα, και αρχίζει την διαδικασία αποσύνθεσης που χαλά την γεύση του. Το λίγο αίμα που λέεις ότι φκάλει που το στόμα είναι λόγο απλής αιμορραγίας και όχι αφαίμαξης...giannosP wrote:I_AM_BLUE wrote:Ωραίο ψάρι φίλε μου!
Αλλα εν βλέπω κόψιμο στο πλευρό για να φύει το αίμα του ψαρκού...τζαι φαίνεται μου λλίο περίεργο.
Εν το κάμνετε τούτο μόλις φκεί το ψάρι στην βάρκα? Κάμνετε κάτι διαφορετικό (βράγχια, καρδία π.χ)?
Φιλε μου, εμεις οταν πιασουμε τον τονο καθαριζουμε με τον απευθιας μεσα στην βαρακα, και ετσι εν χριαζουνται τουτα, απλα το αιμα φεκι που μονο του απο το στομα, την ωρα που θα καθαριζεται!
Fishing... http://www.cyprusfaa.com
Re: THYNNUS ALALUNGA
Σκοτώνεσαι γιατί δεν την αφαιρας πριν φιλεττάρεις. Αν το κάμεις όπως στο βίτεο, βγαίννει πανεύκολα.gdeme wrote:Πολύ ωραιο βιντεο. Ενα περιπου ετσι κανω και εγώ,αλλα με την διαφορα ότι το κοβω με την πετσα.
Πως βγαινει ετσι ευκολα η πετσα? εγω σκοτωνομαι για να φυγει απο πάνω
Έχουν σημμασία οι τομές απο την ουρά προς την κεφαλή πάνω στην ράχη και την κοιλιά, για να απελευθερωθεί, και να χωριστεί το αριστερό από το δεξί μέρος. Όταν κάμεις την τομή από την κεφαλή, πίσω που το πτερύγιο και κάτω, και μια μικρή τομή πίσω στην ουρά, έχεις καλό πιάσιμο της πέτσας και με ένα τράβημα βγαίνει (με τα λέπια και μένει το ψάρι καθαρό).
Πρέπει να βγει πριν φιλεττάρεις, για να βλέπεις την πλάγια γραμμή του ψαριού, και να ξέρεις που είναι ακριβώς το κεντρικό κόκκαλο.
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, ΠΡΙΝ από τις Εκλογές, ΚΑΤΑ την διάρκεια του Πολέμου, και.... ΜΕΤΑ το Ψάρεμα!"
-
- Posts: 472
- Joined: Fri Jun 12, 2009 9:33 am
Re: THYNNUS ALALUNGA
με ιδιαιτερη συγκινηση και υπερηφανια σας ανακοινωνω πως το σκαφος LEGEND ειναι πανετοιμο να ριχτει στην μαχη της ττττουνας απο το προσεχες σαββατοκυριακο. φτανει να μας καμει καιρο τα γεριμα....
ττττουνες κατιshι σας
ετσι κακαουσκιαες που ειμαστε αμπα και εν πιαμε τσιμπια ουλλο το καλοκαιρι
ττττουνες κατιshι σας
ετσι κακαουσκιαες που ειμαστε αμπα και εν πιαμε τσιμπια ουλλο το καλοκαιρι
-
- Posts: 2217
- Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am
Re: THYNNUS ALALUNGA
Κανει σε ρε Πο..τιν Κλαμενον
-
- Posts: 472
- Joined: Fri Jun 12, 2009 9:33 am
Re: THYNNUS ALALUNGA
χαχαχα κυριε Ευανθη παντα φκενει μου το κλαμα νομιζω γι αυτο εκαμα το παραδοση να πιεννουν ουλλα καλα.EVANTHIS LOIZOU wrote:Κανει σε ρε Πο..τιν Κλαμενον
κοπιασε στην παρεα μας το Σαββατοκυριακο εννα χαρουμε πολλα
-
- Posts: 2217
- Joined: Fri Oct 19, 2007 11:21 am
Re: THYNNUS ALALUNGA
Αν ειναι καλος ο Τζιαιρος εν να καλεσω τον Σταθη, οποταν εν ναμε με την δικην μου
Re: THYNNUS ALALUNGA
εν φενεται καλος ο καιρος το για σαΒΒΑτοκυριακο ενα μας τα χαλαση αλοπως λαρνακα